Włoskie makarony
Sprężyste makarony włoskie zachowują swój kształt podczas procesów gotowania i zachwycają smakiem. W naszej ofercie znajdują się klasyczne i najbardziej popularne makarony powstające według tradycyjnych włoskich receptur.
Oferujemy makarony tagliatelle, gnocchi, farfalle, pappardelle i spaghetti najbardziej rozpoznawalnych marek takich jak Molisana, Voiello, De Cecco czy Barilla.

Bucatini Molisana
Długi makaron typu spaghettoni, z otworkiem na całej długości. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do Carbonary, Amatriciany lub Cacio e Pepe.

De Cecco Conchiglioni
Doskonałe do zapiekania w piekarniku z sosami rybnymi lub mięsnymi.

De Cecco Lasagne
Najpopularniejsza wersja lasagne to wersja z nadzieniem z ragù, beszamelem i parmezanem.

De Cecco Paccheri
Paccheri to rodzaj makaronu o kształcie dużych rurek, charakterystyczny dla regionu Kampania. Doskonałe do gęstego mięsnego sosu ragù typu neapolitańskiego. Znakomite do nadziewania.

Fusilli Molisana
Wysokiej jakości makaron o kształcie świderków firmy Molisana tłoczony na matrycach z brązu. Tradycyjnie podawane z brokułami i serem caciocavallo.

Gnocchi freschi di patate
Gnocchi ze świeżych ziemniaków.

Gnocchi di patate Molisana
Kluseczki ziemniaczane Gnocchi Molisana

Linguine Molisana
Długi makaron Linguine z pszenicy durum. Podobny do spaghetti, lecz spłaszczony i na przekroju o soczewkowatym kształcie. Nazywany w innych rejonach Włoch również bavette lub trenette. Znakomity z owocami morza i sosami np. pesto bądź oliwą czosnkową, czarnym pieprzem i anchois.

Orecchiette pugliesi Molisana

Paccheri Molisana
Wysokiej jakości makaron z twardej pszenicy w kształcie szerokich z włoskiego regionu Molise

Pappardelle all’uovo Barilla
Pappardelle to rodzaj makaronu jajecznego, który kształtem przypomina tagliatelle jednak jest znacznie szerszy. Makaron jest bardzo chłonny i wytrzymały, dlatego świetnie nadaje się do sosów.

Pappardelle Molisana
Pappardelle Molisana

Pasta a Riso Molisana
Makaron o wielkości ziarenek ryżu. Idealny na zimne dni. Doskonale pasuje do zup i rosołów. Znakomita alternatywa dla ryżu.

Penne rigate Molisana
Penne rigate Molisana

Riso Carnaroli
Carnaroli to ryż średniego ziarna, "super cienki". Zwany "królem ryżu”. Do risotto, dań na bazie ryżu i deserów.

Riso Carnaroli LA FAGIANA
Ryż Carnaroli do risotto, o pełnym, średniej wielkości ziarnie. Gotuje się równomiernie i jest wytrzymały w procesie gotowania. Dobrze wchłania rosół warzywny, masło i sosy. Idealnie komponuje się z mocnymi aromatami sera taleggio czy koziego caprino oraz cykorią radicchio i dynią.

Spaghetti Molisana
Spaghetti Molisana

Tagliatelle all’uovo
Tradycyjny przepis z regionu Emilia Romagna sugeruje podanie tagliatelle z sosem ragù (bolońskim), przygotowanego z mielonego mięsa wieprzowego, cielęcego i wołowego, z dodatkiem masła, boczku i pomidorów.
Zachwyć podniebienia swoich klientów
