Fattorie del Duca współpracuje z En Plato Academia i  firmą Polselli, która jest producentem  mąki.

Kurs Podstawowy Pizza Napoletana, Classica, Pizza Pala – 40 godzin

Kurs uczący podstaw przygotowywania pizzy. 40 godzin poświęconych na naukę i doskonalenie umiejętności praktycznych i teoretycznych, niezbędnych do przygotowania prawdziwej pizzy.

Szkolenie składa się z 4 godzin teorii i 36 godzin praktyki.

Część teoretyczna:

– rodzaje zbóż
– mąka ( wybór mąki odpowiedniej do rodzaju pizzy – właściwości mąki)
– drożdże
– sól
– woda
– ręczne i mechaniczne wyrabianie ciasta
– przechowywanie ciasta
– wypiekanie pizzy: zasada działania pieca opalanego drewnem i elektrycznego
– składniki na pizzę: jakie składniki są zalecane i ich dostępność na rynku

Część praktyczna

– przygotowanie zaczynu
– przygotowanie ciasta do pizzy
– formowanie ciasta
– formowanie pizzy
– wypiekanie pizzy
– obłożenie pizzy: opracowanie 10 pizz z użyciem składników włoskich partnerów

Szkolenie zakończy się egzaminem teoretycznym i praktycznym przeprowadzonym przez Maestro Pizzaiolo Łukasz Hrabia.
Po zdaniu egzaminu ( 90% poprawnych odpowiedzi) Kursant otrzymuje atest uczestnictwa w kursie.
Kursant. który ukończył szkolenie zdanym egzaminem i przepracował min 6 miesięcy będzie uprawniony do podejścia do egzaminu na pizzaiolo professionale.

Prowadzimy też kursy dla osób prywatnych.
Na ryku pracy w Polsce jak i Europie brakuje wykształconych Pizzaioli.
Mamy bardzo dużo pytań od pracodawców poszukujących osób na to stanowisko.
Dla wykształconych Pizzaioli warunki pracy są bardzo atrakcyjne.

Po więcej informacji prosimy kontaktować się z biurem Frattorie Delduca 

e-mail: biuro@delduca.pl
telefon: +12 285 16 40

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów