Marynaty, salsy i przyprawy

W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.

72 produkty
Delduca - placeholder Nowość

Il Ragù Classico

Wysokiej jakości klasyczny włoski sos ragù na bazie pulpy pomidorowej z wołowiną i wieprzowiną, oliwką z oliwek extravergine oraz warzywami. Gotowy do podania

Delduca - placeholder Nowość

Patè di Cipolle marinate in Aceto Balsamico di Modena IGP con Tonno e Pasta di Olive

Wysokiej jakości pasta z marynowanych cebulek w occie balsamicznym IGP z Modeny z tuńczykiem i pastą z oliwek. Gotowa do podania na zimno.

Delduca - placeholder Nowość

Sughetto con Funghi porcini e Melanzane

Wysokiej jakości gotowy sos pomidorowy z borowikami szlachetnymi, bakłażanem w oliwie z oliwek extravergine, z dodatkiem cebuli, pietruszki, czosnku, bazylii i soli. Doskonały z polentą. Wystarczy podgrzać.

Delduca - placeholder Nowość

Friarielli in olio di oliva

Wysokiej jakości brokuły neapolitańskie "friarielli" w oliwie z oliwek i occie winnym z dodatkiem oregano, pikantną papryczką peperoncino, czosnkiem i solą. Delikatna i niebanalna przystawka z okolic Neapolu

Delduca - placeholder Nowość

Asparagina

Główki małych, delikatnych zielonych szparagów w zalewie z octu winnego, oliwy z oliwek i oleju słonecznikowego, z dodatkiem oregano, pikantnej papryczki peperoncino i soli

Delduca - placeholder Nowość

Pate’ di carciofi

Pasta z karczochów. Miękki i kremowy miąższ karczoczów, o delikatnym i przyjemnym, lekko kwaskowatym smaku. Znakomity jako przekąska i sos do mięs.

Delduca - placeholder Nowość

Pesto alla genovese DOP

Oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii z certyfikatem pochodzenia DOP, z serami Grana Padano DOP, Parmigiano Reggiano DOP i Pecorino Romano DOP, orzeszkami piniowymi i dodatkiem czosnku i soli

Delduca - placeholder Nowość

Crema di radicchio

Krem z cykorii o bardzo wyraźnym smaku, wzbogacony dodatkiem sera Parmigiano Reggiano DOP

Delduca - placeholder Nowość

Bomba calabrese piccante

Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano

Delduca - placeholder

Antipastissimo in olio di girasole

Jedna z najbardziej klasycznych marynat, posiada przyjemny aromat i niepowtarzalny smak.

Delduca - placeholder

Battuto di olive mediterraneo

Pasta z oliwek leccino, anchois, kaparów, czosnku, pikantnego peperoncino, oregano, kopru włoskiego i dodatkiem octu winnego o charakterystycznym śródziemnomorskim smaku

Delduca - placeholder

Capperi all’aceto

Kapary o klasyczne żyłki. Często łączy się je z rybami, zarówno w daniach głównych jak i w sosach do makaronów (niezastąpione w przepysznym makaronie z tuńczykiem).

Delduca - placeholder

Capperi al sale

Włoskie małe kapary w soli. Znakomite do aromatyzowania potraw. Pasują do większości dań począwszy od mięs, po ryby i makarony

Delduca - placeholder

Capperi medi

Aromatyczne właściwości zawarte są w pąkach kwiatów powszechnie zwanych kaparami. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Delduca - placeholder

Capperi piccoli

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Delduca - placeholder

Carciofi a spicchi trifolati

Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w zalewie z oleju roślinnego z aromatycznymi warzywami i przyprawami. Idealne do pizzy i kanapek. Są już gotowe do użycia.

Delduca - placeholder

Carciofi rustici

Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Delduca - placeholder

Carciofini

Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów