Włoskie makarony

Sprężyste makarony włoskie zachowują swój kształt podczas procesów gotowania i zachwycają smakiem. W naszej ofercie znajdują się klasyczne i najbardziej popularne makarony powstające według tradycyjnych włoskich receptur.

Oferujemy makarony tagliatelle, gnocchi, farfalle, pappardelle i spaghetti najbardziej rozpoznawalnych marek takich jak Molisana, Voiello, De Cecco czy Barilla.

21 produktów
Delduca - placeholder
Nowość

Tortellini al prosciutto crudo

Nowość

Pierożki jajeczne tortellini z nadzieniem z szynką dojrzewającą prosciutto crudo

Delduca - placeholder

De Cecco Conchiglioni

Doskonałe do zapiekania w piekarniku z sosami rybnymi lub mięsnymi.

Delduca - placeholder

De Cecco Lasagne

Najpopularniejsza wersja lasagne to wersja z nadzieniem z ragù, beszamelem i parmezanem.

Delduca - placeholder
La Molisana

Fusilli Molisana

Delduca - placeholder

Gnocchi freschi di patate

Delduca - placeholder
La Molisana

Gnocchi di patate Molisana

Kluseczki ziemniaczane Gnocchi Molisana

Delduca - placeholder
La Molisana

Linguine Molisana

Długi makaron Linguine z pszenicy durum. Podobny do spaghetti, lecz spłaszczony i na przekroju o soczewkowatym kształcie. Nazywany w innych rejonach Włoch również bavette lub trenette. Znakomity z owocami morza i sosami np. pesto bądź oliwą czosnkową, czarnym pieprzem i anchois.

Delduca - placeholder
La Molisana

Orecchiette pugliesi Molisana

Delduca - placeholder

Paccheri Molisana

Wysokiej jakości makaron z twardej pszenicy w kształcie szerokich z włoskiego regionu Molise

Delduca - placeholder

Pappardelle all’uovo Barilla

Pappardelle to rodzaj makaronu jajecznego, który kształtem przypomina tagliatelle jednak jest znacznie szerszy. Makaron jest bardzo chłonny i wytrzymały, dlatego świetnie nadaje się do sosów.

Delduca - placeholder
La Molisana

Pappardelle Molisana

Pappardelle Molisana

Delduca - placeholder
La Molisana

Penne rigate Molisana

Penne rigate Molisana

Delduca - placeholder

Riso Carnaroli

Carnaroli to ryż średniego ziarna, "super cienki". Zwany "królem ryżu”.

Delduca - placeholder
La Molisana

Spaghetti Molisana

Spaghetti Molisana

Delduca - placeholder

Tagliatelle all’uovo

Tradycyjny przepis z regionu Emilia Romagna sugeruje podanie tagliatelle z sosem ragù (bolońskim), przygotowanego z mielonego mięsa wieprzowego, cielęcego i wołowego, z dodatkiem masła, boczku i pomidorów.

Delduca - placeholder
La Molisana

Tagliatelle Molisana

Tagliatelle Molisana

Delduca - placeholder
Voiello

Voiello Fusilli

Najlepsze fusilli robi się z pszenicy durum, która sprawia, że makaron jest sprężysty. Są idealnym kuchennym sprzymierzeńcem w przypadku przybycia niezapowiedzianych gości.

Delduca - placeholder
Voiello

Voiello Linguine

Linguine jest to rodzaj długiego makaronu z mąki durum. Szczególny kształt tego makaronu sprawa, iż idealnie komponuje się z sosami na bazie ryb.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów