Piwo MENABREA „L’ITALIA A TUTTA BIRRA” EDIZIONE LIMITATA
Limitowana edycja piwa Menabrea "L'Italia a tutta birra" z wizerunkami najsłynniejszych włoskich miast. Klasyczne włoskie jasne piwo dolnej fermentacji typu Premium Lager, o delikatnym, zrównoważonym aromacie i pełnym smaku. Znakomite do pizzy, skorupiaków i warzyw. Doskonale komponuje się z wieloma potrawami.
Ser Occelli Tuma del Trifulau Mini®
Ekskluzywny miękki serek pleśniowy z mleka krowiego z truflą letnią. Znakomity jako aperitivo, zwłaszcza w akompaniamencie młodego czerwonego wina.
Ser Pecorino a crosta fiorita „Cupido”
Ser "Amorek" z pasteryzowanego 100% mleka owczego z Toskanii, o skórce pokrytej przerostami kultur pleśniowych. Miękki serek o delikatnym smaku, dojrzewający do 20 dni. Gomółka o kształcie serca. Idealny wybór na Walentynki.
Fantasia di mare con verdure
Fantazyjna sałatka morska z warzywami. Smaczne danie z marynowanych w oleju owoców morza i świeżych warzyw, bez posmaku octu. Idealna jako przystawka lub jako dodatek do wyszukanych sałatek. Gotowa do podania.
Insalata di mare
Sałatka morska gotowa do podania. Doskonałe danie z owoców morza, zróżnicowane i bogate w smaki. Gotowane małże, krewetki, ośmiornice, kalmary i mątwy marynowane i przyprawione dla podkreślenia charakterystycznych nut smakowych. Idealna przystawka, znakomity dodatek do świeżych sałatek.
Insalata di polpo
Sałatka z ośmiornicy gotowa do podania. Chrupiące, delikatne, dobrze przyprawione, marynowane kawałki ośmiornicy w sałatce śródziemnomorskiej z plasterkami oliwek. Gotowa do podania jako przystawka bądź składnik sałatek.
Piwo MENABREA LA 150° STRONG
Włoskie jasne piwo dolnej fermentacji typu Premium Strong Lager, podwójnie słodowane, o bogatej strukturze, dobrym, pełnym ciele i pełnym smaku. Wytwarzane na alpejskiej wodzie, ze słodu jęczmiennego i chmielu. Znakomite do wędlin, makaronów, czerwonych mięs, dojrzewających serów.
Piwo MENABREA LA 150° AMBRATA
Specjalność browaru, piwo do celebrowania. Włoskie piwo bursztynowe typu Märzen na bazie alpejskiej wody, ze słodu jęczmiennego, kukurydzy i chmielu. Piwo o dobrym ciele, delikatnej i kremowej strukturze, pełnym smaku. Znakomite do skorupiaków, białych mięs, dojrzałych serów, risotto i dań z ryżu.
Piwo MENABREA ZERO ZERO 0,0%
Włoskie piwo bezalkoholowe dolnej fermentacji typu Lager o harmonijnym, pełnym smaku i delikatnej goryczce. Wytwarzane na alpejskiej wodzie ze słodu jęczmiennego, kukurydzy i chmielu. Idealne do owoców morza, dań z ryżu, świeżych serów, deserów.
Piwo MENABREA ARTE IN BOTTIGLIA
Włoskie jasne piwo dolnej fermentacji, niefiltrowane, ustrukturyzowane, o harmonijnym i świeżym smaku. Zrodzone z pasji i kreatywności. Wytwarzane na alpejskiej wodzie ze słodu jęczmiennego, słodu pszenicznego i chmielu. Idealne w różnych kombinacjach smakowych: znakomite do tempury, wieprzowiny, świeżych serów, a nawet delikatnych słodyczy.
Piwo MENABREA LA 150° WEISS
Włoskie białe piwo górnej fermentacji typu Weiss, niefiltrowane, ustrukturyzowane, o harmonijnym, świeżym smaku. Wytwarzane na alpejskiej wodzie ze słodu jęczmiennego, słodu pszenicznego, chmielu i drożdży. Znakomite do deserów. Doskonale komponuje się z szerokim wachlarzem potraw.
Piwo MENABREA LA 150° BIONDA
Włoskie jasne piwo dolnej fermentacji typu Premium Lager na alpejskiej wodzie, ze słodu jęczmiennego, kukurydzy i chmielu, o delikatnym, zrównoważonym aromacie i pełnym smaku. Znakomite do pizzy, skorupiaków i warzyw. Doskonale komponuje się z wieloma potrawami.
Mortadella La Nera al tartufo
Mortadella wieprzowa "La Nera" z płatkami trufli czarnej letniej. Najwyższej jakości wędlina dla koneserów z regionu Emilia-Romania. Doskonała do wyszukanych panini i tostów, na pizzę i pinsę gourmet. Znakomita na deskę wędlin gourmet. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do wyszukanego aperitivu. Idealnie komponuje się z szampanem.
Mortadella La Rossa con pistacchio al peperoncino
Mortadella wieprzowa "La Rossa" z kawałeczkami pistacji i płatkami peperoncino. Wysokiej jakości wędlina z regionu Emilia-Romania. Doskonała do panini i kanapek, na wyszukane tosty, pizzę czy pinsę. Znakomita na deskę wędlin. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do aperitivu. Idealnie komponuje się z czerwonym winem.
Wino Nebbiolo d’Alba DOC
Eleganckie czerwone wino o wielkiej osobowości, pochodzące ze starożytnej winorośli, od zawsze związanej z Piemontem, jego historią i tradycją. Idealne do tradycyjnych gotowanych mięs piemonckich, średnio dojrzałych serów, takich jak Castelmagno i makaronów z sosami mięsnymi, np. ragù wołowego.
Wino Moscato d’Asti DOCG
Białe wino deserowe ze szczepu Moscato Bianco wywodzące się ze wzgórz dolnego Piemontu, obszaru między Castagnole delle Lanze i Guazzolo d'Asti. Doskonale komponuje się ze świeżymi i wytrawnymi wypiekami, słodyczami nadziewanymi budyniem, włoskimi babkami wielkanocnymi i bożonarodzeniowymi.
Wino Albarossa Piemonte DOC
Czerwone wino ze szczepu Albarossa z Monferrato Alessandria - Olivola o intensywnym, głębokim rubinowym kolorze, nagrodzone złotym medalem Berliner Wine Trophy 2022. Znakomite zwłaszcza do dań mięsnych, w szczególności dań typowych dla kuchni okolic Monferrato.
Wino Gavi di Gavi DOCG
Białe wino ze szczepu Cortese Gentile z certyfikatem DOCG z gminy Gavi w Piemoncie. Doskonałe jako aperitif i akompaniament zwłaszcza słonych przystawek. Idealne do włoskich pierwszych dań na bazie ryb.
Masło z truflą Occelli® Burro con tartufo d’estate
Masło z mleka krowiego z dodatkiem trufli letniej. Idealne do makaronów, dań typu fonduta i patè. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka rozsmarowane na grzance lub jako dodatek do klasycznej jajecznicy.
Ser Occelli® al Barolo
Ser z mleka krowiego i mleka owczego dojrzewający w wytłokach winogron wzbogaconych winem Barolo DOCG. Ser do degustacji i medytacji. Dobrze komponuje się z wysokiej jakości winami vintage jak np. Barolo, Barbaresco, Amarone, Chianti, Sassicaia. Można podawać go również w akompaniamencie marmoladki figowej.
Ser Occelli® Bianco di Langa al Tartufo
Ser na podpuszczce pochodzenia roślinnego wytwarzany z wysokiej jakości włoskiego mleka krowiego i koziego, wzbogacony płatkami trufli letniej. Znakomity zarówno jako przystawka jak i zwieńczenie posiłku.
Ser Occelli® Castelmagno DOP Alpeggio
Occelli® Castelmagno DOP Alpeggio to ser dojrzewający z mleka krowiego z ewentualnym dodatkiem mleka owczego lub koziego, wytwarzany od wieków w wysokich partiach Alp. Doskonały sam w sobie lub z dodatkiem miodu górskiego. Idealny do risotto, kluseczek gnocchi, ravioli i słonych wypieków.
Ser Occelli® Toma Monte Regale
Ser z mleka krowiego o słodkim smaku.
Ser Occelli® Tuma dla Paja
Ekskluzywny ser z mleka krowiego i owczego dojrzewający w sianie. Doskonały sam w sobie, znakomity jako aperitivo, zwłaszcza w akompaniamencie czerwonego wina.
Ser Occelli® Valcasotto D’Antan
Wysokiej jakości ser dojrzewający ze świeżego mleka krowiego. Znakomity sam w sobie. Idealny także jako dodatek lub na zakończenie posiłku.
Ser Occelli® Verzin 100 % Capra
Ser pleśniowy w 100% z mleka koziego. Idealny sam lub rozsmarowany na grzance. Doskonały jako dodatek do makaronów lub kluseczek gnocchi.
Ser Perline di mozzarella 120g
Mozzarella w formie malutkich kuleczek o wadze 1 grama z pasteryzowanego mleka krowiego. 100% produkt włoski. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite na zimno jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki, jak też na ciepło np. na pizzę gourmet.
Ser Ricotta 250 g
Świeży serek serwatkowy, niedojrzewający o gęstej, kremowej konsystencji. Powstaje z serwatki po produkcji serów podpuszczkowych oraz mleka krowiego i śmietanki. Idealny jako farsz do makaronów (tortellini, ravioli itp.). Świetnie smakuje sam. Doskonały jako składnik ciast i deserów.
Ser Ricotta Toscana di pura pecora
Ricotta z pasteryzowanego mleka owczego i serwatki mleka owczego. Świeży serek o bardzo wszechstronnym zastosowaniu z regionu Toskania.
Ser Ricottine 2x100g
Serek ricotta w małych kubeczkach, pakowany podwójnie. Kremowa i jednocześnie krucha, wyłącznie z pasteryzowanego mleka krowiego. Idealna na raz! Zarówno do deserów jak i dań wytrawnych.
Prosciutto stagionato CRU’ Dolce Del Duca
Szynka wieprzowa, dojrzewająca minimum 12 miesięcy. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku i zwartej strukturze. Doskonale komponuje się z wieloma daniami, od przystawek aż po desery.
Wino Vin Santo di Montepulciano DOC
Toskańskie deserowe Vin Santo. Doskonałe z deserami i typowo toskańskimi ciasteczkami ‘cantucci”. Świetne również z włoskimi serami.
Wino Chianti Classico Salivolpe Gran Selezione DOCG
Czerwone wino wytrawne z najwyżej położonych winnic CRU. Komponuje się z pieczonym czerwonym mięsem, szlachetnym ptactwem, dziczyzną i dojrzewającymi serami.
Wino Chianti Classico Al Limite DOCG
Czerwone wytrawne, kwintesencja aromatów Toskanii. Eksploduje zapachami dojrzałej czereśni, fiołka, tytoniu z mentolem, rabarbaru. Bogactwo odczuć smakowych. Znakomite z czerwonymi mięsami, dziczyzną i serami.
Wino Brunello di Montalcino DOCG Riserva
Czerwone wino wytrawne typu Riserva. Eleganckie i pełne. Barwa intensywnie rubinowa z refleksami koloru owocu granatu. Długo leżakujące typu Riserva, o bogatym, złożonym bukiecie. Idealnie komponuje się dziczyzną, pieczonymi mięsami i dojrzewającymi serami.
Wino Brunello di Montalcino DOCG Vigna Spuntali
Czerwone wytrawne DOCG z winnicy Vigna Spuntali położonej na najcieplejszych stokach Montalcino. Intensywne i wyrafinowane, z nutami wiśni, suszonych fig, kandyzowanych owoców, pomarańczy. Komponuje się znakomicie z dziczyzną, pieczonym i grillowanym mięsem, serami o średnim okresie dojrzewania.
Pesto alla genovese DOP
Oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii z certyfikatem pochodzenia DOP, z serami Grana Padano DOP, Parmigiano Reggiano DOP i Pecorino Romano DOP, orzeszkami piniowymi i dodatkiem czosnku i soli. Doskonałe do makaronu np. z linguine, ale też do chleba, sera, sałaty i innych dań.
Wino Rosso di Montalcino DOC
Wino o barwie soczyście rubinowej połyskującej czerwieni typowej dla wina Sangiovese z rejonu Montalcino. Wyraźne i pełne życia. W bukiecie świeżość czerwonych owoców, jak czereśnia i porzeczka, po czym akcenty słodkie i nuty przypraw. Dobrze komponuje się zarówno z ciężkimi pierwszymi daniami, jak i białymi, bądź średnio delikatnymi mięsami.
Wino Barbera D’Asti DOCG
Znakomite czerwone wino z Piemontu. Wytrawne o intensywnym, głęboko rubinowo-czerwonym kolorze z fioletowymi odcieniami o aromatach czerwonych jagód i konfitur. Znakomicie komponuje się z typowymi dla obszarów górskich daniami, zwłaszcza daniami mięsnymi.
Wino La Presidenta Rosso del Monferrato DOC
Czerwone wino wytrawne o intensywnym rubinowym kolorze. Bardzo bogaty bukiet, z którego wybijają się początkowo aromaty wiśni i malin, a następnie delikatne nuty kakao i tytoniu. Znakomite do aromatycznych czerwonych mięs, a także do dziczyzny i długo dojrzewających serów z mleka krowiego.
Cipolle borettane in agrodolce
Cebulki boretańskie w zalewie słodko-kwaśnej. Znane i lubiane we Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Marynowane cebulki pasują znakomicie do wędlin oraz są znakomitym dodatkiem do dań głównych, zwłaszcza mięs.
Piadina
Piadina romagnola to cienki placek z pszennej mąki z regionu Emilia-Romania, używany jako zamiennik chleba. Piadina najchętniej podawana jest na ciepło, złożona na połowę, wypełniona dowolnym farszem i zapieczona w opiekaczu.
Cotechino di Modena IGP
Tradycyjna włoska grubo mielona wędlina wieprzowa z Modeny z certyfikatem pochodzenia IGP. Rodzaj golonki, spożywanej we Włoszech tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia.
Olio di oliva extravergine OLITALIA
Oliwa z oliwek extravergine 250 ml, tłoczona bezpośrednio z oliwek wyłacznie za pomocą procesów mechanicznych
Aceto Balsamico di Modena Gourmet IGP – 1 grappolo
Ocet balsamiczny z Modeny IGP Gourmet - 1 grappolo - ocet balsamiczny o harmonijnym smaku i niskiej gęstości. Doskonały do sałatek, zwłaszcza z rukolą. Znakomicie podkreśla smak świeżych i gotowanych warzyw, łososia, kurczaka, białych mięs, bresaoli, pizzy, carpaccio z mięsa.
Aceto Balsamico di Modena Gourmet IGP – 5 grappoli
Ocet balsamiczny z Modeny IGP Gourmet - 5 grappoli - wysokiej jakości ocet balsamiczny o gęstej, kremowej konsystencji i harmonijnym smaku. Wspaniale podkreśla smak świeżych i gotowanych warzyw, łososia, kurczaka, białych mięs, bresaoli, pizzy, carpaccio z mięsa oraz rukoli.
Black Angus Affumicato
Wędzona wołowina dojrzewająca krów rasy Black Angus. Najwyższej jakości produkt Gourmet TOP. Doskonała jako przystawka i przekąska. Doskonała na wykwintną pizzę i pinsę gourmet.
Carpaccio di tartufo nero
Plastry trufli letniej (Tuber aestivum Vitt.) w oliwie z oliwek extra vergine. Połączenie luksusu z bogatą gamą smaków. Doskonała zwłaszcza na gorących potrawach. Doskonały ekskluzywny dodatek również do potraw z jajek. Trufla jest doskonała na wykwintną pizzę GOURMET.
Coppa stagionata
Dojrzewająca karkówka wieprzowa o typowej cylindrycznej formie, w naturalnej osłonce z wiązaniem łubkowym. Delikatna i aromatyczna, o smaku umiejętnie podkreślonym doskonale dobranymi przyprawami. Idealna do przygotowywania przystawek i dań na zimno, takich jak carpaccio, sałatki i deski wędlin. Dokonała również jako składnik dań gorących, jak sosy, risotto i zapiekane makarony.
Crodino
Crodino jest napojem bezalkoholowym, produkowanym od 1964 r. w rozlewniach wody Crodo a Crodo w części Piemontu, od którego bierze swoją nazwę.
Culatello Granducato
Wędlina z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny produkt wiejski, najwybitniejsza ze wszystkich włoskich wędlin. Idealna do dań głównych, przystawek. Doskonała z dodatkiem melona lub dobrego chleba i odrobiny masła.
Lardo in conca
Lardo in conca to słonina z włoskich tusz wieprzowych. Aromatyczna i delikatna. Pokrojona w cieniutkie plasterki doskonała na deskę wędlin. Może być dodatkiem do grzanek czy focacci, pizzy gourmet i polenty podawanej na ciepło.
Mortadella Bologna con pistacchi IGP
Mortadella Bolońska z pistacjami z najlepszych włoskich tusz wieprzowych, certyfikowana IGP. Znakomita m. in. do farszu pierożków tortellini, kanapek, focacci, panini. Pokrojona w kostkę stanowi dodatek do aperitivu.
Mortadella Leoncini senza pistacchio
Włoska mortadella bez pistacji, z najlepszego włoskiego mięsa wieprzowego. Wędlina do kanapek, focacci, panini, na pizzę. Pokrojona w kostkę stanowi dodatek do aperitivu. Może stanowić składnik farszu pierożków tortellini.
Pancetta arrotolata „II Contadino”
Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.
Pancetta arrotolata al pepe nero
Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych w czarnym pieprzu. Charakteryzuje się delikatnym, słodkawym smakiem, wzbogaconym aromatem czarnego pieprzu. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.
Pancetta magretta
Dojrzewająca rolada z chudego boczku z włoskich tusz wieprzowych o delikatnym smaku i miękkim mięsie. Tradycyjny włoski wyrób wędliniarski. Idealny dodatek do kanapek, niezastąpiona na talerzu wędlin, a także do zimnych przystawek. Najlepiej smakuje pokrojona w cienkie plastry.
Panna da cucina
Śmietana UHT w formie lekkiego kremu.
Pappardelle all’uovo Barilla
Pappardelle jajeczne Barilla o szerokiej wstążce. Wytrzymały, bardzo chłonny makaron, świetnie nadaje się do sosów. Znakomity zwłaszcza zimową porą z ciężkimi sosami, na przykład na bazie dziczyzny. Dobrze komponuje się też z grzybami.
Petto d’oca affumicato
Najwyższej jakości mięso z piersi gęsiej, z dodatkiem aromatycznych ziół i starannie wyselekcjonowanych przypraw, dojrzewające, wędzone naturalnie na drewnie bukowym. Tradycyjny włoski specjał dla najbardziej wymagających podniebień. Doskonała krojona na cieniutkie plasterki i serwowana jako carpaccio. Znakomita jako przystawka, świetna również na grzankach i na pizzy.
Prosciutto crudo a fettine con separa fette
Szynka wieprzowa dojrzewająca w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.
Prosciutto crudo estero pressato Del Duca
Włoska szynka wieprzowa, dojrzewająca 8-9 miesięcy, prasowana, z tusz wieprzowych UE. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek na pizzę albo składnik dań głównych.
Prosciutto crudo MATTONELLA
Włoska prasowana szynka wieprzowa dojrzewająca. Idealna do przystawek, kanapek, pizzy i dań głównych.
Prosciutto crudo stagionato MEC „II Contadino”
Włoska szynka wieprzowa długo dojrzewająca. Produkowana z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Stanowi wspaniałe uzupełnienie każdego włoskiego posiłku. Doskonale komponuje się z wieloma daniami, od przystawek aż po desery. Znakomita na pizzę.
Salame Affumicato Wolf Sauris
Charakterystyczna włoska wędlina wieprzowa delikatnie wędzona.
Salame al finocchio
Włoska wędlina wieprzowa aromatyzowana nasionami kopru włoskiego z regionu Emilia Romania. Znakomita na klasyczny talerz przystawek, na pizzę Gourmet np. ze startym serem owczym pecorino.
Salame Felino IGP
Salame Felino IGP to tradycyjna włoska dojrzewająca wędlina wieprzowa o intensywnym aromacie i delikatnym smaku. Produkt najwyższej jakości, chroniony certyfikatem IGP. Doskonała na deskę wędlin Gourmet, jako przekąska i przystawka.
Salame Finocchiona
Włoska wędlina wieprzowa aromatyzowana nasionami kopru włoskiego i uszlachetniana czerwonym winem. Doskonała na klasyczny talerz przystawek, na pizzę Gourmet np. ze startym serem owczym pecorino.
Ser Fiaschetto Scamorza affumicata
Wędzony ser z mleka krowiego, podpuszczkowy, dojrzewający 6 miesięcy. Na skórce bursztynowy, po rozkrojeniu o białej barwie. Delikatny, o świeżym, lekko wędzonym smaku. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.
Ser Formaggio toscano fresco ai Pistacchi
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii. Znakomity na talerz serów, doskonały zwłaszcza w akompaniamencie dobrego wina. Ma zastosowanie w wielu potrawach kulinarnych. Bardzo dobrze komponuje się z miodem akacjowym.
Ser Formaggio toscano fresco al Pepe nero
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii. Idealna propozycja do desek włoskich serów i przystawek. Doskonale komponuje się z wędlinami, a także z miodem.
Ser Formaggio toscano fresco al Peperoncino
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z Toskanii z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Idealny do deski serów. Znakomity samodzielnie. Świetnie komponuje się z rukolą, miodem czy szynką.
Ser Formaggio toscano fresco al Tartufo
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z kawałeczkami trufli bianchetto i trufli letniej. Doskonały jako przystawka i przekąska. Perfekcyjnie łączy się z winami. Ma zastosowanie w różnych potrawach kulinarnych, ale równie dobrze smakuje sam. Ser dla smakoszy ceniących smak trufli.
Ser Formaggio toscano fresco alla Noce
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z Toskanii z dodatkiem orzechów włoskich, o bardzo przyjemnym aromacie. Idealny na deskę serów.
Ser Gran mix grattugiato
Mix tartych serów dojrzewających. Doskonały do wielu potraw i receptur, zwłaszcza do makaronów.
Ser Mozzarella Fior di Latte
Mozzarella Fior di Latte to ser z krowiego mleka typu pasta filata. Produkt w formie kuleczek. Elegencki produkt na pizzę oraz do sałatek.
Ser Occelli® al Malto d’orzo e Whisky
Ser z mleka krowiego i koziego o intensywnym zapachu i smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky. Znakomity w akompaniamencie ciemnych rzemieślniczych piw jak również whisky. Idealnym słodkim towarzyszem tego sera jest konfitura z owoców leśnych.
Ser Occelli® al Pepe Nero e Bacche Rosa
Ser z mleka krowiego i owczego, dojrzewający 4 miesiące, uszlachetniany czarnym pieprzem i różowym pieprzem peruwiańskim
Ser Occelli® con frutta e Grappa di Moscato
Ser długodojrzewający z mleka owczego i krowiego o zwartej konsystencji, uszlachetniany dodatkiem owoców i destylatem Grappa di Moscato
Ser Occelli® in foglie di castagno
Długodojrzewający twardy ser z mleka koziego i krowiego, uszlachetniany liśćmi kasztanowca. Znakomity jako przystawka i dodatek do makaronów i mięsnych drugich dań. Doskonały w akompaniamencie wielkich piemonckich win takich jak Barolo czy Barbaresco, jak też ciemnego rzemieślniczego piwa.
Ser Occelli® nel fieno Maggengo
Ser długo dojrzewający z mleka krowiego uszlachetniany alpejskim majowym sianem i piwem. Doskonały w towarzystwie win piemonckich takich jak Barolo, Langhe Rosso czy Barbaresco. Idealnie komponuje się z czerwonymi mięsami. Idealny dodatek do wędlin włoskich i przystawek.
Ser Palfuoco al peperoncino
Ser pleśniowy dojrzewający z pasteryzowanego pełnotłustego mleka krowiego wzbogacony płatkami ostrej papryczki peperoncino. Doskonały jako aperitivo, dodatek do pizzy i polenty, świetny na ciepłym toście. Polecany w akompaniamencie czerwonego wina.
Ser Parmigiano Reggiano DOP
Włoski twardy ser podpuszczkowy, dojrzewający 24 miesiące. Król włoskich serów, o jakości kontrolowanej przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano. Ser o ziarnistej strukturze, niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie. Doskonały do wzbogacania smaku niezliczonej ilości potraw, od makaronów, risotto, ravioli, lasagne, po zupy i pizzę.
Ser Pecorino Fresco Toscano DOP
Toskański ser podpuszczkowy z mleka owczego, dojrzewający, półtwardy o wyrazistym, ostrym, słonawym smaku i powierzchni pokrytej olejem lnianym. Idealny na deskę serów, polecany wraz z naszymi włoskimi dipami i musztardkami.
Ser RiCCotta Gustosa Valcolatte
Ser ricotta z pasteryzowanego mleka krowiego w 100% pochodzenia włoskiego. Krucha i kremowa.
Ser Robiola
Miękki, kremowy serek z mleka krowiego o gęstej, aksamitnej konsystencji. Znakomity do smarowania, jako przekąska, przystawka. Ceniony w kuchni jako składnik wielu dań.
Ser Scorzabionda
Ser średnio dojrzewający z mleka koziego o białym, kruchym miąższu i intensywnym aromacie, dojrzewający w sianie przez minimum 60 dni. Doskonały jako oryginalne aperitivo z kieliszkiem musującego białego wina. Znakomity również z dodatkiem musztardki dyniowej lub figowej lub też z miodem akacjowym.
Ser z truflą letnią Crutin
Tradycyjny piemoncki długodojrzewający ser krowi z truflą letnią
Tagliatelle all’uovo Barilla
Tagliatelle jajeczne Barilla o wstążce szerokości 5 mm. Doskonałe do wszystkich sosów. Idealne zwłaszcza do sosu bolognese. Tradycyjny przepis z regionu Emilia Romagna sugeruje podanie tagliatelle z sosem ragù (bolońskim).
Tartufo bianco fresco
Świeża biała trufla
Tartufo nero fresco
Świeża trufla czarna.