Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
Ser Fontina DOP
Fontina to włoski ser z mleka krowiego, któremu nadano w 1995 roku certyfikat DOP – Chronionej Nazwy Pochodzenia. Ser ma elastyczną konsystencję, dobrze się topi, jest on o kolorze jasnosłomkowym oraz z regularnymi oczkami. Świetnie nadaje się do przyrządzania przystawek i dań głównych.
Ser Tavoliere
Ser z pasteryzowanego mleka krowiego, dojrzewający. Serce sera jest półtwarde oraz dziurawe. Produkt idealny do deski wędlin i serów przy akompaniamencie czerwonego wina.
Crema di zucca
Aksamitny krem z dyni z dodatkiem warzyw i przypraw. Produkt gotowy do podania. Doskonały m.in. do sosów i sals, crostini, risotto i makaronu.
Crema tartufata
Krem grzybowy z pieczarek i grzybów shiitake z truflą letnią. Produkt gotowy do podania. Znakomity m.in. do bruschetty i makaronu. Dobrze łączy się z jajkami, serami i mięsem.
Olive Nocellara del Belice snocciolate
Sycylijskie zielone oliwki Nocellara bez pestek z Doliny Belice. Chrupiące, o mocnym, słodkim smaku. Bez pestek. Podawać jako aperitif z serami i wędlinami. Odpowiednie do sosów i pieczonych ryb.
Crema di pistacchio salato
Krem pistacjowy solony w formie gęstej, kremowej pasty do smarowania, z dużą zawartością pistacji (55%). Doskonały na bruschettę, pizzę, do włoskich pierwszych dań, wytrawnych tart i deserów,
Ser Pecorino a crosta fiorita „Cupido”
Ser "Amorek" z pasteryzowanego 100% mleka owczego z Toskanii, o skórce pokrytej przerostami kultur pleśniowych. Miękki serek o delikatnym smaku, dojrzewający do 20 dni. Gomółka o kształcie serca. Idealny wybór na Walentynki.
Ser Monteterno al tartufo nero
Ser z pasteryzowanego mleka owczego z czarną truflą, dojrzewający 3 miesiące. Ser zwarty, o mocnym smaku mleka owczego i czarnej trufli. Doskonały na wykwintną deskę serów. Idealny do wykwintnych przekąsek i jako wykończenie antipasti. Znakomity na wyrafinowaną pizzę Gourmet.
Ser Caciobarricato
Ser dojrzewający z niepasteryzowanego mleka krowiego typu pasta filata uszlachetniany w baryłkach z wytłokami czerwonych winogron i czerwonym winem. Doskonały w akompaniamencie czerwonego wina.
Ser Don Carlo
Ser twardy z niepasteryzowanego mleka krowiego, na koziej podpuszczce oraz dojrzewający minimum 3 miesiące. Znakomicie komponuje się z aromatycznymi białymi winami oraz młodym czerwonym winem.
Ser Blugins® LUXURY DESIGN
Intrygujący ser pleśniowy powstały z mariażu mleka krowiego i jednego z najbardziej lubianych alkoholi na świecie, Ginu Roby Marton. Doskonały na deskę serów. Znakomity zwłaszcza jako dodatek do risotto.
Ser Basajo ® LUXURY DESIGN
Wyjątkowy ser pleśniowy o kremowej konsystencji, produkowany z surowego mleka owczego i poddawany długiemu okresowi dojrzewania w moszczu szczepu winogron Passito bianco. Pokryty rodzynkami z tych samych winogron. Rozkosz degustacji. Produkt TOP GOURMET
Ser Blu ’61® LUXURY DESIGN
Ser Blue '61 to ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z rodziny serów dojrzewających. Dojrzewa w winie Raboso i owocach żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i niesamowitą harmonią smaków, łacząc w sobie ostry, słonawy smak sera ze słodkimi nutami owoców czerwonej żurawiny i aromatem wina
Ser Briscola® Bio al Raboso
Briscola BIO to organiczny ser rzemieślniczy z pasteryzowanego krowiego z regionu Veneto, dojrzewający min. 4 miesiące, uszlachetniany winogronami i winem Raboso DOC. Ser do degustacji. Znakomity z czerwonymi winami.
Perlagrigia sotto cenere
Ser z pasteryzowanego mleka krowiego z truflą, dojrzewający minimum miesiąc. Jego skórka uszlachetniana jest ziołami i naturalnym popiołem bukowym. Wyjątkowy ser do degustacji, świetnie smakuje solo przy kieliszku wina.
Ser Basajo
Wyjątkowy ser pleśniowy o kremowej konsystencji, produkowany z surowego mleka owczego i poddawany długiemu okresowi dojrzewania w moszczu szczepu winogron Passito bianco. Pokryty rodzynkami z tych samych winogron. Rozkosz degustacji. Produkt TOP GOURMET
Bomba calabrese piccante
Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano
Antipastissimo in olio di girasole
Jedna z najbardziej klasycznych włoskich marynat w zalewie z oleju słonecznikowego i octu winnego o bardzo przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku chrupiących warzyw. Znakomita przystawka i dodatek do aperitifów. Doskonale komponuje się ze świeżymi serami i wędlinami. Idealna zarówno do panini, jak i wzbogacenie dań na zimno.
Capperi al sale
Włoskie kapary niewielkich rozmiarów w soli. Znakomite do aromatyzowania potraw. Pasują do większości dań począwszy od mięs, po ryby i makarony.
Capperi medi
Kapary średniej wielkości, bez ogonków, w zalewie z octu winnego. Znakomite do sałatek, zimnych dań, zup i sosów. Szczególnie dobrze komponują się z sosami do makaronów, mięs i ryb. Niezastąpione w caponacie, świetne do gazpacho, kuskus, pesto, focaccii i pizzy.
Capperi piccoli
Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.
Olive Taggiasche denocciolate
Drylowane, włoskie, ciemne oliwki Taggiasche w zalewie z oliwą z oliwek. Znakomite jako przystawka i przekąska, doskonałe do sałatek, makaronów, mięs. Świetnie sprawdzą się jako dodatek na pizzę.
Pesto alla Genovese
Pesto z bazylii Basilico Genovese. Produkt gotowy, pasteryzowany. Znakomity jako sos do makaronów, lasagne i kluseczek gnocchi. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek.
Cipolle Borettane all’aceto balsamico di Modena
Cebulki boretańskie w occie balsamicznym Aceto Balsamico di Modena IGP z regionu Veneto. Cebulki marynowane o unikalnym, delikatnym smaku. Znakomite do wędlin i dań głównych, zwłaszcza dań mięsnych.
Carciofi Tagliati
Karczochy pokrojone na ćwiartki, produkt pasteryzowany, w oleju słonecznikowym. Chrupiące i pełne naturalnego smaku. Znakomity dodatek do wielu dań i aperitivo. Doskonałe na pizzę i do kanapek na ciepło.
Frutti del Cappero
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym i pasteryzowane. Doskonałe do aperitivo, na pizzę i dodatek do wielu dań.
Olive Nere Leccino Piccanti
Oliwki leccino z papryczką peperoncino. Idealne jako aperitivo, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami.
Olive verdi giganti
Włoskie, olbrzymie zielone oliwki z pestką. Soczyste i bardzo smaczne. Szczególnie polecane jako dodatek do aperitif. Doskonale wzbogacają smak sałatek, przekąsek i dań, świetne na ekskluzywną pizzę Gourmet Top.
Olive Schiacciate piccanti
Szczególne oliwki, przyprawione i ostre, zanurzone w oleju słonecznikowym.
Peperoni grigliati
Czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju z pestek słonecznika i octu winnego. Marynata gotowa do podania. Idealna jako dodatek do potraw, świetnie smakuje również na pizzy.
Pesto alla Genovese
Tradycyjny sos z bazylii genueńskiej przygotowywany według tradycyjnej liguryjskiej metody "na zimno". Idealny dodatek do wszystkich rodzajów makaronu, a także kluseczek gnocchi. Używany jest przez wielu szefów kuchni także do kanapek panini, dań głównych lub jako wzmacniacz smaku mięsa.
Pomodori secchi
Suszone pomidory w oleju. Delikatne i aromatyczne. Znakomite jako przystawka na zimno. Doskonałe do dań głównych i makaronów.
Pomodori secchi ciliegino
Suszone pomidorki koktajlowe w oleju. Delikatne i bardzo aromatyczne. Typowy produkt południowych Włoch. Idealny dodatek zarówno do przekąsek jak i dań głównych.
Pronto Toast
Gotowy sos wielowarzywny na tosty i przekąski.
Masło Burro Carpenedo
Masło ze świeżej śmietany z górskich pastwisk północnych Włoch. Doskonałe jako dodatek do ciepłej polenty i grzanek oraz wypieku podpłomyków, babek, rogalików i ciast.
Ser Blu ’61
Ser Blue '61 to ser pleśniowy z mleka krowiego. Dojrzewa w słodkim winie rodzynkowym Raboso i owocach żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i niezwykłą harmonią smaków. Idealne połączenie nut słodkich ze słonymi. Intensywny smak sera pleśniowego przełamują aromaty owoców żurawiny kanadyjskiej. Prestiżowy ser do degustacji.
Ser Caciobirraio
Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie, o miesięcznym okresie dojrzewania. Idealny do desek serów i do piwa.
Ser Cacioradicchio
Miękki i łagodny ser caciotta z czerwoną włoską cykorią Radicchio di Treviso. Smak delikatny, lekko gorzkawy jak Radicchio.
Ser Formaggio toscano fresco ai Pistacchi
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii. Znakomity na talerz serów, doskonały zwłaszcza w akompaniamencie dobrego wina. Ma zastosowanie w wielu potrawach kulinarnych. Bardzo dobrze komponuje się z miodem akacjowym.
Ser Formaggio toscano fresco al Pepe nero
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii. Idealna propozycja do desek włoskich serów i przystawek. Doskonale komponuje się z wędlinami, a także z miodem.
Ser Formaggio toscano fresco al Peperoncino
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z Toskanii z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Idealny do deski serów. Znakomity samodzielnie. Świetnie komponuje się z rukolą, miodem czy szynką.
Ser Formaggio toscano fresco al Tartufo
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z kawałeczkami trufli bianchetto i trufli letniej. Doskonały jako przystawka i przekąska. Perfekcyjnie łączy się z winami. Ma zastosowanie w różnych potrawach kulinarnych, ale równie dobrze smakuje sam. Ser dla smakoszy ceniących smak trufli.
Ser Formaggio toscano fresco alla Noce
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z Toskanii z dodatkiem orzechów włoskich, o bardzo przyjemnym aromacie. Idealny na deskę serów.
Ser Gorgonzola DOP Dolce
Łagodny ser pleśniowy z mleka krowiego o bardzo kremowym i miękkim sercu. Wytwarzany z wyselekcjonowanego mleka włoskiego, pochodzącego z obszaru objętego nadzorem włoskiego Konsorcjum ochrony jakości produktów. Idealny solo i na deskę serów. Znakomity również do stworzenia doskonałych kremowych sosów.
Ser Hyrkus di Capra
Gorgonzola z pasteryzowanego mleka koziego o miękkiej, kremowej konsystencji. Ser rzemieślniczy, dojrzewający, umiarkowanie pleśniowy. Ser do degustacji. Doskonały na elegancką deskę serów.
Ser Scorzabionda
Ser średnio dojrzewający z mleka koziego o białym, kruchym miąższu i intensywnym aromacie, dojrzewający w sianie przez minimum 60 dni. Doskonały jako oryginalne aperitivo z kieliszkiem musującego białego wina. Znakomity również z dodatkiem musztardki dyniowej lub figowej lub też z miodem akacjowym.
Ser Ubriaco di Amarone DOCG
Półtwardy ser z niepasteryzowanego mleka krowiego dojrzewający w winie Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.G. Wyjątkowy ser do medytacji zwłaszcza w akompaniamencie dobrych czerwonych win.
Ser Ubriaco di Prosecco DOC
Ser półtwardy z niepasteryzowanego mleka krowiego o delikatnym, świeżym, lekko kwaskowatym smaku, aromacie owoców cytrusowych i zielonego jabłka, dojrzewający przez minimum 4 miesiące w wytłokach gronowych i winie Prosecco DOC. Poleca się serwować go w akompaniamencie białych win. Ziołowo-orzechowe nuty sera idealnie współgrają z aperitifem ze świeżych, owocowych win.
Ser Ubriaco di Raboso
Ser twardy z mleka krowiego, dojrzewający, uszlachetniany w winie "Raboso IGT" i moszczu winogron szczepu Raboso. W smaku intensywny, głęboki, winny, lekko ostry. Najpełniej rozwija swój aromat w temperaturze otoczenia. Znakomity zwłaszcza w towarzystwie czerwonych i białych win.
Wino Bianco Lison
Najbardziej typowe białe wino w całej gamie Lison Pramaggiore. Elegancki bukiet o aromatach polnych kwiatów i świeżych owoców. Świeże i proste, z przyjemnym migdałowym wykończeniem. Znakomite jako aperitif, do przystawek, ryb i białych mięs.
Wino Cabernet Sauvignon
Wino czerwone ze szczepów wywodzących się z Bordeaux o aromatach dojrzałych czerwonych owoców, z wyraźnymi nutami wiśni maraska. Znakomite z wyrazistymi w smaku włoskimi pierwszymi daniami oraz mięsnymi drugimi daniami. Wszechstronne i uniwersalne wino, które dobrze komponuje się ze znakomitą większością dań.
Wino Chardonnay DOC
Wino białe ze szczepu wywodzącego się z Burgundii o kwiatowych i owocowych aromatach, z wyraźnymi nutami jabłka golden, białej brzoskwini i kwiatów akacji. Bardzo przyjemne nuty mineralne, harmonijne połączenie miękkości ze świeżością. Znakomite jako aperitif, do przystawek i wszelkich rodzajów ryb oraz łagodnych serów.
Wino Merlot DOC Venezia
Czerwone wytrawne wino o intensywnym rubinowym kolorze z delikatnymi odcieniami purpury. Świeży owocowy bukiet z aromatami czerwonych owoców. Doskonałe do typowych wędlin regionu Veneto i makaronów z sosami mięsnymi.
Wino Müller Thurgau
Białe wino Müller Thurgau z winnicy Tenuta San't Anna. Znakomite jako aperitif i akompaniament lekkich dań. Dobrze komponuje się z rybami, skorupiakami, serami i białymi mięsami.
Wino Pinot Grigio
Pinot Grigio z winnicy Tenuta Sant’Anna, delikatne wino o szerokim aromacie i doskonałym smaku. Doskonałe jako aperitif. Znakomicie komponuje się z przystawkami z wędlin, daniami na bazie ryb, białego mięsa, serami i sosami serowymi oraz omletami.
Wino Pinot Nero Friuli DOC
Przyjemne i świeże Pinot Nero Friuli DOC to miękkie czerwone wino, owocowe, codzienne, o średniej intensywności. W nosie nuty czerwonych owoców i poziomek. Doskonałe do wędlin i serów o średnim okresie dojrzewania, do jagnięciny i drobiu oraz pierwszych dań np. risotto.