Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

78 produktów
Beppino Occelli

Ser Occelli al malto d’orzo e whisky

Ser z mleka krowiego o intensywnym zapachu i słonym smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky.

Beppino Occelli

Ser Occelli con frutta e grappa di moscato

Ser produkowany z mleka owczego i krowiego. Dojrzewa przez minimum 12 miesięcy a następnie uszlachetniany jest dodatkiem owoców i destylatem Grappa di Moscato, które dodatkowo wzbogacają jego strukturę organoleptyczną, oferując absolutnie jedyne w swoim rodzaju wrażenie smakowe.

Beppino Occelli

Ser Occelli in foglie di castagno

Ser twardy, który dojrzewa przez około 18 miesięcy. Kręgi sera są okładane liśćmi kasztanowca, które wzbogacają jego mocny, wyjątkowy smak.

Beppino Occelli

Ser Occelli pepe e bacche rosa

Produkowany jest z mleka owczego i krowiego. Ser l’Ocelli z czarnym i różowym pieprzem dojrzewa przez co najmniej 4 miesiące w piwniacach w Valcasotto, gdzie leżakuje na drewnianych deskach. W jego strukturze znajdziemy czarny i różowy pieprz, które wzbogacają gamę jego smaków i aromatów.

Ser Pannarello Biologico

Biologiczny ser produkowany z pełnotłustego pasteryzowanego mleka krowiego pochodzącego wyłącznie z gospodarstw ekologicznych, miękki z dodatkiem śmietany, sezonujący około 15 dni. Słodki i kremowy w smaku z nutą masła i śmietany. Wytwarzany w prowincji Treviso we Włoszech.

Ser Parmigiano Reggiano DOP

Parmigiano Reggiano jest to ser twardy wytwarzany z mleka krów pasących się na apenińskich pastwiskach, żywiących się świeżą trawą i ziołami. Dojrzały ser ma drobnoziarnistą, lekko łuskowatą strukturę i charakteryzuje się delikatnym, korzennym aromatem.

Ser Pecorino fresco sardo Ballu Tondu

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, twardy, lekko pikantny. Pecorino Sardo posiada bardzo długą tradycję historyczną i kulturową.

Ser Pecorino fresco toscano

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, półtwardy, posiada wyrazisty, ostry, słony smak. Jego powierzchnia pokryta jest olejem lnianym.

Ser Pecorino nero toscano stagionato DOP

Ser z mleka owczego. W zależności od obszaru produkcji zmienia się jego okres dojrzewania a wraz z nim smak oraz zastosowanie.

Ser Pecorino romano DOP

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, twardy, lekko pikantny, pochodzący z regionu Lacjum. Jest zwarty, wyjątkowo ostry i charakteryzuje się intensywnym aromatem.

Ser Pecorino romano DOP buccia nera

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, twardy, lekko pikantny, pochodzący z regionu Lacjum. Jest zwarty, wyjątkowo ostry i charakteryzuje się intensywnym aromatem.

Ser Pecorino sardo isolano

Ser produkowany z mleka owczego pochodzącego z Sardynii. Ma wyrazisty i pełny smak. Dojrzewa od 90 do 120 dni.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco ai pistacchi

Pecorino toscano fresco ai pistacchi - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem pistacji.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco alle noce

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z orzechami włoskimi z Toskanii

Ser Pecorino toscano fresco con pepe

Ser miękki, krótko dojrzewający z mleka owczego z Toskanii z ziarnami czarnego pieprzu. Smak delikatny, charakterystyczny, mleczny.

Ser Pecorino toscano fresco con peperoncino

Pecorino Toscano należy do serów półtwardych o zwartej konsystencji. Do jego produkcji używa się mleka owczego. Ser ma cylindryczny kształt i jasno brązową skórkę.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco con tartufo

Ser owczy, z kawałeczkami trufli w środku, bardzo delikatny. Dojrzewa ok. 2 miesiące. Król specjalności, cesarz smaku i aromatu.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano stagionato al pepe verde

Średnio dojrzewający ser z mleka owczego o intensywnym smaku, z dodatkiem marynowanego zielonego pieprzu. Ser wyrabiany ze świeżego pasteryzowanego mleka owczego, z dodatkiem naturalnej podpuszczki, wyselekcjonowanych kultur bakterii mlekowych, marynowanego zielonego pieprzu oraz soli z Saline di Volterra.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów