Włoskie makarony

Sprężyste makarony włoskie zachowują swój kształt podczas procesów gotowania i zachwycają smakiem. W naszej ofercie znajdują się klasyczne i najbardziej popularne makarony powstające według tradycyjnych włoskich receptur.

Oferujemy makarony tagliatelle, gnocchi, farfalle, pappardelle i spaghetti najbardziej rozpoznawalnych marek takich jak Molisana, Voiello, De Cecco czy Barilla.

30 produktów
Delduca - placeholder
Nowość
Pasta Brema

Girasoli al salmone

Nowość

Okrągłe ravioli jajeczne z nadzieniem z wędzonego łososia i sera Grana Padano. Doskonałe z salsą na bazie masła i czosnku, z dodatkiem świeżej śmietanki i szafranu.

Delduca - placeholder
Nowość
Pasta Brema

Girasoli Mozzarella e Pomodoro

Nowość

Okrągłe ravioli jajeczne z nadzieniem z mozzarelli, pomidorów i sera Grana Padano. Doskonale komponuje się z sosem pomidorowym, papryczką peperoncino, świeżą bazylią i parmezanem.

Delduca - placeholder
Nowość
Pasta Brema

Girasoli alla Zucca

Nowość

Okrągłe ravioli jajeczne z nadzieniem z dyni, sera Parmigiano Reggiano i sera Grana Padano. Doskonale smakują z masłem, szałwią i wędzonym serem scamorza affumicata.

Delduca - placeholder
Nowość
Pasta Brema

Grantortelli ai funghi porcini

Nowość

Ravioli jajeczne z nadzieniem z ricotty, grzybów borowików i pieczarek oraz sera Grana Padano. Doskonałe z masłem, czosnkiem i parmezanem.

Delduca - placeholder
Nowość
Pasta Brema

Grantortelli Ricotta e Spinaci

Nowość

Ravioli jajeczne z nadzieniem ze szpinaku i sera Grana Padano. Najlepiej smakują podsmażone na odrobinie klarowanego masła i posypane tartym serem Grana Padano.

Delduca - placeholder
Nowość
Pasta Brema

Grantortelli al Tartufo Bianco

Nowość

Ravioli jajeczne z nadzieniem z białą truflą, ricottą i serem Parmigiano Reggiano. Idealnie sprawdzą się podane z płatkami świeżej trufli lub z carpaccio z trufli.

Delduca - placeholder
Nowość
Pasta Brema

Grantortelli allo Speck

Nowość

Ravioli jajeczne z nadzieniem z ricotty, specka i sera Grana Padano. Znakomite z sosem śmietanowym i dodatkiem gałki muszkatołowej.

Delduca - placeholder
La Molisana

Bucatini Molisana

Długi makaron typu spaghettoni, z otworkiem na całej długości. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do Carbonary, Amatriciany lub Cacio e Pepe.

Delduca - placeholder

De Cecco Conchiglioni

Doskonałe do zapiekania w piekarniku z sosami rybnymi lub mięsnymi.

Delduca - placeholder

De Cecco Lasagne

Najpopularniejsza wersja lasagne to wersja z nadzieniem z ragù, beszamelem i parmezanem.

Delduca - placeholder

De Cecco Paccheri

Paccheri to rodzaj makaronu o kształcie dużych rurek, charakterystyczny dla regionu Kampania. Doskonałe do gęstego mięsnego sosu ragù typu neapolitańskiego. Znakomite do nadziewania.

Delduca - placeholder
La Molisana

Fusilli Molisana

Wysokiej jakości makaron o kształcie świderków firmy Molisana tłoczony na matrycach z brązu. Tradycyjnie podawane z brokułami i serem caciocavallo.

Delduca - placeholder

Gnocchi freschi di patate

Gnocchi ze świeżych ziemniaków gotowanych na parze. Doskonale smakują np. z masłem i szałwią lub sosem pomidorowym i bazylią czy ze śmietaną, speckiem i grzybami. Można przygotować je także z serem gorgonzola i boczkiem lub po prostu z oliwą extra vergine i parmezanem.

Delduca - placeholder
La Molisana

Gnocchi di patate Molisana

Włoskie kluseczki ziemniaczane Gnocchi firmy Molisana ze świeżych ziemniaków. Gotowane na parze. Doskonałe z pesto bądź z masłem i szałwią, z sosem pomidorowym i bazylią lub ze śmietaną, speckiem i grzybami itp. Gotowe w 2 minuty.

Delduca - placeholder
La Molisana

Linguine Molisana

Długi makaron Linguine z pszenicy durum. Podobny do spaghetti, lecz spłaszczony i na przekroju o soczewkowatym kształcie. Nazywany w innych rejonach Włoch również bavette lub trenette. Znakomity z owocami morza i sosami np. pesto bądź oliwą czosnkową, czarnym pieprzem i anchois.

Delduca - placeholder
La Molisana

Orecchiette pugliesi Molisana

Delduca - placeholder

Paccheri Molisana

Wysokiej jakości makaron z twardej pszenicy w kształcie szerokich z włoskiego regionu Molise

Delduca - placeholder

Pappardelle all’uovo Barilla

Pappardelle jajeczne Barilla o szerokiej wstążce. Wytrzymały, bardzo chłonny makaron, świetnie nadaje się do sosów. Znakomity zwłaszcza zimową porą z ciężkimi sosami, na przykład na bazie dziczyzny. Dobrze komponuje się też z grzybami.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA