Nasze produkty

Oferujemy wyselekcjonowane produkty najwyższej jakości, dzięki którym każda potrawa nabierze prawdziwego włoskiego charakteru.

U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
366 produktów

`Nduja di Spilinga

Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki (peperoncino) i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.

Aceto Balsamico di Modena IGP

Ocet balsamiczny, idealny do dekorowania potraw zimnych takich jak sałatki owocowe, lodów, deserów i serów. Polecany podczas przygotowywania mięs, jaj, krewetek, doskonały do risotto i potraw smażonych.

Aceto Balsamico Gourmet IGP

Ocet balsamiczny z Modeny

Fraccaro spumadoro

Amaretti

Ciasteczka migdałowe 300 gr

Antipastissimo in olio di girasole

Jedna z najbardziej klasycznych marynat, posiada przyjemny aromat i niepowtarzalny smak.

Baccala’ alla vicentina

Baccala’ alla vicentina to regionalne danie w prowincji Vicenza

Baccala’ Mantecato

Baccala’ mantecato to potrawa z suszonych filetów dorsza, jedna z najbardziej popularnych, pysznych przekąsek serwowanych w Wenecji i okolicach.

Basilico

Bazylia doskonale pasuje do większości dań kuchni śródziemnomorskiej. Wspaniale komponuje się z pomidorami, serami, sosami, sałatkami, warzywami, daniami z ryb i mięsa, zupami, makaronem, pizzą i wieloma innymi potrawami. Stanowi główny składnik pesto.

Battuto di olive leccino, acciughe e capperi

Pesto con basilico alla genovese to oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii, parmezanu, orzeszków piniowych oraz oliwy z oliwek z dodatkiem czosnku i soli.

Fraccaro spumadoro

Bocconcini

Ciasteczka francuskie z lukrem i purée morelowym

Smeralda

Bottarga di muggine

Suszona ikra z cefala pospolitego (ryba z rodziny mugliowatych)

Bresaola a fettine

To włoska wędlina najwyższej jakości - dojrzewająca polędwica wołowa w plasterkach. Mięso jest miękkie i aromatyczne, ma delikatny, lekko słonawy smak. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych.

Bresaola Ferrari

To włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.

Bresaola TOP Punta d’anca IGP

Mięso z polędwicy wołowej wysokiej jakości. Otrzymywane ze „szlachetnych” mięśni wołowych (Punta d’anca), które zgodnie z tradycyjną recepturą, po soleniu i natarciu ziołami zostawia się do wyschnięcia i sezonowania.

Bruschette

Chleb na bruschetta

Fraccaro spumadoro

Brutti ma buoni, biscottini

Ciasteczka o smaku prażonych migdałów

Lazzaris

Caffe’ aroma classico

Kawa ziarnista włoska (80% robusta, 20% arabica)

Caffe’ grande espresso

Kawa ziarnista włoska (60% arabica, 40% robusta)

Caffe’ tostato gusto forte

Kawa ziarnista włoska (40% arabica, 60% robusta)

Fraccaro spumadoro

Cantuccini alle mandorle

Cantuccini z migdałami

Capperi al sale

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Capperi all’aceto

Smaczne La Palma są to głównie kapary o górzystym charakterze, które cechują ich klasyczne żyłki. Często łączy się je z rybami, zarówno w daniach głównych jak i w sosach do makaronów (niezastąpione w przepysznym makaronie z tuńczykiem).

Capperi medi

Aromatyczne właściwości zawarte są w pąkach kwiatów powszechnie zwanych kaparami. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Capperi piccoli

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Carbone vegetale

Węgiel drzewny jest naturalną substancją, otrzymywaną ze szlachetnych odmian drewna, która nadaje charakterystyczny ciemny kolor substytutom chleba oraz przetworom spożywczym jak makarony, grissini, sucharki.

Carciofi a spicchi trifolati

Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w zalewie z oleju roślinnego z aromatycznymi warzywami i przyprawami. Idealne do pizzy i kanapek. Są już gotowe do użycia.

Carciofi rustici

Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Carciofini

Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Carne Salada

Świeże lekko marynowane mięso z najbardziej szlachetnych partii udźca wołowego.

Toscobosco

Carpaccio di tartufo nero

Plastry letniej trufli

Chinotto

Chinotto jest napojem bezalkoholowym typu soft drink, produkowanym z soku z owoców cytrusowych i innych roślinnych ekstraktów aromatycznych.

Cipolle Borretane all’aceto balsamico di Modena

Cebule „boretańskie” są uprawiane w regionie Veneto. Posiadają delikatny i niepowtarzalny smak, idealnie łączą się z każdym daniem mięsnym.

Cipolle borretane in agrodolce

Cebula boretańska znana jest w całych Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Jest to odmiana cebuli powszechnie używana do produkcji marynat. W regionie Emilia Romagna podaje się ją z kluskami, wędlinami lub jako dodatek do dań głównych.

La Felinese

Coppa di Parma

Mięso z karkówki wieprzowej o typowej cylindrycznej formie. Idealna do przystawek lub jako dodatek do serów bądź wędlin, a także sałatek. Specjalna obróbka mięsa wpływa na miękkość i jakość tej włoskiej wędliny nadając jej niepowtarzalny smak.

Costata

Stek Costata w przeciwieństwie do steku alla fiorentina zawiera także części mięśni, w tym także część mięśni kręgosłupa.

Crema agli asparagi

Crema di asparagi Rozkosz degustacji uzyskana wybierając najlepsze szparagi. Doskonały do przystawek, pierwszych i drugich dań. Nadaje się do mięs, wędlin i serów, idealny dodatek do makaronów, risotto.

Crema ai carciofi

Crema di carciofi Przepyszny krem z karczochów przygotowany według tradycyjnej receptury, delikatny i naturalny.

Crema di radicchio

Czerwone Radicchio z Treviso IGP jest to odmiana cykorii charakteryzująca się intensywnym, ciemnym czerwonym kolorem w białe prążki.

Crema di zucca

Aromatyczny, syty i gęsty krem z dyni, znakomity na sezon jesienny.

Crema quattro formaggi

Crema 4 formaggi Krem powstał z wyselekcjonowanych najlepszych włoskich serów Fontina, Italico, Grana Padano oraz z wyśmienitym szwajcarskim serem Emmental.

Crema tartufata

Krem pieczarkowy z truflą

Crodino

Crodino jest napojem bezalkoholowym, produkowanym od 1964 r. w rozlewniach wody Crodo a Crodo w części Piemontu, od którego bierze swoją nazwę.

Culatello Granducato

Mięso z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny rodzinny produkt wiejski, najwybitniejszy ze wszystkich włoskich wędlin.

Cuore di carciofi

Wyselekcjonowane serca karczochów w oleju słonecznikowym. Wzbogacają sałatki i kanapki oraz idealnie komponują się jako ozdoba dań głównych.

Datterini

Pomidorki daktylowe ze skórką.

De Cecco Conchiglioni

Conchiglioni De Cecco

De Cecco Lasagne

Lasagne De Cecco

De Cecco Paccheri

Paccheri De Cecco

Farina 00″ Le 5 stagioni BLU

Mąka pszenna pochodząca z mielenia i przesiewu zboża niekiełkującego z rejonu Ameryki Północnej i Europy.

Farina 00″ Le 5 Stagioni Rossa

Mąka pszenna, mielona i przesiana w rejonie Ameryki Północnej oraz Kanady. Mąka o wysokiej zawartości białka, wskazana do produkcji produktów o długim czasie wyrastania (18-21h).

Polselli

Farina al Farro

Mąka pszenna z dodatkiem mąki orkiszowej i aktywnych zarodków pszenicy.

Polselli

Farina al Germe di Grano

Mąka pszenna z aktywnymi zarodkami pszenicy mielona na żarnach, o smaku i zapachu tradycyjnie wytwarzanej rzemieślniczo mąki.

Polselli

Farina al Grano Arso

Mąka pszenna z palonym ziarnem

Polselli

Farina alla Canapa

Mąka pszenna z dodatkiem mąki z nasion konopi ma dość ciemny, lekko zielonkawy kolor i pełny orzechowy smak.

Polselli

Farina alla Curcuma

Mąka pszenna z kurkumą to bardzo aromatyczna mąka o intensywnym żółtym kolorze ochry, słodkim smaku i ostrym, gorzkim zapachu.

Polselli

Farina alla Paprika

Mąka pszenna z papryką wyróżnia się swoim czerwono-koralowym kolorem z widocznymi ciemniejszymi punkcikami.

Polselli

Farina Classica BLU

Klasyczne połączenie otrzymane z przemiału  wyselekcjonowanych gatunków miękkich ziaren pszenicy zarówno włoskich jak i sprowadzanych.

Farina di grano duro da spolvero Le 5 stagioni

Mąka z pszenicy durum, otrzymywana poprzez mielenie i przesiewanie pszenicy. Idealna do pizzy gdyż nie kurzy się i zapobiega przyklejaniu ciasta do blatu.

Polselli

Farina ideale verde

Mąka pszenna typu “00” z miękkiego ziarna. W= 220

Polselli

Farina Multicereali

Mąka wieloziarnista o bursztynowym kolorze, z nieco intensywniejszymi odcieniami ziaren i o przyjemnym aromacie świeżo upieczonego chleba.

Polselli

Farina senza glutine per Pizza

Mąka bezglutenowa, idealna do wyrobu chleba, pizzy, focacci.

Polselli

Farina super gialla

Mąka Super jest rodzajem mąki otrzymanej z mielenia najlepszych ziaren pszenicy o dużej sile i dużej zawartości białka.

Polselli

Farina Vivace rossa

Vivace jest wysokiej jakości rodzajem mąki pozwalającej na otrzymywanie cechującego się dużą elastycznością i podatnego na formowanie ciasta.

Filetti di alici

Filetti Tonno Moro

Fileciki z tuńczyka Tonno Moro produkowane są wyłącznie z najlepszych sztuk ryb.

Wolf Sauris

Filetto di Sauris

Dojrzewająca włoska polędwiczka wieprzowa Sauris o delikatnie „słodkim”, ale zarazem szlachetnym smaku. Jej wyjątkowość podkreślają aromaty specjalnie dobranych ziół oraz wędzenia w dymie bukowym.

Filone della Torre

Kruche ciasto, rodzynki, orzechy laskowe, migdały i białe wino

Finocchiona IGP

Finocchiona to mielone mięso wieprzowe, aromatyzowane nasionami kopru włoskiego i moczone w czerwonym winie. Do jej produkcji wykorzystuje się mięso z partii brzucha i łopatki wieprzowej, a po odpowiednim przyprawieniu poddaje się długiemu okresowi dojrzewania.

Wolf Sauris

Fiocco di Sauris

Fiocco di Sauris to szynka wieprzowa najwyższej jakości, delikatnie podwędzana w dymie bukowym, a następnie poddawana procesowi dojrzewania. Charakteryzuje się wyjątkowo szlachetnym, pełnym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Znakomity zarówno jako przystawka jak i samodzielne danie.

Fiorentina

Stek Fiorentina to kawalek mięsa z kością z młodej wołowiny. Doskonały smak i jakość mięsa, w połączeniu ze specyficznym przygotowaniem sprawia, iz stek fiorentina jest jednym z najbardziej znanych dań kuchni toskańskiej.

Focaccine

Chleb na focaccia

Friarielli sott’olio

Friarielli czyli brokuły neapolitańskie to warzywo, które w kuchni okolic Neapolu znajduje szerokie zastosowanie przez cały rok. Doskonałe są zwłaszcza ze świeżą białą włoską kiełbasą salsiccia, również na pizzę.

Frutti del cappero all’aceto di vino

Owoc, który w smaku bardzo przypomina kapary, nazywany jest „cucuncio”, „cocuncio” lub „capperone”. Marynowany w soli, oleju lub occie.

La Molisana

Fusilli Molisana

Fusilli Molisana

Giardiniera Agrodolce

Giardiniera są to różnego rodzaju siekane warzywa, gotowane w wodzie z octem. Stosuje się je jako dodatek, ozdobę lub składnik dań głównych.

Glassa aceto balsamico Modena IGP

Idealny do dekorowania potraw zimnych takich jak sałatki owocowe, lodów, deserów i serów. Polecany podczas przygotowywania mięs, jaj, krewetek, doskonały do risotto i potraw smażonych.

Gnocchi

La Molisana

Gnocchi di patate Molisana

Kluseczki ziemniaczane Gnocchi Molisana

Grissini fatti a mano

Paluszki robione ręcznie

Guanciale di suino

Guanciale to mięso wieprzowe z części policzkowej. Posiada intensywny aromat i charakterystyczną maślaną konsystencję. Ten włoski policzek wieprzowy jest w składzie podobny do boczku i jest przez Włochów często stosowany jako jego zamiennik.

Lardo in conca

Lardo in conca to słonina z włoskich grzbietów wieprzowych. Produkt jest aromatyczny i delikatny, a pokrojony na cienkie plasterki, może być dodatkiem do grzanek czy focacci. Nadaje się również idealnie do pizzy oraz do polenty podawanej na ciepło.

Lemonsoda

Eksplozja smaku przygotowana z soku i miąższu prawdziwych włoskich cytryn

Lievito di birra

Suche drożdże aktywne instant występują w formie drobnego proszku. Drożdże instant należy stosować w ilości zmniejszonej o około 50 % w porównaniu ze świeżymi drożdżami.

Polselli

Lievito secco natura

Produkt o wyjątkowych właściwościach potrafiący poprawić smak i aromat wyrabianego ciasta zwiększając jego elastyczność i trwałość /wytrzymałość.

La Molisana

Linguine Molisana

Linguine Molisana

La Casearia Carpenedo

Masło Burro

Masło Carpenedo to masło ze świeżej śmietany z górskich pastwisk północnych Włoch.

Melanzane a filetti

Pokrojone w plasterki bakłażany, doprawione i zakonserwowane w oleju z pestek słonecznika. Idealne jako dodatek do dań zimnych oraz makaronów.

Melanzane grigliate

Warzywa, przyprawy wszystkie wyselekcjonowane aby uzyskać zapach i smak grilowanych bakłażanów domowej roboty.

Fraccaro spumadoro

Mini panettone

Mini panettone - babeczka

Mojito soda

Modny i gaszący pragnienie soft drink.

Mortadella a fettine

Mortadella w plasterkach. Mięso wieprzowe z włoskich tusz, mielone i gotowane z dodatkiem słoniny i aromatycznych ziół. Posiada wyjątkowy i niepodrabialny aromat.

La Felinese

Mortadella Bologna con pistacchi IGP

Mięso wieprzowe z włoskich tusz. Po zmieleniu jest gotowane z dodatkiem słoniny, pistacji i aromatycznych ziół. Używany m. in. do farszu pierożków tortellini, kanapek.

Mortadella Leoncini senza pistacchio

Kiełbasa włoska bez dodatku pistacji. Prawdziwa mortadela z najlepszej jakościowo włoskiej wieprzowiny: słoniny oraz zmielonego mięsa. Wędlina o klasycznym, wyrazistym smaku.

Mostarda di ciliege rosse

Musztarda z czerwonych wiśni

Lazzaris

Mostarda di frutta

Produkowana jest z kandyzowanych owoców, które zanurzone w syropie cukrowym i oleju musztardowym zachowują swój charakterystyczny smak.

Lazzaris

Mostarda di mele a spicchi

Otrzymywana jest dzięki przetworzeniu cząstek świeżych jabłek bez pestek, obranych i kandyzowanych. Poleca się ją w towarzystwie czerwonych gotowanych mięs, pieczeni i serów.

Lazzaris

Mostarda di verdure

Jest to słodko-pikantna specjalność, która łączy w sobie smak siedmiu warzyw. To oryginalne połączenie tworzy nowy, niepowtarzalny smak w tradycji kulinarnej.

Naturkraft per pizza napoletana

Naturkraft per pizza napoletana

Nero di seppia

Nero di seppia – atrament kałamarnicy. To oryginalna i ekskluzywna przyprawa dzięki której dania wzbogacone są o nutę śródziemnomorskiego smaku oraz zyskują niepowtarzalny, atrakcyjny wygląd.

Olio Biologico Novello extravergine

Wykwintna oliwa bardzo wysokiej jakości uzyskana bezpośrednio z oliwek, tłoczona na zimno wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

Olio di oliva extravergine in confezione da 5 lt

Oliwa z oliwek to olej roślinny o zmiennym zabarwieniu od złocistożółtego do żółtozielonego, charakterystycznym zapachu oraz specyficznym smaku.

Olio di oliva extravergine LUGLIO

Wykwintna oliwa bardzo wysokiej jakości uzyskana bezpośrednio z oliwek, tłoczona na zimno wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

Olio extravergine al limone

Idealna przyprawa do niezliczonej ilości dań. Wspaniale komponuje się z rybami, mięsem. Znakomita jako dodatek do surowych warzyw.

Olio extravergine al peperoncino

Oliwa extravergine z dodatkiem ostrej papryczki to bardzo popularna receptura śródziemnomorska, znana i używana już w czasach starożytnych. Otrzymuje się ją dzięki macerowaniu ostrej suszonej papryczki w oliwie z oliwek.

Olio extravergine al pesto

Oliwa z oliwek extravergine z dodatkiem pesto, jednego ze sztandarowych specjałów kuchni śródziemnomorskiej.

Olio extravergine al tartufo bianco

Oliwa z oliwek extravergine aromatyzowana białą truflą. Nawet najprostsze danie może stać się bardziej wykwintne i apetyczne dzięki niejednokrotnie prostemu dodatkowi.

Olio extravergine all’aglio

Oliwa z oliwek extravergine z czosnkiem to receptura kuchni śródziemnomorskiej o wielowiekowej tradycji. Produkt otrzymuje się poprzez macerację naturalnie suszonego czosnku w oliwie extravergine.

Olio extravergine all’arancia

Oliwa z oliwek extravergine z pomarańczą. Nawet najprostsze danie może stać się bardziej wykwintne i apetyczne dzięki niejednokrotnie prostemu dodatkowi.

Olio extravergine alla cipolla

Oliwa z oliwek extravergine z cebulą. Uniwersalny dodatek do wielu potraw na słono oraz baza dań smażonych.

Olio extravergine d’oliva MASSERIA 100% biologiczna

Oliwa z oliwek extravergine Masseria pochodzi z pięknej Masseria del Duca, będącej własnością Societa Agricola F.lli. Cassese s.s., która wraz z upływem lat stała się jedną z najważniejszych i najbardziej dynamicznych spółek rolniczych we Włoszech.

Olio extravergine di oliva COLLINE DEL LAGO

Biologiczna, tłoczona na zimno oliwa z oliwek extravergine, niefiltrowana.

Olive leccino con peperoncino

Idealne jako aperitif, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami.

Olive nere denocciolate Riviera

Drylowane czarne oliwki w oliwie z oliwek. Wyjątkowy, nieoczywisty smak włoskich oliwek o lekko podwędzanym aromacie.

Olive nere grecia con osso

Najsłynniejsze czarne, greckie oliwki w solance. Używa się ich do słynnych greckich sałatek, ale również smakują wyśmienicie jako przekąski. Bardzo dobre do pizzy.

Olive Verdi giganti

Gigantyczne i soczyste zielone oliwki.

Olive verdi giganti Cerignola

Duże zielone oliwki z pestkami. Szczególnie wskazane jako dodatek do aperitif, idealnie wzbogacają też smak sałatek i wielu innych przepisów.

Olive verdi piccanti

Szczególne oliwki, przyprawione i ostre, zanurzone w oleju słonecznikowym.

Oransoda

Napój tylko z włoskich owoców, nie zawiera barwników.

La Molisana

Orecchiette pugliesi Molisana

Origano

Oregano charakteryzuje się przyjemnym zapachem oraz korzennym smakiem. Zalicza się je do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej.

Nowość
Masseria Dello Sbirro

Pacchetelle gialle del Piennolo del Vesuvio D.O.P.

Pomidorki żółte del Piennolo Vesuviano. Poznajcie nasze nowe pyszne, soczyste pomidory… rodem z Wezuwiusza!

Nowość
Masseria Dello Sbirro

Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.

Pomidorki del Piennolo Vesuviano. Poznajcie nasze nowe pyszne, soczyste pomidory… rodem z Wezuwiusza!

Pancetta affumicata

Doskonałej jakości dojrzewający boczek wieprzowy. To oryginalna włoska pancetta poddawana wędzeniu w procesie przygotowywania. Dzięki tradycyjnym metodom wytwarzania i wędzenia boczek uzyskuje niezrównany smak i aromat.

Pancetta arrotolata „II Contadino”

Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.

Pancetta arrotolata al pepe nero

Rolada z boczku w czarnym pieprzu, przygotowana z włoskich tusz wieprzowych. Posiada delikatny, słodkawy smak. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.

Wolf Sauris

Pancetta arrotolata con peperoncino Sauris

Jedna z najbardziej popularnych włoskich wędlin. Delikatnie podwędzana rolada z boczku wytwarzana z włoskich tusz wieprzowych z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Pokrojona w cienkie plasterki doskonale współgra z chlebem, focaccią lub panini.

Pancetta magretta

Dojrzewająca rolada z chudego boczku. Przygotowana z włoskich tusz wieprzowych o delikatnym smaku i miękkim mięsie. Tradycyjny włoski wyrób wędliniarski.

Pandoro

Klasyczna babka waniliowa bez dodatków

Pane da Tramezzino

Chleb na tramezzini

Fraccaro spumadoro

Pane del Castello

Tradycyjne weneckie kruche ciasto

Fraccaro spumadoro

Panettone classico

Panettone – klasyczna babka z bakaliami

Fraccaro spumadoro

Panettone creme limoncello

Panettone z kremem limoncello

Fraccaro spumadoro

Panettone gianduia

Panettone z kremem gianduia (orzechowym)

Fraccaro spumadoro

Panettone pistachio

Panettone z kremem pistacjowym

Panna da cucina

Śmietana UHT w formie lekkiego kremu.

Pappardelle all’uovo Barilla

Pappardelle to rodzaj makaronu jajecznego, który kształtem przypomina tagliatelle jednak jest znacznie szerszy. Makaron jest bardzo chłonny i wytrzymały, dlatego świetnie nadaje się do sosów.

La Molisana

Pappardelle Molisana

Pappardelle Molisana

Passata di pomodoro tradizionale

Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej.

Pate’ di carciofi

Miękki i kremowy miąższ, łatwy do rozprowadzenia. Delikatny i przyjemny smak, lekko kwaskowaty.

Pate’ di olive nere

Pasta z czarnych oliwek dla prawdziwych koneserów, która uwalnia wszystkie intensywne smaki czarnych oliwek zalanych oliwą z oliwek. Świetnie nadaje się na grzanki, tosty, idealny do przygotowywania różnego rodzaju sosów.

La Molisana

Penne rigate Molisana

Penne rigate Molisana

Pepe nero

Idealny do wszystkich dań.

Peperoncini macinati in olio extravergine di oliva

Pasta z ostrej mielonej papryczki przygotowywana w sposób tradycyjny. Przepyszne papryczki, które są w stanie zaspokoić nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Peperoncino piccante

Czerwona papryczka chili jest królową przypraw używanych w Kalabrii, zwłaszcza na południu. Swoje zastosowanie najczęściej znajduje w typowej kuchni kalabryjskiej, w której używa się jej do dań pikantnych.

Peperoni a falde in agrodolce

Czerwona i żółta papryka w kawałkach w zalewie słodko-kwaśnej w słoiku 540 g.

Peperoni grigliati

Czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju z pestek słonecznika i octu winnego.

Pesto alla Genovese

Przygotowywane jest według tradycyjnej metody na zimno, używając tylko i wyłącznie bazylii z pierwszego i drugiego koszenia, gdy łodyga jest miękka a liście pachną najintensywniej.

Pesto con Basilico alla genovese DOP

Pesto con basilico alla genovese to oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii, parmezanu, orzeszków piniowych oraz oliwy z oliwek z dodatkiem czosnku i soli.

Petto d’oca affumicato

To najwyższej jakości mięso z gęsi, z dodatkiem aromatycznych ziół i starannie wyselekcjonowanych przypraw, stanowi tradycyjny włoski przysmak. Dojrzewające oraz wędzone w optymalnych warunkach, przez ściśle określony okres czasu, zachwyca smakiem i aromatem.

Piadina

Chleb piadina romagnola

Pinoli

Tylko na zamowienie

Polenta

Polenta to charakterystyczne danie dla północnych Włoch, zwłaszcza w regionie Veneto. Produkt jest gotowy do przyrządzenia. Wystarczy wsypać zawartość torebki do ciepłej wody i zagotować.

Polpa di pomodoro alpino

Miąższ pomidorowy z włoskich pomidorów

Polpa di riccio di mare

polpa z jeżowca o konsystencji delikatnego musu i smaku "kawioru"

Pomodori pelati

Włoskie pomidory bez skórki

Pomodori pelati salsati

Włoskie pomidory bez skórki w soku pomidorowym

Pomodori secchi

To typowy produkt z Południowych Włoch. Dzięki nim w kilka minut możemy przygotować kuszące przekąski, idealne dodatki oraz świeże i pyszne dania główne.

Pomodori secchi

Suszone pomidory są bardzo popularną marynatą w regionie Calabria i Puglia. Idealny dodatek do sałatek, makaronu, sałatek ryżowych, zapiekanek, grzanek.

Pomodori secchi ciliegino

To typowy produkt z Południowych Włoch.

Pomodoro superpizza Ardita

Miąższ pomidorowy z włoskich pomidorów

Porchetta Trevisana

Tradycyjna porchetta to przygotowywana z szynki wieprzowej włoska wędlina. Mięso nacierane jest ziołami i białym winem. Idealna do pizzy, kanapek i przystawek.

Porcini

Borowiki krojone w oleju

Produkty na podarunki świąteczne

Kosze świąteczne

Pronto Toast

Najważniejszą cechą tego produktu jest łatwość użycia, która w bardzo krótkim czasie pozwala przygotować wyśmienite przekąski.

Prosciutto arrosto al tartufo

Prosciutto, czyli rodzaj włoskiej, surowej i podsuszonej szynki pochodzącej z najszlachetniejszych partii udźców wieprzowych. Charakteryzuje się łagodnym, lekko słodkim smakiem. Podwędzane w dymie bukowym i dojrzewające, z dodatkiem kawałków trufli, jest luksusowym włoskim przysmakiem.

Prosciutto cotto a fettine

Włoska dojrzewająca szynka wieprzowa w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. To wędlina idealnie nadająca się na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy albo składnik dań głównych.

Prosciutto Cotto Fattoria

Gotowana szynka z udźca wieprzowego z dodatkiem soli, rozmarynu, pieprzu, czosnku i białego wina. Jest to włoskie mięso o gwarantowanej wysokiej jakości i niepowtarzalnym smaku.

Prosciutto Cotto Ricco

Gotowana szynka wieprzowa z dodatkiem soli i przypraw. Posiada dość gęstą konsystencję i o intensywny różowy kolor. To wyjątkowa włoska wędlina, niezwykle aromatyczna i smaczna. Jest najpopularniejszą szynką delikatesową we Włoszech, wykorzystywana do kanapek, pizzy i sałatek.

Prosciutto crudo a fettine con separa fette

To surowa szynka wieprzowa poddana długiemu procesowi dojrzewania. Podawana w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. Idealna włoska wędlina na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.

Prosciutto crudo estero a fettine

Szynka wieprzowa dojrzewająca 8-9 miesięcy, podana w plasterkach. Aromatyczna, o delikatnym lekko słodkim smaku. Idealna wędlina jako przystawka do dań głównych lub ich składnik, nadaje się również do kanapek i pizzy.

Prosciutto crudo estero pressato

Włoska szynka wieprzowa, sezonowana i prasowana. Dojrzewająca przez okres 8-9 miesięcy, stanowi tradycyjny włoski rarytas. Zachowuje swoją konsystencje po pocięciu na plasterki. Wyjątkowo aromatyczna, o delikatnym smaku.

Prosciutto crudo MATTONELLA

Sezonowana i prasowana włoska szynka wieprzowa dojrzewająca. Wędlina idealnie nadająca się do przystawek, kanapek, pizzy i dań głównych.

Prosciutto crudo nazionale a fettine

Tradycyjna szynka wieprzowa dojrzewająca w plasterkach. Włoska wędlina, niezwykle aromatyczna, o delikatnym słodko-słonym smaku. Nadaje się jako przystawka lub składnik dań głównych i pizzy.

La Felinese

Prosciutto crudo Parma DOP

Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.

Prosciutto crudo San Daniele DOP

Szynka dojrzewająca San Daniele to jeden z flagowych produktów włoskiej kuchni. Wyselekcjonowane i certyfikowane udźce wieprzowe, pochodzące z hodowli północnych i centralnych regionów Włoch, poddawane są procesowi dojrzewania w ściśle kontrolowanych warunkach. Ta prestiżowa włoska wędlina charakteryzuje się doskonałym smakiem i aromatem, będąc składnikiem wybieranym przez najznakomitszych mistrzów kuchni.

Prosciutto crudo stagionato MEC „II Contadino”

Włoska szynka wieprzowa długo dojrzewająca. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanego mięsa i stanowi wspaniałe uzupełnienie każdego włoskiego posiłku. Znane i cenione prosciutto.

Radicchio grigliato

Czerwone Radicchio z Treviso IGP jest to odmiana cykorii charakteryzująca się intensywnym, ciemnym czerwonym kolorem w białe prążki. Jest chrupiąca oraz posiada lekko gorzki, niepowtarzalny smak.

Regina di Marca

Włoski specjał wędliniarski. Klasyczny smak i miękkość Sopressa Trevigiana zestawione z delikatnym smakiem schabu, a wszystko otoczone zapachami pieprzu Szechuan. Włoska wędlina doskonałej jakości idealna do podania na wyrafinowanej desce przysmaków.

Riso Carnaroli

Carnaroli to ryż średniego ziarna, "super cienki". Zwany "królem ryżu”.

Riso Vialone nano

Ryż Vialone Nano Veronese (IGP) to nazwa owocowo-warzywnego produktu o chronionym oznaczeniu geograficznym, typowym dla Południowej Werony.

Wolf Sauris

Salame affumicato Sauris

Tradycyjna wędlina dojrzewająca, wędzona w dymie bukowym. Produkowana ze starannie wyselekcjonowanego świeżego mięsa wieprzowego. Idealna do talerza wędlin, jak i podawana samodzielnie.

Salame aromatizzato al tartufo

Włoskie salami doprawione truflami. Wyprodukowane z surowego mięsa, mielone przez sitko o otworach 6 mm. W trakcie produkcji jest solone i przyprawiane oraz aromatyzowane truflą. Dzięki temu staje się najlepszym wyborem dla delikatnych podniebień największych koneserów.

Salame Campagnolo a fettine

Włoskie salami charakteryzujące się wyrazistym smakiem i aromatem. Idealne do kanapek oraz jako osobna przekąska. Stanowi wykwintne połączenie z czerwonym winem.

Salame Felino IGP

Salame Felino to tradycyjna włoska wędlina wywodząca się z historycznego miasteczka Felino leżącego w prowincji Parma. Parma, założona najprawdopodobniej jeszcze przez Etrusków, a słynna na cały świat ze znakomitych, najwyższej jakości produktów, wędlin i serów, przykłada szczególną wagę do zachowania i kontynuowania tradycji regionu i ochronę ich wyjątkowości.

Salame Milano

Charakterystyczna włoska wędlina o słodkim i delikatnym smaku, przywodząca na myśl najbardziej szlachetny rodzaj mięsa. Niezwykle popularne salami będące idealnym składnikiem pizzy i kanapek.

Salame Napoli

Popularna włoska wędlina wieprzowa o charakterystycznym czerwonym kolorze, typowym dla południowych Włoch. Produkowana od wielu lat w całym regionie Campania. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Posiada delikatny aromat i smak będąc idealnym uzupełnieniem deski wędlin.

Salame Napoli TOP

Wyselekcjonowane, suszone mięso wieprzowe o delikatnym aromacie. Idealna do kanapek oraz na talerzu wędlin jako przystawka. Zadowoli każdego konesera włoskich szynek.

Salame ungherese

Włoskie salami wieprzowe drobno mielone

Salamino dritto piccante

Włoskie, ostre salami o intensywnym smaku, pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Posiada intensywny czerwony kolor i niezwykły aromat.

Polselli

Sale marino artigianale

Bogata w magnez, jod oraz inne elementy odżywcze niezbędne dla ludzkiego organizmu. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością.

Salsa dolce piccante ai frutti di bosco

Posiada konsystencję dżemu o intensywnym czerwonym kolorze oraz słodko-pikantny smak owoców leśnych.

Lazzaris

Salsa dolce piccante di cipolla

Posiada konsystencję dżemu o różowym kolorze oraz słodko-pikantny cebulowy smak. Idealny dodatek do wędlin i serów.

Lazzaris

Salsa dolce piccante di fichi

Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny figowy smak. Idealny jako dodatek do serów dojrzewających, wędlin gotowanych ale także wędzonych, mięs grillowanych lub smażonych.

Lazzaris

Salsa dolce piccante di peperoni

Posiada konsystencję dżemu o intensywnym czerwonym kolorze oraz słodko-pikantny paprykowy smak. Idealna do czerwonego mięsa i dojrzewających serów.

Lazzaris

Salsa dolce piccante di pere

Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny gruszkowy smak. Idealna jako dodatek do mięs pieczonych, gotowanych oraz dojrzewających serów.

Salsiccia fresca

Włoska kiełbasa wieprzowa, umieszczona w naturalnym jelicie

San Marzano DOP

Włoskie pomidory San Marzano DOP

Savoiardi bonomi

Biszkopty na tiramisu’

Polselli

Semola rimacinata di grano duro

Semola rimacinata – mąka z twardego ziarna. Może być używana sama bądź mieszana z mąką z miękkiego ziarna. Uzyskuje się z niej wypieki o żółtawym zabarwieniu i długiej przydatności do spożycia.

Ser Asiago DOP

Delikatny ser półtwardy z surowego mleka krowiego z regionu Veneto. Dojrzewa około 6-7 miesięcy.

La Casearia Carpenedo

Ser Baronerosso® al Barbera D’Asti DOCG

Baronerosso to rzemieślniczy ser dojrzewający (minimum 5 miesięcy) z surowego mleka koziego, uszlachetniany w winogronach Barbera i winie "Barbera d'Asti DOCG".

La Casearia Carpenedo

Ser Basajo

Ser pleśniowy o kremowej konsystencji, produkowanym z surowego mleka owczego.

La Casearia Carpenedo

Ser Blu ’61

Ser Blue '61 to ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z rodziny serów dojrzewających. Proces dojrzewania przeprowadzany jest z użyciem słodkiego rodzynkowego wina Raboso i owoców leśnych. Wyróżnia się elegancją i niesamowitą harmonią smaków. Ten włoski ser pleśniowy posiada charakterystyczny zapach i ostry, słonawy smak.

La Casearia Carpenedo

Ser Blu star

Ser pleśniowy z mleka krowiego dojrz. z czarną truflą.

Ignalat

Ser Burrata

Burrata to włoski ser z mleka krowiego lub bawolego, z rodziny serów świeżych, półmiękkich - specjalność włoskiego regionu Apulia. Na zewnątrz przypomina jeden z najbardziej znanych delikatesów włoskich, mozzarellę. Jej odmienność odkrywamy dopiero po przekrojeniu burraty - w środku znajduje się aksamitna śmietanka z drobnymi kawałkami kremowego serka. W smaku delikatna i lekko słodkawa.

Ignalat

Ser Burrata affumicata

Burrata affumicata to wędzona burrata wypełniona świeżym serkiem stracciatella.

Ignalat

Ser Burrata con tartufo

Burrata jest specjalnością regionu Apulia we Włoszech. Swój wyśmienity smak zawdzięcza swojej miękkości i delikatności.

La Casearia Carpenedo

Ser Caciobirraio

Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie.

Valcolatte

Ser Caciocavallo dolce (provola)

Caciocavallo jest słodkim serem o żółtym intensywnym kolorze, dość zwarty o delikatnym smaku.

La Casearia Carpenedo

Ser Cacioradicchio

Miękki i łagodny ser caciotta z czerwoną włoską cykorią Radicchio di Treviso. Smak delikatny, lekko gorzkawy jak Radicchio.

Ser Casatella Trevigiana DOP

La Casatella trevigiana to rodzaj świeżego i  miękkiego sera, produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego, typowy dla prowincji Treviso.

Ser Conciato al pepe

Twardy ser z mleka krowiego z regionu Weneto. Dojrzewa w dębowych beczkach z wyselekcjonowaną mieszanką czarnego pieprzu.

Ser Dobbiaco

Dobbiaco jest serem twardym powstającym z pełnego mleka krowiego, który dojrzewa od 2 do 6 miesięcy.

Ser Dolomitico

Ser pleśniowy z mleka krowiego na piwie dwusłodowym, dojrzewający minimum 50 dni. Dolomitico ma cylindryczną formę i piękną bursztynową skórkę z ciemnym żyłkowaniem, w której silnie zaznaczony jest aromat chmielu.

Ser Fiaschetto affumicato (scamorza)

Wędzony ser z mleka krowiego, dojrzewający 6 miesięcy. Na zewnątrz żółty, wewnątrz biały. Posiada delikatny, lekko wędzony smak.

Ser Fontina Valdostana DOP

Fontina to włoski ser z mleka krowiego, któremu nadano w 1995 roku certyfikat DOP – Chronionej Nazwy Pochodzenia. Półtłusty o miękkiej i elastycznej konsystencji, występuje w cylindrycznych spłaszczonych formach.

Ser Fresco capra

Miękki ser pleśniowy z mleka koziego.

Ser Gorgonzola Bavarese Piccante in stanghe

Pleśniowy ser gorgonzola z mleka krowiego o zdecydowanym, pikantnym aromacie i średnio twardej konsystencji. Okres dojrzewania 60 dni.

Ser Gorgonzola dolce DOP

Gorgonzola Dolce powstaje z mleka krowiego pełnotłustego. Ser o charakterystycznym wyglądzie, z żyłkami pleśni, których delikatny kolor wspaniale komponuje się z kremowym kolorem makaronu.

Ser Gorgonzola DOP

Ser o charakterystycznym wyglądzie, z żyłkami pleśni, których delikatny kolor wspaniale komponuje się z kremowym kolorem makaronu.

Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Gorgovino

Pecorino semistagionato erborinato e trattato con sale delle saline di Volterra, średnio dojrzały ser pleśniowy poddany działaniu soli z kopalni soli z miejscowości Volterra

Ser Grana mix grattuggiato

Ser parmezan MIX w proszku.

Ser Grana Padano DOP

Grana Padano to półtłusty ser produkowany z mleka krowiego. Zaliczany jest do serów dojrzewających, twardych oraz podpuszczkowych. To jeden z najbardziej znanych produktów włoskich, mających znak jakości DOP (Denominazione di Origine Protetta).

Ser Hyrkus

Ser Hyrkus to najwyższej jakości ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka koziego. Ma cylindryczną regularną formę. Na skórce dominuje kolor szarawy. Po przekrojeniu jest koloru białego z typowymi delikatnymi żyłkami pleśni o zielonym odcieniu.

Ser Mascarpone

Mascarpone jest śmietankowym, kremowym serem, produkowanym na bazie mleka krowiego.

Ser Montasio DOP

Montasio należy do dużej rodziny górskich serów. Jego żółto brązowa skórka na początku  jest gładka i sprężysta, później staje się ciemniejsza i twardsza. Jego smak jest łagodny, kremowy i delikatny, bogaty i owocowy, z nutą ananasa. Korzenny i nieco pikantny.

Ser Mozzarella

Ser miękki typu pasta filata, produkowany wyłącznie z włoskiego mleka krowiego przez zakład mleczarski nieopodal miasta Piacenza.

Ser Mozzarella di bufala affumicata

Mozzarella di bufala Campana D.O.P. to tradycyjnie warzony, kremowy, ser twarogowy, o owalnym lub kulistym kształcie. Jest  wilgotny, ma bardzo cieniutka skórkę i delikatny smak.

Ser Mozzarella di bufala campana DOP

Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.

Ser Mozzarella in filone per pizza

Mozzarella wysokiej jakości, wytwarzana z mleka krowiego. Ma cylindryczną wydłużoną formę, gładką powierzchnię i zwartą, miękką strukturę. Jej świeży, lekko kwaskowaty smak i miękka konsystencja sprawia, że pizza przygotowana z jej udziałem staje się wyjątkowa.

Ser Mozzarella Julienne per pizza

Ser mozzarella specjalnie opracowany do pizzy zgodnie z zaleceniami włoskich pizzerów. Posiada elastyczną i niewodnistą strukturę, które gwarantują łatwe rozprowadzanie sera na cieście. O delikatnym smaku i białym kolorze.

Ser Mozzarella per pizza Julienne Del Duca

Mozzarella z mleka krowiego w wygodnej postaci wiórków. Ser typu „pasta filata” tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o świetnych właściwościach topnienia. Doskonała na pizzę i do gotowania.

Ser Mozzarella per pizza Julienne Zio Glicerio

Mozzarella z mleka krowiego w postaci wiórków, tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o doskonałych właściwościach topnienia.

Ignalat

Ser Mozzarella treccia

Pleciony ser Mozzarella wytwarzany z mleka krowiego.

Ser Mozzarelline ciliegino

Malutkie kuleczki mozzarelli. Delikatna i kremowa.

Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® al Malto d’orzo e Whisky

Ser z mleka krowiego o intensywnym zapachu i smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky

Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® al Pepe Nero e Bacche Rosa

Ser z mleka krowiego i owczego, dojrzewający 4 miesiące, uszlachetniany czarnym pieprzem i różowym pieprzem peruwiańskim

Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® con frutta e Grappa di Moscato

Ser długodojrzewający z mleka owczego i krowiego o zwartej konsystencji, uszlachetniany dodatkiem owoców i destylatem Grappa di Moscato

Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® in foglie di castagno

Długodojrzewający ser z mleka owczego i krowiego, uszlachetniany liśćmi kasztanowca.

Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® nel fieno Maggengo

Ser długodojrzewający z mleka krowiego uszlachetniany majowym sianem

Ser Pannarello Biologico

Biologiczny ser produkowany z pełnotłustego pasteryzowanego mleka krowiego pochodzącego wyłącznie z gospodarstw ekologicznych, miękki z dodatkiem śmietany, sezonujący około 15 dni. Słodki i kremowy w smaku z nutą masła i śmietany. Wytwarzany w prowincji Treviso we Włoszech.

Ser Parmigiano Reggiano DOP

Parmigiano Reggiano jest to ser twardy wytwarzany z mleka krów pasących się na apenińskich pastwiskach, żywiących się świeżą trawą i ziołami. Dojrzały ser ma drobnoziarnistą, lekko łuskowatą strukturę i charakteryzuje się delikatnym, korzennym aromatem.

Ser Pecorino fresco sardo Ballu Tondu

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, twardy, lekko pikantny. Pecorino Sardo posiada bardzo długą tradycję historyczną i kulturową.

Ser Pecorino fresco toscano

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, półtwardy, posiada wyrazisty, ostry, słony smak. Jego powierzchnia pokryta jest olejem lnianym.

Caseificio Nuovo

Ser pecorino fresco toscano al pepe nero

Pecorino toscano fresco al pepe nero - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem pieprzu.

Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino I * grezzo

Pecorino toscano fresco trattato in superficie con olio di oliva - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego, skórka opracowana z oliwą z oliwek.

Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino oro delle torri

Pecorino toscano fresco allo zafferano di San Gimignano DOP - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem szfranu San Gimignano DOP.

Ser Pecorino romano DOP

Ser Pecorino Romano DOP to włoski twardy ser podpuszczkowy wyprodukowany z pełnotłustego mleka owczego. Należy do rodziny serów dojrzewających. Ten włoski ser owczy charakteryzuje się słonym, pikantnym smakiem oraz intensywnym aromatem. Jest zwarty i wyjątkowo twardy, dzięki czemu idealnie nadaje się do ścierania na tarce jako dodatek do sosów, pizzy i makaronów.

Ser Pecorino romano DOP buccia nera

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, twardy, lekko pikantny, pochodzący z regionu Lacjum. Jest zwarty, wyjątkowo ostry i charakteryzuje się intensywnym aromatem.

Ser Pecorino sardo isolano

Ser produkowany z mleka owczego pochodzącego z Sardynii. Ma wyrazisty i pełny smak. Dojrzewa od 90 do 120 dni.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco ai pistacchi

Pecorino toscano fresco ai pistacchi - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem pistacji.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco alle noce

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z orzechami włoskimi z Toskanii

Ser Pecorino toscano fresco con pepe

Ser miękki, krótko dojrzewający z mleka owczego z Toskanii z ziarnami czarnego pieprzu. Smak delikatny, charakterystyczny, mleczny.

Ser Pecorino toscano fresco con peperoncino

Pecorino Toscano należy do serów półtwardych o zwartej konsystencji. Do jego produkcji używa się mleka owczego. Ser ma cylindryczny kształt i jasno brązową skórkę.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco con tartufo

Ser owczy, z kawałeczkami trufli w środku, bardzo delikatny. Dojrzewa ok. 2 miesiące. Król specjalności, cesarz smaku i aromatu.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano stagionato al pepe verde

Średnio dojrzewający ser z mleka owczego o intensywnym smaku, z dodatkiem marynowanego zielonego pieprzu. Ser wyrabiany ze świeżego pasteryzowanego mleka owczego, z dodatkiem naturalnej podpuszczki, wyselekcjonowanych kultur bakterii mlekowych, marynowanego zielonego pieprzu oraz soli z Saline di Volterra.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano stagionato al tartufo

Wyrafinowany dojrzewający ser z mleka owczego o intensywnym smaku, z dodatkiem płatków trufli.

Ser Piave DOP

Piave to twardy ser z mleka krowiego, typowy dla prowincji Belluno w regionie Veneto. Ma zwartą konsystencję bez oczek. Sezonowany jest od 2-6 miesięcy.

Ser Provolettina Auricchio

Ser z mleka krowiego produkowany jest według starożytnej i  tradycyjnej receptury Provolone Auricchio. Krótki okres dojrzewania sprawia że jest miękki i delikatny w smaku.

Ser Provolone dolce Auricchio

Provolone Dolce Auricchio to łagodny ser krowi, wyrabiany wedle ściśle określonych tradycyjnych receptur. Poddawany jest dojrzewaniu przez okres około miesiąca, dzięki czemu ser zachowuje delikatność smaku mleka.

Ser Provolone piccante Auricchio

Provolone Piccante Auricchio to aromatyczny ser krowi, o zdecydowanym pikantnym smaku.

Ser Pura Capra

Caciotta di Pura Capra to miękki ser z mleka koziego. Wytwarzany w Toniolo Casearia s.p.a. w regionie Veneto. Miesięczny proces dojrzewania podkreśla słodkie nuty smakowe mleka koziego. Jest delikatny i przyjemny w smaku.

Ser Ricotta affumicata

Ser Ricotta affumicata – wędzony ser o miękkiej konsystencji i cieniutkiej skórce z delikatnym wędzonym posmakiem. Wędzona naturalnym drewnem bukowym.

Ser Ricotta fresca

Ricotta posiada gęstą i ziarnistą konsystencję. Powstaje z serwatki po produkcji serów podpuszczkowych z mleka koziego, krowiego lub owczego.

Ser Ricotta salata Auricchio

Słony ser Ricotta Salata Sardis® della Riserva Esclusiva Auricchio produkowany jest z pasty serwatkowej pełnego pasteryzowanego mleka owczego, solonego, a następnie poddawanego dojrzewaniu przez 2 do 4 miesięcy.

Ser Robiola

Ser Robiola to miękki, kremowy serek o gęstej, aksamitnej konsystencji.

Ignalat

Ser Scamorzina affumicata

Tradycyjny wędzony ser śmietanowy z mleka krowiego z regionu Apulia. Otrzymywany jest metodą zwaną po włosku pasta filata.

Caseificio Nuovo

Ser Scorzabionda

Ser średnio dojrzewający z mleka koziego o białym, kruchym miąższu i intensywnym aromacie.

Nowość
Ignalat

Ser Sfoglia di mozzarella per ripieni

Świeże płaty mozzarelli do faszerowania

Ser Stracchino

Świeży, tłusty, kremowy ser o konsystencji pasty i twarogowej nutce do smarowania

Ignalat

Ser Stracciatella pugliese

Kremowy serek śmietankowy z reg. Apulia

Ser Taleggio DOP

Taleggio to miękki włoski ser podpuszczkowy wytwarzany z mleka krowiego, z grupy serów dojrzewających. Podawany w formie prostopadłościanu lub sześcianu, jest to kremowy ser maziowy o niezwykle intensywnym aromacie. Mimo mocnego zapachu ser Taleggio charakteryzuje się łagodnym, słodkim i delikatnie owocowym smakiem. Pochodzi z północnej Lombardii i dojrzewa od 6 do 10 tygodni. Ser jest chroniony oznaczeniem DOP.

Ser Toma blu alle erbette aromatiche

Ser pleśniowy półtwardy, dojrzewający w beczkach z sianem i ziołami. Intensywny w smaku, przyjemnie aromatyzowany, przypomina zapachy runa leśnego.

Ser Tomino

Serek tomino to niewielkich rozmiarów okrągły, miękki serek o białej barwie i delikatnym sercu. Powstaje z mleka krowiego.

Ser Ubriaco di Amarone DOCG

Ser Ubriaco di Amarone to półtwardy ser dojrzewający w winie Amarone della Valpolicella classico D.O.C.G.

Ser Ubriaco di Nero d’ Avola IGT

Wyjątkowy ser z mleka owczego, dojrz. w winie Nero D’Avola z Sycylii. Ser o zdecydowanym smaku, półtwardym miąższu, lekko miękki i delikatnie elastyczny. Dojrzewa w grotach sycylijskich gór przez minimum cztery miesiące, początkowo przechodząc aromatami ziarnistego czarnego pieprzu, a następnie w moszczu winogron i wybitnym sycylijskim winie Nero d’Avola.

Ser Ubriaco di Prosecco DOCG

Ser półtwardy z surowego mleka krowiego, dojrzewający przez minimum 4 miesiące. Na proces przygotowania sera składają się sesje zanurzania w wytłokach gronowych i winie Prosecco DOCG, po czym następują okresy leżakowania i suszenia w określonej temperaturze i wilgotności. Ser ma delikatny świeży, lekko kwaskowaty smak, o aromacie owoców cytrusowych i zielonego jabłka.

Ser Ubriaco di Raboso

Ser z mleka krowiego, średnio twardy, dojrzewa w moszczu szczepu winogron Raboso.

Ser Ubriaco di Recioto

Ser twardy dojrzewający. Powstaje z połączenia wina Recioto Passito di Gambellara z serem z surowego mleka krowiego. Dominują w nim winne nuty zapachowe, słodkie, złamane lekkim aromatem mleka.

Ser Vento d’estate

Ser Vento d'estate powstaje z pasteryzowanego krowiego mleka. Dojrzewa w dębowych beczkach z sianem z wysokich partii gór w Treviso. Charakteryzuje się świeżym smakiem o wyraźnym aromacie siana. Posiada posmak rumianku i dzikiej mięty.

Nowość
Beppino Occelli

Ser z truflą letnią Crutin

Tradycyjny piemoncki długodojrzewający ser krowi z truflą letnią

Sfilacci di Manzo

To wyjątkowy włoski specjał, czyli pokrojona w paski wołowina (szarpana). Dojrzewające mięso wołowe.

Fraccaro spumadoro

Sfogliatine

Ciasteczka z ciasta francuskiego z lukrem i purée morelowym

Sopressa nostrana

Włoski salceson przygotowywany z wysokogatunkowego, wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Przyprawiany w trakcie produkcji ziołami i czerwonym winem, stanowi prawdziwy włoski rarytas.

Spadine di verdure

Szaszłyki warzywne. Idealne jako aperitif.

La Molisana

Spaghetti Molisana

Spaghetti Molisana

Speck Del Duca

Włoska szynka wieprzowa pochodząca z wyselekcjonowanego mięsa o najwyższej jakości. Posiada przyjemny i charakterystyczny smak i aromat uzyskane dzięki wędzeniu w dymie bukowym. Może być podawana jako przystawka. Idealnie pasuje do pizzy oraz deski wędlin.

Speck Sauris

Jest to rodzaj włoskiej szynki wyprodukowanej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. To jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris położonego na północy Włoch.

Speck semistagionato IGP

Rodzaj dojrzewającej włoskiej szynki z Trydentu, przygotowywany z wysokogatunkowego, wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Ma przyjemny i charakterystyczny smak, który zawdzięcza przyprawom oraz tradycyjnej metodzie wędzenia przy użyciu drewna bukowego.

Spianata calabra Del Conte

Włoskie salami pochodzące z mięsa wieprzowego. Posiada mocny, ostry, dobrze zbilansowany smak. Charakterystyczny czerwony kolor nadaje mu ostra papryczka peperoncino.

Spianata calabra TOP

Włoska szynka wieprzowa o mocnym, ale zarazem zbilansowanym smaku. Stanowi wspaniały dodatek na desce wędlin, a także nadaje się do kanapek, grzanek, tostów oraz do pizzy.

Spianata piccante a fettine

Włoska szynka wieprzowa podawana w plasterkach. To tradycyjne salami o mocnym smaku i intensywnym czerwonym kolorze nadanym przez ostrą papryczkę. Idealne jako dodatek na pizzy lub na kanapkach.

Sugo al basilico

Sos z bazylią jest przygotowany ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, pocięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki, oliwy z oliwek.

Sugo all’amatriciana

Sos pomidorowy z policzkiem wieprzowym, boczkiem i ostrą papryczką. Sos amatriciana jest jednym z najbardziej popularnych dań tradycyjnej kuchni włoskiej.

Sugo all’arrabbiata

Sugo all’arrabiata  gotowy sos do przygotowywania pierwszego dania o charakterystycznym smaku, by zaskoczyć twoich gości.

Sugo alla marinara

Bardzo prosty i smaczny sos o śródziemnomorskim smaku. Doskonały do aromatyzowania potraw z makaronu.

Sugo con carne marchigiana IGP

Sos z mięsem IGP najpopularniejszy z włoskich sosów do makaronów. Smaczny sos ragu z mięsa wołowego przygotowany według tradycyjnej receptury.

Sugo tonno e olive

Śródziemnomorski sos do makaronu, gotowy do użytku. Bogaty w dobrego tuńczyka jak i najlepsze zielone oliwki wykończone doskonałym sosem pomidorowym i oliwą z oliwek.

Super pizza Ardita

Miąższ pomidorowy z włoskich pomidorów

Tagliatelle all’uovo

Tradycyjny przepis z regionu Emilia Romagna sugeruje podanie tagliatelle z sosem ragù (bolońskim), przygotowanego z mielonego mięsa wieprzowego, cielęcego i wołowego, z dodatkiem masła, boczku i pomidorów.

La Molisana

Tagliatelle Molisana

Tagliatelle Molisana

Tartufo bianco fresco

Świeża biała trufla

Tartufo nero fresco

Świeża trufla czarna.

Toast

Chleb na toast

Tris di dalse dolci piccanti: fichi, pere, arance

Trio sosów słodko-pikantnych o smaku fig, gruszek i pomarańczy.

Ventricina piccante

Salame Ventricina piccante to typowa regionalna wędlina włoska, o zdecydowanym, lekko pikantnym, a równocześnie delikatnym smaku. Cechuje się miękką, zwartą konsystencją.

Voiello

Voiello Farfalle

Farfalle Voiello

Voiello

Voiello Fusilli

Najlepsze fusilli robi się z pszenicy durum, która sprawia, że makaron jest sprężysty. Są idealnym kuchennym sprzymierzeńcem w przypadku przybycia niezapowiedzianych gości.

Voiello

Voiello Linguine

Linguine jest to rodzaj długiego makaronu z mąki durum. Szczególny kształt tego makaronu sprawa, iż idealnie komponuje się z sosami na bazie ryb.

Voiello

Voiello Penne rigate

Jeden z najbardziej znanych i popularnych makaronów w kształcie skośnej rurki, pochodzący z regionu Kampanii w południowej części Italii.

Voiello

Voiello Rigatoni

Rigatoni Voiello

Voiello

Voiello Spaghetti

Spaghetti to długi i cienki makaron o okrągłym przekroju. Produkowany wyłącznie z mąki durum i wody.

Voiello

Voiello Ziti arrotolati

Makaron Voiello to doskonałość sama w sobie. Wywodzi się z południa Włoch, z okolic Neapolu, a jego początki sięgają 1879 roku. To jedyny włoski makaron produkowany w 100% z Grano Aureo, ziarna o bardzo wysokich parametrach technologicznych (ze względu na zawartość białka i glutenu).

Polselli

Voila’farina per spolvero

Podsypka Voila’

Costa Arente

Wino Amarone della Valpollicella DOCG 2013

Czerwone wytrawne wino, bogato ustrukturyzowane, o mocnym czerwonym kolorze, przechodzącym w granat.

Nowość
Bricco dei Guazzi

Wino Barbera D’Asti DOCG 2016

Znakomite czerwone wino wytrawne o intensywnym, głęboko rubinowo-czerwonym kolorze z fioletowymi odcieniami z Piemontu.

Tenuta Sant’Anna

Wino Bianco Lison

Najbardziej typowe białe wino w całej gamie Lison Pramaggiore.

Nowość
Val di Suga

Wino Brunello di Montalcino DOCG Riserva 2013

Czerwone wytrawne typu Riserva

Nowość
Val di Suga

Wino Brunello di Montalcino DOCG Vigna Spuntali 2013

Czerwone wytrawne z winnicy Vigna Spuntali - najcieplejszych stoków Montalcino.

Tenuta Sant’Anna

Wino Cabernet Franc Venezia DOC

Nowe, aromatyczne wino Linii “Goccia” z lokalnego szczepu winogron. Doskonałe jako aperitif, z przystawkami i wszelkimi rodzajami ryb, znakomite ze świeżymi serami, również pleśniowymi.

Tenuta Sant’Anna

Wino Cabernet Sauvignon

Wino czerwone ze szczepów wywodzący się z Bordeaux.

Tenuta Sant’Anna

Wino Chardonnay DOC

Wino białe ze szczepu wywodzącego się z Burgundii.

Nowość
Bricco dei Guazzi

Wino Chardonnay Piemonte DOC

Wino białe wytrawne o słomkowożółtej barwie, średniej intensywności i dominujących owocowych nutach, doskonała struktura i miękkość.

Nowość
San Leonino

Wino Chianti Classico Al Limite DOCG 2016

Czerwone wytrawne, kwintesencja zapachów Toskanii

Nowość
San Leonino

Wino Chianti Classico Salivolpe Gran Selezione DOCG 2012

Czerwone wytrawne z najwyżej położonych winnic CRU

Tenuta Sant’Anna

Wino Goccia Chardonnay DOC

Białe lekko musujące wino winifikowane na bazie moszczu z nie zgniatanych winogron

Tenuta Sant’Anna

Wino Goccia Lison classico

Wino Lison Classico Goccia wyrabiane jest z winogron szczepu Tocai Italico

Tenuta Sant’Anna

Wino Goccia Pinot grigio Venezia

Wino białe. Wielki klasyk włoskiej winoteki, wizytówka północno-wschodnich Włoch.

Nowość
San Leonino

Wino Governo All’Uso Toscano IGT 2017

Czerwone wytrawne, świeże, miękkie, a równocześnie surowe i ascetyczne

Nowość
Bricco dei Guazzi

Wino La Presidenta Rosso del Monferrato DOC

Czerwone wino wytrawne o intensywnym rubinowym kolorze

Tenuta Sant’Anna

Wino Merlot DOC Venezia

Czerwone wytrawne wino Apelacji Merlot o intensywnym rubinowym kolorze z z delikatnymi odcieniami purpury.

Poletti

Wino Merlot IGT

Wino czerwone Merlot IGT Veneto

Poletti

Wino Montepulciano d’Abruzzo DOC

Wino czerwone Montepulciano d’Abruzzo DOC

Nowość
Fazi Battaglia

Wino Passerina Marche IGT 2018

Białe lekkie wino o owocowych aromatach z regionu Marche.

Nowość
Fazi Battaglia

Wino Pecorino Falerio DOC Marche 2018

Białe lekkie wino o owocowych aromatach z regionu Marche.

Poggiobello

Wino Pinot nero

Wywodząca się z Burgundii apelacja czerwone wino Pinot Nero o rubinowym kolorze czerwieni z charakterystycznym pomarańczowym odcieniem.

Tenuta Sant’Anna

Wino Poderi Merlot

Czerwone wino wytrawne produkowane ze szczepu Merlot uprawiany na obszarze między Veneto i Friuli.

Tenuta Sant’Anna

Wino Poderi Refosco

Wino czerwone wytrawne. Autochtoniczna apelacja czerwonych winogron, najbardziej typowa i rozpowszechniona w północno-wschodniej części Włoch

Duca Di Dolle

Wino Prosecco Cartizze Duca di dolle

ZERO Sumante Extra Brut DOCG

Duca Di Dolle

Wino Prosecco Catizze

Prosecco superiore di Carizze extra dry to wino o intensywnym zapachu i przyjemnym smaku. Stanowi chlubę winnicy

Duca Di Dolle

Wino Prosecco Duca di dolle BRT

Valdobbiadene prosecco superiore brut cru DOCG - Wino o wyraźnej osobowości i średniej intensywności

Duca Di Dolle

Wino Prosecco Duca di Dolle Exd

Średnio intensywne, bardzo subtelne z wyczuwalnym zapachem skórki chleba i dojrzałych owoców, jabłka, gruszki Williams, z lekkimi kwiatowymi tonami akacji i glicynii.

Vineyards V8

Wino Prosecco V8+ Ribolla Gialla

Białe musujące Brut. Apelacja Ribolla gialla to jedna z najstarszych odmian winogron uprawianych na stokach wzgórz colli di Rosazzo

Vineyards V8

Wino Prosecco V8+ Sior Berto

CUVEE Brut - delikatne połączenie wyselekcjonowanych szczepów białych winogron fermentowanych metodą Charmat’a.

Vineyards V8

Wino Prosecco V8+ Sior Carlo

Prosecco DOC Brut - wyłącznie najlepsze winogrona typu Glera z jenego rocznika

Vineyards V8

Wino Prosecco V8+ Sior Gildo

Na podniebieniu słodkie, ale nie przesadnie, z umiarkowaną kwasowością, która nadaje świeżości i zachęca do dalszej degustacji.

Vineyards V8

Wino Prosecco V8+ Sior Nani

Prosecco DOC - trunek z duszą, świtnie nadający się na każdą okazję

Vineyards V8

Wino Prosecco V8+ Sior Sandro

Wykonane w całości z winogron Glera , „Sior Sandro” to Prosecco, które wyróżnia się odświeżającym urokiem i lekkością.

Vineyards V8

Wino Prosecco V8+, Sior Lele

Wyrafinowana mieszanka czerwonych winogron poddanych winifikacji łączy się w delikatne różowe wino

Vineyards V8

Wino Prosecco V8+, Sior Piero

Valdobbiadene Spumante extra dry superiore DOCG - wyrafinowane wino musujące o wyjątkowym aromacie

Tenuta Sant’Anna

Wino Refosco DOC

Czerwone wino wytrawne. Autochtoniczna apelacja czerwonych winogron, najbardziej typowa i rozpowszechniona w północno-wschodniej części Włoch.

Poggiobello

Wino Ribolla gialla

Wino białe ze szczepu Ribolla Gialla rodzący najbardziej szlachetne winogrona.

Costa Arente

Wino Ripasso della Valpolicella

Czerwone wytrawne o ciemnej purpurowej barwie z czystym i harmonijnym bukietem.

Nowość
Val di Suga

Wino Rosso di Montalcino DOC 2016

Czerwone wytrawne

Vineyards V8

Wino spumante V8+

Biała, delikatna pianka, słomkowo-żółty kolor z lekkimi odbiciami światła z drobnym perlasem to cechy charakterystyczne Cuvée Extra Dry Bon Perfetto V8+.

Tenuta Sant’Anna

Wino Traminer IGT

Nowe, aromatyczne wino Linii “Goccia” z lokalnego szczepu winogron. Doskonałe jako aperitif, z przystawkami i wszelkimi rodzajami ryb, znakomite ze świeżymi serami, również pleśniowymi.

Poletti

Wino Trebbiano Rubicone IGT

Wino białe Trebbiano IGT Rubicone

Costa Arente

Wino Valpolicella Valpantena DOC 2016

Wino czerwone wytrawne o żywym rubinowym kolorze i szerokim, pełnym energii bukiecie.

Nowość
Fazi Battaglia

Wino Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC Marche 2018

Białe lekkie wino o owocowych aromatach.

Wino w kartonie Bianco 5 litrów

Białe wino w 5-litrowych kartonach.

Wino w kartonie Merlot 5 litrów

Czerwone wino w 5-litrowych kartonach

Wino w kartonie Refosco 5 litrów

Refosco – Rosso Superiore – czerwone wino w 5-litrowych kartonach.

Wino w kartonie Sauvignon 5 litrów

Sauvignon – Bianco Superiore – białe wino w 5-litrowych kartonach.

Zaeti

Ciasteczka pszenno-kukurydziane

Zafferano in stimmi biologico di San Gimignano

Zucchine Grigliate

Zapach autentyczności grillowanej cukini i odrobina papryczki, oregano i pietruszki dodają tym warzywom odpowiedniej werwy aby stać się jeszcze bardziej apetycznymi.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów