Przekąska bio Gnoccotina classica 350 g
Wypiekana w piecu, chrupiąca biologiczna przekąska zbożowa o smaku klasycznym. Produkt z ekologicznych składników i w 100% z mąki włoskiej. Wybornie sprawdzi się jako element aperitifu, a także solo z ulubionymi dipami.
Przekąska bio Gnoccotina rosmarino 350 g
Wypiekana w piecu, chrupiąca biologiczna przekąska zbożowa z rozmarynem. Produkt z ekologicznych składników, 100% mąki włoskiej i z dodatkiem włoskiego ekologicznego rozmarynu. Wybornie sprawdzi się jako element aperitifu, a także solo, czy z ulubionymi dipami.
Ser Bufala Glera
Ser z pasteryzowanego mleka bawolego z wytłoczynami z winogron Glera oraz białym winem Conegliano Valdobbiane Prosecco DOCG. Świetnie sprawdzi się solo lub jako część degustacji przy akompampaniamencie wina.
Ser Capra Fieno
Ser z pasteryzowanego mleka koziego, dojrzewający w sianie i ziołach - rustykalny diament na talerzu. Nie zawiera laktozy. Doskonały zarówno solo, jak i na deskę serów i wędlin.
Ser Capra Foglia Noce
Ser z pasteryzowanego mleka koziego, uszlachetniany w liściach orzecha włoskiego. Idealnie sprawdzi się solo, a także w ramach aperitivu.
Ser Capra Pepe & Olio E.V.O.
Ser z pasteryzowanego mleka koziego z pieprzem i oliwą z oliwek extravergine, bez laktozy. Zawinięty w liście orzecha włoskiego, zgodnie ze starożytną metodą konserwowania sera i wzbogacania jego walorów smakowych. Idealnie sprawdza się solo lub jako część degustacji przy akompaniamencie wina.
Ser Capra Timo
Ser z pasteryzowanego mleka koziego, muśnięty oliwą i oprószony tymiankiem. Nie zawiera laktozy. Idealny solo jak i na talerz wędlin i serów, zwłaszcza w akompaniamencie owoców i wina.
Ser Capra Tonka & Vermouth
Ser z pasteryzowanego mleka koziego z fasolką Tonka i czerwonym wermutem Bordiga Red. Bez laktozy. Świetnie smakuje solo, zwłaszcza z kieliszkiem dobrego wina.
Ser Capra Traminer
Ser z pasteryzowanego mleka koziego, nie zawiera laktozy. Uszlachetniany białym winem Traminer. Idealnie sprawdzi się solo jak i w akompaniamencie wina i wędlin.
Ser Ciock
Ser z pasteryzowanego mleka krowiego bez laktozy uszlachetniany winem Cabernet i Merlot. Na skórce pokryty wytłoczynami z czerwonych winogron. Wybornie smakuje solo oraz jako część aperitivu czy degustacji z czerwonym winem.
Ser Feletto Bio Latte Crudo
Miękki ser Feletto produkowany z mleka krowiego. Kremowy i przyjemny. Mleko najwyższej jakości pochodzące głównie z Wenecji Euganejskiej oraz z terenów Narodowego Parku Dolomitów Bellunesi. Idealnie smakuje solo, ale również z przekąskami, wędlinami oraz winem.
Ser Formaggio al Cocktail Manhattan
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego o smaku koktajlu Manhattan. Bajeczny, jak z amerykańskiego snu. Wyjątkowy ser do degustacji. Świetnie smakuje solo lub z kieliszkiem ulubionego wina i drobnych przekąsek.
Ser Formaggio Al Cocktail Martini
Niebieski ser z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany koktajlem Martini. Potężny, ponadczasowy i elegancki. Wyjątkowy ser do degustacji. Skosztuj go solo lub owocami czy bakaliami.
Ser Formaggio Choco 21
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany likierem czekoladowym. Wyjątkowy i niepowtarzalny. Idealny ser do degustacji.
Ser Formaggio Lemon
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany kwaśno-słodkim likierem Limoncino. Wyjątkowy ser do degustacji. Do skosztowania w formie deseru.
Ser Formaggio Oro Rosso
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany słodkim winem Raboso. Wyjątkowy ser do degustacji. Spróbuj kawałek Oro Rosso jako deser przy akompaniamencie kieliszka słodkiego wina Raboso.
Ser Formaggio Oro Verde
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany likierem pistacjowym. Wyjątkowy ser do degustacji.
Ser Formaggio Ubriaco Pinot Rose’ La Jara
Półtwardy ser z pasteryzowanego mleka krowiego dojrzewający w winie Pinot Rosè la Jara' i jego wytłokach. Wyjątkowy ser do degustacji. Można połączyć go z kieliszkiem Pinot Grigio aby zmaksymalizować doznania.
Ser Millefoglie al Marzemino
Ser z surowego mleka krowiego uszlachetniany winem Marzemino Passito. Bez laktozy, półtwardy, o wyraźnym winnym aromacie. Idealny do degustacji w akompaniamencie wina lub solo.
Ser Millefoglie al Tartufo
Ser z surowego mleka krowiego bez laktozy. Cieniutkie warstwy poprzeplatane smugami czarnej trufli z Acqualagna. Ten delikatnie słony i pikantny ser smakuje wybitnie solo oraz jako część degustacji przy czerwonym winie.
Ser San Pietro In Cera D’api
Ser z pasteryzowanego mleka krowiego, o miodowo-waniliowym posmaku, pokryty na skórce woskiem pszczelim o charakterystycznej intensywnej żółtej barwie. Idealny na deskę serów, najlepiej z kieliszkiem wina.
Sugo all’arrabbiata Rosso Gargano
Gotowy sos do makaronu na bazie pulpy pomidorowej i pomidorów pelati z Apulii, z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, soli i czosnku. Bez konserwantów i bez dodatku cukru. Wystarczy podgrzać i podawać z makaronem.
Sugo alle verdure Rosso Gargano
Gotowy sos do makaronu na bazie pomidorów pelati i pulpy pomidorowej z Apulii, z dodatkiem bakłażana, cukinii, papryki, cebuli, marchwi, selera, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, soli i czosnku. Bez konserwantów i bez dodatku cukru. Wystarczy podgrzać i podawać z makaronem.
Passata di datterino Rosso Gargano
Doskonała jakościowo tradycyjna passata z pomidorków daktylowych z Apulii. Gęsta, aromatyczna i jedwabista. Nie wymaga długiego gotowania. Doskonale przylega do makaronu, tworząc danie doskonałe. Znakomicie sprawdzi się również w wyszukanych potrawach, w tym na pizzy Gourmet.
Passata di Puglia Rosso Gargano
Passata di Puglia Rosso Gargano to najwyższej jakości passata z włoskiej Apulii. Gęsta i jedwabista. Idealna do krótko gotowanych sosów, potraw na bazie jajek, białych mięs i sosów do makaronów. Polecana zwłaszcza do lasagne i cannelloni.
Wino Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. BRT NATURE – Spumante Brut Nature Sui Lieviti
Wino Prosecco Superiore D.O.C.G. BRT NATURE z winogron szczepu Glera, Verdiso, Perera, refermentowane w butelce z dodatkiem drożdży. Doskonałe jako aperitif, idealnie komponuje się z delikatnymi przystawkami, przekąskami, fingerfood, świeżymi serami i delikatnymi daniami dzięki swojej zdolności do podkreślania lekkich, ale dobrze ustrukturyzowanych potraw. Degustować po sedymentacji osadu.
Crema di zucca
Aksamitny krem z dyni z dodatkiem warzyw i przypraw. Produkt gotowy do podania. Doskonały m.in. do sosów i sals, crostini, risotto i makaronu.
Crema tartufata
Krem grzybowy z pieczarek i grzybów shiitake z truflą letnią. Produkt gotowy do podania. Znakomity m.in. do bruschetty i makaronu. Dobrze łączy się z jajkami, serami i mięsem.
Olio Extra Vergine Di Oliva Orchestra
Oliwa z oliwek extravergine Orchestra z linii Luminarie, tłoczona na zimno. Oliwa najwyższej jakości, uzyskana wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Idealna na zimno i na ciepło. Doskonała do dań z gotowanymi ziemniakami, serem mozzarella, białym mięsem oraz gotowanymi rybami. Polecana do sosów czy jako dodatek do zup kremów lub warzywnej minestrone z ryżem.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego. Znakomity akompaniament aperitifu. Doskonały sam w sobie.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA AL PISTACCHIO
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany kremem pistacjowym i siekanymi pistacjami. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA AL TARTUFO
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany czarną truflą letnią. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA ALLA NOCCIOLA
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany pastą z orzechów laskowych. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.
Crema di pistacchio salato
Krem pistacjowy solony w formie gęstej, kremowej pasty do smarowania, z dużą zawartością pistacji (55%). Doskonały na bruschettę, pizzę, do włoskich pierwszych dań, wytrawnych tart i deserów,
Ser Bel Veneto
Miękki ser typu taleggio z pełnego mleka krowiego z Veneto. Jeden ze sztandarowych, tradycyjnych produktów obszaru Wenecji Euganejskiej. Doskonały na pizzę i do pierwszych włoskich dań.
Peperoncini gialli goccia
Żółte papryczki w oryginalnym kształcie kropli, w zalewie z octem winnym. Idealne jako dodatek do sałatek, potraw mięsnych i ryb, przekąsek, przystawek i na pizzę Gourmet. Upiększą każde danie, nadając mu wyjątkowości i elegancji.
Peperoncini rossi goccia
Czerwone papryczki w oryginalnym kształcie kropli, w zalewie z octem winnym. Idealne jako dodatek do sałatek, potraw mięsnych i ryb, przekąsek, przystawek i na pizzę Gourmet. Upiększą każde danie, nadając mu wyjątkowości i elegancji.
BELLA GLAMOUR ZeroZero
Prosecco bezalkoholowe 0,0% ze świeżego moszczu winogron szczepu Glera. Niskokaloryczne, lekkie i świeże, z dobrym, utrzymującym się perlage. Znakomite dla wegan. Świetne jako aperitif, doskonałe do warzyw, pizzy, serów, białych mięs i ryb. Podawać mocno schłodzone.
BELLA STYLE ZeroZero
Różowe prosecco bezalkoholowe 0,0% ze świeżego moszczu winogron szczepu Glera. Niskokaloryczne, lekkie i świeże, z dobrym, utrzymującym się musowaniem. Produkt wegański. Świetne jako aperitif, doskonałe do warzyw, ryb, owoców morza, białego mięsa. Podawać mocno schłodzone.
Ser Fontal Alpinella
Średnio-twardy ser podpuszczkowy z pasteryzowanego mleka krowiego. Tradycyjny alpejski ser. Aromatyczny i lekko kwaskowy w smaku, o zwartej konsystencji, z oczkami. Ser stołowy. Doskonale rozpuszcza się w sosach. Idealny na pizzę, do grillowanych kanapek i do posypania makaronów.
Ser Piave „Oro” DOP
Twardy ser dojrzewający z mleka krowiego, wywodzący się z prowincji Belluno w regionie Veneto. Ma zdecydowany, wyrafinowany smak i zwartą konsystencję. Idealnie komponuje się z gruszką i orzechami włoskimi. Znakomity w formie tartej np. do makaronów. Doskonały zwłaszcza z winem Malvasia passito.
Ser Formaggio Fior D’Arancio DOCG
Ser pleśniowy typu Blue Cheese z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany w winie o aromatach pomarańczy Fior d'Arancio DOCG. Ser o wyjątkowej elegancji i niezwykłym smaku, prawdziwa harmonia zmysłów. Ser do degustacji.
Ser Ubriaco al Prosecco DOC
Ser półtwardy z pasteryzowanego mleka krowiego, uszlachetniany w winie Prosecco DOC. Doskonały w akompaniamencie zwłaszcza białych, świeżych, owocowych win.
Ser Monteterno al tartufo nero
Ser z pasteryzowanego mleka owczego z czarną truflą, dojrzewający 3 miesiące. Ser zwarty, o mocnym smaku mleka owczego i czarnej trufli. Doskonały na wykwintną deskę serów. Idealny do wykwintnych przekąsek i jako wykończenie antipasti. Znakomity na wyrafinowanej pizzy Gourmet.
Ser Dolomitico® LUXURY DESIGN
Wersja "Luxury design" sera Dolomitico w opakowaniu 150 gram. Ser pleśniowy z mleka krowiego na piwie dwusłodowym, z aromatem chmielu. Doskonały na przystawkę w towarzystwie wędlin wieprzowych oraz lekkiego, jasnego piwa.
Cantucci alle mandorle
Cantucci z migdałami. Włoskie ciasteczka o suchej, zwartej konsystencji z losowo rozmieszczonymi prażonymi migdałami. Doskonale smakują z kawą lub słodkim winem likierowym. Tradycyjny, klasyczny dodatek do słynnego wina Vin Santo.
Wino V8+ Sior Bruno Prosecco Millesimato Extra Brut DOC
Prosecco DOC Millesimato Sior Bruno to wytrawne wino z winogron odmiany Glera. Produkt pochodzi z terenów niziny w zachodniej części Friuli-Wenecji Julijskiej.
Wino V8+ Sior Gino Prosecco Millesimato Dry DOC
Prosecco Millesimato Dry z przyjemną zawartością cukru resztkowego z najlepszych, starannie wyselekcjonowanych winogron Glera z danego rocznika. Doskonałe jako aperitif do finger food fusion. Znakomite do różnorodnych lekkich przekąsek.
Wino V8+ Sior Sandro Prosecco Extra Dry DOC
Musujące Prosecco DOC o znakomitej świeżości i pijalności z winogron szczepu Glera. Musowane metodą Martinottiego. Idealne na aperitif z przyjaciółmi. Znakomite ze świeżymi serami.
Wino V8+ Sior Carlo Prosecco Millesimato Brut DOC
Wytrawne Prosecco Millesimato Brut DOC powstaje z najlepszych winogrona typu Glera z jednego rocznika. Znakomite jako aperitif. Doskonałe do wiosennych warzyw, świeżych ryb, białych mięs, makaronów.
Wino V8+ Sior Berto Prosecco Brut DOC
Eleganckie, owocowe, harmonijne Prosecco w najwytrawniejszym wydaniu BRUT. Znakomicie sprawdzi się w zestawieniu zarówno ze słodkimi i słonymi daniami. Wino idealne do smażonej ryby lub wykwintnej pizzy gourmet.
Wino V8+ Sior Piero Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry DOCG
Wyrafinowane Prosecco Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry DOCG o niepowtarzalnych aromatach ze wzgórz Valdobbiadene. Owocowe i miękkie, półwytrawne. Znakomite na każdą okazję.
Wino V8+ Sior Lele Prosecco Rosé Brut DOC
Niezwykle świeże i przyjemne różowe Prosecco Rosé ze szczepów Glera i Pinot Nero fermentowane metodą Martinottiego. Idealny towarzysz na aperitif lub kreatywną kolację z przyjaciółmi. Wino bardzo wszechstronne i łatwo pijalne.
Wino CUV- Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG BRUT „Rive di Rolle” Cuvee
Wino Duca di Dolle Spumante Brut “Rive di Rolle” z winogron szczepu Glera odmiany długiej z winnicy liczącej sobie dziś już ponad 50 lat. Prawdziwe Cru, chluba winnicy. Doskonałe jako aperitif, idealne do przystawek rybnych i warzywnych, surowych wędlin crudi, jak też do prostych pierwszych i drugich dań.
Ser Caciobarricato
Ser dojrzewający z niepasteryzowanego mleka krowiego typu pasta filata uszlachetniany w baryłkach z wytłokami czerwonych winogron i czerwonym winem. Doskonały w akompaniamencie czerwonego wina.
Ser Don Carlo
Ser twardy z niepasteryzowanego mleka krowiego, na koziej podpuszczce, dojrzewający minimum 3 miesiące. Znakomicie komponuje się z aromatycznymi białymi winami oraz młodym czerwonym winem.
Ser Blugins® LUXURY DESIGN
Intrygujący ser pleśniowy powstały z mariażu mleka krowiego i jednego z najbardziej lubianych alkoholi na świecie, Ginu Roby Marton. Doskonały na deskę serów. Znakomity zwłaszcza jako dodatek do risotto.
Ser Basajo ® LUXURY DESIGN
Wyjątkowy ser pleśniowy o kremowej konsystencji, produkowany z surowego mleka owczego i poddawany długiemu okresowi dojrzewania w moszczu szczepu winogron Passito bianco. Pokryty rodzynkami z tych samych winogron. Rozkosz degustacji. Produkt TOP GOURMET
Ser Blu ’61® LUXURY DESIGN
Ser Blue '61 to ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z rodziny serów dojrzewających. Dojrzewa w winie Raboso i owocach żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i niesamowitą harmonią smaków, łacząc w sobie ostry, słonawy smak sera ze słodkimi nutami owoców czerwonej żurawiny i aromatem wina
Ser Abbondio senza lattosio
Miękki ser z mleka krowiego bez laktozy, dojrzewający min. 4 miesiące, o zdecydowanym i intensywnym smaku. Świetny na deskę serów. Ser dla osób z nietolerancją laktozy.
Ser Briscola® Bio al Raboso
Briscola BIO to organiczny ser rzemieślniczy z pasteryzowanego krowiego z regionu Veneto, dojrzewający min. 4 miesiące, uszlachetniany winogronami i winem Raboso DOC. Ser do degustacji. Znakomity z czerwonymi winami.
Ser Mini Mozzarelline fior di latte
Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w mini kuleczkach. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z regionu Apulia. Ozdobne i efektowne, sprawdzą sie w daniach na zimno, jak i w daniach zapiekanych
Ser Monte 27 Vecchio
Twardy ser z pasteryzowanego mleka krowiego dojrzewający 7/8 miesięcy. Ser z regionu Veneto. Bardzo aromatyczny, przyjemny i wyraźny w smaku. Idealny na deskę serów.
Ser Burrata d’amore
Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym sercem, specjalność włoskiego regionu Apulia. "Serce" burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.
Ser Burrata al Tartufo d’amore
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowana dzięki dodatkowi trufli. Specjalność regionu Apulia.
Ser Mozzarella treccia d’amore
Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w formie dekoracyjnego warkocza. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z włoskiej Apulii. Pięknie prezentuje się z pomidorami i bazylią.
Wino AcinoRe’ Primitivo di Manduria DOC
Czerwone wino AcinoRe' Primitivo di Manduria DOC. Złożony bukiet, bogaty w nuty owoców i przypraw. Na podniebieniu gęste, miękkie, na finiszu otulające taninami. Znakomite do ciężkich dań. Szczególnie polecane jako wino do medytacji.
Wino Ad Hoc Primitivo di Manduria DOC
Czerwone wino Ad Hoc Primitivo di Manduria DOC. Elegancki bukiet śliwy i czereśni, wzbogacony przyjemnymi nutami tabaki. Miękkie, o pełnym ciele ze szlachetnymi taninami, długo utrzymujące się. Komponuje się znakomicie z ciężkimi daniami na bazie czerwonych mięs i dziczyzny.
Wino Avoglia Fiano Puglia IGP
Białe wino Fiano apelacji Puglia IGP ze szczepu Fiano. Wino o słomkowo-żółtej barwie, kwiatowo-owocowych aromatach, z wyczuwalną nutą owoców o białym miąższu. Świeże i utrzymujące się. Doskonałe do przystawek na bazie owoców morza, dań wegetariańskich i świeżych serów.
Wino Avoglia Negroamaro Puglia IGP
Czerwone wino Avoglia Negroamaro apelacji Puglia IGP o aromatach czarnej porzeczki i owoców leśnych, z nutą tymianku. Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, wędlinami i serami o średnim czasie dojrzewania. Znakomite do pizzy.
Wino Avoglia Primitivo Puglia IGP
Czerwone wino Primitivo apelacji Puglia IGP z rejonu Salento we włoskiej Apulii. Wino ze szczepu winogron Primitivo, o rubinowej barwie z fioletowymi refleksami. W nosie aromaty czerwonych owoców, jeżyny i śliwki. Aromatyczne i miękkie. Polecane do pierwszych włoskich dań z sosami pomidorowymi, wędlin i serów o średnim czasie dojrzewania.
Wino Avoglia Rosato Puglia IGP
Różowe wino apelacji Puglia IGP ze szczepów Negroamaro i Primitivo. Wino o delikatnej różowej barwie, wyczuwalnych aromatach granatu, maliny i czereśni. Wino o dobrym ciele, świeże i harmonijne. Doskonałe do lekkich przystawek, zup rybnych i pierwszych włoskich dań na bazie owoców morza.
Wino Avoglia Susumaniello Puglia IGP
Czerwone wino Susumaniello apelacji Puglia IGP z okolic Salento we włoskiej Apulii. Wino o czerwono-rubinowej barwie z fioletowawymi refleksami, świeżych aromatach czerwonych owoców, czereśni, malin i czarnej porzeczki wytwarzane ze szczepu winogron Susumaniello. Owocowe i aksamitne w smaku. Doskonale komponuje się z wędlinami, białymi mięsami, risotto z grzybami.
Wino Vecchio Sogno Negroamaro IGT Salento
Czerwone wino Vecchio Sogno Negroamaro IGT Salento. Znakomite do zup warzywnych i pierwszych dań na bazie warzyw, gotowanych i grillowanych czerwonych mięs, ptactwa i sztufad, świeżych serów.
Wino Frida Bianco IGT Salento
Białe wino Frida IGT Salento z regionu Apulia. Bukiet o intensywnych aromatach kwiatów i świeżych owoców, przypominających brzoskwinię i morelę. Znakomite do ciepłych przystawek, dań rybnych i omułków jadalnych.
Wino ROSÉ Spumante Rosato da uve Pinot Nero
Różowe wino musujące ze szczepu Pinot Nero z włoskiego Rolle di Cison di Valmarino, w regionie Treviso. Nuty białych kwiatów, róży, cyklamenu i bratka przeplatają się z aromatami wiśni, czereśni, dzikiej jeżyny i borówki oraz orientalnym nawiązaniem do goździka i cynamonu. W smaku od razu otulające i pełne charakteru. Komponuje się znakomicie z surową rybą, ostrygami morskimi, skorupiakami z Morza Adriatyckiego, a także tradycyjnymi risotto, zwłaszcza z okolic Veneto.
Bianco Spalmabile
Śmietankowy serek do smarowania o delikatnej, kremowej konsystencji. Idealny w zestawieniu z surowymi i gotowanymi warzywami, doskonały do pierwszych włoskich dań, na tramezzini i pizzę gourmet.
Piwo AMBITA birra chiara MONOLUPPOLO 100% italiana
Włoskie jasne piwo typu Single Hop z jednej odmiany chmielu. Łatwo pijalne, z charakterystycznym chmielowym finiszem. Piwo wysokiej fermentacji wtórnie fermentowane w butelce, niepasteryzowane. Nowa pojemność: 500 ml. Znakomite na każdą okazję. Doskonały wybór do pizzy i przystawek.
Perlagrigia sotto cenere
Ser z pasteryzowanego mleka krowiego z truflą, dojrzewający minimum miesiąc. Jego skórka uszlachetniana jest ziołami i naturalnym popiołem bukowym. Wyjątkowy ser do degustacji, świetnie smakuje solo przy kieliszku wina.
Ser Scamorza affumicata d’amore
Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.
Ser Scamorza bianca d’amore
Ser z masy parzonej o półtwardej konsystencji i charakterystycznym kształcie gruszki, delikatny w smaku, lekko słony. Znakomity jako przystawka z warzywami, lokalnym pieczywem, plasterkowanymi wędlinami oraz do dań zapiekanych.
Wino Lugana DOC
Białe wino z winnicy Costa Arente położonej na południowych brzegach jeziora Garda. Klasyczne, niezwykle soczyste, świeże i przyjemne, zwłaszcza latem. Dobrze komponuje się z rybami. Świetne jako aperitif, doskonałe do finger food, pizzy i serów.
Pomodori datterini gialli Rosso Gargano 400g
Włoskie żółte pomidory z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
Pomodori pelati Rosso Gargano 400g
Włoskie pomidory bez skórki z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
Ser Basajo
Wyjątkowy ser pleśniowy o kremowej konsystencji, produkowany z surowego mleka owczego i poddawany długiemu okresowi dojrzewania w moszczu szczepu winogron Passito bianco. Pokryty rodzynkami z tych samych winogron. Rozkosz degustacji. Produkt TOP GOURMET
Olive farcite con tonno e acciughe
Duże zielone oliwki faszerowane tuńczykiem i anchois w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem octu winnego, oregano, pikantnej papryczki peperoncino. Wykwintna przystawka i przekąska do aperitifów.
Patè di funghi porcini
Pasta z grzybów borowików szlachetnych. Świetna jako farsz do grzanek, kanapek lub dodatek do mięs. Idealny również do przyprawiania makaronu lub polenty.
Peperoncini farciti con tonno
Papryczki faszerowane tuńczykiem w zalewie z oleju słonecznikowego i octu winnego z dodatkiem czosnku i oregano. Doskonałe jako wykwintna przekąska i przystawka.
Patè di olive nere
Pasta z czarnych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
Pomodori secchi
Suszone pomidory w oleju słonecznikowym i oliwie z oliwek z dodatkiem kaparów, czosnku, oregano, papryczki pikantnej peperoncino i octu winnego. Idealne do wielu potraw, sosów do pizzy oraz do podawania na desce.
Olive leccino denocciolate e condite
Drylowane oliwki leccino w zalewie z dodatkiem octu winnego, czosnku, kopru włoskiego, pikantnej papryczki peperoncino w oleju słonecznikowym. Idealne jako przekąska i przystawka. Świetne zarówno z makaronami jak i drugimi daniami.
Patè di olive verdi
Pasta z zielonych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
Crema di radicchio
Krem z cykorii o bardzo wyraźnym smaku, wzbogacony dodatkiem sera Parmigiano Reggiano DOP. Doskonały dodatek do przystawek i przekąsek oraz urozmaicenie wyszukanych dań.
Bomba calabrese piccante
Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano
Antipastissimo in olio di girasole
Jedna z najbardziej klasycznych włoskich marynat w zalewie z oleju słonecznikowego i octu winnego o bardzo przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku chrupiących warzyw. Znakomita przystawka i dodatek do aperitifów. Doskonale komponuje się ze świeżymi serami i wędlinami. Idealna zarówno do panini, jak i wzbogacenie dań na zimno.
Wino Amarone della Valpollicella DOCG
Doskonałe czerwone wino wytrawne, bogato ustrukturyzowane, o mocnym czerwonym kolorze, przechodzącym w granat. Złożony bukiet od wiśni marasca po tony tytoniu, przypraw i lukrecji. Idealne do dziczyzny i dzikiego ptactwa oraz czerwonych mięs o zdecydowanym smaku i wyraźnych serów dojrzewających.
Wino Valpolicella Valpantena DOC
Wino czerwone wytrawne o żywym rubinowym kolorze i szerokim, pełnym energii bukiecie z aromatem malin, czerwonej porzeczki i wiśni oraz nutami pieprzu. Komponuje się znakomicie z makaronami, daniami z białego mięsa, potrawami z grilla czy też serami o średnim okresie dojrzewania.
Wino Ripasso della Valpolicella DOC
Czerwone wytrawne wino o ciemnej purpurowej barwie, z czystym i harmonijnym bukietem, o pełnym smaku. Wyrabiane z winogron, z których powstaje Amarone. Doskonałe do risotto z borowikami, makaronów z ragù z dziczyzny, dań mięsnych i dojrzewających serów.
Wino EXD Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. – Spumante Extra Dry
Średnio intensywne, bardzo subtelne z wyczuwalnym zapachem skórki chleba i dojrzałych owoców, jabłka, gruszki Williams, z lekkimi kwiatowymi tonami akacji i glicynii. Znakomicie komponuje się zarówno z daniami na słodko jak i na słono.
Wino BRT- Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG BRUT
Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Cru DOCG z aromatami dojrzałych owoców, jabłka, gruszki Williams, z lekkimi tonami kwiatowymi akacji i glicynii. Wino o wyraźnej osobowości świetnie komponujące się z rybami i białymi mięsami, jak też z wyszukanymi pierwszymi daniami na bazie makaronów.
Wino ZERO – Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze DOCG Spumante BRUT
Najwyższej jakości Prosecco Superiore z obszaru Cartizze, o obniżonej zawartości cukru (5g/l). Chluba winnicy o kwiatowych aromatach, z nutami cytrusów i nutą glicynii i zielonego jabłka. Harmonijne i wyważone. Doskonałe jako aperitif, do delikatnych dań rybnych i delikatnych białych mięs.
Wino DDD – Prosecco Superiore di Cartizze DOCG EXD
DDD - Prosecco Superiore di Cartizze DOCG EXD to wino o intensywnym zapachu i przyjemnym smaku, które podobnie jak Cartizze Brut „Zero” stanowi chlubę winnicy. Znakomite do przystawek rybnych, lekkich pierwszych i drugich dań na bazie ryb i białych mięs oraz deserów i niezbyt tłustych kremów.
Wino NINO – Valdobbiadene Prosecco Frizzante DOCG – SURLIE
Wino NINO - Valdobbiadene Prosecco Frizzante DOCG wtórnie fermentowane w butelce (SURLIE), bez dodatku cukru. Intensywny zapach skórki chleba, żywe nuty kwiatowe i cytrusowe. Idealne do serów dojrzewających, wędlin, dań na bazie ryb i skorupiaków, białych mięs oraz ptactwa łownego.
Alacce Filet Olio
Filety z anchois. Mocno solone filety z sardyneli atlantyckiej o zdecydowanym smaku. Doskonałe na włoską pizzę, zwłaszcza w kompozycji z kaparami.
Capperi al sale
Włoskie kapary niewielkich rozmiarów w soli. Znakomite do aromatyzowania potraw. Pasują do większości dań począwszy od mięs, po ryby i makarony.
Capperi medi
Kapary średniej wielkości, bez ogonków, w zalewie z octu winnego. Znakomite do sałatek, zimnych dań, zup i sosów. Szczególnie dobrze komponują się z sosami do makaronów, mięs i ryb. Niezastąpione w caponacie, świetne do gazpacho, kuskus, pesto, focaccii i pizzy.
Olive Taggiasche denocciolate
Drylowane, włoskie, ciemne oliwki Taggiasche w zalewie z oliwą z oliwek. Znakomite jako przystawka i przekąska, doskonałe do sałatek, makaronów, mięs. Świetnie sprawdzą się jako dodatek na pizzę.
Pesto alla Genovese
Pesto z bazylii Basilico Genovese. Produkt gotowy, pasteryzowany. Znakomity jako sos do makaronów, lasagne i kluseczek gnocchi. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek.
Carciofi a spicchi trifolati
Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w oleju roślinnym z dodatkiem aromatycznych warzyw i przypraw. Idealne do pizzy i kanapek. Gotowe do użycia.
Funghi Trifolati in busta
Krojone grzyby pieczarki w oleju słonecznikowym z przyprawami w wygodnej saszetce. Idealne do dań typu risotto, makaronów, bruschetty czy pizzy. Gotowy do podania dodatek do dań, bardzo aromatyczny i smaczny.
Cipolle Borettane all’aceto balsamico di Modena
Cebulki boretańskie w occie balsamicznym Aceto Balsamico di Modena IGP z regionu Veneto. Cebulki marynowane o unikalnym, delikatnym smaku. Znakomite do wędlin i dań głównych, zwłaszcza dań mięsnych.
Crema di asparagi
Delikatny i aromatyczny krem z młodych zielonych szparagów. Doskonały do przystawek, pierwszych i drugich dań. Znakomity zarówno do mięs, wędlin i serów, idealny do makaronów, risotto jak i dodatek kanapek.
Crema di carciofi
Krem z karczochów przygotowany według tradycyjnej receptury, delikatny i naturalny. Doskonały do wykwintnych kanapek, makaronów, ryżu i bułek z wytrawnym nadzieniem i ryb.
Crema di radicchio
Krem z czerwonej cykorii Radicchio z dodatkiem oleju z pestek słonecznika, białego wina, cebuli i buraka ćwikłowego. Doskonały do makaronu, ryżu i na grzanki.
Crema di zucca
Aromatyczny, syty i gęsty krem z dyni, znakomity na sezon jesienny. Sprawdzi się idealnie do tradycyjnego włoskiego risotto, z dodatkiem włoskiego specka i grzybów. Krem z dyni można także wykorzystać jako bazę do dań rybnych lub jako składnik pizzy Gourmet.
Crema quattro formaggi
Krem 4 sery z wyselekcjonowanych najlepszych włoskich serów Fontal, Italico, Grana Padano DOP oraz z wyśmienitym szwajcarskim serem Emmenthal. Doskonały jako sos do makaronów krótkich, takich jak penne i farfalle. Doskonale komponuje się z kluseczkami gnocchi, świetny jako dodatek do gotowanych ziemniaków.
Frutti del Cappero
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym i pasteryzowane. Doskonałe do aperitivo, na pizzę i dodatek do wielu dań.
Aglio Alla Siciliana
Obrane ząbki czosnku, pikantnie doprawiane. W zalewie olejowo-octowej, m.in. z pietruszką, papryczką i rozmarynem. Idealne w ramach aperitifu lub w sałatkach.
Giardiniera
Mieszanka warzyw w zalewie słodko-kwaśnej z octem winnym i solą jodowaną. Doskonale sprawdzi się zarówno jako dekoracja, dodatek do potraw bądź składnik dań głównych.
Olive verdi giganti
Włoskie, olbrzymie zielone oliwki z pestką. Soczyste i bardzo smaczne. Szczególnie polecane jako dodatek do aperitif. Doskonale wzbogacają smak sałatek, przekąsek i dań, świetne na ekskluzywną pizzę Gourmet Top.
Olive verdi giganti
Duże zielone oliwki z pestkami 1,6 kg. Bardzo smaczne i eleganckie. Znakomity dodatek do aperitifów, idealne do sałatek i dań.
Melanzane grigliate in busta
Bakłażan grillowany w zalewie z oleju słonecznikowego z ziołami, czosnkiem i przyprawami. Marynata w saszetce gotowa do podania. Idealny dodatek do potraw, do zapiekanek i na pizzę.
Peperoni grigliati
Czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju z pestek słonecznika i octu winnego. Marynata gotowa do podania. Idealna jako dodatek do potraw, świetnie smakuje również na pizzy.
Peperoni grigliati in busta
Grillowana czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju słonecznikowego z octem winnym, ziołami, czosnkiem i przyprawami. Marynata w saszetce gotowa do podania. Idealna jako dodatek do potraw, doskonała również na tostach, w panini, grzankach, zapiekankach i na pizzy.
Zucchine grigliate in busta
Cukinia grillowana w zalewie z oleju słonecznikowego z ziołami, czosnkiem i przyprawami. Marynata w saszetce gotowa do podania. Idealna jako dodatek do potraw, do zapiekanek i na pizzę.
Pomodori secchi
Suszone pomidory w oleju. Delikatne i aromatyczne. Znakomite jako przystawka na zimno. Doskonałe do dań głównych i makaronów.
Pronto Toast
Gotowy sos wielowarzywny na tosty i przekąski.
I Giacomini
Giacomini to podwędzana wędlina dojrzewająca z najszlachetniejszych partii wieprzowiny, uszlachetniana w ziołach i winie Marsala. Idealna solo lub jako elegancki dodatek do deski wędlin.
Skenal (Filone Suino Stagionato) DeStefani
Skenal czyli schab wieprzowy ze skórą to delikatnie podwędzana wędlina z najszlachetniejszych części schabu wieprzowego. Idealny na deskę wędlin, do letnich sałatek i letnich dań na zimno.
Pancetta coppata
Pancetta coppata to połączenie chudego boczku (pancetta) z coppą czyli karkówką wieprzową. Włoska wędlina o subtelnym, ale intensywnym smaku, doskonała z domowym pieczywem.
Olio extravergine d’oliva inMASSERIA
Wysokiej jakości rzemieśnicza oliwa z oliwek extravergine inMasseria, 100% włoska oliwa z Apulii, tłoczona na zimno, butelka 0,5l
Olio extravergine d’oliva inMASSERIA 5l
Wysokiej jakości rzemieśnicza oliwa z oliwek extravergine inMasseria, 100% włoska oliwa z Apulii, tłoczona na zimno, puszka 5l
Olio di oliva extravergine LUGLIO
Oliwa z oliwek extravergine tłoczona bezpośrednio z oliwek za pomocą środków mechanicznych, 1l
Olio di sansa di oliva LUGLIO 1l
Mieszanka oliwy z oliwek extravergine 15% z oliwą z wytłoczyn z oliwek 85%, pojemność 1l
Crema aceto balsamico di Modena IGP 500ml
Krem z octu balsamicznego do dekorowania potraw zimnych takich jak sałatki owocowe, lodów, deserów i serów. Polecany również do mięs, jaj, krewetek, risotto i potraw smażonych.
Pepe nero
Idealny do wszystkich dań.
Origano
Oregano charakteryzuje się przyjemnym zapachem oraz korzennym smakiem. Zalicza się je do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej.
Rosmarino
Rozmaryn charakteryzuje się intensywnym smakiem i korzennym, delikatnie gorzkim i sosnowym zapachem. Zaliczany do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej. Znakomicie aromatyzuje mięso, wędliny i sosy.
Semi di finocchio
Suszone nasiona kopru włoskiego. Doskonałe do aromatyzowania potraw mięsnych i rybnych, bulionów na bazie ryb i owoców morza, deserów i napojów.
Box Pizza 33×33
Pudełka na pizzę 33x33 - 100 sztuk
Farina „00” Le 5 stagioni BLU SUPERIORE
Mąka z pszenicy miękkiej typu „00” odpowiednia do wyrobu ciast bezpośrednich i pośrednich o długim czasie wyrastania, w których wymagana jest dobra elastyczność. Szczególnie polecana również do ciast wyrastających w kontrolowanej temperaturze w lodówce.
Farina „00” Le 5 stagioni ROSSA
Mąka z pszenicy miękkiej typu „00” odpowiednia do wyrobu ciast bezpośrednich i pośrednich o długim czasie wyrastania, w których wymagana jest elastyczność i wytrzymałość. Polecana do ciast wyrastających w kontrolowanej temperaturze. Idealna do wyrobu pizzy klasycznej.
Funghi Trifolati Famigliola Gialla
Opieńki zmienne w oleju i przyprawach. Gotowe do podania. Idealne do risotto, dań z makaronu oraz na pizzę i bruschettę.
Lievito di birra
Suche drożdże piwne aktywne instant w proszku. Bardzo wydajne. Idealne do wszystkich rodzajów ciasta na pizzę.
Misto Funghi Trifolati
Aromatyczny mix już ugotowanych i przyprawionych grzybów. Gotowy do podania. Doskonały jako dodatek, składnik receptur i dań.
Polenta
Polenta to charakterystyczne danie dla północnych Włoch, zwłaszcza w regionie Veneto. Produkt jest gotowy do przyrządzenia. Wystarczy wsypać zawartość torebki do ciepłej wody i zagotować.
Pomodori pelati Rosso Gargano
Dojrzałe włoskie pomidory bez skórki, z regionu Apulia, w dużych puszkach 2,55 kg. Doskonałe do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Można je stosować jako zamiennik świeżych pomidorów.
Pomodori pelati Rosso Gargano Salsati
Dojrzałe włoskie pomidory bez skórki w soku pomidorowym, z regionu Apulia, w dużych puszkach 2,55 kg. Doskonałe do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Można je stosować jako zamiennik świeżych pomidorów. Wykwintna i bardziej wydajna wersja Pelati Futuragri.
Porchetta Trevisana
Tradycyjna porchetta z szynki wieprzowej wywodząca się z prowincji Treviso. Mięso marynowane jest w białym winie i ziołach, a następnie długo pieczone. Wędlina idealna do pizzy, kanapek i przystawek.
Porcini Funghi Trifolati
Grzyby borowiki krojone z przyprawami. Doskonałe na przystawkę. Idealnie komponują się z drugimi daniami. Znakomite na pizzę np. do klasycznych wersji z szynką i grzybami.
Porcini Funghi Trifolati
Grzyby borowiki krojone z przyprawami. Doskonałe na przystawkę. Idealnie komponują się z drugimi daniami. Znakomite na pizzę np. do klasycznych wersji z szynką i grzybami.
Prosciutto cotto Botticella
Szynka gotowana Botticella ze świeżego udźca wieprzowego. Delikatna i aksamitna na podniebieniu, o jasnoróżowym kolorze i delikatnym smaku. Polecana zwłaszcza z pieczywem i na pizzę.
Regina di Marca
Włoski specjał wędliniarski. Klasyczny smak i miękkość Sopressa Trevigiana zestawione z delikatnym smakiem schabu, a wszystko otoczone zapachami pieprzu Szechuan. Włoska wędlina doskonałej jakości idealna do podania na wyrafinowanej desce przysmaków.
Salame ungherese
Włoskie salami z drobno mielonego mięsa wieprzowego. Idealne do kanapek, grzanek, na deskę wędlin i pizzę.
Salamino dritto piccante premium
Włoska ostra kiełbaska z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, o intensywnym smaku i aromacie, z papryczką peperoncino. Znakomita na deskę wędlin, jako przystawka i przekąska czy dodatek do kanapek, grzanek oraz na pizzę.
Salsiccia fresca puro suino bianco
Włoska kiełbasa wieprzowa w naturalnym jelicie. Idealna do przygotowania na patelni i na grillu. Bardzo delikatna i smaczna. Doskonała jako składnik sosów do makaronów czy np. w risotto z radicchio. Bardzo dobrze smakuje na pizzy.
SANBITTèR ROSSO (10 x 100 ml)
Sanbittèr jest napojem bezalkoholowym, produkowanym od 1961 r. Gorzkawy smak, krwistoczerwony kolor, musujące bąbelki - Sanbittèr to prawdziwa ikona wśród aperitifów. Serwuj go jako część aperitifu - do serów, chipsów, grissini.
Ser Blu ’61
Ser Blue '61 to ser pleśniowy z mleka krowiego. Dojrzewa w słodkim winie rodzynkowym Raboso i owocach żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i niezwykłą harmonią smaków. Idealne połączenie nut słodkich ze słonymi. Intensywny smak sera pleśniowego przełamują aromaty owoców żurawiny kanadyjskiej. Prestiżowy ser do degustacji.
Ser Burrata Affumicata Ignalat
Naturalnie wędzony włoski kremowy serek typu pasta filata, wypełniony kawałkami postrzępionej mozzarelli oraz śmietanki z regionu Apulia. Idealne dopełnienie pizzy lub sałatek typu gourmet. Doskonały także w połączeniu ze świeżą lub delikatnie podwędzaną rybą. Dobrze komponuje się również z konfiturami lub dżemem o mocnym, wyraźnym smaku.
Ser Burrata al Tartufo Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowany dzięki dodatkowi trufli. Idealny na zimno oraz z pierwszymi ciepłymi daniami.
Ser Burrata Ignalat
Burrata w formie niewielkiej kuleczki. Świeży, apulijski włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonały na zimno z dodatkiem oliwy ekstra vergine lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub w zestawieniu z podwędzanym łososiem.
Ser Caciobirraio
Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie, o miesięcznym okresie dojrzewania. Idealny do desek serów i do piwa.
Ser Caciocavallo (provola)
Włoski ser typu "pasta filata" z niepasteryzowanego pełnego mleka krowiego, podpuszczkowy, o dość zwartej strukturze i delikatnym smaku. Doskonały do letnich sałatek, przekąsek, na panini i bruschetty, do włoskich pierwszych dań, zup i na pizzę.
Ser Cacioradicchio
Miękki i łagodny ser caciotta z czerwoną włoską cykorią Radicchio di Treviso. Smak delikatny, lekko gorzkawy jak Radicchio.
Ser Conciato al pepe
Twardy ser z mleka krowiego z regionu Veneto. Dojrzewa w dębowych beczkach z wyselekcjonowaną mieszanką czarnego pieprzu. Idealny z czerwonym winem, doskonały na deskę serów.
Ser Dolomitico
Ser pleśniowy z mleka krowiego na piwie dwusłodowym, dojrzewający minimum 50 dni, z silnym aromatem chmielu. Doskonały na przystawkę w towarzystwie wędlin wieprzowych oraz lekkiego, jasnego piwa. Świetnie pasuje do potraw z warzyw, doskonały do świeżych sałatek z orzechami, cytrusami lub zielonym jabłkiem oraz jako składnik pizzy.
Ser Gran Vita Grattugia stagionato 12 mesi
Ser twardy z mleka krowiego dojrzewający 12 miesięcy. Ser do tarcia. Doskonały dodatek do wielu potraw, między innymi do wzbogacenia smaku risotto, zup oraz dań na bazie makaronu. Pokrojony w cieniutkie płateczki jest doskonałym wykończeniem carpaccio z bresaoli wołowej oraz sałatek.
Ser Grana Padano DOP
Włoski twardy ser podpuszczkowy z mleka krowiego, dojrzewający 12 miesięcy, bez laktozy. Jeden z najbardziej znanych produktów włoskich z certyfikatem pochodzenia DOP. Doskonale wzbogaca smak potraw. Doskonały do risotto, carpaccio, zup, dań na bazie makaronu, na deskę serów, na pizzę.
Ser Hyrkus di Capra
Gorgonzola z pasteryzowanego mleka koziego o miękkiej, kremowej konsystencji. Ser rzemieślniczy, dojrzewający, umiarkowanie pleśniowy. Ser do degustacji. Doskonały na elegancką deskę serów.
Ser Montasio DOP
Twardy ser krowi z rodziny serów górskich. Bogaty w smaku, kremowy z nutą ananasa, korzenny i nieco pikantny. Zalecany do podania na desce serów, świetny z musztardami słodko-pikantnymi. Tartym Montasio można wykończyć dania z makaronu, bądź dodać go do risotto 4 sery i do polenty. Doskonały na pizzę, pinsę, a także jako zamiennik mozzarelli.
Ser Mozzarella 100 g
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego. Kuleczki 100 gram. Doskonały jako dodatek do sałatek, zapiekanek, makaronu, pizzy.
Ser Mozzarella Ciliegina Ignalat
Niewielkie kuleczki mozzarelli o smaku i jakości klasycznej mozzarelli. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki.
Ser Mozzarella Fior di Latte Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy z mleka krowiego, miękki i delikatny z regionu Apulia. Doskonała na zimno. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.
Ser Mozzarella per pizza Julienne Del Duca
Mozzarella z mleka krowiego w wygodnej postaci wiórków. Ser typu „pasta filata” tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o świetnych właściwościach topnienia. Doskonały na pizzę, do zapiekanek, dań na ciepło.
Ser Piave DOP
Twardy ser dojrzewający z mleka krowiego, typowy dla prowincji Belluno w regionie Veneto. Ma zwartą konsystencję bez oczek, intensywny, zdecydowany i wyrafinowany smak. Znakomity na deskę serów. Pokrojony w paseczki świetnie nadaje się do przyrządzania sałatek oraz jako dodatek do makaronów.
Ser Pura Capra
Miękki ser ze 100% mleka koziego z regionu Veneto. Miesięczny proces dojrzewania podkreśla słodkawe nuty smakowe i lekko kwaskowata nutę koziego mleka. Jest delikatny i przyjemny w smaku. Doskonały, aby od niego zacząć odkrywać świat kozich serów. Polecany na deskę serów.
Ser Ricotta fresca
Świeży serek typu twarogowego o gęstej, kremowej konsystencji. Powstaje ze śmietanki z mleka krowiego i serwatki po produkcji serów podpuszczkowych. Idealny jako farsz do makaronów (tortellini, ravioli itp.). Ricotta świetnie smakuje sama. Doskonała jako składnik ciast i deserów.
Ser Robiola di Capra sac-à-poche
Kremowy pasteryzowany ser kozi z regionu Wenecja Euganejska, w rękawie cukierniczym. Idealny do nadziewania. Uniwersalny - doskonale sprawdzi się na zimno do krakersów, kanapek, jak i na ciepło do sosów do makaronu czy ravioli.
Ser Stracciatella Ignalat
Kremowy serek typu pasta filata w strzępkach zatopiony w kremowej śmietance. Wyjątkowy specjał z regionu Apulia. Doskonały samodzielnie. Znakomity jako dodatek do sałatek, pizzy Gourmet.
Ser Toma blu alle erbette aromatiche
Ser pleśniowy półtwardy z mleka krowiego dojrzewający w beczce w górskim sianie i aromatycznych ziołach. Intensywny w smaku, aromatem nawiązuje do runa leśnego. Najlepiej smakuje sam z lampką dobrego wina. Król na desce serów, może być wykorzystywany do risotto, polenty i mięs. Idealny podawany w temperaturze pokojowej.
Ser Ubriaco di Amarone DOCG
Półtwardy ser z niepasteryzowanego mleka krowiego dojrzewający w winie Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.G. Wyjątkowy ser do medytacji zwłaszcza w akompaniamencie dobrych czerwonych win.
Ser Ubriaco di Prosecco DOC
Ser półtwardy z niepasteryzowanego mleka krowiego o delikatnym, świeżym, lekko kwaskowatym smaku, aromacie owoców cytrusowych i zielonego jabłka, dojrzewający przez minimum 4 miesiące w wytłokach gronowych i winie Prosecco DOC. Poleca się serwować go w akompaniamencie białych win. Ziołowo-orzechowe nuty sera idealnie współgrają z aperitifem ze świeżych, owocowych win.
Ser Ubriaco di Raboso
Ser twardy z mleka krowiego, dojrzewający, uszlachetniany w winie "Raboso IGT" i moszczu winogron szczepu Raboso. W smaku intensywny, głęboki, winny, lekko ostry. Najpełniej rozwija swój aromat w temperaturze otoczenia. Znakomity zwłaszcza w towarzystwie czerwonych i białych win.
Ser Vento d’estate
Ser Vento d'estate z pasteryzowanego krowiego mleka. Twardy ser dojrzewający w dębowych beczkach z sianem z wysokich partii gór w Treviso. Charakteryzuje się świeżym smakiem o wyraźnym aromacie siana, posmakiem rumianku i dzikiej mięty. Doskonały, wykwintny ser "z górnej półki" dla wyrafinowanych podniebień. Doskonały na deskę serów Gourmet. Znakomity z białym winem.
Sopressa nostrana
Włoski salceson przygotowywany z wysokogatunkowego mięsa wieprzowego. Przyprawiony ziołami i czerwonym winem. Prawdziwy włoski rarytas. Doskonały na talerz wędlin, do kanapek, również jako przystawka. Świetny do ciepłego dania do polenty z grzybami. Dobrze komponuje się również na pizzy z serem grana padano i borowikami.
Sopressa saporita
Włoska tradycyjna sopressa z wysokogatunkowego mięsa wieprzowego wzbogacona przyprawami i naturalnymi aromatami. Doskonała na talerz wędlin i do przystawek. Świetna do ciepłego dania do polenty z grzybami. Dobrze komponuje się również na pizzy z serem grana padano i borowikami.
Spolverina per pizza Le 5 stagioni
Podsypka z pszenicy durum. Ułatwia przygotowanie pizzy. Zapobiega przyklejaniu ciasta do blatu, ułatwia proces wypiekania pizzy, zwiększa chrupkość pizzy i nadaje złotawy odcień jej brzegom.
Wino Bianco Lison
Najbardziej typowe białe wino w całej gamie Lison Pramaggiore. Elegancki bukiet o aromatach polnych kwiatów i świeżych owoców. Świeże i proste, z przyjemnym migdałowym wykończeniem. Znakomite jako aperitif, do przystawek, ryb i białych mięs.
Wino Cabernet Sauvignon
Wino czerwone ze szczepów wywodzących się z Bordeaux o aromatach dojrzałych czerwonych owoców, z wyraźnymi nutami wiśni maraska. Znakomite z wyrazistymi w smaku włoskimi pierwszymi daniami oraz mięsnymi drugimi daniami. Wszechstronne i uniwersalne wino, które dobrze komponuje się ze znakomitą większością dań.
Wino Chardonnay DOC
Wino białe ze szczepu wywodzącego się z Burgundii o kwiatowych i owocowych aromatach, z wyraźnymi nutami jabłka golden, białej brzoskwini i kwiatów akacji. Bardzo przyjemne nuty mineralne, harmonijne połączenie miękkości ze świeżością. Znakomite jako aperitif, do przystawek i wszelkich rodzajów ryb oraz łagodnych serów.
Wino Merlot DOC Venezia
Czerwone wytrawne wino o intensywnym rubinowym kolorze z delikatnymi odcieniami purpury. Świeży owocowy bukiet z aromatami czerwonych owoców. Doskonałe do typowych wędlin regionu Veneto i makaronów z sosami mięsnymi.
Wino Müller Thurgau
Białe wino Müller Thurgau z winnicy Tenuta San't Anna. Znakomite jako aperitif i akompaniament lekkich dań. Dobrze komponuje się z rybami, skorupiakami, serami i białymi mięsami.
Wino Pinot Grigio
Pinot Grigio z winnicy Tenuta Sant’Anna, delikatne wino o szerokim aromacie i doskonałym smaku. Doskonałe jako aperitif. Znakomicie komponuje się z przystawkami z wędlin, daniami na bazie ryb, białego mięsa, serami i sosami serowymi oraz omletami.
Wino w kartonie Merlot 5 litrów
Rosso - Merlot - czerwone wino w 5-litrowym kartonie
Wino w kartonie Refosco 5 litrów
Rosso Superiore - Refosco – czerwone wino w 5-litrowym kartonie
Wino w kartonie Sauvignon 5 litrów
Bianco Superiore - Sauvignon - białe wino w 5-litrowym kartonie
Wino w kartonie Tai 5 litrów
Bianco - Tai - białe wino w 5-litrowym kartonie