Oryginalne włoskie sery
Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.
W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.
Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

Ser Mozzarelline ciliegino
Malutkie kuleczki mozzarelli. Delikatne i kremowe.

Ser Occelli® al Malto d’orzo e Whisky
Ser z mleka krowiego o intensywnym zapachu i smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky

Ser Occelli® al Pepe Nero e Bacche Rosa
Ser z mleka krowiego i owczego, dojrzewający 4 miesiące, uszlachetniany czarnym pieprzem i różowym pieprzem peruwiańskim

Ser Occelli® con frutta e Grappa di Moscato
Ser długodojrzewający z mleka owczego i krowiego o zwartej konsystencji, uszlachetniany dodatkiem owoców i destylatem Grappa di Moscato

Ser Occelli® in foglie di castagno
Długodojrzewający ser z mleka owczego i krowiego, uszlachetniany liśćmi kasztanowca.

Ser Occelli® nel fieno Maggengo
Ser długodojrzewający z mleka krowiego uszlachetniany majowym sianem

Ser Pannarello Biologico
Biologiczny ser produkowany z pełnotłustego pasteryzowanego mleka krowiego pochodzącego wyłącznie z gospodarstw ekologicznych, miękki z dodatkiem śmietany, sezonujący około 15 dni. Słodki i kremowy w smaku z nutą masła i śmietany. Wytwarzany w prowincji Treviso we Włoszech.

Ser Parmigiano Reggiano DOP
Parmigiano Reggiano jest to ser twardy wytwarzany z mleka krów pasących się na apenińskich pastwiskach, żywiących się świeżą trawą i ziołami. Dojrzały ser ma drobnoziarnistą, lekko łuskowatą strukturę i charakteryzuje się delikatnym, korzennym aromatem.

Ser Pecorino fresco sardo Ballu Tondu
Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, twardy, lekko pikantny. Pecorino Sardo posiada bardzo długą tradycję historyczną i kulturową.

Ser Pecorino fresco toscano
Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, półtwardy, posiada wyrazisty, ostry, słony smak. Jego powierzchnia pokryta jest olejem lnianym.

Ser Pecorino I’ grezzo
Pecorino toscano fresco trattato in superficie con olio di oliva - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego, skórka opracowana z oliwą z oliwek.

Ser Pecorino oro delle torri
Pecorino toscano fresco allo zafferano di San Gimignano DOP - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem szfranu San Gimignano DOP.

Ser Pecorino romano DOP
Ser Pecorino Romano DOP to włoski twardy ser podpuszczkowy wyprodukowany z pełnotłustego mleka owczego. Należy do rodziny serów dojrzewających. Ten włoski ser owczy charakteryzuje się słonym, pikantnym smakiem oraz intensywnym aromatem. Jest zwarty i wyjątkowo twardy, dzięki czemu idealnie nadaje się do ścierania na tarce jako dodatek do sosów, pizzy i makaronów.

Ser Pecorino romano DOP buccia nera
Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, twardy, lekko pikantny, pochodzący z regionu Lacjum. Jest zwarty, wyjątkowo ostry i charakteryzuje się intensywnym aromatem.

Ser Pecorino sardo isolano
Ser produkowany z mleka owczego pochodzącego z Sardynii. Ma wyrazisty i pełny smak. Dojrzewa od 90 do 120 dni.

Ser Pecorino toscano fresco ai pistacchi
Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii

Ser Pecorino toscano fresco al pepe nero
Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii

Ser Pecorino toscano fresco al peperoncino
Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino z Toskanii
Zachwyć podniebienia swoich klientów
