Olive Nocellara del Belice snocciolate
Sycylijskie zielone oliwki Nocellara bez pestek z Doliny Belice. Chrupiące, o mocnym, słodkim smaku. Bez pestek. Podawać jako aperitif z serami i wędlinami. Odpowiednie do sosów i pieczonych ryb.
Piwo MENABREA „L’ITALIA A TUTTA BIRRA” EDIZIONE LIMITATA
Limitowana edycja piwa Menabrea "L'Italia a tutta birra" z wizerunkami najsłynniejszych włoskich miast. Klasyczne włoskie jasne piwo dolnej fermentacji typu Premium Lager, o delikatnym, zrównoważonym aromacie i pełnym smaku. Znakomite do pizzy, skorupiaków i warzyw. Doskonale komponuje się z wieloma potrawami.
Fantasia di mare con verdure
Fantazyjna sałatka morska z warzywami. Smaczne danie z marynowanych w oleju owoców morza i świeżych warzyw, bez posmaku octu. Idealna jako przystawka lub jako dodatek do wyszukanych sałatek. Gotowa do podania.
Insalata di mare
Sałatka morska gotowa do podania. Doskonałe danie z owoców morza, zróżnicowane i bogate w smaki. Gotowane małże, krewetki, ośmiornice, kalmary i mątwy marynowane i przyprawione dla podkreślenia charakterystycznych nut smakowych. Idealna przystawka, znakomity dodatek do świeżych sałatek.
Insalata di polpo
Sałatka z ośmiornicy gotowa do podania. Chrupiące, delikatne, dobrze przyprawione, marynowane kawałki ośmiornicy w sałatce śródziemnomorskiej z plasterkami oliwek. Gotowa do podania jako przystawka bądź składnik sałatek.
Piwo MENABREA LA 150° STRONG
Włoskie jasne piwo dolnej fermentacji typu Premium Strong Lager, podwójnie słodowane, o bogatej strukturze, dobrym, pełnym ciele i pełnym smaku. Wytwarzane na alpejskiej wodzie, ze słodu jęczmiennego i chmielu. Znakomite do wędlin, makaronów, czerwonych mięs, dojrzewających serów.
Piwo MENABREA LA 150° AMBRATA
Specjalność browaru, piwo do celebrowania. Włoskie piwo bursztynowe typu Märzen na bazie alpejskiej wody, ze słodu jęczmiennego, kukurydzy i chmielu. Piwo o dobrym ciele, delikatnej i kremowej strukturze, pełnym smaku. Znakomite do skorupiaków, białych mięs, dojrzałych serów, risotto i dań z ryżu.
Piwo MENABREA ZERO ZERO 0,0%
Włoskie piwo bezalkoholowe dolnej fermentacji typu Lager o harmonijnym, pełnym smaku i delikatnej goryczce. Wytwarzane na alpejskiej wodzie ze słodu jęczmiennego, kukurydzy i chmielu. Idealne do owoców morza, dań z ryżu, świeżych serów, deserów.
Piwo MENABREA ARTE IN BOTTIGLIA
Włoskie jasne piwo dolnej fermentacji, niefiltrowane, ustrukturyzowane, o harmonijnym i świeżym smaku. Zrodzone z pasji i kreatywności. Wytwarzane na alpejskiej wodzie ze słodu jęczmiennego, słodu pszenicznego i chmielu. Idealne w różnych kombinacjach smakowych: znakomite do tempury, wieprzowiny, świeżych serów, a nawet delikatnych słodyczy.
Piwo MENABREA LA 150° WEISS
Włoskie białe piwo górnej fermentacji typu Weiss, niefiltrowane, ustrukturyzowane, o harmonijnym, świeżym smaku. Wytwarzane na alpejskiej wodzie ze słodu jęczmiennego, słodu pszenicznego, chmielu i drożdży. Znakomite do deserów. Doskonale komponuje się z szerokim wachlarzem potraw.
Piwo MENABREA LA 150° BIONDA
Włoskie jasne piwo dolnej fermentacji typu Premium Lager na alpejskiej wodzie, ze słodu jęczmiennego, kukurydzy i chmielu, o delikatnym, zrównoważonym aromacie i pełnym smaku. Znakomite do pizzy, skorupiaków i warzyw. Doskonale komponuje się z wieloma potrawami.
Pomodori a spicchi semi-secchi
Doskonałej jakości włoskie pomidory pół-suszone w cząstkach z regionu Kampania, w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem przypraw i ziół. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
Peperoncini tonno e acciughe
Doskonałej jakości papryczki nadziewane tuńczykiem i anchois w zalewie z oleju słonecznikowego doprawione czosnkiem, oregano, octem winnym i solą. Doskonałe jako przystawka czy dodatek np. do deski serów i wędlin. Ozdoba każdej degustacji.
Melanzane a falde
Doskonałej jakości bakłażany w cząstkach w zalewie z oliwą z oliwek, octem winnym, dodatkiem ostrej papryczki, czosnkiem, ziołami i przyprawami. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
Carciofi con gambo
Doskonałej jakości karczochy z nóżką z regionu Kampania, w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem oliwy z oliwek extravergine z pierwszego tłoczenia oraz przypraw. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
Mortadella La Nera al tartufo
Mortadella wieprzowa "La Nera" z płatkami trufli czarnej letniej. Najwyższej jakości wędlina dla koneserów z regionu Emilia-Romania. Doskonała do wyszukanych panini i tostów, na pizzę i pinsę gourmet. Znakomita na deskę wędlin gourmet. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do wyszukanego aperitivu. Idealnie komponuje się z szampanem.
Mortadella La Rossa con pistacchio al peperoncino
Mortadella wieprzowa "La Rossa" z kawałeczkami pistacji i płatkami peperoncino. Wysokiej jakości wędlina z regionu Emilia-Romania. Doskonała do panini i kanapek, na wyszukane tosty, pizzę czy pinsę. Znakomita na deskę wędlin. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do aperitivu. Idealnie komponuje się z czerwonym winem.
Prosciutto crudo San Daniele DOP
Szynka wieprzowa dojrzewająca San Daniele DOP to jeden z flagowych produktów włoskiej kuchni charakteryzujący się doskonałym smakiem i aromatem. Wybierana przez najznakomitszych mistrzów kuchni. Idealna na deskę wędlin wraz z dobrymi grissini i na pizzę Gourmet. Doskonale komponuje się z białym, niezbyt aromatyzowanym winem wytrawnym.
Ser Mozzarella di bufala affumicata Salerno
Ser Mozzarella di bufala affumicata DOP to wędzony ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych z regionu Kampania. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.
Ser Bocconi di bufala Salerno
Bocconcini di Bufala Campana DOP to kuleczki mozzarelli z mleka bawolego z regionu Kampania. Znakomite na pizzę, zwłaszcza do klasycznej caprese.
Ser Mozzarella di bufala Salerno
Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania.
Masło z truflą Occelli® Burro con tartufo d’estate
Masło z mleka krowiego z dodatkiem trufli letniej. Idealne do makaronów, dań typu fonduta i patè. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka rozsmarowane na grzance lub jako dodatek do klasycznej jajecznicy.
Ser Perline di mozzarella 120g
Mozzarella w formie malutkich kuleczek o wadze 1 grama z pasteryzowanego mleka krowiego. 100% produkt włoski. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite na zimno jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki, jak też na ciepło np. na pizzę gourmet.
Prosciutto stagionato CRU’ Dolce Del Duca
Szynka wieprzowa, dojrzewająca minimum 12 miesięcy. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku i zwartej strukturze. Doskonale komponuje się z wieloma daniami, od przystawek aż po desery.
Prosciutto crudo Parma DOP
Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.
Pomidory San Marzano DOP La Corvinia 2,5 kg
Włoskie pomidory San Marzano DOP w sosie pomidorowym. Pomidory o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne do sosów, ragù i pizzy Margherity.
Melanzane a filetti
Krojone bakłażany w zalewie na bazie octu winnego i oleju słonecznikowego, doprawione peperoncino, czosnkiem, oregano. Znakomite jako przystawka i dodatek do dań. Doskonałe do kanapek i włoskich panini oraz na tosty.
Spicchi di carciofi
Cząstki karczochów w zalewie. Doskonałe jako przystawka. Idealne do porchetty czy panini, znakomity akompaniament wędlin podawanych na desce.
Battuto di olive leccino con acciughe e capperi
Pasta z oliwek leccino, anchois, kaparów, czosnku, pikantnego peperoncino, oregano, kopru włoskiego i dodatkiem octu winnego o charakterystycznym śródziemnomorskim smaku
Sugo all’arrabbiata
Gotowy sos do makaronu na bazie pulpy pomidorowej z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino, oliwy z oliwek, cebuli, czosnku, pietruszki i bazylii. Wystarczy podgrzać.
Involtini di Pomodori con Tonno
Roladki z suszonych pomidorów nadziewane tuńczykiem, w formie koreczków z wykałaczką. Idealne na przekąskę do aperitivu oraz przystawkę.
Sughetto ai Carciofi
Gotowy sos do makaronu z karczochami, cebulą, bazylią, pietruszką i czosnkiem. Wystarczy podgrzać.
Sughetto con Funghi porcini e Melanzane
Wysokiej jakości gotowy sos pomidorowy z grzybami borowikami szlachetnymi, bakłażanem w oliwie z oliwek extravergine, z dodatkiem cebuli, pietruszki, czosnku, bazylii i soli. Doskonały z polentą. Wystarczy podgrzać.
Sugo Il Ragù Classico
Wysokiej jakości klasyczny włoski sos ragù na bazie pulpy pomidorowej z wołowiną i wieprzowiną, oliwką z oliwek extravergine oraz warzywami. Gotowy do podania
Patè di Cipolle marinate in Aceto Balsamico di Modena IGP con Tonno e Pasta di Olive
Wysokiej jakości pasta z marynowanych cebulek w occie balsamicznym IGP z Modeny z tuńczykiem i pastą z oliwek. Gotowa do podania na zimno.
Carciofini farciti con tonno
Karczochy nadziewane tuńczykiem w oleju słonecznikowym. Doskonałe jako przystawka. Idealne do podawania na desce.
Passata di pomodoro tradizionale
Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej.
Carbone vegetale
Węgiel drzewny jest naturalną substancją, otrzymywaną ze szlachetnych odmian drewna, która nadaje charakterystyczny ciemny kolor substytutom chleba oraz przetworom spożywczym jak makarony, grissini, sucharki.
Pesto alla genovese DOP
Oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii z certyfikatem pochodzenia DOP, z serami Grana Padano DOP, Parmigiano Reggiano DOP i Pecorino Romano DOP, orzeszkami piniowymi i dodatkiem czosnku i soli. Doskonałe do makaronu np. z linguine, ale też do chleba, sera, sałaty i innych dań.
Capperi all’aceto
Kapary z górzystych terenów Kampanii, o charakterystycznym żyłkowaniu w białym occie winnym. Doskonałe zarówno do ryb, dań głównych jak i sosów do makaronów, zwłaszcza podane z tuńczykiem. Doskonały dodatek do pizzy.
Cipolle borettane in agrodolce
Cebulki boretańskie w zalewie słodko-kwaśnej. Znane i lubiane we Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Marynowane cebulki pasują znakomicie do wędlin oraz są znakomitym dodatkiem do dań głównych, zwłaszcza mięs.
Broccoli Friarielli del Vesuvio
Brokuły friarielli ze stoków Wezuwiusza w zalewie z oleju słonecznikowego z czosnkiem i papryczką peperoncino. Znakomity neapolitański dodatek do makaronów, bruschetty, pizzy i mięs.
Cipolle Caramellate
Karmelizowana grillowana cebula w piórkach. Doskonały dodatek do dań mięsnych lub rybnych oraz przystawek na bazie serów i wędlin.
Finocchi grigliati del Vesuvio
Grillowane bulwy kopru włoskiego ze stoków Wezuwiusza w zalewie słodko-kwaśnej. Idealne jako dodatek do burraty i mozzarelli, doskonale wzbogacają sałatki i dania z makaronu. Ułożone na pizzy wyjętej z pieca dodają jej wyjątkowej świeżości.
Frutti del cappero all’aceto di vino
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym. W smaku przypominają tradycyjne kapary. Doskonałe na pizzę i do wielu dań.
Speck Sauris
Podwędzany udziec wieprzowy - rodzaj szynki dojrzewającej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony. Jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris w północnych Włoszech.
Olio di oliva extravergine OLITALIA
Oliwa z oliwek extravergine 250 ml, tłoczona bezpośrednio z oliwek wyłacznie za pomocą procesów mechanicznych
Aceto Balsamico di Modena Gourmet IGP – 1 grappolo
Ocet balsamiczny z Modeny IGP Gourmet - 1 grappolo - ocet balsamiczny o harmonijnym smaku i niskiej gęstości. Doskonały do sałatek, zwłaszcza z rukolą. Znakomicie podkreśla smak świeżych i gotowanych warzyw, łososia, kurczaka, białych mięs, bresaoli, pizzy, carpaccio z mięsa.
Polselli Sale marino artigianale
Bogata w magnez, jod oraz inne elementy odżywcze niezbędne dla ludzkiego organizmu. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością.
Carpaccio di tartufo nero
Plastry trufli letniej (Tuber aestivum Vitt.) w oliwie z oliwek extra vergine. Połączenie luksusu z bogatą gamą smaków. Doskonała zwłaszcza na gorących potrawach. Doskonały ekskluzywny dodatek również do potraw z jajek. Trufla jest doskonała na wykwintną pizzę GOURMET.
Chinotto
Chinotto jest napojem bezalkoholowym typu soft drink, produkowanym z soku z owoców cytrusowych i innych roślinnych ekstraktów aromatycznych.
Coppa stagionata
Dojrzewająca karkówka wieprzowa o typowej cylindrycznej formie, w naturalnej osłonce z wiązaniem łubkowym. Delikatna i aromatyczna, o smaku umiejętnie podkreślonym doskonale dobranymi przyprawami. Idealna do przygotowywania przystawek i dań na zimno, takich jak carpaccio, sałatki i deski wędlin. Dokonała również jako składnik dań gorących, jak sosy, risotto i zapiekane makarony.
Crodino
Crodino jest napojem bezalkoholowym, produkowanym od 1964 r. w rozlewniach wody Crodo a Crodo w części Piemontu, od którego bierze swoją nazwę.
Culatello Granducato
Wędlina z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny produkt wiejski, najwybitniejsza ze wszystkich włoskich wędlin. Idealna do dań głównych, przystawek. Doskonała z dodatkiem melona lub dobrego chleba i odrobiny masła.
Datterini
Pomidorki daktylowe ze skórką. Kwintesencja smaku i aromatu pomidora. Charakterystyczną ich cechą jest niezwykle słodki smak. Polecane do wyrafinowanych wersji sosu do makaronów, pizzy i focacci.
Filetto di Sauris
Dojrzewająca włoska polędwiczka wieprzowa Sauris o delikatnie „słodkim” i zarazem szlachetnym smaku podkreślonym ziołami i delikatnym wędzeniem w dymie bukowym. Znakomita wykwintna przystawka bądź przekąska. Produkt dla wyjątkowo wymagających podniebień.
Lardo in conca
Lardo in conca to słonina z włoskich tusz wieprzowych. Aromatyczna i delikatna. Pokrojona w cieniutkie plasterki doskonała na deskę wędlin. Może być dodatkiem do grzanek czy focacci, pizzy gourmet i polenty podawanej na ciepło.
Lemonsoda
Eksplozja smaku przygotowana z soku i miąższu prawdziwych włoskich cytryn
Mojito soda
Modny i gaszący pragnienie soft drink.
Mortadella Bologna con pistacchi IGP
Mortadella Bolońska z pistacjami z najlepszych włoskich tusz wieprzowych, certyfikowana IGP. Znakomita m. in. do farszu pierożków tortellini, kanapek, focacci, panini. Pokrojona w kostkę stanowi dodatek do aperitivu.
Mortadella Leoncini senza pistacchio
Włoska mortadella bez pistacji, z najlepszego włoskiego mięsa wieprzowego. Wędlina do kanapek, focacci, panini, na pizzę. Pokrojona w kostkę stanowi dodatek do aperitivu. Może stanowić składnik farszu pierożków tortellini.
Naturkraft per pizza napoletana
Naturkraft per pizza napoletana
Oransoda
Napój tylko z włoskich owoców, nie zawiera barwników.
Pacchetelle di Pomodorino Giallo Campano
Żółte pomidorki ze stoków Wezuwiusza. Idealne do delikatnych dań jak np. dania rybne, delikatne mięsa. Doskonałe do eleganckich i wyszukanych makaronów, pizzy i focacci.
Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.
Czerwone pomidorki z Wezuwiusza z certyfikatem DOP. Soczyste, pełne smaku pomidorki uprawiane na żyznej wulkanicznej glebie, pod gorącym słońcem południa. Doskonałe do mięs, ryb, makaronów i na pizzę.
Pancetta arrotolata „II Contadino”
Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.
Pancetta arrotolata al pepe nero
Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych w czarnym pieprzu. Charakteryzuje się delikatnym, słodkawym smakiem, wzbogaconym aromatem czarnego pieprzu. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.
Pancetta magretta
Dojrzewająca rolada z chudego boczku z włoskich tusz wieprzowych o delikatnym smaku i miękkim mięsie. Tradycyjny włoski wyrób wędliniarski. Idealny dodatek do kanapek, niezastąpiona na talerzu wędlin, a także do zimnych przystawek. Najlepiej smakuje pokrojona w cienkie plastry.
Petto d’oca affumicato
Najwyższej jakości mięso z piersi gęsiej, z dodatkiem aromatycznych ziół i starannie wyselekcjonowanych przypraw, dojrzewające, wędzone naturalnie na drewnie bukowym. Tradycyjny włoski specjał dla najbardziej wymagających podniebień. Doskonała krojona na cieniutkie plasterki i serwowana jako carpaccio. Znakomita jako przystawka, świetna również na grzankach i na pizzy.
Polpa di pomodoro alpino
Miąższ pomidorowy z włoskich pomidorów
Pomidory San Marzano DOP
Włoskie pomidory San Marzano DOP o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne na sos do pizzy neapolitańskiej i innych sosów pomidorowych.
Pomodoro superpizza Ardita
Pulpa pomidorowa ze świeżych włoskich pomidorów, rozdrobiona i lekko odparowana, do konsystencji idealnej na pizzę. Polecana do sosów, zup, dań głównych. Idealna na pizzę. Box 10 kg.
Prosciutto crudo a fettine con separa fette
Szynka wieprzowa dojrzewająca w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.
Prosciutto crudo estero pressato Del Duca
Włoska szynka wieprzowa, dojrzewająca 8-9 miesięcy, prasowana, z tusz wieprzowych UE. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek na pizzę albo składnik dań głównych.
Prosciutto crudo MATTONELLA
Włoska prasowana szynka wieprzowa dojrzewająca. Idealna do przystawek, kanapek, pizzy i dań głównych.
Prosciutto crudo stagionato MEC „II Contadino”
Włoska szynka wieprzowa długo dojrzewająca. Produkowana z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Stanowi wspaniałe uzupełnienie każdego włoskiego posiłku. Doskonale komponuje się z wieloma daniami, od przystawek aż po desery. Znakomita na pizzę.
Salame Affumicato Wolf Sauris
Charakterystyczna włoska wędlina wieprzowa delikatnie wędzona.
Salame al finocchio
Włoska wędlina wieprzowa aromatyzowana nasionami kopru włoskiego z regionu Emilia Romania. Znakomita na klasyczny talerz przystawek, na pizzę Gourmet np. ze startym serem owczym pecorino.
Salame Felino IGP
Salame Felino IGP to tradycyjna włoska dojrzewająca wędlina wieprzowa o intensywnym aromacie i delikatnym smaku. Produkt najwyższej jakości, chroniony certyfikatem IGP. Doskonała na deskę wędlin Gourmet, jako przekąska i przystawka.
Salame Finocchiona
Włoska wędlina wieprzowa aromatyzowana nasionami kopru włoskiego i uszlachetniana czerwonym winem. Doskonała na klasyczny talerz przystawek, na pizzę Gourmet np. ze startym serem owczym pecorino.
Ser Bufala DOP Zizzona
Ser Bufala DOP Zizzona to świeży włoski ser z mleka bawolego o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym kremowym smaku, rodem z południa Włoch. Jego wygląd i nazwa nawiązują do kształtu obfitego kobiecego biustu. Zizzona doskonale komponuje się z wieloma produktami, sałatkami, wędlinami, daniami czy pizzą. Bardzo efektownie prezentuje się wypełniona farszem, w wersji na przyjęcia i okazałe spotkania towarzyskie.
Ser Fiaschetto Scamorza affumicata
Wędzony ser z mleka krowiego, podpuszczkowy, dojrzewający 6 miesięcy. Na skórce bursztynowy, po rozkrojeniu o białej barwie. Delikatny, o świeżym, lekko wędzonym smaku. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.
Ser Gran mix grattugiato
Mix tartych serów dojrzewających. Doskonały do wielu potraw i receptur, zwłaszcza do makaronów.
Ser Mozzarella di bufala campana DOP
Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.
Ser Mozzarella Fior di Latte
Mozzarella Fior di Latte to ser z krowiego mleka typu pasta filata. Produkt w formie kuleczek. Elegencki produkt na pizzę oraz do sałatek.
Ser Palfuoco al peperoncino
Ser pleśniowy dojrzewający z pasteryzowanego pełnotłustego mleka krowiego wzbogacony płatkami ostrej papryczki peperoncino. Doskonały jako aperitivo, dodatek do pizzy i polenty, świetny na ciepłym toście. Polecany w akompaniamencie czerwonego wina.
Ser Parmigiano Reggiano DOP
Włoski twardy ser podpuszczkowy, dojrzewający 24 miesiące. Król włoskich serów, o jakości kontrolowanej przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano. Ser o ziarnistej strukturze, niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie. Doskonały do wzbogacania smaku niezliczonej ilości potraw, od makaronów, risotto, ravioli, lasagne, po zupy i pizzę.
Ser RiCCotta Gustosa Valcolatte
Ser ricotta z pasteryzowanego mleka krowiego w 100% pochodzenia włoskiego. Krucha i kremowa. Doskonałe na gnocchi z dyni i ricotty, miękkie ciasteczka czekoladowo-serowe, kremowe "trufle" na słono z łososiem, a nawet pyszne włoskie gelato.
Super pizza Ardita
Pulpa pomidorowa ze świeżych włoskich pomidorów, rozdrobiona i lekko odparowana, do konsystencji idealnej na pizzę. Polecana do sosów, zup, dań głównych. Idealna na pizzę. Puszka 4,05 kg.