Włoskie wędliny

W naszej ofercie znajdują się włoskie wędliny pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa, najlepszych gatunków wieprzowiny i wołowiny – bez konserwantów i sztucznych barwników.

Posiadamy najlepsze włoskie wędliny prosciutto, salami, mortadella, speck, pancetta i szynkę parmeńską. Idealne jako przekąska lub składnik smakowitego posiłku.

52 produkty

Bresaola a fettine

Dojrzewająca polędwica wołowa w plasterkach. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych.

Bresaola Ferrari

Dojrzewająca polędwica wołowa. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych.

Bresaola TOP Punta d’anca IGP

Mięso z polędwicy wołowej wysokiej jakości. Otrzymywane ze „szlachetnych” mięśni wołowych (Punta d’anca), które zgodnie z tradycyjną recepturą, po soleniu i natarciu ziołami zostawia się do wyschnięcia i sezonowania.

La Felinese

Coppa di Parma

Mięso z karkówki wieprzowej o typowej cylindrycznej formie. Idealna do przystawek lub jako dodatek do innych serów bądź wędlin, a także sałatek.

Culatello Granducato

Mięso z udźca wieprzowego, tego samego z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny rodzinny produkt wiejski, najwybitniejszy ze wszystkich włoskich wędlin.

Wolf Sauris

Filetto di Sauris

Dojrzewająca polędwiczka wieprzowa Sauris o delikatnie „słodkim”, szlachetnym smaku podkreślonym ziołami i delikatnym wędzeniem w dymie bukowym.

Finocchiona IGP

Finocchiona to mielone mięso wieprzowe, aromatyzowane nasionami kopru włoskiego i moczone w czerwonym winie. Do jej produkcji wykorzystuje się mięso z partii brzucha i łopatki wieprzowej i po odpowiednim przyprawieniu poddaje długiemu okresowi dojrzewania.

Wolf Sauris

Fiocco di Sauris

Charakteryzuje się wyjątkowo szlachetnym, pełnym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Znakomity zarówno jako przystawka jak i samodzielne danie.

Guanciale di suino

Policzek wieprzowy to kawałek wędzonej słoniny, który w składzie jest podobny do boczku. Jednak posiada nieco inny smak oraz twardszą konsystencję.

Lardo in conca

Słonina z włoskich tusz wieprzowych. Produkt jest aromatyczny, delikatny, pokrojony na cienki plasterki może być dodatkiem do grzanek, focacci, pizzy gorumet bez sosu pomidorowego oraz do polenty podawanej na ciepło.

Mortadella a fettine

Mortadella w plasterkach. Mięso wieprzowe z włoskich tusz, mielone i gotowane z dodatkiem słoniny i aromatycznych ziół. Posiada wyjątkowy i niepodrabialny aromat.

Mortadella Bologna con pistacchi IGP

Mięso wieprzowe z włoskich tusz. Po zmieleniu jest gotowane z dodatkiem słoniny, pistacji i aromatycznych ziół. Używany m. in. do farszu pierożków tortellini, kanapek.

Mortadella Leoncini senza pistacchio

Mortadella Bolońska bez pistacji

Nduja di Spilinga

Słynna ‚Nduja to bardzo pikantna wędlina o miękkiej konsystencji. Idealnie się nadaje do smarowania na ciepłych grzankach. Może być używana jako baza do sosów i dodatek do pizzy.

Pancetta affumicata

Doskonałej jakości boczek wędzony Nocker wytwarzany w miasteczku Dobbiaco w Górnym Tyrolu. Dzięki tradycyjnym metodom wytwarzania i wędzenia boczek uzyskuje niezrównany smak i aromat.

Pancetta arrotolata „II Contadino”

Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.

Pancetta arrotolata al pepe nero

Rolada z boczku, w czarnym pieprzu, przygotowana z włoskich tusz wieprzowych. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.

Wolf Sauris

Pancetta arrotolata con peperoncino Sauris

Delikatnie podwędzana rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów