Nasze produkty

Oferujemy wyselekcjonowane produkty najwyższej jakości, dzięki którym każda potrawa nabierze prawdziwego włoskiego charakteru.

U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
377 produktów
Delduca - placeholder Nowość

Ser Mini Mozzarelline fior di latte

Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w mini kuleczkach. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z regionu Apulia. Ozdobne i efektowne, sprawdzą sie w daniach na zimno, jak i w daniach zapiekanych

Delduca - placeholder Nowość
Valcolatte

Ser Ricotta

Ricotta posiada gęstą i ziarnistą konsystencję. Powstaje z serwatki po produkcji serów podpuszczkowych z mleka krowiego i śmietanki

Delduca - placeholder Nowość

Ser Monte 27 Vecchio

Ser Monte 27 Vecchio to twardy ser z pasteryzowanego mleka krowiego z regionu Veneto, dojrzewający 7/8 miesięcy. Bardzo aromatyczny, przyjemny i wyraźny w smaku, lekko pikantny. 

Delduca - placeholder Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Burrata d’amore

Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym sercem, specjalność włoskiego regionu Apulia. "Serce" burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.

Delduca - placeholder Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Burrata al Tartufo d’amore

Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowana dzięki dodatkowi trufli. Specjalność regionu Apulia.

Delduca - placeholder Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Mozzarella treccia d’amore

Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w formie dekoracyjnego warkocza. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z włoskiej Apulii. Pięknie prezentuje się z pomidorami i bazylią jako caprese.

Delduca - placeholder Nowość
Duca Di Dolle

Wino ROSÉ – Spumante Rosato da uve Pinot Nero

Różowe wino musujące ze szczepu Pinot Nero Rolle di Cison di Valmarino (Treviso)

Delduca - placeholder Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Mozzarella fior di latte d’amore

Mozzarella w kuleczce z mleka krowiego typu pasta filata. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z regionu Apulia. Doskonała na zimno z pomidorami i bazylią jako caprese i na ciepło na pizzy, grzankach i w daniach zapiekanych.

Delduca - placeholder Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Stracciatella Gioiella

Świeży serek podpuszczkowy z mleka krowiego o delikatnej konsystencji wzbogacony śmietanką z regionu Apulia o aksamitnej i delikatnej konsystencji

Delduca - placeholder Nowość

Piwo OPPALE

Włoskie jasne, wysoko chmielone piwo górnej fermentacji, wtórnie fermentowane w butelce (typu golden ale)

Delduca - placeholder Nowość

Piwo NEBRA

Włoskie piwo bursztynowe, dwusłodowe, górnej fermentacji, wtórnie fermentowane w butelce

Delduca - placeholder Nowość

Piwo CURMI

Włoskie piwo aromatyzowane górnej fermentacji z orkiszu i słodu jęczmiennego, wtórnie fermentowane w butelce (typu wheat ale)

Delduca - placeholder Nowość

Piwo AUDACE

Włoskie jasne piwo dwusłodowe górnej fermentacji, aromatyzowane, refermentujące w butelce (typu belgian strong ale)

Delduca - placeholder Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Stracciatella d’amore

Świeży serek podpuszczkowy z mleka krowiego w kremowej śmietance z regionu Apulia. Aksamitna i delikatna konsystencja, która "rozpływa się w ustach".

Delduca - placeholder Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Scamorza affumicata d’amore

Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii.

Delduca - placeholder Nowość

Ser Caciottina Dolomiti

Delikatny ser stołowy z pełnego pasteryzowanego mleka krowiego o mleczno-śmietankowym smaku

Delduca - placeholder
Polselli

Farina Classica BLU POLSELLI

Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 na pizzę neapolitańską. Zawartość białka min: 11,5%. Średni czas wyrastania 10-12 godzin. W=270

Delduca - placeholder Nowość

Wino Vin Santo di Montepulciano DOC 2013

Toskańskie słodkie Vin Santo. Doskonałe z deserami i typowo toskańskimi ciasteczkami ‘cantucci”.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina Vivace ROSSA POLSELLI

Mąka wysokiej jakości pozwalająca na otrzymanie ciasta cechującego się dużą elastycznością i podatnego na formowanie. Doskonała do wypieków slow cooking w niskiej temperaturze, klasycznej pizzy i pizzy pieczonej na blasze o długim czasie wyrastania. Zawartość białka min: 13%. Średni czas wyrastania 16-18 godzin. W=290

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Basajo

Wyjątkowy ser pleśniowy o kremowej konsystencji, produkowany z surowego mleka owczego i poddawany długiemu okresowi dojrzewania w moszczu  szczepu winogron Passito bianco. Pokryty rodzynkami z tych samych winogron. Rozkosz degustacji. Produkt TOP GOURMET

Delduca - placeholder Nowość
Tenuta Sant’Anna

Wino Novello IGT Veneto 2019

Młode czerwone wino Novello IGT Veneto z rocznika 2019

Delduca - placeholder
Polselli

Farina Ideale VERDE POLSELLI

Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 na pizzę al taglio i do codziennych wypieków. Zawartość białka min: 11%. Krótki czas wyrastania 3-6 godzin. W=220

Delduca - placeholder
Fazi Battaglia

Wino Passerina Marche IGT 2018

Białe lekkie wino o owocowych aromatach z regionu Marche.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina Super GIALLA POLSELLI

Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 z najlepszych ziaren pszenicy o dużej sile i dużej zawartości białka. Zawartość białka min: 13%. Długi czas wyrastania 24-26 godzin. W=360

Delduca - placeholder
Fazi Battaglia

Wino Pecorino Falerio DOC Marche 2018

Białe lekkie wino o owocowych aromatach z regionu Marche

Delduca - placeholder
Fazi Battaglia

Wino Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC Marche 2018

Białe lekkie wino o owocowych aromatach.

Delduca - placeholder
San Leonino

Wino Chianti Classico Salivolpe Gran Selezione DOCG 2012

Czerwone wytrawne z najwyżej położonych winnic CRU

Delduca - placeholder
San Leonino

Wino Chianti Classico Al Limite DOCG 2016

Czerwone wytrawne, kwintesencja aromatów Toskanii

Delduca - placeholder
San Leonino

Wino Governo All’Uso Toscano IGT 2017

Czerwone wytrawne, świeże, miękkie, a równocześnie surowe i ascetyczne

Delduca - placeholder
Val di Suga

Wino Brunello di Montalcino DOCG Riserva 2013

Czerwone wytrawne typu Riserva. Eleganckie i pełne.

Delduca - placeholder
Val di Suga

Wino Brunello di Montalcino DOCG 2013 Vigna Spuntali

Czerwone wytrawne DOCG z winnicy Vigna Spuntali - najcieplejszych stoków Montalcino

Delduca - placeholder Nowość

Pesto alla genovese DOP

Oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii z certyfikatem pochodzenia DOP, z serami Grana Padano DOP, Parmigiano Reggiano DOP i Pecorino Romano DOP, orzeszkami piniowymi i dodatkiem czosnku i soli

Delduca - placeholder
Val di Suga

Wino Rosso di Montalcino DOC 2016

Czerwone wytrawne, eleganckie taniny

Delduca - placeholder Nowość

Crema di radicchio

Krem z cykorii o bardzo wyraźnym smaku, wzbogacony dodatkiem sera Parmigiano Reggiano DOP

Delduca - placeholder Nowość

Bomba calabrese piccante

Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano

Delduca - placeholder
Bricco dei Guazzi

Wino Barbera D’Asti DOCG 2016

Znakomite czerwone wino wytrawne o intensywnym, głęboko rubinowo-czerwonym kolorze z fioletowymi odcieniami z Piemontu

Delduca - placeholder

Antipastissimo in olio di girasole

Jedna z najbardziej klasycznych marynat, posiada przyjemny aromat i niepowtarzalny smak.

Delduca - placeholder
Bricco dei Guazzi

Wino La Presidenta Rosso del Monferrato DOC

Czerwone wino wytrawne o intensywnym rubinowym kolorze

Delduca - placeholder
Bricco dei Guazzi

Wino Chardonnay Piemonte DOC

Wino białe wytrawne o słomkowożółtej barwie, średniej intensywności i dominujących owocowych nutach, doskonała struktura i miękkość

Delduca - placeholder

Battuto di olive mediterraneo

Pasta z oliwek leccino, anchois, kaparów, czosnku, pikantnego peperoncino, oregano, kopru włoskiego i dodatkiem octu winnego o charakterystycznym śródziemnomorskim smaku

Delduca - placeholder
Costa Arente

Wino Amarone della Valpollicella DOCG 2013

Czerwone wytrawne wino, bogato ustrukturyzowane, o mocnym czerwonym kolorze, przechodzącym w granat.

Delduca - placeholder
Costa Arente

Wino Valpolicella Valpantena DOC 2016

Wino czerwone wytrawne o żywym rubinowym kolorze i szerokim, pełnym energii bukiecie

Delduca - placeholder
Costa Arente

Wino Ripasso della Valpolicella DOC 2015

Czerwone wytrawne o ciemnej purpurowej barwie z czystym i harmonijnym bukietem

Delduca - placeholder
Duca Di Dolle

Wino EXD Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. – Spumante Extra Dry

Średnio intensywne, bardzo subtelne z wyczuwalnym zapachem skórki chleba i dojrzałych owoców.

Delduca - placeholder
Duca Di Dolle

Wino BRT- Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG BRUT CRU

Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Cru DOCG o wyraźnej osobowości i średniej intensywności

Delduca - placeholder
Duca Di Dolle

Wino ZERO – Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze DOCG Spumante BRUT

ZERO - Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze DOCG Spumante BRUT - Najwyższej jakości Prosecco Superiore z obszaru Cartizze, o obniżonej zawartości cukru (5g/l). Chluba winnicy.

Delduca - placeholder
Duca Di Dolle

Wino ZERO – Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze DOCG Spumante BRUT

ZERO - Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze DOCG Spumante BRUT - Najwyższej jakości Prosecco Superiore z obszaru Cartizze, o obniżonej zawartości cukru (5g/l). Chluba winnicy.

Delduca - placeholder
Duca Di Dolle

Wino DDD – Prosecco Superiore di Cartizze DOCG EXD

DDD - Prosecco Superiore di Cartizze DOCG EXD to wino o intensywnym zapachu i przyjemnym smaku, które podobnie jak Cartizze Brut „Zero” stanowi chlubę winnicy.

Delduca - placeholder
Duca Di Dolle

Wino NINO – Valdobbiadene Prosecco Frizzante DOCG – SURLIE

Wino NINO - Valdobbiadene Prosecco Frizzante DOCG - wtórnie fermentowane w butelce (SURLIE)

Delduca - placeholder
Vineyards V8

Wino Sior NANI – Prosecco DOC legato spago

Prosecco DOC - trunek z duszą, świetnie nadający się na każdą okazję

Delduca - placeholder
Vineyards V8

Wino Sior PIERO – Valdobbiadene Spumante Extra Dry Sup. DOCG

Valdobbiadene Spumante extra dry superiore DOCG - wyrafinowane młode wino o wyjątkowym aromacie, owocowe i miękkie

Delduca - placeholder

Capperi all’aceto

Kapary o klasyczne żyłki. Często łączy się je z rybami, zarówno w daniach głównych jak i w sosach do makaronów (niezastąpione w przepysznym makaronie z tuńczykiem).

Delduca - placeholder

Capperi al sale

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Delduca - placeholder

Capperi medi

Aromatyczne właściwości zawarte są w pąkach kwiatów powszechnie zwanych kaparami. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Delduca - placeholder

Capperi piccoli

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Delduca - placeholder

Carciofi a spicchi trifolati

Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w zalewie z oleju roślinnego z aromatycznymi warzywami i przyprawami. Idealne do pizzy i kanapek. Są już gotowe do użycia.

Delduca - placeholder

Carciofi rustici

Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Delduca - placeholder

Carciofini

Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Delduca - placeholder

Cipolle borettane in agrodolce

Cebulki borettańskie znane i lubiane we Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Marynowane cebulki pasują znakomicie do klusek, wędlin i jako dodatek do dań głównych.

Delduca - placeholder

Cipolle Borretane all’aceto balsamico di Modena

Cebule „boretańskie” są uprawiane w regionie Veneto. Posiadają delikatny i niepowtarzalny smak, idealnie łączą się z każdym daniem mięsnym.

Delduca - placeholder

Crema agli asparagi

Delikatny i wyrafinowany krem z młodych szparagów. Doskonały do przystawek, pierwszych i drugich dań, mięs, wędlin i serów. Idealny dodatek do makaronów i risotto.

Delduca - placeholder

Crema ai carciofi

Crema di carciofi Przepyszny krem z karczochów przygotowany według tradycyjnej receptury, delikatny i naturalny.

Delduca - placeholder

Crema di radicchio

Czerwone Radicchio z Treviso IGP to odmiana cykorii o intensywnych, ciemno czerwonych liściach z białym prążkowaniem i o lekko gorzkim smaku.

Delduca - placeholder

Crema di zucca

Aromatyczny, syty i gęsty krem z dyni, znakomity na sezon jesienny.

Delduca - placeholder

Crema quattro formaggi

Crema 4 formaggi Krem powstał z wyselekcjonowanych najlepszych włoskich serów Fontina, Italico, Grana Padano oraz z wyśmienitym szwajcarskim serem Emmental.

Delduca - placeholder

Cuore di carciofi

Wyselekcjonowane serca karczochów w oleju słonecznikowym. Wzbogacają sałatki i kanapki oraz idealnie komponują się jako ozdoba dań głównych.

Delduca - placeholder

Friarielli sott’olio

Friarielli czyli brokuły neapolitańskie to warzywo, które w kuchni okolic Neapolu znajduje szerokie zastosowanie przez cały rok. Doskonałe są zwłaszcza ze świeżą białą włoską kiełbasą salsiccia, również na pizzę.

Delduca - placeholder

Frutti del cappero all’aceto di vino

Owoc, który w smaku bardzo przypomina kapary, nazywany jest „cucuncio”, „cocuncio” lub „capperone”. Marynowany w soli, oleju lub occie.

Delduca - placeholder

Giardiniera Agrodolce

Giardiniera są to różnego rodzaju siekane warzywa, gotowane w wodzie z octem. Stosuje się je jako dodatek, ozdobę lub składnik dań głównych.

Delduca - placeholder

Melanzane a filetti

Pokrojone w plasterki bakłażany, doprawione i zakonserwowane w oleju z pestek słonecznika. Idealne jako dodatek do dań zimnych oraz makaronów.

Delduca - placeholder

Melanzane grigliate

Warzywa, przyprawy wszystkie wyselekcjonowane aby uzyskać zapach i smak grilowanych bakłażanów domowej roboty.

Delduca - placeholder

Tris di salse dolci e piccanti: fichi, pere, arance

Trzy malutkie salsy słodko-pikantne o smaku fig, gruszek i pomarańczy.

Delduca - placeholder

Olio biologico extravergine di oliva MONTAGNANI

Biologiczna, wysokogatunkowa oliwa z oliwek extravergine, 100% z włoskich oliwek, tłoczona na zimno za pomocą procesów mechanicznych do 24 godzin od zbioru, butelka 0,5 l

Delduca - placeholder

Mostarda di ciliege rosse

Musztardka z czerwonych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy o słodko-pikantnym smaku. Idealna do szaszłyków mięsnych, gotowanego mięsa, jak i sera Pecorino.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Mostarda di frutta

Musztardka z kandyzowanych owoców zanurzonych w syropie cukrowym i oleju musztardowym.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Mostarda di mele a spicchi

Otrzymywana jest dzięki przetworzeniu cząstek świeżych jabłek bez pestek, obranych i kandyzowanych. Poleca się ją w towarzystwie czerwonych gotowanych mięs, pieczeni i serów.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Mostarda di verdure

Słodko-pikantny specjał powstały z połączenia smaku siedmiu warzyw. Oryginalne połączenie tradycyjnych składników.

Delduca - placeholder

Olive leccino con peperoncino

Idealne jako aperitif, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami.

Delduca - placeholder

Olive nere denocciolate Riviera

Drylowane czarne oliwki w oliwie z oliwek. Wyjątkowy, nieoczywisty smak włoskich oliwek o lekko podwędzanym aromacie.

Delduca - placeholder

Olio extravergine al peperoncino

Oliwa extravergine z dodatkiem ostrej papryczki to bardzo popularna receptura śródziemnomorska, znana i używana już w czasach starożytnych. Otrzymuje się ją dzięki macerowaniu ostrej suszonej papryczki w oliwie z oliwek.

Delduca - placeholder

Olive nere grecia con osso

Najsłynniejsze czarne, greckie oliwki w solance. Używa się ich do słynnych greckich sałatek, ale również smakują wyśmienicie jako przekąski. Bardzo dobre do pizzy.

Delduca - placeholder

Olive Verdi giganti

Gigantyczne i soczyste zielone oliwki.

Delduca - placeholder

Olio extravergine al tartufo

Oliwa z oliwek extravergine aromatyzowana truflą. Nawet najprostsze danie może stać się bardziej wykwintne i apetyczne dzięki niejednokrotnie temu prostemu dodatkowi.

Delduca - placeholder

Olive verdi giganti Cerignola

Duże zielone oliwki z pestkami. Szczególnie wskazane jako dodatek do aperitif, idealnie wzbogacają też smak sałatek i wielu innych przepisów.

Delduca - placeholder

Olive verdi piccanti

Szczególne oliwki, przyprawione i ostre, zanurzone w oleju słonecznikowym.

Delduca - placeholder

Olio extravergine al pesto

Oliwa z oliwek extravergine z dodatkiem pesto, jednego ze sztandarowych specjałów kuchni śródziemnomorskiej.

Delduca - placeholder

Passata di pomodoro tradizionale

Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej.

Delduca - placeholder

Pate’ di carciofi

Miękki i kremowy miąższ, łatwy do rozprowadzenia. Delikatny i przyjemny smak, lekko kwaskowaty.

Delduca - placeholder

Olio extravergine all’aglio

Oliwa z oliwek extravergine z czosnkiem to receptura kuchni śródziemnomorskiej o wielowiekowej tradycji. Produkt otrzymuje się poprzez macerację naturalnie suszonego czosnku w oliwie extravergine.

Delduca - placeholder

Pate’ di olive nere

Pasta z czarnych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.

Delduca - placeholder

Olio extravergine alla cipolla e scalogno

Oliwa z oliwek extra vergine aromatyzowana cebulą i szalotką. Znakomita baza potraw smażonych oraz przepisów "na słono".

Delduca - placeholder

Peperoncini macinati in olio extravergine di oliva

Pasta z ostrej mielonej papryczki przygotowywana w sposób tradycyjny. Przepyszne papryczki, które są w stanie zaspokoić nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Delduca - placeholder

Peperoni a falde in agrodolce

Czerwona i żółta papryka w kawałkach w zalewie słodko-kwaśnej w słoiku 540 g.

Delduca - placeholder

Peperoni grigliati

Czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju z pestek słonecznika i octu winnego.

Delduca - placeholder

Pesto alla Genovese

Przygotowywane jest według tradycyjnej metody na zimno, używając tylko i wyłącznie bazylii z pierwszego i drugiego koszenia, gdy łodyga jest miękka a liście pachną najintensywniej.

Delduca - placeholder

Pesto con Basilico alla genovese DOP

Pesto con basilico alla genovese to oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii, sera Grana Padano, orzeszków piniowych z dodatkiem czosnku i soli

Delduca - placeholder

Pomodori secchi ciliegino

To typowy produkt z Południowych Włoch.

Delduca - placeholder

Pomodori secchi

Suszone pomidory to typowy produkt południa Włoch. Pełne słońca i aromatyczne. Dzięki nim w kilka minut możemy przygotować kuszące przekąski, idealne dodatki oraz znakomite dania główne.

Delduca - placeholder

Pomodori secchi con spezie

Suszone pomidory to specjał śródziemnomorski, typowy zwłaszcza dla regionów Kalabria i Apulia. Idealny dodatek do sałatek, makaronu, sałatek ryżowych, zapiekanek czy grzanek.

Delduca - placeholder

Pronto Toast

Gotowy sos wielowarzywny na tosty i przekąski.

Delduca - placeholder

Salsa dolce piccante ai frutti di bosco

Posiada konsystencję dżemu o intensywnym czerwonym kolorze oraz słodko-pikantny smak owoców leśnych.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Salsa dolce piccante di cipolla

Posiada konsystencję dżemu o różowym kolorze oraz słodko-pikantny cebulowy smak. Idealny dodatek do wędlin i serów.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Salsa dolce piccante di fichi

Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny figowy smak. Idealny jako dodatek do serów dojrzewających, wędlin gotowanych ale także wędzonych, mięs grillowanych lub smażonych.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Salsa dolce piccante di peperoni

Posiada konsystencję dżemu o intensywnym czerwonym kolorze oraz słodko-pikantny paprykowy smak. Idealna do czerwonego mięsa i dojrzewających serów.

Delduca - placeholder

Spadine di verdure

Szaszłyki warzywne. Idealne jako aperitif.

Delduca - placeholder

Sugo al basilico

Sos z bazylią jest przygotowany ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, pocięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki, oliwy z oliwek.

Delduca - placeholder

Sugo all’amatriciana

Sos pomidorowy z policzkiem wieprzowym, boczkiem i ostrą papryczką. Sos amatriciana jest jednym z najbardziej popularnych dań tradycyjnej kuchni włoskiej.

Delduca - placeholder Nowość

Vitello tonnato

Vitello tonnato czyli cielęcina w sosie tuńczykowym z kaparami. Doskonałe danie gotowe do podania

Delduca - placeholder

Sugo all’arrabbiata

Gotowy sos do makaronu z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino.

Delduca - placeholder Nowość

Prosciutto stagionato dolce CRU’ Del Duca

Szynka wieprzowa, dojrzewająca przez okres minimum 12 miesięcy. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku i zwartej strukturze.

Delduca - placeholder Nowość

Petto di tacchino al forno

Petto di tacchino al forno czyli pieczona pierś z indyka.

Delduca - placeholder

Sugo alla marinara

Bardzo prosty i smaczny sos o śródziemnomorskim smaku. Doskonały do aromatyzowania potraw z makaronu.

Delduca - placeholder Nowość

Roastbeef di manzo DelDuca

Sottofesa di bovino czyli roastbeef wołowy pieczony z dodatkiem ziół, przypraw, czosnku i soli

Delduca - placeholder

Olio extravergine d’oliva inMASSERIA

Wysokiej jakości rzemieśnicza oliwa z oliwek extravergine inMasseria, 100% włoska oliwa z Apulii, tłoczona na zimno, butelka 0,5l

Delduca - placeholder

Sugo con carne marchigiana IGP

Sos z mięsem IGP najpopularniejszy z włoskich sosów do makaronów. Smaczny sos ragu z mięsa wołowego przygotowany według tradycyjnej receptury.

Delduca - placeholder

Prosciutto Cotto Fattoria

Gotowana szynka z udźca wieprzowego z dodatkiem soli, rozmarynu, pieprzu, czosnku i białego wina. Włoska wędlina o niepowtarzalnym smaku i gwarantowanej wysokiej jakości.

Delduca - placeholder

Prosciutto Cotto Ricco

Gotowana szynka wieprzowa z dodatkiem soli i przypraw, o dość gęstej konsystencji i o intensywnym różowym kolorze. Doskonała na pizzę, kanapki i różnego typu sałatek.

Delduca - placeholder

Prosciutto cotto a fettine

Włoska gotowana szynka wieprzowa w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. Idealnie nadaje się na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy czy też składnik dań głównych.

Delduca - placeholder

Sugo tonno e olive

Śródziemnomorski sos do makaronu, gotowy do użytku. Bogaty w dobrego tuńczyka jak i najlepsze zielone oliwki wykończone doskonałym sosem pomidorowym i oliwą z oliwek.

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Pandoro

Klasyczna babka waniliowa bez dodatków

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Speck Sauris

Podwędzany udziec wieprzowy - rodzaj szynki dojrzewającej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony. Jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris w północnych Włoszech.

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Mini Pandoro

Klasyczna mini babeczka waniliowa bez dodatków

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Salsiccia piccante Sauris

Wysokiej jakości wędlina dojrzewająca z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino

Delduca - placeholder
Olearia del Garda

Olio extravergine di oliva fruttato LE COLLINE

Wysokiej jakości oliwa z oliwek extravergine znad jeziora Garda, o niskiej kwasowości,100% produkt włoski, butelka 750 ml

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Panettone classico

Panettone – klasyczna babka z bakaliami

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Mini panettone

Mini panettone - babeczka z rodzynkami

Delduca - placeholder

Olio di oliva extravergine OLITALIA

Oliwa z oliwek extravergine 250 ml, tłoczona bezpośrednio z oliwek wyłacznie za pomocą procesów mechanicznych

Delduca - placeholder

Olio extravergine d’oliva inMASSERIA 5l

Wysokiej jakości rzemieśnicza oliwa z oliwek extravergine inMasseria, 100% włoska oliwa z Apulii, tłoczona na zimno, puszka 5l

Delduca - placeholder

Olio di oliva extravergine LUGLIO

Oliwa z oliwek extravergine tłoczona bezpośrednio z oliwek za pomocą środków mechanicznych, 1l

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Panettone al cioccolato

Panettone z kremem czekoladowym

Delduca - placeholder

Olio di oliva extravergine OLITALIA 5l

Oliwa z oliwek extravergine 5l, tłoczona bezpośrednio z oliwek wyłacznie za pomocą procesów mechanicznych

Delduca - placeholder

Olio di sansa di oliva LUGLIO 1l

Mieszanka oliwy z oliwek extravergine 15% z oliwą z wytłoczyn z oliwek 85%, pojemność 1l

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Panettone alla crema di Prosecco

Panettone z kremem Prosecco

Delduca - placeholder

Olio di sansa di oliva LUGLIO 5l

Mieszanka oliwy z oliwek extravergine 15% z oliwą z wytłoczyn z oliwek 85%, pojemność 5l

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Panettone al pistacchio

Panettone z kremem pistacjowym

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Cantuccini alle mandorle

Cantuccini z migdałami

Delduca - placeholder

Glassa aceto balsamico Modena IGP

Idealna do dekorowania potraw zimnych takich jak sałatki owocowe, lodów, deserów i serów. Polecana podczas przygotowywania mięs, jaj, krewetek, doskonała do risotto i potraw smażonych.

Delduca - placeholder

Zafferano in stimmi biologico di San Gimignano

Delduca - placeholder

Pepe nero

Idealny do wszystkich dań.

Delduca - placeholder

Aceto Balsamico di Modena Gourmet IGP – 5 grappoli

Ocet balsamiczny z Modeny IGP Gourmet - 5 grappoli - wysokiej jakości ocet balsamiczny o gęstej, kremowej konsystencji i harmonijnym smaku, z wyczuwalnymi nutami drewna

Delduca - placeholder

Pinoli

Tylko na zamowienie

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Torrone tenero alle mandorle

Torrone z migdałami

Delduca - placeholder

Peperoncino piccante

Czerwona papryczka peperoncino jest królową przypraw, popularną zwłaszcza na południu Włoch. Bardzo charakterystyczna dla tradycyjnej kuchni kalabryjskiej, która słynie z pikantnych specjałów.

Delduca - placeholder

Aceto Balsamico di Modena IGP – 1 Grappolo

Ocet balsamiczny z Modeny IGP - 1 Grappolo - o delikatnym słodko-kwaśnym smaku z nutami drewna

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Bocconcini

Ciasteczka francuskie z lukrem i purée morelowym

Delduca - placeholder

Origano

Oregano charakteryzuje się przyjemnym zapachem oraz korzennym smakiem. Zalicza się je do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej.

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Amaretti

Ciasteczka migdałowe 300 g.

Delduca - placeholder

Savoiardi Bonomi

Biszkopty na tiramisu’

Delduca - placeholder

Basilico

Bazylia doskonale pasuje do większości dań kuchni śródziemnomorskiej. Wspaniale komponuje się z pomidorami, serami, sosami, sałatkami, warzywami, daniami z ryb i mięsa, zupami, makaronem, pizzą i wieloma innymi potrawami. Stanowi główny składnik pesto.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Caffe’ aroma classico

Kawa ziarnista włoska (80% robusta, 20% arabica)

Delduca - placeholder

Caffe’ tostato gusto forte

Kawa ziarnista włoska (40% arabica, 60% robusta)

Delduca - placeholder

Caffe’ grande espresso

Kawa ziarnista włoska (60% arabica, 40% robusta)

Delduca - placeholder
Polselli

Sale marino artigianale

Bogata w magnez, jod oraz inne elementy odżywcze niezbędne dla ludzkiego organizmu. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością.

Delduca - placeholder

`Nduja di Spilinga

Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki (peperoncino) i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.

Delduca - placeholder

Baccala’ alla vicentina

Baccala’ alla vicentina to regionalne danie w prowincji Vicenza

Delduca - placeholder

Baccala’ Mantecato

Baccala’ mantecato to potrawa z suszonych filetów dorsza, jedna z najbardziej popularnych, pysznych przekąsek serwowanych w Wenecji i okolicach.

Delduca - placeholder
Smeralda

Bottarga di muggine

Suszona ikra z cefala pospolitego (ryba z rodziny mugliowatych)

Delduca - placeholder

Bresaola a fettine

Bresaola to długo dojrzewająca szynka wołowa. Ta włoska wędlina z mięsa wołowego najwyższej jakości pochodzi z północnych Włoch. Jest miękka i aromatyczna, ma delikatny, lekko słonawy smak. Idealna w dietach, lekkostrawna, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu. Bresaola a fettine to typowa szynka włoska pakowana w plasterkach. Gdzie kupić prawdziwą wędlinę wołową? Zapytaj nas o produkt i złóż zamówienie!

Delduca - placeholder

Bresaola Ferrari

To włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.

Delduca - placeholder

Bresaola TOP Punta d’anca IGP

Mięso z polędwicy wołowej wysokiej jakości. Otrzymywane ze „szlachetnych” mięśni wołowych (Punta d’anca), które zgodnie z tradycyjną recepturą, po soleniu i natarciu ziołami zostawia się do wyschnięcia i sezonowania.

Delduca - placeholder

Bruschette

Chleb na bruschettę

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Brutti ma buoni, biscottini

Ciasteczka o smaku prażonych migdałów

Delduca - placeholder

Carbone vegetale

Węgiel drzewny jest naturalną substancją, otrzymywaną ze szlachetnych odmian drewna, która nadaje charakterystyczny ciemny kolor substytutom chleba oraz przetworom spożywczym jak makarony, grissini, sucharki.

Delduca - placeholder

Carne Salada

Świeże lekko marynowane mięso z najbardziej szlachetnych partii udźca wołowego.

Delduca - placeholder
Toscobosco

Carpaccio di tartufo nero

Plastry letniej trufli

Delduca - placeholder

Chinotto

Chinotto jest napojem bezalkoholowym typu soft drink, produkowanym z soku z owoców cytrusowych i innych roślinnych ekstraktów aromatycznych.

Delduca - placeholder
La Felinese

Coppa di Parma

Mięso z karkówki wieprzowej o typowej cylindrycznej formie. Idealna do przystawek lub jako dodatek do serów bądź wędlin, a także sałatek. Specjalna obróbka mięsa wpływa na miękkość i jakość tej włoskiej wędliny nadając jej niepowtarzalny smak.

Delduca - placeholder

Costata

Stek Costata w przeciwieństwie do steku alla fiorentina zawiera także części mięśni, w tym także część mięśni kręgosłupa.

Delduca - placeholder

Crema tartufata

Krem grzybowy z truflą

Delduca - placeholder

Crodino

Crodino jest napojem bezalkoholowym, produkowanym od 1964 r. w rozlewniach wody Crodo a Crodo w części Piemontu, od którego bierze swoją nazwę.

Delduca - placeholder

Culatello Granducato

Mięso z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny rodzinny produkt wiejski, najwybitniejszy ze wszystkich włoskich wędlin.

Delduca - placeholder

Datterini

Pomidorki daktylowe ze skórką.

Delduca - placeholder

De Cecco Conchiglioni

Conchiglioni De Cecco

Delduca - placeholder

De Cecco Lasagne

Lasagne De Cecco

Delduca - placeholder

Farina 00″ Le 5 stagioni BLU

Mąka pszenna pochodząca z mielenia i przesiewu zboża niekiełkującego z rejonu Ameryki Północnej i Europy.

Delduca - placeholder

Farina 00″ Le 5 Stagioni Rossa

Mąka pszenna, mielona i przesiana w rejonie Ameryki Północnej oraz Kanady. Mąka o wysokiej zawartości białka, wskazana do produkcji produktów o długim czasie wyrastania (18-21h).

Delduca - placeholder
Polselli

Farina al Farro

Mąka pszenna z dodatkiem mąki orkiszowej i aktywnych zarodków pszenicy.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina al Germe di Grano

Mąka pszenna z aktywnymi zarodkami pszenicy mielona na żarnach, o smaku i zapachu tradycyjnie wytwarzanej rzemieślniczo mąki.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina al Grano Arso

Mąka pszenna z palonym ziarnem

Delduca - placeholder
Polselli

Farina alla Canapa

Mąka pszenna z dodatkiem mąki z nasion konopi ma dość ciemny, lekko zielonkawy kolor i pełny orzechowy smak.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina alla Curcuma

Mąka pszenna z kurkumą to bardzo aromatyczna mąka o intensywnym żółtym kolorze ochry, słodkim smaku i ostrym, gorzkim zapachu.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina alla Paprika

Mąka pszenna z papryką wyróżnia się swoim czerwono-koralowym kolorem z widocznymi ciemniejszymi punkcikami.

Delduca - placeholder

Farina di grano duro da spolvero Le 5 stagioni

Mąka z pszenicy durum, otrzymywana poprzez mielenie i przesiewanie pszenicy. Idealna do pizzy gdyż nie kurzy się i zapobiega przyklejaniu ciasta do blatu.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina Multicereali

Mąka wieloziarnista o bursztynowym kolorze, z nieco intensywniejszymi odcieniami ziaren i o przyjemnym aromacie świeżo upieczonego chleba.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina senza glutine per Pizza

Mąka bezglutenowa, idealna do wyrobu chleba, pizzy, focacci.

Delduca - placeholder

Filetti di alici

Filety z anchois. Silnie solone filety z sardeli europejskiej o bardzo silnym, zdecydowanym smaku.

Delduca - placeholder

Filetti Tonno Moro

Wysokiej jakości fileciki z tuńczyka w oliwie z oliwek Tonno Moro

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Filetto di Sauris

Dojrzewająca włoska polędwiczka wieprzowa Sauris o delikatnie „słodkim”, ale zarazem szlachetnym smaku. Jej wyjątkowość podkreślają aromaty specjalnie dobranych ziół oraz wędzenia w dymie bukowym.

Delduca - placeholder

Filone della Torre

Kruche ciasto, rodzynki, orzechy laskowe, migdały i białe wino

Delduca - placeholder

Finocchiona

Finocchiona to mielone mięso wieprzowe, aromatyzowane nasionami kopru włoskiego i moczone w czerwonym winie. Do jej produkcji wykorzystuje się mięso z partii brzucha i łopatki wieprzowej, a po odpowiednim przyprawieniu poddaje się długiemu okresowi dojrzewania.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Fiocco di Sauris

Fiocco di Sauris to szynka wieprzowa najwyższej jakości, delikatnie podwędzana w dymie bukowym, a następnie poddawana procesowi dojrzewania. Charakteryzuje się wyjątkowo szlachetnym, pełnym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Znakomity zarówno jako przystawka jak i samodzielne danie.

Delduca - placeholder

Fiorentina

Stek Fiorentina to kawalek mięsa z kością z młodej wołowiny. Doskonały smak i jakość mięsa, w połączeniu ze specyficznym przygotowaniem sprawia, iz stek fiorentina jest jednym z najbardziej znanych dań kuchni toskańskiej.

Delduca - placeholder

Focaccine

Chleb na włoską focaccię.

Delduca - placeholder
La Molisana

Fusilli Molisana

Fusilli Molisana

Delduca - placeholder

Gnocchi

Delduca - placeholder
La Molisana

Gnocchi di patate Molisana

Kluseczki ziemniaczane Gnocchi Molisana

Delduca - placeholder

Grissini fatti a mano

Paluszki robione ręcznie

Delduca - placeholder

Guanciale di suino

Guanciale to mięso wieprzowe z części policzkowej. Posiada intensywny aromat i charakterystyczną maślaną konsystencję. Ten włoski policzek wieprzowy jest w składzie podobny do boczku i jest przez Włochów często stosowany jako jego zamiennik.

Delduca - placeholder

Lardo in conca

Lardo in conca to słonina z włoskich grzbietów wieprzowych. Produkt jest aromatyczny i delikatny, a pokrojony na cienkie plasterki, może być dodatkiem do grzanek czy focacci. Nadaje się również idealnie do pizzy oraz do polenty podawanej na ciepło.

Delduca - placeholder

Lemonsoda

Eksplozja smaku przygotowana z soku i miąższu prawdziwych włoskich cytryn

Delduca - placeholder

Lievito di birra

Suche drożdże piwne aktywne instant w proszku. Bardzo wydajne.

Delduca - placeholder
Polselli

Lievito secco natura

Produkt o wyjątkowych właściwościach potrafiący poprawić smak i aromat wyrabianego ciasta zwiększając jego elastyczność i trwałość /wytrzymałość.

Delduca - placeholder
La Molisana

Linguine Molisana

Linguine Molisana

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Masło Burro

Masło Carpenedo to masło ze świeżej śmietany z górskich pastwisk północnych Włoch.

Delduca - placeholder

Mojito soda

Modny i gaszący pragnienie soft drink.

Delduca - placeholder

Mortadella a fettine

Mortadella Bolońska w plasterkach

Delduca - placeholder
La Felinese

Mortadella Bologna con pistacchi IGP

Mortadella Bolońska z pistacjami z najlepszych włoskich tusz wieprzowych, certyfikowana IGP.

Delduca - placeholder

Mortadella Leoncini senza pistacchio

Włoska mortadella bez dodatku pistacji, z najlepszego włoskiego mięsa wieprzowego.

Delduca - placeholder

Naturkraft per pizza napoletana

Naturkraft per pizza napoletana

Delduca - placeholder

Nero di seppia

Nero di seppia – atrament kałamarnicy. To oryginalna i ekskluzywna przyprawa dzięki której dania wzbogacone są o nutę śródziemnomorskiego smaku oraz zyskują niepowtarzalny, atrakcyjny wygląd.

Delduca - placeholder

Oransoda

Napój tylko z włoskich owoców, nie zawiera barwników.

Delduca - placeholder
La Molisana

Orecchiette pugliesi Molisana

Delduca - placeholder

Paccheri Molisana

Wysokiej jakości makaron z twardej pszenicy w kształcie szerokich z włoskiego regionu Molise

Delduca - placeholder Nowość
Masseria Dello Sbirro

Pacchetelle gialle del Piennolo del Vesuvio D.O.P.

Pomidorki żółte del Piennolo Vesuviano. Poznajcie nasze nowe pyszne, soczyste pomidory… rodem z Wezuwiusza!

Delduca - placeholder Nowość
Masseria Dello Sbirro

Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.

Pomidorki del Piennolo Vesuviano. Poznajcie nasze nowe pyszne, soczyste pomidory… rodem z Wezuwiusza!

Delduca - placeholder

Pancetta affumicata

Pancetta Affumicata to dojrzewający boczek wieprzowy wędzony. Tradycyjna włoska pancetta jest jedna z najbardziej popularnych włoskich wędlin wieprzowych, która najpierw poddawana jest soleniu, a następnie wędzeniu. Ten wędzony boczek suszony charakteryzuje się delikatnym smakiem i niezrównanym aromatem.

Delduca - placeholder

Pancetta arrotolata „II Contadino”

Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.

Delduca - placeholder

Pancetta arrotolata al pepe nero

Rolada z boczku w czarnym pieprzu, przygotowana z włoskich tusz wieprzowych. Posiada delikatny, słodkawy smak. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Pancetta arrotolata con peperoncino Sauris

Jedna z najbardziej popularnych włoskich wędlin. Delikatnie podwędzana rolada z boczku wytwarzana z włoskich tusz wieprzowych z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Pokrojona w cienkie plasterki doskonale współgra z chlebem, focaccią lub panini.

Delduca - placeholder

Pancetta magretta

Dojrzewająca rolada z chudego boczku. Przygotowana z włoskich tusz wieprzowych o delikatnym smaku i miękkim mięsie. Tradycyjny włoski wyrób wędliniarski.

Delduca - placeholder

Pane da Tramezzino

Chleb na tramezzini

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Pane del Castello

Tradycyjne weneckie kruche ciasto

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Panettone creme limoncello

Panettone z kremem limoncello

Delduca - placeholder

Panna da cucina

Śmietana UHT w formie lekkiego kremu.

Delduca - placeholder

Pappardelle all’uovo Barilla

Pappardelle to rodzaj makaronu jajecznego, który kształtem przypomina tagliatelle jednak jest znacznie szerszy. Makaron jest bardzo chłonny i wytrzymały, dlatego świetnie nadaje się do sosów.

Delduca - placeholder
La Molisana

Pappardelle Molisana

Pappardelle Molisana

Delduca - placeholder
La Molisana

Penne rigate Molisana

Penne rigate Molisana

Delduca - placeholder

Petto d’oca affumicato

To najwyższej jakości mięso z gęsi, z dodatkiem aromatycznych ziół i starannie wyselekcjonowanych przypraw, stanowi tradycyjny włoski przysmak. Dojrzewające oraz wędzone w optymalnych warunkach, przez ściśle określony okres czasu, zachwyca smakiem i aromatem.

Delduca - placeholder

Piadina

Chleb piadina romagnola

Delduca - placeholder

Polenta

Polenta to charakterystyczne danie dla północnych Włoch, zwłaszcza w regionie Veneto. Produkt jest gotowy do przyrządzenia. Wystarczy wsypać zawartość torebki do ciepłej wody i zagotować.

Delduca - placeholder

Polpa di pomodoro alpino

Miąższ pomidorowy z włoskich pomidorów

Delduca - placeholder

Polpa di riccio di mare

polpa z jeżowca o konsystencji delikatnego musu i smaku "kawioru"

Delduca - placeholder

Pomidory San Marzano DOP

Włoskie pomidory San Marzano DOP charakteryzują się wydłużonym kształtem, intensywnie czerwonym kolorem i niewielką ilością pestek. Ta gruntowa odmiana pomidorów uprawiana jest u stóp Wezuwiusza, gdyż wymaga specjalnej gleby pochodzenia. Gleba ta zapewnia im unikalność oraz wybitne walory smakowe. Ulubiona odmiana pomidorów wśród szefów kuchni - o niezwykle trwałym aromacie, utrzymującym się długo nawet po obróbce przemysłowej. Idealne na sos do pizzy neapolitańskiej i innych sosów pomidorowych.

Delduca - placeholder

Pomodori pelati Rosso Gargano

Pomidory Pelati to dojrzałe włoskie pomidory bez skórki, pochodzące z Apulii.

Delduca - placeholder

Pomodori pelati salsati

Włoskie pomidory bez skórki w soku pomidorowym

Delduca - placeholder

Pomodoro superpizza Ardita

Miąższ pomidorowy z włoskich pomidorów

Delduca - placeholder

Porchetta Trevisana

Tradycyjna porchetta to przygotowywana z szynki wieprzowej włoska wędlina. Mięso nacierane jest ziołami i białym winem. Idealna do pizzy, kanapek i przystawek.

Delduca - placeholder

Porcini

Borowiki krojone w oleju

Delduca - placeholder

Prosciutto arrosto al tartufo

Prosciutto, czyli rodzaj włoskiej, surowej i podsuszonej szynki pochodzącej z najszlachetniejszych partii udźców wieprzowych. Charakteryzuje się łagodnym, lekko słodkim smakiem. Podwędzane w dymie bukowym i dojrzewające, z dodatkiem kawałków trufli, jest luksusowym włoskim przysmakiem.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo a fettine con separa fette

To surowa szynka wieprzowa poddana długiemu procesowi dojrzewania. Podawana w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. Idealna włoska wędlina na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo estero a fettine

Szynka wieprzowa dojrzewająca 8-9 miesięcy, podana w plasterkach. Aromatyczna, o delikatnym lekko słodkim smaku. Idealna wędlina jako przystawka do dań głównych lub ich składnik, nadaje się również do kanapek i pizzy.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo estero pressato

Włoska szynka wieprzowa, sezonowana i prasowana. Dojrzewająca przez okres 8-9 miesięcy, stanowi tradycyjny włoski rarytas. Zachowuje swoją konsystencje po pocięciu na plasterki. Wyjątkowo aromatyczna, o delikatnym smaku.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo MATTONELLA

Sezonowana i prasowana włoska szynka wieprzowa dojrzewająca. Wędlina idealnie nadająca się do przystawek, kanapek, pizzy i dań głównych.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo nazionale a fettine

Tradycyjna szynka wieprzowa dojrzewająca w plasterkach. Włoska wędlina, niezwykle aromatyczna, o delikatnym słodko-słonym smaku. Nadaje się jako przystawka lub składnik dań głównych i pizzy.

Delduca - placeholder
La Felinese

Prosciutto crudo Parma DOP

Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo San Daniele DOP

Szynka dojrzewająca San Daniele to jeden z flagowych produktów włoskiej kuchni. Wyselekcjonowane i certyfikowane udźce wieprzowe, pochodzące z hodowli północnych i centralnych regionów Włoch, poddawane są procesowi dojrzewania w ściśle kontrolowanych warunkach. Ta prestiżowa włoska wędlina charakteryzuje się doskonałym smakiem i aromatem, będąc składnikiem wybieranym przez najznakomitszych mistrzów kuchni.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo stagionato MEC „II Contadino”

Włoska szynka wieprzowa długo dojrzewająca. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanego mięsa i stanowi wspaniałe uzupełnienie każdego włoskiego posiłku. Znane i cenione prosciutto.

Delduca - placeholder

Regina di Marca

Włoski specjał wędliniarski. Klasyczny smak i miękkość Sopressa Trevigiana zestawione z delikatnym smakiem schabu, a wszystko otoczone zapachami pieprzu Szechuan. Włoska wędlina doskonałej jakości idealna do podania na wyrafinowanej desce przysmaków.

Delduca - placeholder

Riso Carnaroli

Carnaroli to ryż średniego ziarna, "super cienki". Zwany "królem ryżu”.

Delduca - placeholder

Riso Vialone nano

Ryż Vialone Nano Veronese (IGP) to nazwa owocowo-warzywnego produktu o chronionym oznaczeniu geograficznym, typowym dla Południowej Werony.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Salame affumicato Sauris

Tradycyjna wędlina dojrzewająca, wędzona w dymie bukowym. Produkowana ze starannie wyselekcjonowanego świeżego mięsa wieprzowego. Idealna do talerza wędlin, jak i podawana samodzielnie.

Delduca - placeholder

Salame aromatizzato al tartufo

Włoskie salami doprawione truflami. Wyprodukowane z surowego mięsa, mielone przez sitko o otworach 6 mm. W trakcie produkcji jest solone i przyprawiane oraz aromatyzowane truflą. Dzięki temu staje się najlepszym wyborem dla delikatnych podniebień największych koneserów.

Delduca - placeholder

Salame Campagnolo a fettine

Włoskie salami wieprzowe charakteryzujące się wyrazistym smakiem i aromatem. Idealne do kanapek oraz jako przekąska. Wykwintne w połączeniu z czerwonym winem.

Delduca - placeholder

Salame Felino IGP

Salame Felino IGP to tradycyjna włoska dojrzewająca wędlina wieprzowa o intensywnym zapachu i delikatnym smaku. Produkt najwyższej jakości, chroniony certyfikatem IGP.

Delduca - placeholder

Salame Milano

Charakterystyczna włoska wędlina o słodkim i delikatnym smaku, przywodząca na myśl najbardziej szlachetny rodzaj mięsa. Niezwykle popularne salami będące idealnym składnikiem pizzy i kanapek.

Delduca - placeholder

Salame Napoli

Popularna włoska wędlina wieprzowa o charakterystycznym czerwonym kolorze, typowym dla południowych Włoch. Produkowana od wielu lat w całym regionie Campania. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Posiada delikatny aromat i smak będąc idealnym uzupełnieniem deski wędlin.

Delduca - placeholder

Salame Napoli TOP

Wyselekcjonowane, suszone mięso wieprzowe o delikatnym aromacie. Idealna do kanapek oraz na talerzu wędlin jako przystawka. Zadowoli każdego konesera włoskich szynek.

Delduca - placeholder

Salame ungherese

Włoskie salami wieprzowe drobno mielone

Delduca - placeholder

Salamino dritto piccante

Włoskie, ostre salami o intensywnym smaku, pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Posiada intensywny czerwony kolor i niezwykły aromat.

Delduca - placeholder
Lazzaris

Salsa dolce piccante di pere

Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny gruszkowy smak. Idealna jako dodatek do mięs pieczonych, gotowanych oraz dojrzewających serów.

Delduca - placeholder

Salsiccia fresca

Włoska kiełbasa wieprzowa, umieszczona w naturalnym jelicie

Delduca - placeholder
Polselli

Semola rimacinata di grano duro

Semola rimacinata – mąka z twardego ziarna. Może być używana sama bądź mieszana z mąką z miękkiego ziarna. Uzyskuje się z niej wypieki o żółtawym zabarwieniu i długiej przydatności do spożycia.

Delduca - placeholder

Ser Asiago DOP

Delikatny ser półtwardy z surowego mleka krowiego z regionu Veneto. Dojrzewa około 6-7 miesięcy.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Baronerosso® al Barbera D’Asti DOCG

Baronerosso to rzemieślniczy ser dojrzewający (minimum 5 miesięcy) z surowego mleka koziego, uszlachetniany w winogronach Barbera i winie "Barbera d'Asti DOCG".

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Blu ’61

Ser Blue '61 to ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z rodziny serów dojrzewających. Proces dojrzewania przeprowadzany jest z użyciem słodkiego rodzynkowego wina Raboso i owoców leśnych. Wyróżnia się elegancją i niesamowitą harmonią smaków. Ten włoski ser pleśniowy posiada charakterystyczny zapach i ostry, słonawy smak.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Blu star

Ser pleśniowy z mleka krowiego dojrz. z czarną truflą.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Caciobirraio

Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie.

Delduca - placeholder
Valcolatte

Ser Caciocavallo dolce (provola)

Caciocavallo jest słodkim serem o żółtym intensywnym kolorze, dość zwarty o delikatnym smaku.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Cacioradicchio

Miękki i łagodny ser caciotta z czerwoną włoską cykorią Radicchio di Treviso. Smak delikatny, lekko gorzkawy jak Radicchio.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Caciotta di Mucca

Świeży ser z mleka krowiego dojrzewającego 30/45 dni

Delduca - placeholder

Ser Conciato al pepe

Twardy ser z mleka krowiego z regionu Weneto. Dojrzewa w dębowych beczkach z wyselekcjonowaną mieszanką czarnego pieprzu.

Delduca - placeholder

Ser Dobbiaco

Dobbiaco jest serem twardym powstającym z pełnego mleka krowiego, który dojrzewa od 2 do 6 miesięcy.

Delduca - placeholder

Ser Dolomitico

Ser pleśniowy z mleka krowiego na piwie dwusłodowym, dojrzewający minimum 50 dni. Dolomitico ma cylindryczną formę i piękną bursztynową skórkę z ciemnym żyłkowaniem, w której silnie zaznaczony jest aromat chmielu.

Delduca - placeholder

Ser Fiaschetto Scamorza affumicata

Wędzony ser z mleka krowiego, podpuszczkowy, dojrzewający 6 miesięcy. Na skórce bursztynowy, po rozkrojeniu o białej barwie. Delikatny, świeży, lekko wędzony smak.

Delduca - placeholder

Ser Fontina Valdostana DOP

Fontina to włoski ser z mleka krowiego, któremu nadano w 1995 roku certyfikat DOP – Chronionej Nazwy Pochodzenia. Półtłusty o miękkiej i elastycznej konsystencji, występuje w cylindrycznych spłaszczonych formach.

Delduca - placeholder

Ser Fresco capra

Miękki ser pleśniowy z mleka koziego.

Delduca - placeholder

Ser Gorgonzola Bavarese Piccante in stanghe

Pleśniowy ser gorgonzola z mleka krowiego o zdecydowanym, pikantnym aromacie i średnio twardej konsystencji. Okres dojrzewania 60 dni.

Delduca - placeholder

Ser Gorgonzola dolce DOP

Gorgonzola Dolce powstaje z mleka krowiego pełnotłustego. Ser o charakterystycznym wyglądzie, z żyłkami pleśni, których delikatny kolor wspaniale komponuje się z kremowym kolorem makaronu.

Delduca - placeholder

Ser Gorgonzola DOP

Ser o charakterystycznym wyglądzie, z żyłkami pleśni, których delikatny kolor wspaniale komponuje się z kremowym kolorem makaronu.

Delduca - placeholder Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Gorgovino

Średnio dojrzewający ser pleśniowy z mleka owczego

Delduca - placeholder

Ser Grana mix grattuggiato

Ser parmezan MIX w proszku.

Delduca - placeholder

Ser Grana Padano DOP

Grana Padano to półtłusty ser produkowany z mleka krowiego. Zaliczany jest do serów dojrzewających, twardych oraz podpuszczkowych. To jeden z najbardziej znanych produktów włoskich, mających znak jakości DOP (Denominazione di Origine Protetta).

Delduca - placeholder

Ser Hyrkus

Ser Hyrkus to najwyższej jakości ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka koziego. Ma cylindryczną regularną formę. Na skórce dominuje kolor szarawy. Po przekrojeniu jest koloru białego z typowymi delikatnymi żyłkami pleśni o zielonym odcieniu.

Delduca - placeholder

Ser Mascarpone

Mascarpone jest śmietankowym, kremowym serem, produkowanym na bazie mleka krowiego.

Delduca - placeholder

Ser Montasio DOP

Montasio należy do dużej rodziny górskich serów. Jego żółto brązowa skórka na początku  jest gładka i sprężysta, później staje się ciemniejsza i twardsza. Jego smak jest łagodny, kremowy i delikatny, bogaty i owocowy, z nutą ananasa. Korzenny i nieco pikantny.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella

Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella di bufala affumicata

Mozzarella di bufala Campana D.O.P. to tradycyjnie warzony, kremowy, ser twarogowy, o owalnym lub kulistym kształcie. Jest  wilgotny, ma bardzo cieniutka skórkę i delikatny smak.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella di bufala campana DOP

Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella in filone per pizza

Mozzarella wysokiej jakości, wytwarzana z mleka krowiego. Ma cylindryczną wydłużoną formę, gładką powierzchnię i zwartą, miękką strukturę. Jej świeży, lekko kwaskowaty smak i miękka konsystencja sprawia, że pizza przygotowana z jej udziałem staje się wyjątkowa.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella Julienne per pizza

Ser mozzarella specjalnie opracowany do pizzy zgodnie z zaleceniami włoskich pizzerów. Posiada elastyczną i niewodnistą strukturę, które gwarantują łatwe rozprowadzanie sera na cieście. O delikatnym smaku i białym kolorze.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella per pizza Julienne Del Duca

Mozzarella z mleka krowiego w wygodnej postaci wiórków. Ser typu „pasta filata” tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o świetnych właściwościach topnienia. Doskonała na pizzę i do gotowania.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella per pizza Julienne Zio Glicerio

Mozzarella z mleka krowiego w postaci wiórków, tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o doskonałych właściwościach topnienia.

Delduca - placeholder Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® al Malto d’orzo e Whisky

Ser z mleka krowiego o intensywnym zapachu i smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky

Delduca - placeholder Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® al Pepe Nero e Bacche Rosa

Ser z mleka krowiego i owczego, dojrzewający 4 miesiące, uszlachetniany czarnym pieprzem i różowym pieprzem peruwiańskim

Delduca - placeholder Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® con frutta e Grappa di Moscato

Ser długodojrzewający z mleka owczego i krowiego o zwartej konsystencji, uszlachetniany dodatkiem owoców i destylatem Grappa di Moscato

Delduca - placeholder Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® in foglie di castagno

Długodojrzewający ser z mleka owczego i krowiego, uszlachetniany liśćmi kasztanowca

Delduca - placeholder Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® nel fieno Maggengo

Ser długodojrzewający z mleka krowiego uszlachetniany majowym sianem

Delduca - placeholder

Ser Pannarello Biologico

Biologiczny ser produkowany z pełnotłustego pasteryzowanego mleka krowiego pochodzącego wyłącznie z gospodarstw ekologicznych, miękki z dodatkiem śmietany, sezonujący około 15 dni. Słodki i kremowy w smaku z nutą masła i śmietany. Wytwarzany w prowincji Treviso we Włoszech.

Delduca - placeholder

Ser Parmigiano Reggiano DOP

Parmigiano Reggiano jest to ser twardy wytwarzany z mleka krów pasących się na apenińskich pastwiskach, żywiących się świeżą trawą i ziołami. Dojrzały ser ma drobnoziarnistą, lekko łuskowatą strukturę i charakteryzuje się delikatnym, korzennym aromatem.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino crosta rossa

Średnio dojrzewający ser o słomkowym kolorze i delikatnym, a zarazem intensywnym smaku. Osiąga pełnię aromatu poddany niezbyt długiemu okresowi dojrzewania.

Delduca - placeholder

Ser Pecorino fresco sardo Ballu Tondu

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, twardy, lekko pikantny. Pecorino Sardo posiada bardzo długą tradycję historyczną i kulturową.

Delduca - placeholder

Ser Pecorino fresco toscano

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, półtwardy, posiada wyrazisty, ostry, słony smak. Jego powierzchnia pokryta jest olejem lnianym.

Delduca - placeholder

Ser Pecorino nero toscano stagionato DOP

Ser z mleka owczego. W zależności od obszaru produkcji zmienia się jego okres dojrzewania a wraz z nim smak oraz zastosowanie.

Delduca - placeholder Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino oro delle torri

Pecorino toscano fresco allo zafferano di San Gimignano DOP - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem szfranu San Gimignano DOP.

Delduca - placeholder

Ser Pecorino orosella

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino primo grezzo

Ser dojrzewający o białym miąższu i intensywnym aromacie, z zewnątrz pokryty oliwą z oliwek, dzięki  której skórka uzyskuje charakterystyczny ciemny kolor.

Delduca - placeholder

Ser Pecorino romano DOP

Ser Pecorino Romano DOP to włoski twardy ser podpuszczkowy wyprodukowany z pełnotłustego mleka owczego. Należy do rodziny serów dojrzewających. Ten włoski ser owczy charakteryzuje się słonym, pikantnym smakiem oraz intensywnym aromatem. Jest zwarty i wyjątkowo twardy, dzięki czemu idealnie nadaje się do ścierania na tarce jako dodatek do sosów, pizzy i makaronów.

Delduca - placeholder

Ser Pecorino romano DOP buccia nera

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, twardy, lekko pikantny, pochodzący z regionu Lacjum. Jest zwarty, wyjątkowo ostry i charakteryzuje się intensywnym aromatem.

Delduca - placeholder

Ser Pecorino sardo isolano

Ser produkowany z mleka owczego pochodzącego z Sardynii. Ma wyrazisty i pełny smak. Dojrzewa od 90 do 120 dni.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco ai pistacchi

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco al pepe nero

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco al peperoncino

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino z Toskanii

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco al tartufo

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z kawałeczkami trufli bianchetto i trufli letniej

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco alla noce

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z orzechami włoskimi z Toskanii

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano stagionato al pepe verde

Średnio dojrzewający ser z mleka owczego o intensywnym smaku, z dodatkiem marynowanego zielonego pieprzu. Ser wyrabiany ze świeżego pasteryzowanego mleka owczego, z dodatkiem naturalnej podpuszczki, wyselekcjonowanych kultur bakterii mlekowych, marynowanego zielonego pieprzu oraz soli z Saline di Volterra.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano stagionato al tartufo

Wyrafinowany dojrzewający ser z mleka owczego o intensywnym smaku, z dodatkiem płatków trufli.

Delduca - placeholder

Ser Piave DOP

Piave to twardy ser z mleka krowiego, typowy dla prowincji Belluno w regionie Veneto. Ma zwartą konsystencję bez oczek. Sezonowany jest od 2-6 miesięcy.

Delduca - placeholder

Ser Provolettina Auricchio

Ser z mleka krowiego produkowany jest według starożytnej i  tradycyjnej receptury Provolone Auricchio. Krótki okres dojrzewania sprawia że jest miękki i delikatny w smaku.

Delduca - placeholder

Ser Provolone dolce Auricchio

Provolone Dolce Auricchio to łagodny ser krowi, wyrabiany wedle ściśle określonych tradycyjnych receptur. Poddawany jest dojrzewaniu przez okres około miesiąca, dzięki czemu ser zachowuje delikatność smaku mleka.

Delduca - placeholder

Ser Provolone piccante Auricchio

Provolone Piccante Auricchio to aromatyczny ser krowi, o zdecydowanym pikantnym smaku.

Delduca - placeholder

Ser Pura Capra

Caciotta di Pura Capra to miękki ser z mleka koziego. Wytwarzany w Toniolo Casearia s.p.a. w regionie Veneto. Miesięczny proces dojrzewania podkreśla słodkie nuty smakowe mleka koziego. Jest delikatny i przyjemny w smaku.

Delduca - placeholder

Ser Ricotta affumicata

Ser Ricotta affumicata – wędzony ser o miękkiej konsystencji i cieniutkiej skórce z delikatnym wędzonym posmakiem. Wędzona naturalnym drewnem bukowym.

Delduca - placeholder

Ser Ricotta fresca

Ricotta posiada gęstą i ziarnistą konsystencję. Powstaje z serwatki po produkcji serów podpuszczkowych z mleka koziego, krowiego lub owczego.

Delduca - placeholder

Ser Ricotta salata Auricchio

Słony ser Ricotta Salata Sardis® della Riserva Esclusiva Auricchio produkowany jest z pasty serwatkowej pełnego pasteryzowanego mleka owczego, solonego, a następnie poddawanego dojrzewaniu przez 2 do 4 miesięcy.

Delduca - placeholder

Ser Robiola

Ser Robiola to miękki, kremowy serek o gęstej, aksamitnej konsystencji.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Scorzabionda

Ser średnio dojrzewający z mleka koziego o białym, kruchym miąższu i intensywnym aromacie, otulony sianem na skórce.

Delduca - placeholder

Ser Stracchino

Świeży, tłusty, kremowy ser o konsystencji pasty i twarogowej nutce do smarowania

Delduca - placeholder

Ser Taleggio DOP

Taleggio to miękki włoski ser podpuszczkowy wytwarzany z mleka krowiego, z grupy serów dojrzewających. Podawany w formie prostopadłościanu lub sześcianu, jest to kremowy ser maziowy o niezwykle intensywnym aromacie. Mimo mocnego zapachu ser Taleggio charakteryzuje się łagodnym, słodkim i delikatnie owocowym smakiem. Pochodzi z północnej Lombardii i dojrzewa od 6 do 10 tygodni. Ser jest chroniony oznaczeniem DOP.

Delduca - placeholder

Ser Toma blu alle erbette aromatiche

Ser pleśniowy półtwardy, dojrzewający w beczkach z sianem i ziołami. Intensywny w smaku, przyjemnie aromatyzowany, przypomina zapachy runa leśnego.

Delduca - placeholder

Ser Tomino

Serek tomino to niewielkich rozmiarów okrągły, miękki serek o białej barwie i delikatnym sercu. Powstaje z mleka krowiego.

Delduca - placeholder

Ser Ubriaco di Amarone DOCG

Ser Ubriaco di Amarone to półtwardy ser dojrzewający w winie Amarone della Valpolicella classico D.O.C.G.

Delduca - placeholder

Ser Ubriaco di Nero d’ Avola IGT

Wyjątkowy ser z mleka owczego, dojrz. w winie Nero D’Avola z Sycylii. Ser o zdecydowanym smaku, półtwardym miąższu, lekko miękki i delikatnie elastyczny. Dojrzewa w grotach sycylijskich gór przez minimum cztery miesiące, początkowo przechodząc aromatami ziarnistego czarnego pieprzu, a następnie w moszczu winogron i wybitnym sycylijskim winie Nero d’Avola.

Delduca - placeholder

Ser Ubriaco di Prosecco DOCG

Ser półtwardy z surowego mleka krowiego, dojrzewający przez minimum 4 miesiące. Na proces przygotowania sera składają się sesje zanurzania w wytłokach gronowych i winie Prosecco DOCG, po czym następują okresy leżakowania i suszenia w określonej temperaturze i wilgotności. Ser ma delikatny świeży, lekko kwaskowaty smak, o aromacie owoców cytrusowych i zielonego jabłka.

Delduca - placeholder

Ser Ubriaco di Raboso

Ser z mleka krowiego, średnio twardy, dojrzewa w moszczu szczepu winogron Raboso.

Delduca - placeholder

Ser Ubriaco di Recioto

Ser twardy dojrzewający. Powstaje z połączenia wina Recioto Passito di Gambellara z serem z surowego mleka krowiego. Dominują w nim winne nuty zapachowe, słodkie, złamane lekkim aromatem mleka.

Delduca - placeholder

Ser Vento d’estate

Ser Vento d'estate powstaje z pasteryzowanego krowiego mleka. Dojrzewa w dębowych beczkach z sianem z wysokich partii gór w Treviso. Charakteryzuje się świeżym smakiem o wyraźnym aromacie siana. Posiada posmak rumianku i dzikiej mięty.

Delduca - placeholder Nowość
Beppino Occelli

Ser z truflą letnią Crutin

Tradycyjny piemoncki długodojrzewający ser krowi z truflą letnią

Delduca - placeholder

Sfilacci di Manzo

To wyjątkowy włoski specjał, czyli pokrojona w paski wołowina (szarpana). Dojrzewające mięso wołowe.

Delduca - placeholder
Fraccaro spumadoro

Sfogliatine

Ciasteczka z ciasta francuskiego z lukrem i purée morelowym

Delduca - placeholder

Sopressa nostrana

Włoski salceson przygotowywany z wysokogatunkowego, wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Przyprawiany w trakcie produkcji ziołami i czerwonym winem, stanowi prawdziwy włoski rarytas.

Delduca - placeholder
La Molisana

Spaghetti Molisana

Spaghetti Molisana

Delduca - placeholder

Speck Del Duca

Włoska szynka wieprzowa pochodząca z wyselekcjonowanego mięsa o najwyższej jakości. Posiada przyjemny i charakterystyczny smak i aromat uzyskane dzięki wędzeniu w dymie bukowym. Może być podawana jako przystawka. Idealnie pasuje do pizzy oraz deski wędlin.

Delduca - placeholder

Speck semistagionato IGP

Rodzaj dojrzewającej włoskiej szynki z Trydentu, przygotowywany z wysokogatunkowego, wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Ma przyjemny i charakterystyczny smak, który zawdzięcza przyprawom oraz tradycyjnej metodzie wędzenia przy użyciu drewna bukowego.

Delduca - placeholder

Spianata calabra Del Conte

Włoskie salami pochodzące z mięsa wieprzowego. Posiada mocny, ostry, dobrze zbilansowany smak. Charakterystyczny czerwony kolor nadaje mu ostra papryczka peperoncino.

Delduca - placeholder

Spianata calabra TOP

Włoskie pikantne salami dojrzewające z regionu Calabria z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego i dodatkiem włoskiej ostrej papryczki peperoncino

Delduca - placeholder

Spianata piccante a fettine

Włoska szynka wieprzowa podawana w plasterkach. To tradycyjne salami o mocnym smaku i intensywnym czerwonym kolorze nadanym przez ostrą papryczkę. Idealne jako dodatek na pizzy lub na kanapkach.

Delduca - placeholder

Super pizza Ardita

Miąższ pomidorowy z włoskich pomidorów

Delduca - placeholder

Tagliatelle all’uovo

Tradycyjny przepis z regionu Emilia Romagna sugeruje podanie tagliatelle z sosem ragù (bolońskim), przygotowanego z mielonego mięsa wieprzowego, cielęcego i wołowego, z dodatkiem masła, boczku i pomidorów.

Delduca - placeholder
La Molisana

Tagliatelle Molisana

Tagliatelle Molisana

Delduca - placeholder

Tartufo bianco fresco

Świeża biała trufla

Delduca - placeholder

Tartufo nero fresco

Świeża trufla czarna.

Delduca - placeholder

Toscaiole

Chleb tostowy.

Delduca - placeholder

Ventricina piccante

Salame Ventricina piccante to typowa regionalna wędlina włoska, o zdecydowanym, lekko pikantnym, a równocześnie delikatnym smaku. Cechuje się miękką, zwartą konsystencją.

Delduca - placeholder
Voiello

Voiello Fusilli

Najlepsze fusilli robi się z pszenicy durum, która sprawia, że makaron jest sprężysty. Są idealnym kuchennym sprzymierzeńcem w przypadku przybycia niezapowiedzianych gości.

Delduca - placeholder
Voiello

Voiello Linguine

Linguine jest to rodzaj długiego makaronu z mąki durum. Szczególny kształt tego makaronu sprawa, iż idealnie komponuje się z sosami na bazie ryb.

Delduca - placeholder
Voiello

Voiello Penne rigate

Jeden z najbardziej znanych i popularnych makaronów w kształcie skośnej rurki, pochodzący z regionu Kampanii w południowej części Italii.

Delduca - placeholder
Voiello

Voiello Rigatoni

Rigatoni Voiello

Delduca - placeholder
Voiello

Voiello Spaghetti

Spaghetti to długi i cienki makaron o okrągłym przekroju. Produkowany wyłącznie z mąki durum i wody.

Delduca - placeholder
Polselli

Voila’farina per spolvero

Podsypka Voila’

Delduca - placeholder
Tenuta Sant’Anna

Wino Bianco Lison

Najbardziej typowe białe wino w całej gamie Lison Pramaggiore.

Delduca - placeholder
Tenuta Sant’Anna

Wino Cabernet Sauvignon

Wino czerwone ze szczepów wywodzący się z Bordeaux.

Delduca - placeholder
Tenuta Sant’Anna

Wino Chardonnay DOC

Wino białe ze szczepu wywodzącego się z Burgundii.

Delduca - placeholder
Tenuta Sant’Anna

Wino Merlot DOC Venezia

Czerwone wytrawne wino Apelacji Merlot o intensywnym rubinowym kolorze z z delikatnymi odcieniami purpury.

Delduca - placeholder
Poggiobello

Wino Pinot nero

Wywodząca się z Burgundii apelacja czerwone wino Pinot Nero o rubinowym kolorze czerwieni z charakterystycznym pomarańczowym odcieniem.

Delduca - placeholder
Vineyards V8

Wino Prosecco V8+ Sior Carlo

Prosecco DOC Brut - wyłącznie najlepsze winogrona typu Glera z jenego rocznika

Delduca - placeholder
Vineyards V8

Wino Prosecco V8+ Sior Sandro ExtraDry DOC

Prosecco ExtraDry o wyjątkowej lekkości i kwiatowej świeżości z wyraźną mineralnością i zrównoważoną wytrawnością.

Delduca - placeholder
Tenuta Sant’Anna

Wino Refosco DOC

Czerwone wino wytrawne. Autochtoniczna apelacja czerwonych winogron, najbardziej typowa i rozpowszechniona w północno-wschodniej części Włoch.

Delduca - placeholder
Poggiobello

Wino Ribolla gialla

Wino białe ze szczepu Ribolla Gialla rodzący najbardziej szlachetne winogrona.

Delduca - placeholder
Vineyards V8

Wino V8+ Ribolla Gialla

Białe musujące Brut. Apelacja Ribolla gialla to jedna z najstarszych odmian winogron uprawianych na stokach wzgórz colli di Rosazzo

Delduca - placeholder
Vineyards V8

Wino V8+ Sior Berto

CUVEE Brut - delikatne połączenie wyselekcjonowanych szczepów białych winogron fermentowanych metodą Charmat’a.

Delduca - placeholder
Vineyards V8

Wino V8+ Sior Gildo

Na podniebieniu słodkie, ale nie przesadnie, z umiarkowaną kwasowością, która nadaje świeżości i zachęca do dalszej degustacji.

Delduca - placeholder
Vineyards V8

Wino V8+ Sior Lele

Wyrafinowana mieszanka czerwonych winogron poddanych winifikacji łączy się w aromatyczne różowe wino

Delduca - placeholder

Wino w kartonie Merlot 5 litrów

Rosso - Merlot - czerwone wino w 5-litrowym kartonie

Delduca - placeholder

Wino w kartonie Refosco 5 litrów

Rosso Superiore - Refosco – czerwone wino w 5-litrowym kartonie

Delduca - placeholder

Wino w kartonie Sauvignon 5 litrów

Bianco Superiore - Sauvignon - białe wino w 5-litrowym kartonie

Delduca - placeholder

Wino w kartonie Tai 5 litrów

Bianco - Tai - białe wino w 5-litrowym kartonie

Delduca - placeholder

Zaeti

Ciasteczka pszenno-kukurydziane

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów