Olio extravergine d’oliva De Gregoris Punto G
Wysokiej jakości 100% oliwa z oliwek extravergine "Punto G" z Lacjum. Tłoczona na zimno oliwa z wyselekcjonowanych oliwek odmiany Itrana. Wyjątkowa oliwa o intensywnej zielonej barwie i aromatach skoszonej trawy, rukoli i karczocha. Doskonała zwłaszcza do podkreślenia smaku dań kuchni włoskiej.
Pomodori a spicchi semi-secchi
Doskonałej jakości włoskie pomidory pół-suszone w cząstkach z regionu Kampania, w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem przypraw i ziół. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
Ser Mozzarella di bufala affumicata Salerno
Ser Mozzarella di bufala affumicata DOP to wędzony ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych z regionu Kampania. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.
Ser Bocconi di bufala Salerno
Bocconcini di Bufala Campana DOP to kuleczki mozzarelli z mleka bawolego z regionu Kampania. Znakomite na pizzę, zwłaszcza do klasycznej caprese.
Ser Mozzarella di bufala Salerno
Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania.
Pomidory San Marzano DOP La Corvinia 2,5 kg
Włoskie pomidory San Marzano DOP w sosie pomidorowym. Pomidory o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne do sosów, ragù i pizzy Margherity.
Base per Pinsa Romana
Wstępnie wypieczona Pinsa Romana to baza pod prawdziwą, oryginalną rzymską pinsę, której początki sięgają starożytnego Rzymu. Obłożona najwyższej jakości włoskimi składnikami to doskonała alternatywa dla pizzy.
Polselli Farina Mix La Romana Verde
Mieszanka Polselli La Romana Verde do wyrobu Pinsa Romana oraz pizzy, wypiekanych na blasze
Polselli Farina Mix La Romana Rossa
Mieszanka Mix Polselli La Romana Rossa do wyrobu klasycznej pizzy z łopaty oraz Pinsa Romana
Polselli MANITOBA Farina di grano tenero tipo 0
Bardzo wszechstronna mieszanka miękkich odmian pszenicy kanadyjskiej do wypieków drożdżowych lub jako dodatek do mąki podstawowej.
Polselli Farina Integrale
Mąka pełnoziarnista z miękkich ziaren pszenicy do wyrobu pieczywa pełnoziarnistego, pizzy razowej i pełnoziarnistych słodkich wypieków
Polselli Farina Mix Contemporanea
Mieszanka mąk z miękkich ziaren pszenicy typu 0 z dodatkiem naturalnego zakwasu. Polecana do przygotowania pizzy neapolitańskiej o wysokiej przyswajalności i lekkości
Polselli Farina Classica BLU
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00. Polecana do ciasta bezpośredniego, o średnim czasie wyrastania (8-10 godzin). Doskonale nadaje się do przygotowania pizzy neapolitańskiej.
Polselli Farina Vivace ROSSA
Mąka wysokiej jakości pozwalająca na otrzymanie ciasta cechującego się dużą elastycznością i podatnego na formowanie. Doskonała do wypieków slow cooking w niskiej temperaturze, klasycznej pizzy i pizzy pieczonej na blasze o długim czasie wyrastania. Średni czas wyrastania 16-18 godzin.
Polselli Farina Ideale VERDE
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 odpowiednia do wyrobu pizzy tradycyjnej, nadaje się do ciasta bezpośredniego o krótkim czasie wyrastania (3-6 godzin).
Polselli Farina Super GIALLA
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 o dużej sile i dużej zawartości białka. Polecana zwłaszcza do wypieków na zaczynie, o długim czasie wyrastania (24-26 godzin). Idealna do wszystkich wypieków, w tym chleba, pizzy, ciast
Polselli Farina Classica la Zero
Mąka Classica La Zero z miękkich ziaren pszenicy typu 0. Polecana do ciasta wytwarzanego metodą bezpośrednią, o średnim czasie dojrzewania, nadaje się do przygotowania typowej pizzy neapolitańskiej
Polselli Farina Linea Zero tipo 0
Mąka typu 0 z miękkich ziaren pszenicy do wyrobu pizzy o średnim okresie wyrastania oraz produktów na zakwasie wypiekanych w piecu
Polselli Farina Linea 00 Superfine Soft
Mąka typu 00 Superfine Soft z miękkich ziaren pszenicy Ideale per Pizza. Szczególnie polecana do przygotowania pizzy, focacci i chleba z ciasta przygotowanego metodą pośrednią.
Polselli Farina Linea Zero tipo 1
Mąka typu 1 z miękkich ziaren pszenicy, bogata w sole mineralne i witaminy. Polecana zarówno do wypieków słonych jak i słodkich.
Polselli Farina Linea Zero tipo 2
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 2 o wyższej zawartości otrębów, soli mineralnych i witamin
Polselli Farina Orzo Tostato
Mąka z miękkiej pszenicy typu 1 z mąką z prażonego jęczmienia i płatkami owsianymi. Znakomicie komponuje się z tuńczykiem, roślinami strączkowymi i grillowanymi warzywami
Polselli Semola Grano Duro S2
Mąka semola z twardego ziarna pszenicy. Idealna do rzemieślniczych wyrobów przygotowywanych ręcznie, zwłaszcza do produkcji świeżego makaronu.
Polselli Semola rimacinata di grano duro
Semola rimacinata to mąka z twardego ziarna pszenicy powtórnie mielona. Uzyskuje się z niej wypieki o żółtawym zabarwieniu i długiej przydatności do spożycia. Znakomita m.in. do wypieku chleba i regionalnych specjałów.
Polselli Farina 00 Ideale per Pasta
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 do wyrobu świeżych makaronów, wyrobów z farszem i kluseczek gnocchi
Polselli VOILÀ Farina per spolvero
Podsypka VOILÀ. Gwarantuje optymalny wypiek i kolor pizzy. Eliminuje pył, przypalenia na spodzie i klejenie się ciasta podczas wyrabiania.
Polselli Farina al Germe di Grano
Mąka pszenna z aktywnymi zarodkami pszenicy mielona na żarnach, o smaku i zapachu tradycyjnie wytwarzanej rzemieślniczo mąki.
Carbone vegetale
Węgiel drzewny jest naturalną substancją, otrzymywaną ze szlachetnych odmian drewna, która nadaje charakterystyczny ciemny kolor substytutom chleba oraz przetworom spożywczym jak makarony, grissini, sucharki.
Porchetta di Ariccia IGP
Tradycyjna włoska pieczeń z szynki wieprzowej z Ariccia w regionie Lacjum o recepturze sięgającej czasów antycznych. Pieczeń doprawiana czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem. Może być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna do pizzy, kanapek, przystawek czy jako danie główne.
Datterini
Pomidorki daktylowe ze skórką. Kwintesencja smaku i aromatu pomidora. Charakterystyczną ich cechą jest niezwykle słodki smak. Polecane do wyrafinowanych wersji sosu do makaronów, pizzy i focacci.
Pacchetelle di Pomodorino Giallo Campano
Żółte pomidorki ze stoków Wezuwiusza. Idealne do delikatnych dań jak np. dania rybne, delikatne mięsa. Doskonałe do eleganckich i wyszukanych makaronów, pizzy i focacci.
Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.
Czerwone pomidorki z Wezuwiusza z certyfikatem DOP. Soczyste, pełne smaku pomidorki uprawiane na żyznej wulkanicznej glebie, pod gorącym słońcem południa. Doskonałe do mięs, ryb, makaronów i na pizzę.
Pomidory San Marzano DOP
Włoskie pomidory San Marzano DOP o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne na sos do pizzy neapolitańskiej i innych sosów pomidorowych.
Ser Bufala DOP Zizzona
Ser Bufala DOP Zizzona to świeży włoski ser z mleka bawolego o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym kremowym smaku, rodem z południa Włoch. Jego wygląd i nazwa nawiązują do kształtu obfitego kobiecego biustu. Zizzona doskonale komponuje się z wieloma produktami, sałatkami, wędlinami, daniami czy pizzą. Bardzo efektownie prezentuje się wypełniona farszem, w wersji na przyjęcia i okazałe spotkania towarzyskie.