Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

82 produkty
Ignalat

Ser Mozzarelline ciliegino

Malutkie kuleczki mozzarelli. Delikatne i kremowe.

Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® al Malto d’orzo e Whisky

Ser z mleka krowiego o intensywnym zapachu i smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky

Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® al Pepe Nero e Bacche Rosa

Ser z mleka krowiego i owczego, dojrzewający 4 miesiące, uszlachetniany czarnym pieprzem i różowym pieprzem peruwiańskim

Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® con frutta e Grappa di Moscato

Ser długodojrzewający z mleka owczego i krowiego o zwartej konsystencji, uszlachetniany dodatkiem owoców i destylatem Grappa di Moscato

Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® in foglie di castagno

Długodojrzewający ser z mleka owczego i krowiego, uszlachetniany liśćmi kasztanowca.

Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® nel fieno Maggengo

Ser długodojrzewający z mleka krowiego uszlachetniany majowym sianem

Ser Pannarello Biologico

Biologiczny ser produkowany z pełnotłustego pasteryzowanego mleka krowiego pochodzącego wyłącznie z gospodarstw ekologicznych, miękki z dodatkiem śmietany, sezonujący około 15 dni. Słodki i kremowy w smaku z nutą masła i śmietany. Wytwarzany w prowincji Treviso we Włoszech.

Ser Parmigiano Reggiano DOP

Parmigiano Reggiano jest to ser twardy wytwarzany z mleka krów pasących się na apenińskich pastwiskach, żywiących się świeżą trawą i ziołami. Dojrzały ser ma drobnoziarnistą, lekko łuskowatą strukturę i charakteryzuje się delikatnym, korzennym aromatem.

Ser Pecorino fresco sardo Ballu Tondu

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, twardy, lekko pikantny. Pecorino Sardo posiada bardzo długą tradycję historyczną i kulturową.

Ser Pecorino fresco toscano

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, półtwardy, posiada wyrazisty, ostry, słony smak. Jego powierzchnia pokryta jest olejem lnianym.

Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino I’ grezzo

Pecorino toscano fresco trattato in superficie con olio di oliva - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego, skórka opracowana z oliwą z oliwek.

Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino oro delle torri

Pecorino toscano fresco allo zafferano di San Gimignano DOP - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem szfranu San Gimignano DOP.

Ser Pecorino romano DOP

Ser Pecorino Romano DOP to włoski twardy ser podpuszczkowy wyprodukowany z pełnotłustego mleka owczego. Należy do rodziny serów dojrzewających. Ten włoski ser owczy charakteryzuje się słonym, pikantnym smakiem oraz intensywnym aromatem. Jest zwarty i wyjątkowo twardy, dzięki czemu idealnie nadaje się do ścierania na tarce jako dodatek do sosów, pizzy i makaronów.

Ser Pecorino romano DOP buccia nera

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, twardy, lekko pikantny, pochodzący z regionu Lacjum. Jest zwarty, wyjątkowo ostry i charakteryzuje się intensywnym aromatem.

Ser Pecorino sardo isolano

Ser produkowany z mleka owczego pochodzącego z Sardynii. Ma wyrazisty i pełny smak. Dojrzewa od 90 do 120 dni.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco ai pistacchi

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco al pepe nero

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco al peperoncino

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino z Toskanii

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów