Oryginalne oliwy i octy

Prawdziwa włoska oliwa z oliwek to królowa śródziemnomorskiej kuchni – o zdecydowanym smaku, złocistozielonym kolorze i charakterystycznym zapachu.

Oferujemy najwyższej jakości oliwy extra vergine, także z dodatkami takimi jak pomarańcza czy żurawina, a sprowadzane przez nas octy balsamiczne wydobędą z każdej potrawy głębię jej smaku.

15 produktów

Aceto Balsamico di Modena IGP

Ocet balsamiczny, idealny do dekorowania potraw zimnych takich jak sałatki owocowe, lodów, deserów i serów. Polecany podczas przygotowywania mięs, jaj, krewetek, doskonały do risotto i potraw smażonych.

Aceto Balsamico Gourmet IGP

Ocet balsamiczny z Modeny

Glassa aceto balsamico Modena IGP

Idealny do dekorowania potraw zimnych takich jak sałatki owocowe, lodów, deserów i serów. Polecany podczas przygotowywania mięs, jaj, krewetek, doskonały do risotto i potraw smażonych.

Olio Biologico Novello extravergine

Wykwintna oliwa bardzo wysokiej jakości uzyskana bezpośrednio z oliwek, tłoczona na zimno wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

Olio di oliva extravergine in confezione da 5 lt

Oliwa z oliwek to olej roślinny o zmiennym zabarwieniu od złocistożółtego do żółtozielonego, charakterystycznym zapachu oraz specyficznym smaku.

Olio di oliva extravergine LUGLIO

Wykwintna oliwa bardzo wysokiej jakości uzyskana bezpośrednio z oliwek, tłoczona na zimno wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

Olio extravergine al limone

Idealna przyprawa do niezliczonej ilości dań. Wspaniale komponuje się z rybami, mięsem. Znakomita jako dodatek do surowych warzyw.

Olio extravergine al peperoncino

Oliwa extravergine z dodatkiem ostrej papryczki to bardzo popularna receptura śródziemnomorska, znana i używana już w czasach starożytnych. Otrzymuje się ją dzięki macerowaniu ostrej suszonej papryczki w oliwie z oliwek.

Olio extravergine al pesto

Oliwa z oliwek extravergine z dodatkiem pesto, jednego ze sztandarowych specjałów kuchni śródziemnomorskiej.

Olio extravergine al tartufo bianco

Oliwa z oliwek extravergine aromatyzowana białą truflą. Nawet najprostsze danie może stać się bardziej wykwintne i apetyczne dzięki niejednokrotnie prostemu dodatkowi.

Olio extravergine all’aglio

Oliwa z oliwek extravergine z czosnkiem to receptura kuchni śródziemnomorskiej o wielowiekowej tradycji. Produkt otrzymuje się poprzez macerację naturalnie suszonego czosnku w oliwie extravergine.

Olio extravergine all’arancia

Oliwa z oliwek extravergine z pomarańczą. Nawet najprostsze danie może stać się bardziej wykwintne i apetyczne dzięki niejednokrotnie prostemu dodatkowi.

Olio extravergine alla cipolla

Oliwa z oliwek extravergine z cebulą. Uniwersalny dodatek do wielu potraw na słono oraz baza dań smażonych.

Olio extravergine d’oliva MASSERIA 100% biologiczna

Oliwa z oliwek extravergine Masseria pochodzi z pięknej Masseria del Duca, będącej własnością Societa Agricola F.lli. Cassese s.s., która wraz z upływem lat stała się jedną z najważniejszych i najbardziej dynamicznych spółek rolniczych we Włoszech.

Olio extravergine di oliva COLLINE DEL LAGO

Biologiczna, tłoczona na zimno oliwa z oliwek extravergine, niefiltrowana.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów