Sugo all’arrabbiata Rosso Gargano
Gotowy sos do makaronu na bazie pulpy pomidorowej i pomidorów pelati z Apulii, z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, soli i czosnku. Bez konserwantów i bez dodatku cukru. Wystarczy podgrzać i podawać z makaronem.
Sugo alle verdure Rosso Gargano
Gotowy sos do makaronu na bazie pomidorów pelati i pulpy pomidorowej z Apulii, z dodatkiem bakłażana, cukinii, papryki, cebuli, marchwi, selera, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, soli i czosnku. Bez konserwantów i bez dodatku cukru. Wystarczy podgrzać i podawać z makaronem.
Passata di datterino Rosso Gargano
Doskonała jakościowo tradycyjna passata z pomidorków daktylowych z Apulii. Gęsta, aromatyczna i jedwabista. Nie wymaga długiego gotowania. Doskonale przylega do makaronu, tworząc danie doskonałe. Znakomicie sprawdzi się również w wyszukanych potrawach, w tym na pizzy Gourmet.
Passata di Puglia Rosso Gargano
Passata di Puglia Rosso Gargano to najwyższej jakości passata z włoskiej Apulii. Gęsta i jedwabista. Idealna do krótko gotowanych sosów, potraw na bazie jajek, białych mięs i sosów do makaronów. Polecana zwłaszcza do lasagne i cannelloni.
Crema di zucca
Aksamitny krem z dyni z dodatkiem warzyw i przypraw. Produkt gotowy do podania. Doskonały m.in. do sosów i sals, crostini, risotto i makaronu.
Crema tartufata
Krem grzybowy z pieczarek i grzybów shiitake z truflą letnią. Produkt gotowy do podania. Znakomity m.in. do bruschetty i makaronu. Dobrze łączy się z jajkami, serami i mięsem.
Olio Extra Vergine Di Oliva Orchestra
Oliwa z oliwek extravergine Orchestra z linii Luminarie, tłoczona na zimno. Oliwa najwyższej jakości, uzyskana wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Idealna na zimno i na ciepło. Doskonała do dań z gotowanymi ziemniakami, serem mozzarella, białym mięsem oraz gotowanymi rybami. Polecana do sosów czy jako dodatek do zup kremów lub warzywnej minestrone z ryżem.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego. Znakomity akompaniament aperitifu. Doskonały sam w sobie.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA AL PISTACCHIO
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany kremem pistacjowym i siekanymi pistacjami. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA AL TARTUFO
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany czarną truflą letnią. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA ALLA NOCCIOLA
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany pastą z orzechów laskowych. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.
Crema di pistacchio salato
Krem pistacjowy solony w formie gęstej, kremowej pasty do smarowania, z dużą zawartością pistacji (55%). Doskonały na bruschettę, pizzę, do włoskich pierwszych dań, wytrawnych tart i deserów,
Ser Bel Veneto
Miękki ser typu taleggio z pełnego mleka krowiego z Veneto. Jeden ze sztandarowych, tradycyjnych produktów obszaru Wenecji Euganejskiej. Doskonały na pizzę i do pierwszych włoskich dań.
Peperoncini gialli goccia
Żółte papryczki w oryginalnym kształcie kropli, w zalewie z octem winnym. Idealne jako dodatek do sałatek, potraw mięsnych i ryb, przekąsek, przystawek i na pizzę Gourmet. Upiększą każde danie, nadając mu wyjątkowości i elegancji.
Peperoncini rossi goccia
Czerwone papryczki w oryginalnym kształcie kropli, w zalewie z octem winnym. Idealne jako dodatek do sałatek, potraw mięsnych i ryb, przekąsek, przystawek i na pizzę Gourmet. Upiększą każde danie, nadając mu wyjątkowości i elegancji.
BELLA GLAMOUR ZeroZero
Prosecco bezalkoholowe 0,0% ze świeżego moszczu winogron szczepu Glera. Niskokaloryczne, lekkie i świeże, z dobrym, utrzymującym się perlage. Znakomite dla wegan. Świetne jako aperitif, doskonałe do warzyw, pizzy, serów, białych mięs i ryb. Podawać mocno schłodzone.
BELLA STYLE ZeroZero
Różowe prosecco bezalkoholowe 0,0% ze świeżego moszczu winogron szczepu Glera. Niskokaloryczne, lekkie i świeże, z dobrym, utrzymującym się musowaniem. Produkt wegański. Świetne jako aperitif, doskonałe do warzyw, ryb, owoców morza, białego mięsa. Podawać mocno schłodzone.
Ser Fontal Alpinella
Średnio-twardy ser podpuszczkowy z pasteryzowanego mleka krowiego. Tradycyjny alpejski ser. Aromatyczny i lekko kwaskowy w smaku, o zwartej konsystencji, z oczkami. Ser stołowy. Doskonale rozpuszcza się w sosach. Idealny na pizzę, do grillowanych kanapek i do posypania makaronów.
Ser Piave „Oro” DOP
Twardy ser dojrzewający z mleka krowiego, wywodzący się z prowincji Belluno w regionie Veneto. Ma zdecydowany, wyrafinowany smak i zwartą konsystencję. Idealnie komponuje się z gruszką i orzechami włoskimi. Znakomity w formie tartej np. do makaronów. Doskonały zwłaszcza z winem Malvasia passito.
Ser Monteterno al tartufo nero
Ser z pasteryzowanego mleka owczego z czarną truflą, dojrzewający 3 miesiące. Ser zwarty, o mocnym smaku mleka owczego i czarnej trufli. Doskonały na wykwintną deskę serów. Idealny do wykwintnych przekąsek i jako wykończenie antipasti. Znakomity na wyrafinowanej pizzy Gourmet.
Pomodori a spicchi semi-secchi
Doskonałej jakości włoskie pomidory pół-suszone w cząstkach z regionu Kampania, w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem przypraw i ziół. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
Peperoncini tonno e acciughe
Doskonałej jakości papryczki nadziewane tuńczykiem i anchois w zalewie z oleju słonecznikowego doprawione czosnkiem, oregano, octem winnym i solą. Doskonałe jako przystawka czy dodatek np. do deski serów i wędlin. Ozdoba każdej degustacji.
Melanzane a falde
Doskonałej jakości bakłażany w cząstkach w zalewie z oliwą z oliwek, octem winnym, dodatkiem ostrej papryczki, czosnkiem, ziołami i przyprawami. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
Carciofi con gambo
Doskonałej jakości karczochy z nóżką z regionu Kampania, w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem oliwy z oliwek extravergine z pierwszego tłoczenia oraz przypraw. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
Wino V8+ Sior Lele Prosecco Rosé Brut DOC
Niezwykle świeże i przyjemne różowe Prosecco Rosé ze szczepów Glera i Pinot Nero fermentowane metodą Martinottiego. Idealny towarzysz na aperitif lub kreatywną kolację z przyjaciółmi. Wino bardzo wszechstronne i łatwo pijalne.
Prosciutto crudo San Daniele DOP
Szynka wieprzowa dojrzewająca San Daniele DOP to jeden z flagowych produktów włoskiej kuchni charakteryzujący się doskonałym smakiem i aromatem. Wybierana przez najznakomitszych mistrzów kuchni. Idealna na deskę wędlin wraz z dobrymi grissini i na pizzę Gourmet. Doskonale komponuje się z białym, niezbyt aromatyzowanym winem wytrawnym.
Ser Mozzarella di bufala affumicata Salerno
Ser Mozzarella di bufala affumicata DOP to wędzony ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych z regionu Kampania. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.
Ser Bocconi di bufala Salerno
Bocconcini di Bufala Campana DOP to kuleczki mozzarelli z mleka bawolego z regionu Kampania. Znakomite na pizzę, zwłaszcza do klasycznej caprese.
Ser Mozzarella di bufala Salerno
Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania.
Ser Abbondio senza lattosio
Miękki ser z mleka krowiego bez laktozy, dojrzewający min. 4 miesiące, o zdecydowanym i intensywnym smaku. Świetny na deskę serów. Ser dla osób z nietolerancją laktozy.
Ser Mini Mozzarelline fior di latte
Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w mini kuleczkach. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z regionu Apulia. Ozdobne i efektowne, sprawdzą sie w daniach na zimno, jak i w daniach zapiekanych
Ser Burrata d’amore
Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym sercem, specjalność włoskiego regionu Apulia. "Serce" burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.
Ser Burrata al Tartufo d’amore
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowana dzięki dodatkowi trufli. Specjalność regionu Apulia.
Ser Mozzarella treccia d’amore
Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w formie dekoracyjnego warkocza. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z włoskiej Apulii. Pięknie prezentuje się z pomidorami i bazylią.
Wino Avoglia Fiano Puglia IGP
Białe wino Fiano apelacji Puglia IGP ze szczepu Fiano. Wino o słomkowo-żółtej barwie, kwiatowo-owocowych aromatach, z wyczuwalną nutą owoców o białym miąższu. Świeże i utrzymujące się. Doskonałe do przystawek na bazie owoców morza, dań wegetariańskich i świeżych serów.
Wino Avoglia Negroamaro Puglia IGP
Czerwone wino Avoglia Negroamaro apelacji Puglia IGP o aromatach czarnej porzeczki i owoców leśnych, z nutą tymianku. Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, wędlinami i serami o średnim czasie dojrzewania. Znakomite do pizzy.
Wino Avoglia Primitivo Puglia IGP
Czerwone wino Primitivo apelacji Puglia IGP z rejonu Salento we włoskiej Apulii. Wino ze szczepu winogron Primitivo, o rubinowej barwie z fioletowymi refleksami. W nosie aromaty czerwonych owoców, jeżyny i śliwki. Aromatyczne i miękkie. Polecane do pierwszych włoskich dań z sosami pomidorowymi, wędlin i serów o średnim czasie dojrzewania.
Wino Avoglia Rosato Puglia IGP
Różowe wino apelacji Puglia IGP ze szczepów Negroamaro i Primitivo. Wino o delikatnej różowej barwie, wyczuwalnych aromatach granatu, maliny i czereśni. Wino o dobrym ciele, świeże i harmonijne. Doskonałe do lekkich przystawek, zup rybnych i pierwszych włoskich dań na bazie owoców morza.
Wino Avoglia Susumaniello Puglia IGP
Czerwone wino Susumaniello apelacji Puglia IGP z okolic Salento we włoskiej Apulii. Wino o czerwono-rubinowej barwie z fioletowawymi refleksami, świeżych aromatach czerwonych owoców, czereśni, malin i czarnej porzeczki wytwarzane ze szczepu winogron Susumaniello. Owocowe i aksamitne w smaku. Doskonale komponuje się z wędlinami, białymi mięsami, risotto z grzybami.
Bianco Spalmabile
Śmietankowy serek do smarowania o delikatnej, kremowej konsystencji. Idealny w zestawieniu z surowymi i gotowanymi warzywami, doskonały do pierwszych włoskich dań, na tramezzini i pizzę gourmet.
Piwo AMBITA birra chiara MONOLUPPOLO 100% italiana
Włoskie jasne piwo typu Single Hop z jednej odmiany chmielu. Łatwo pijalne, z charakterystycznym chmielowym finiszem. Piwo wysokiej fermentacji wtórnie fermentowane w butelce, niepasteryzowane. Nowa pojemność: 500 ml. Znakomite na każdą okazję. Doskonały wybór do pizzy i przystawek.
Perlagrigia sotto cenere
Ser z pasteryzowanego mleka krowiego z truflą, dojrzewający minimum miesiąc. Jego skórka uszlachetniana jest ziołami i naturalnym popiołem bukowym. Wyjątkowy ser do degustacji, świetnie smakuje solo przy kieliszku wina.
Ser Scamorza affumicata d’amore
Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.
Ser Scamorza bianca d’amore
Ser z masy parzonej o półtwardej konsystencji i charakterystycznym kształcie gruszki, delikatny w smaku, lekko słony. Znakomity jako przystawka z warzywami, lokalnym pieczywem, plasterkowanymi wędlinami oraz do dań zapiekanych.
Pomidory San Marzano DOP La Corvinia 2,5 kg
Włoskie pomidory San Marzano DOP w sosie pomidorowym. Pomidory o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne do sosów, ragù i pizzy Margherity.
Pomodori datterini gialli Rosso Gargano 400g
Włoskie żółte pomidory z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
Pomodori pelati Rosso Gargano 400g
Włoskie pomidory bez skórki z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
Melanzane a filetti
Krojone bakłażany w zalewie na bazie octu winnego i oleju słonecznikowego, doprawione peperoncino, czosnkiem, oregano. Znakomite jako przystawka i dodatek do dań. Doskonałe do kanapek i włoskich panini oraz na tosty.
Spicchi di carciofi
Cząstki karczochów w zalewie. Doskonałe jako przystawka. Idealne do porchetty czy panini, znakomity akompaniament wędlin podawanych na desce.
Battuto di olive leccino con acciughe e capperi
Pasta z oliwek leccino, anchois, kaparów, czosnku, pikantnego peperoncino, oregano, kopru włoskiego i dodatkiem octu winnego o charakterystycznym śródziemnomorskim smaku
Olive farcite con tonno e acciughe
Duże zielone oliwki faszerowane tuńczykiem i anchois w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem octu winnego, oregano, pikantnej papryczki peperoncino. Wykwintna przystawka i przekąska do aperitifów.
Patè di funghi porcini
Pasta z grzybów borowików szlachetnych. Świetna jako farsz do grzanek, kanapek lub dodatek do mięs. Idealny również do przyprawiania makaronu lub polenty.
Peperoncini farciti con tonno
Papryczki faszerowane tuńczykiem w zalewie z oleju słonecznikowego i octu winnego z dodatkiem czosnku i oregano. Doskonałe jako wykwintna przekąska i przystawka.
Sugo all’arrabbiata
Gotowy sos do makaronu na bazie pulpy pomidorowej z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino, oliwy z oliwek, cebuli, czosnku, pietruszki i bazylii. Wystarczy podgrzać.
Involtini di Pomodori con Tonno
Roladki z suszonych pomidorów nadziewane tuńczykiem, w formie koreczków z wykałaczką. Idealne na przekąskę do aperitivu oraz przystawkę.
Sughetto ai Carciofi
Gotowy sos do makaronu z karczochami, cebulą, bazylią, pietruszką i czosnkiem. Wystarczy podgrzać.
Patè di olive nere
Pasta z czarnych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
Sughetto con Funghi porcini e Melanzane
Wysokiej jakości gotowy sos pomidorowy z grzybami borowikami szlachetnymi, bakłażanem w oliwie z oliwek extravergine, z dodatkiem cebuli, pietruszki, czosnku, bazylii i soli. Doskonały z polentą. Wystarczy podgrzać.
Sugo Il Ragù Classico
Wysokiej jakości klasyczny włoski sos ragù na bazie pulpy pomidorowej z wołowiną i wieprzowiną, oliwką z oliwek extravergine oraz warzywami. Gotowy do podania
Patè di Cipolle marinate in Aceto Balsamico di Modena IGP con Tonno e Pasta di Olive
Wysokiej jakości pasta z marynowanych cebulek w occie balsamicznym IGP z Modeny z tuńczykiem i pastą z oliwek. Gotowa do podania na zimno.
Pomodori secchi
Suszone pomidory w oleju słonecznikowym i oliwie z oliwek z dodatkiem kaparów, czosnku, oregano, papryczki pikantnej peperoncino i octu winnego. Idealne do wielu potraw, sosów do pizzy oraz do podawania na desce.
Carciofini farciti con tonno
Karczochy nadziewane tuńczykiem w oleju słonecznikowym. Doskonałe jako przystawka. Idealne do podawania na desce.
Olive leccino denocciolate e condite
Drylowane oliwki leccino w zalewie z dodatkiem octu winnego, czosnku, kopru włoskiego, pikantnej papryczki peperoncino w oleju słonecznikowym. Idealne jako przekąska i przystawka. Świetne zarówno z makaronami jak i drugimi daniami.
Passata di pomodoro tradizionale
Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej.
Patè di olive verdi
Pasta z zielonych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
Carbone vegetale
Węgiel drzewny jest naturalną substancją, otrzymywaną ze szlachetnych odmian drewna, która nadaje charakterystyczny ciemny kolor substytutom chleba oraz przetworom spożywczym jak makarony, grissini, sucharki.
Crema di radicchio
Krem z cykorii o bardzo wyraźnym smaku, wzbogacony dodatkiem sera Parmigiano Reggiano DOP. Doskonały dodatek do przystawek i przekąsek oraz urozmaicenie wyszukanych dań.
Bomba calabrese piccante
Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano
Antipastissimo in olio di girasole
Jedna z najbardziej klasycznych włoskich marynat w zalewie z oleju słonecznikowego i octu winnego o bardzo przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku chrupiących warzyw. Znakomita przystawka i dodatek do aperitifów. Doskonale komponuje się ze świeżymi serami i wędlinami. Idealna zarówno do panini, jak i wzbogacenie dań na zimno.
Capperi all’aceto
Kapary z górzystych terenów Kampanii, o charakterystycznym żyłkowaniu w białym occie winnym. Doskonałe zarówno do ryb, dań głównych jak i sosów do makaronów, zwłaszcza podane z tuńczykiem. Doskonały dodatek do pizzy.
Alacce Filet Olio
Filety z anchois. Mocno solone filety z sardyneli atlantyckiej o zdecydowanym smaku. Doskonałe na włoską pizzę, zwłaszcza w kompozycji z kaparami.
Capperi al sale
Włoskie kapary niewielkich rozmiarów w soli. Znakomite do aromatyzowania potraw. Pasują do większości dań począwszy od mięs, po ryby i makarony.
Capperi medi
Kapary średniej wielkości, bez ogonków, w zalewie z octu winnego. Znakomite do sałatek, zimnych dań, zup i sosów. Szczególnie dobrze komponują się z sosami do makaronów, mięs i ryb. Niezastąpione w caponacie, świetne do gazpacho, kuskus, pesto, focaccii i pizzy.
Olive Taggiasche denocciolate
Drylowane, włoskie, ciemne oliwki Taggiasche w zalewie z oliwą z oliwek. Znakomite jako przystawka i przekąska, doskonałe do sałatek, makaronów, mięs. Świetnie sprawdzą się jako dodatek na pizzę.
Pesto alla Genovese
Pesto z bazylii Basilico Genovese. Produkt gotowy, pasteryzowany. Znakomity jako sos do makaronów, lasagne i kluseczek gnocchi. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek.
Carciofi a spicchi trifolati
Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w oleju roślinnym z dodatkiem aromatycznych warzyw i przypraw. Idealne do pizzy i kanapek. Gotowe do użycia.
Funghi Trifolati in busta
Krojone grzyby pieczarki w oleju słonecznikowym z przyprawami w wygodnej saszetce. Idealne do dań typu risotto, makaronów, bruschetty czy pizzy. Gotowy do podania dodatek do dań, bardzo aromatyczny i smaczny.
Cipolle Borettane all’aceto balsamico di Modena
Cebulki boretańskie w occie balsamicznym Aceto Balsamico di Modena IGP z regionu Veneto. Cebulki marynowane o unikalnym, delikatnym smaku. Znakomite do wędlin i dań głównych, zwłaszcza dań mięsnych.
Crema di asparagi
Delikatny i aromatyczny krem z młodych zielonych szparagów. Doskonały do przystawek, pierwszych i drugich dań. Znakomity zarówno do mięs, wędlin i serów, idealny do makaronów, risotto jak i dodatek kanapek.
Crema di carciofi
Krem z karczochów przygotowany według tradycyjnej receptury, delikatny i naturalny. Doskonały do wykwintnych kanapek, makaronów, ryżu i bułek z wytrawnym nadzieniem i ryb.
Crema di radicchio
Krem z czerwonej cykorii Radicchio z dodatkiem oleju z pestek słonecznika, białego wina, cebuli i buraka ćwikłowego. Doskonały do makaronu, ryżu i na grzanki.
Crema di zucca
Aromatyczny, syty i gęsty krem z dyni, znakomity na sezon jesienny. Sprawdzi się idealnie do tradycyjnego włoskiego risotto, z dodatkiem włoskiego specka i grzybów. Krem z dyni można także wykorzystać jako bazę do dań rybnych lub jako składnik pizzy Gourmet.
Crema quattro formaggi
Krem 4 sery z wyselekcjonowanych najlepszych włoskich serów Fontal, Italico, Grana Padano DOP oraz z wyśmienitym szwajcarskim serem Emmenthal. Doskonały jako sos do makaronów krótkich, takich jak penne i farfalle. Doskonale komponuje się z kluseczkami gnocchi, świetny jako dodatek do gotowanych ziemniaków.
Broccoli Friarielli del Vesuvio
Brokuły friarielli ze stoków Wezuwiusza w zalewie z oleju słonecznikowego z czosnkiem i papryczką peperoncino. Znakomity neapolitański dodatek do makaronów, bruschetty, pizzy i mięs.
Cipolle Caramellate
Karmelizowana grillowana cebula w piórkach. Doskonały dodatek do dań mięsnych lub rybnych oraz przystawek na bazie serów i wędlin.
Finocchi grigliati del Vesuvio
Grillowane bulwy kopru włoskiego ze stoków Wezuwiusza w zalewie słodko-kwaśnej. Idealne jako dodatek do burraty i mozzarelli, doskonale wzbogacają sałatki i dania z makaronu. Ułożone na pizzy wyjętej z pieca dodają jej wyjątkowej świeżości.
Frutti del Cappero
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym i pasteryzowane. Doskonałe do aperitivo, na pizzę i dodatek do wielu dań.
Frutti del cappero all’aceto di vino
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym. W smaku przypominają tradycyjne kapary. Doskonałe na pizzę i do wielu dań.
Aglio Alla Siciliana
Obrane ząbki czosnku, pikantnie doprawiane. W zalewie olejowo-octowej, m.in. z pietruszką, papryczką i rozmarynem. Idealne w ramach aperitifu lub w sałatkach.
Giardiniera
Mieszanka warzyw w zalewie słodko-kwaśnej z octem winnym i solą jodowaną. Doskonale sprawdzi się zarówno jako dekoracja, dodatek do potraw bądź składnik dań głównych.
Olive verdi giganti
Włoskie, olbrzymie zielone oliwki z pestką. Soczyste i bardzo smaczne. Szczególnie polecane jako dodatek do aperitif. Doskonale wzbogacają smak sałatek, przekąsek i dań, świetne na ekskluzywną pizzę Gourmet Top.
Olive verdi giganti
Duże zielone oliwki z pestkami 1,6 kg. Bardzo smaczne i eleganckie. Znakomity dodatek do aperitifów, idealne do sałatek i dań.
Melanzane grigliate in busta
Bakłażan grillowany w zalewie z oleju słonecznikowego z ziołami, czosnkiem i przyprawami. Marynata w saszetce gotowa do podania. Idealny dodatek do potraw, do zapiekanek i na pizzę.
Peperoni grigliati
Czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju z pestek słonecznika i octu winnego. Marynata gotowa do podania. Idealna jako dodatek do potraw, świetnie smakuje również na pizzy.
Peperoni grigliati in busta
Grillowana czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju słonecznikowego z octem winnym, ziołami, czosnkiem i przyprawami. Marynata w saszetce gotowa do podania. Idealna jako dodatek do potraw, doskonała również na tostach, w panini, grzankach, zapiekankach i na pizzy.
Zucchine grigliate in busta
Cukinia grillowana w zalewie z oleju słonecznikowego z ziołami, czosnkiem i przyprawami. Marynata w saszetce gotowa do podania. Idealna jako dodatek do potraw, do zapiekanek i na pizzę.
Pomodori secchi
Suszone pomidory w oleju. Delikatne i aromatyczne. Znakomite jako przystawka na zimno. Doskonałe do dań głównych i makaronów.
Pronto Toast
Gotowy sos wielowarzywny na tosty i przekąski.
I Giacomini
Giacomini to podwędzana wędlina dojrzewająca z najszlachetniejszych partii wieprzowiny, uszlachetniana w ziołach i winie Marsala. Idealna solo lub jako elegancki dodatek do deski wędlin.
Skenal (Filone Suino Stagionato) DeStefani
Skenal czyli schab wieprzowy ze skórą to delikatnie podwędzana wędlina z najszlachetniejszych części schabu wieprzowego. Idealny na deskę wędlin, do letnich sałatek i letnich dań na zimno.
Pancetta coppata
Pancetta coppata to połączenie chudego boczku (pancetta) z coppą czyli karkówką wieprzową. Włoska wędlina o subtelnym, ale intensywnym smaku, doskonała z domowym pieczywem.
Olio extravergine d’oliva inMASSERIA
Wysokiej jakości rzemieśnicza oliwa z oliwek extravergine inMasseria, 100% włoska oliwa z Apulii, tłoczona na zimno, butelka 0,5l
Speck Sauris
Podwędzany udziec wieprzowy - rodzaj szynki dojrzewającej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony. Jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris w północnych Włoszech.
Olio extravergine d’oliva inMASSERIA 5l
Wysokiej jakości rzemieśnicza oliwa z oliwek extravergine inMasseria, 100% włoska oliwa z Apulii, tłoczona na zimno, puszka 5l
Olio di oliva extravergine LUGLIO
Oliwa z oliwek extravergine tłoczona bezpośrednio z oliwek za pomocą środków mechanicznych, 1l
Olio di sansa di oliva LUGLIO 1l
Mieszanka oliwy z oliwek extravergine 15% z oliwą z wytłoczyn z oliwek 85%, pojemność 1l
Crema aceto balsamico di Modena IGP 500ml
Krem z octu balsamicznego do dekorowania potraw zimnych takich jak sałatki owocowe, lodów, deserów i serów. Polecany również do mięs, jaj, krewetek, risotto i potraw smażonych.
Pepe nero
Idealny do wszystkich dań.
Origano
Oregano charakteryzuje się przyjemnym zapachem oraz korzennym smakiem. Zalicza się je do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej.
Rosmarino
Rozmaryn charakteryzuje się intensywnym smakiem i korzennym, delikatnie gorzkim i sosnowym zapachem. Zaliczany do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej. Znakomicie aromatyzuje mięso, wędliny i sosy.
Semi di finocchio
Suszone nasiona kopru włoskiego. Doskonałe do aromatyzowania potraw mięsnych i rybnych, bulionów na bazie ryb i owoców morza, deserów i napojów.
Box Pizza 33×33
Pudełka na pizzę 33x33 - 100 sztuk
Datterini
Pomidorki daktylowe ze skórką. Kwintesencja smaku i aromatu pomidora. Charakterystyczną ich cechą jest niezwykle słodki smak. Polecane do wyrafinowanych wersji sosu do makaronów, pizzy i focacci.
Farina „00” Le 5 stagioni BLU SUPERIORE
Mąka z pszenicy miękkiej typu „00” odpowiednia do wyrobu ciast bezpośrednich i pośrednich o długim czasie wyrastania, w których wymagana jest dobra elastyczność. Szczególnie polecana również do ciast wyrastających w kontrolowanej temperaturze w lodówce.
Farina „00” Le 5 stagioni ROSSA
Mąka z pszenicy miękkiej typu „00” odpowiednia do wyrobu ciast bezpośrednich i pośrednich o długim czasie wyrastania, w których wymagana jest elastyczność i wytrzymałość. Polecana do ciast wyrastających w kontrolowanej temperaturze. Idealna do wyrobu pizzy klasycznej.
Filetto di Sauris
Dojrzewająca włoska polędwiczka wieprzowa Sauris o delikatnie „słodkim” i zarazem szlachetnym smaku podkreślonym ziołami i delikatnym wędzeniem w dymie bukowym. Znakomita wykwintna przystawka bądź przekąska. Produkt dla wyjątkowo wymagających podniebień.
Funghi Trifolati Famigliola Gialla
Opieńki zmienne w oleju i przyprawach. Gotowe do podania. Idealne do risotto, dań z makaronu oraz na pizzę i bruschettę.
Lievito di birra
Suche drożdże piwne aktywne instant w proszku. Bardzo wydajne. Idealne do wszystkich rodzajów ciasta na pizzę.
Misto Funghi Trifolati
Aromatyczny mix już ugotowanych i przyprawionych grzybów. Gotowy do podania. Doskonały jako dodatek, składnik receptur i dań.
Naturkraft per pizza napoletana
Naturkraft per pizza napoletana
Pacchetelle di Pomodorino Giallo Campano
Żółte pomidorki ze stoków Wezuwiusza. Idealne do delikatnych dań jak np. dania rybne, delikatne mięsa. Doskonałe do eleganckich i wyszukanych makaronów, pizzy i focacci.
Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.
Czerwone pomidorki z Wezuwiusza z certyfikatem DOP. Soczyste, pełne smaku pomidorki uprawiane na żyznej wulkanicznej glebie, pod gorącym słońcem południa. Doskonałe do mięs, ryb, makaronów i na pizzę.
Polenta
Polenta to charakterystyczne danie dla północnych Włoch, zwłaszcza w regionie Veneto. Produkt jest gotowy do przyrządzenia. Wystarczy wsypać zawartość torebki do ciepłej wody i zagotować.
Pomidory San Marzano DOP
Włoskie pomidory San Marzano DOP o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne na sos do pizzy neapolitańskiej i innych sosów pomidorowych.
Pomodori pelati Rosso Gargano
Dojrzałe włoskie pomidory bez skórki, z regionu Apulia, w dużych puszkach 2,55 kg. Doskonałe do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Można je stosować jako zamiennik świeżych pomidorów.
Pomodori pelati Rosso Gargano Salsati
Dojrzałe włoskie pomidory bez skórki w soku pomidorowym, z regionu Apulia, w dużych puszkach 2,55 kg. Doskonałe do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Można je stosować jako zamiennik świeżych pomidorów. Wykwintna i bardziej wydajna wersja Pelati Futuragri.
Porchetta Trevisana
Tradycyjna porchetta z szynki wieprzowej wywodząca się z prowincji Treviso. Mięso marynowane jest w białym winie i ziołach, a następnie długo pieczone. Wędlina idealna do pizzy, kanapek i przystawek.
Porcini Funghi Trifolati
Grzyby borowiki krojone z przyprawami. Doskonałe na przystawkę. Idealnie komponują się z drugimi daniami. Znakomite na pizzę np. do klasycznych wersji z szynką i grzybami.
Porcini Funghi Trifolati
Grzyby borowiki krojone z przyprawami. Doskonałe na przystawkę. Idealnie komponują się z drugimi daniami. Znakomite na pizzę np. do klasycznych wersji z szynką i grzybami.
Prosciutto cotto Botticella
Szynka gotowana Botticella ze świeżego udźca wieprzowego. Delikatna i aksamitna na podniebieniu, o jasnoróżowym kolorze i delikatnym smaku. Polecana zwłaszcza z pieczywem i na pizzę.
Salame ungherese
Włoskie salami z drobno mielonego mięsa wieprzowego. Idealne do kanapek, grzanek, na deskę wędlin i pizzę.
Salamino dritto piccante premium
Włoska ostra kiełbaska z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, o intensywnym smaku i aromacie, z papryczką peperoncino. Znakomita na deskę wędlin, jako przystawka i przekąska czy dodatek do kanapek, grzanek oraz na pizzę.
Salsiccia fresca puro suino bianco
Włoska kiełbasa wieprzowa w naturalnym jelicie. Idealna do przygotowania na patelni i na grillu. Bardzo delikatna i smaczna. Doskonała jako składnik sosów do makaronów czy np. w risotto z radicchio. Bardzo dobrze smakuje na pizzy.
Ser Bufala DOP Zizzona
Ser Bufala DOP Zizzona to świeży włoski ser z mleka bawolego o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym kremowym smaku, rodem z południa Włoch. Jego wygląd i nazwa nawiązują do kształtu obfitego kobiecego biustu. Zizzona doskonale komponuje się z wieloma produktami, sałatkami, wędlinami, daniami czy pizzą. Bardzo efektownie prezentuje się wypełniona farszem, w wersji na przyjęcia i okazałe spotkania towarzyskie.
Ser Burrata Affumicata Ignalat
Naturalnie wędzony włoski kremowy serek typu pasta filata, wypełniony kawałkami postrzępionej mozzarelli oraz śmietanki z regionu Apulia. Idealne dopełnienie pizzy lub sałatek typu gourmet. Doskonały także w połączeniu ze świeżą lub delikatnie podwędzaną rybą. Dobrze komponuje się również z konfiturami lub dżemem o mocnym, wyraźnym smaku.
Ser Burrata al Tartufo Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowany dzięki dodatkowi trufli. Idealny na zimno oraz z pierwszymi ciepłymi daniami.
Ser Burrata Ignalat
Burrata w formie niewielkiej kuleczki. Świeży, apulijski włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonały na zimno z dodatkiem oliwy ekstra vergine lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub w zestawieniu z podwędzanym łososiem.
Ser Caciocavallo (provola)
Włoski ser typu "pasta filata" z niepasteryzowanego pełnego mleka krowiego, podpuszczkowy, o dość zwartej strukturze i delikatnym smaku. Doskonały do letnich sałatek, przekąsek, na panini i bruschetty, do włoskich pierwszych dań, zup i na pizzę.
Ser Dolomitico
Ser pleśniowy z mleka krowiego na piwie dwusłodowym, dojrzewający minimum 50 dni, z silnym aromatem chmielu. Doskonały na przystawkę w towarzystwie wędlin wieprzowych oraz lekkiego, jasnego piwa. Świetnie pasuje do potraw z warzyw, doskonały do świeżych sałatek z orzechami, cytrusami lub zielonym jabłkiem oraz jako składnik pizzy.
Ser Gran Vita Grattugia stagionato 12 mesi
Ser twardy z mleka krowiego dojrzewający 12 miesięcy. Ser do tarcia. Doskonały dodatek do wielu potraw, między innymi do wzbogacenia smaku risotto, zup oraz dań na bazie makaronu. Pokrojony w cieniutkie płateczki jest doskonałym wykończeniem carpaccio z bresaoli wołowej oraz sałatek.
Ser Grana Padano DOP
Włoski twardy ser podpuszczkowy z mleka krowiego, dojrzewający 12 miesięcy, bez laktozy. Jeden z najbardziej znanych produktów włoskich z certyfikatem pochodzenia DOP. Doskonale wzbogaca smak potraw. Doskonały do risotto, carpaccio, zup, dań na bazie makaronu, na deskę serów, na pizzę.
Ser Hyrkus di Capra
Gorgonzola z pasteryzowanego mleka koziego o miękkiej, kremowej konsystencji. Ser rzemieślniczy, dojrzewający, umiarkowanie pleśniowy. Ser do degustacji. Doskonały na elegancką deskę serów.
Ser Montasio DOP
Twardy ser krowi z rodziny serów górskich. Bogaty w smaku, kremowy z nutą ananasa, korzenny i nieco pikantny. Zalecany do podania na desce serów, świetny z musztardami słodko-pikantnymi. Tartym Montasio można wykończyć dania z makaronu, bądź dodać go do risotto 4 sery i do polenty. Doskonały na pizzę, pinsę, a także jako zamiennik mozzarelli.
Ser Mozzarella 100 g
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego. Kuleczki 100 gram. Doskonały jako dodatek do sałatek, zapiekanek, makaronu, pizzy.
Ser Mozzarella Ciliegina Ignalat
Niewielkie kuleczki mozzarelli o smaku i jakości klasycznej mozzarelli. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki.
Ser Mozzarella di bufala campana DOP
Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.
Ser Mozzarella Fior di Latte Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy z mleka krowiego, miękki i delikatny z regionu Apulia. Doskonała na zimno. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.
Ser Mozzarella per pizza Julienne Del Duca
Mozzarella z mleka krowiego w wygodnej postaci wiórków. Ser typu „pasta filata” tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o świetnych właściwościach topnienia. Doskonały na pizzę, do zapiekanek, dań na ciepło.
Ser Piave DOP
Twardy ser dojrzewający z mleka krowiego, typowy dla prowincji Belluno w regionie Veneto. Ma zwartą konsystencję bez oczek, intensywny, zdecydowany i wyrafinowany smak. Znakomity na deskę serów. Pokrojony w paseczki świetnie nadaje się do przyrządzania sałatek oraz jako dodatek do makaronów.
Ser Pura Capra
Miękki ser ze 100% mleka koziego z regionu Veneto. Miesięczny proces dojrzewania podkreśla słodkawe nuty smakowe i lekko kwaskowata nutę koziego mleka. Jest delikatny i przyjemny w smaku. Doskonały, aby od niego zacząć odkrywać świat kozich serów. Polecany na deskę serów.
Ser Ricotta fresca
Świeży serek typu twarogowego o gęstej, kremowej konsystencji. Powstaje ze śmietanki z mleka krowiego i serwatki po produkcji serów podpuszczkowych. Idealny jako farsz do makaronów (tortellini, ravioli itp.). Ricotta świetnie smakuje sama. Doskonała jako składnik ciast i deserów.
Ser Robiola di Capra sac-à-poche
Kremowy pasteryzowany ser kozi z regionu Wenecja Euganejska, w rękawie cukierniczym. Idealny do nadziewania. Uniwersalny - doskonale sprawdzi się na zimno do krakersów, kanapek, jak i na ciepło do sosów do makaronu czy ravioli.
Ser Stracciatella Ignalat
Kremowy serek typu pasta filata w strzępkach zatopiony w kremowej śmietance. Wyjątkowy specjał z regionu Apulia. Doskonały samodzielnie. Znakomity jako dodatek do sałatek, pizzy Gourmet.
Sopressa nostrana
Włoski salceson przygotowywany z wysokogatunkowego mięsa wieprzowego. Przyprawiony ziołami i czerwonym winem. Prawdziwy włoski rarytas. Doskonały na talerz wędlin, do kanapek, również jako przystawka. Świetny do ciepłego dania do polenty z grzybami. Dobrze komponuje się również na pizzy z serem grana padano i borowikami.
Sopressa saporita
Włoska tradycyjna sopressa z wysokogatunkowego mięsa wieprzowego wzbogacona przyprawami i naturalnymi aromatami. Doskonała na talerz wędlin i do przystawek. Świetna do ciepłego dania do polenty z grzybami. Dobrze komponuje się również na pizzy z serem grana padano i borowikami.
Spolverina per pizza Le 5 stagioni
Podsypka z pszenicy durum. Ułatwia przygotowanie pizzy. Zapobiega przyklejaniu ciasta do blatu, ułatwia proces wypiekania pizzy, zwiększa chrupkość pizzy i nadaje złotawy odcień jej brzegom.