Ser Bufala Glera
Ser z pasteryzowanego mleka bawolego z wytłoczynami z winogron Glera oraz białym winem Conegliano Valdobbiane Prosecco DOCG. Świetnie sprawdzi się solo lub jako część degustacji przy akompampaniamencie wina.
Ser Capra Fieno
Ser z pasteryzowanego mleka koziego, dojrzewający w sianie i ziołach - rustykalny diament na talerzu. Nie zawiera laktozy. Doskonały zarówno solo, jak i na deskę serów i wędlin.
Ser Capra Foglia Noce
Ser z pasteryzowanego mleka koziego, uszlachetniany w liściach orzecha włoskiego. Idealnie sprawdzi się solo, a także w ramach aperitivu.
Ser Capra Pepe & Olio E.V.O.
Ser z pasteryzowanego mleka koziego z pieprzem i oliwą z oliwek extravergine, bez laktozy. Zawinięty w liście orzecha włoskiego, zgodnie ze starożytną metodą konserwowania sera i wzbogacania jego walorów smakowych. Idealnie sprawdza się solo lub jako część degustacji przy akompaniamencie wina.
Ser Capra Timo
Ser z pasteryzowanego mleka koziego, muśnięty oliwą i oprószony tymiankiem. Nie zawiera laktozy. Idealny solo jak i na talerz wędlin i serów, zwłaszcza w akompaniamencie owoców i wina.
Ser Capra Tonka & Vermouth
Ser z pasteryzowanego mleka koziego z fasolką Tonka i czerwonym wermutem Bordiga Red. Bez laktozy. Świetnie smakuje solo, zwłaszcza z kieliszkiem dobrego wina.
Ser Capra Traminer
Ser z pasteryzowanego mleka koziego, nie zawiera laktozy. Uszlachetniany białym winem Traminer. Idealnie sprawdzi się solo jak i w akompaniamencie wina i wędlin.
Ser Ciock
Ser z pasteryzowanego mleka krowiego bez laktozy uszlachetniany winem Cabernet i Merlot. Na skórce pokryty wytłoczynami z czerwonych winogron. Wybornie smakuje solo oraz jako część aperitivu czy degustacji z czerwonym winem.
Ser Feletto Bio Latte Crudo
Miękki ser Feletto produkowany z mleka krowiego. Kremowy i przyjemny. Mleko najwyższej jakości pochodzące głównie z Wenecji Euganejskiej oraz z terenów Narodowego Parku Dolomitów Bellunesi. Idealnie smakuje solo, ale również z przekąskami, wędlinami oraz winem.
Ser Millefoglie al Marzemino
Ser z surowego mleka krowiego uszlachetniany winem Marzemino Passito. Bez laktozy, półtwardy, o wyraźnym winnym aromacie. Idealny do degustacji w akompaniamencie wina lub solo.
Ser Millefoglie al Tartufo
Ser z surowego mleka krowiego bez laktozy. Cieniutkie warstwy poprzeplatane smugami czarnej trufli z Acqualagna. Ten delikatnie słony i pikantny ser smakuje wybitnie solo oraz jako część degustacji przy czerwonym winie.
Ser San Pietro In Cera D’api
Ser z pasteryzowanego mleka krowiego, o miodowo-waniliowym posmaku, pokryty na skórce woskiem pszczelim o charakterystycznej intensywnej żółtej barwie. Idealny na deskę serów, najlepiej z kieliszkiem wina.
Ser Pecorino a crosta fiorita „Cupido”
Ser "Amorek" z pasteryzowanego 100% mleka owczego z Toskanii, o skórce pokrytej przerostami kultur pleśniowych. Miękki serek o delikatnym smaku, dojrzewający do 20 dni. Gomółka o kształcie serca. Idealny wybór na Walentynki.
Ser Monteterno al tartufo nero
Ser z pasteryzowanego mleka owczego z czarną truflą, dojrzewający 3 miesiące. Ser zwarty, o mocnym smaku mleka owczego i czarnej trufli. Doskonały na wykwintną deskę serów. Idealny do wykwintnych przekąsek i jako wykończenie antipasti. Znakomity na wyrafinowanej pizzy Gourmet.
Ser Caciobarricato
Ser dojrzewający z niepasteryzowanego mleka krowiego typu pasta filata uszlachetniany w baryłkach z wytłokami czerwonych winogron i czerwonym winem. Doskonały w akompaniamencie czerwonego wina.
Ser Don Carlo
Ser twardy z niepasteryzowanego mleka krowiego, na koziej podpuszczce, dojrzewający minimum 3 miesiące. Znakomicie komponuje się z aromatycznymi białymi winami oraz młodym czerwonym winem.
Ser Blugins® LUXURY DESIGN
Intrygujący ser pleśniowy powstały z mariażu mleka krowiego i jednego z najbardziej lubianych alkoholi na świecie, Ginu Roby Marton. Doskonały na deskę serów. Znakomity zwłaszcza jako dodatek do risotto.
Ser Blu ’61® LUXURY DESIGN
Ser Blue '61 to ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z rodziny serów dojrzewających. Dojrzewa w winie Raboso i owocach żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i niesamowitą harmonią smaków, łacząc w sobie ostry, słonawy smak sera ze słodkimi nutami owoców czerwonej żurawiny i aromatem wina
Ser Briscola® Bio al Raboso
Briscola BIO to organiczny ser rzemieślniczy z pasteryzowanego krowiego z regionu Veneto, dojrzewający min. 4 miesiące, uszlachetniany winogronami i winem Raboso DOC. Ser do degustacji. Znakomity z czerwonymi winami.
Ser Burrata d’amore
Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym sercem, specjalność włoskiego regionu Apulia. "Serce" burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.
Ser Burrata al Tartufo d’amore
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowana dzięki dodatkowi trufli. Specjalność regionu Apulia.
Ser Mozzarella treccia d’amore
Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w formie dekoracyjnego warkocza. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z włoskiej Apulii. Pięknie prezentuje się z pomidorami i bazylią.
Ser Scamorza affumicata d’amore
Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.
Ser Scamorza bianca d’amore
Ser z masy parzonej o półtwardej konsystencji i charakterystycznym kształcie gruszki, delikatny w smaku, lekko słony. Znakomity jako przystawka z warzywami, lokalnym pieczywem, plasterkowanymi wędlinami oraz do dań zapiekanych.
Polselli Farina Mix La Romana Verde
Mieszanka Polselli La Romana Verde do wyrobu Pinsa Romana oraz pizzy, wypiekanych na blasze
Polselli Farina Mix La Romana Rossa
Mieszanka Mix Polselli La Romana Rossa do wyrobu klasycznej pizzy z łopaty oraz Pinsa Romana
Polselli Farina Mix Contemporanea
Mieszanka mąk z miękkich ziaren pszenicy typu 0 z dodatkiem naturalnego zakwasu. Polecana do przygotowania pizzy neapolitańskiej o wysokiej przyswajalności i lekkości
Polselli Farina Linea Zero tipo 0
Mąka typu 0 z miękkich ziaren pszenicy do wyrobu pizzy o średnim okresie wyrastania oraz produktów na zakwasie wypiekanych w piecu
Polselli Farina Linea 00 Superfine Soft
Mąka typu 00 Superfine Soft z miękkich ziaren pszenicy Ideale per Pizza. Szczególnie polecana do przygotowania pizzy, focacci i chleba z ciasta przygotowanego metodą pośrednią.
Polselli Farina Linea Zero tipo 1
Mąka typu 1 z miękkich ziaren pszenicy, bogata w sole mineralne i witaminy. Polecana zarówno do wypieków słonych jak i słodkich.
Polselli Farina Linea Zero tipo 2
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 2 o wyższej zawartości otrębów, soli mineralnych i witamin
Polselli Farina Orzo Tostato
Mąka z miękkiej pszenicy typu 1 z mąką z prażonego jęczmienia i płatkami owsianymi. Znakomicie komponuje się z tuńczykiem, roślinami strączkowymi i grillowanymi warzywami
Polselli Semola Grano Duro S2
Mąka semola z twardego ziarna pszenicy. Idealna do rzemieślniczych wyrobów przygotowywanych ręcznie, zwłaszcza do produkcji świeżego makaronu.
Polselli Farina 00 Ideale per Pasta
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 do wyrobu świeżych makaronów, wyrobów z farszem i kluseczek gnocchi
Polselli Farina 00 Ideale per Dolci
Mąka z miękkiego ziarna pszenicy typu 00 do wyrobu ciast i wyrobów cukierniczych o kruchej, napowietrzonej strukturze, strukturze miękkiej, wyrobów drożdżowych, ciasta francuskiego oraz ciast wymagających długiego przygotowania
Ser Robiola di Capra sac-à-poche
Kremowy pasteryzowany ser kozi z regionu Wenecja Euganejska, w rękawie cukierniczym. Idealny do nadziewania. Uniwersalny - doskonale sprawdzi się na zimno do krakersów, kanapek, jak i na ciepło do sosów do makaronu czy ravioli.