Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

78 produktów
La Casearia Carpenedo

Masło Burro

Masło Carpenedo to masło ze świeżej śmietany z górskich pastwisk północnych Włoch.

Ser Asiago DOP

Delikatny ser półtwardy z surowego mleka krowiego z regionu Veneto. Dojrzewa około 6-7 miesięcy.

La Casearia Carpenedo

Ser Baronerosso al Barbera D’Asti

Baronerosso to szlachetny włoski ser półtwardy z surowego mleka koziego, dojrzewający minimum 5 miesięcy, uszlachetniany w winie Barbera d'Asti DOCG.

La Casearia Carpenedo

Ser Basajo

Ser pleśniowy o kremowej konsystencji, produkowanym z surowego mleka owczego.

La Casearia Carpenedo

Ser Blu ’61

Ser Blue '61 to ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z rodziny serów dojrzewających. Proces dojrzewania przeprowadzany jest z użyciem słodkiego rodzynkowego wina Raboso i owoców leśnych. Wyróżnia się elegancją i niesamowitą harmonią smaków. Ten włoski ser pleśniowy posiada charakterystyczny zapach i ostry, słonawy smak.

La Casearia Carpenedo

Ser Blu star

Ser pleśniowy z mleka krowiego dojrz. z czarną truflą.

Ignalat

Ser Burrata

Burrata to włoski ser z mleka krowiego lub bawolego, z rodziny serów dojrzewających - specjalność włoskiego regionu Apulia. Na zewnątrz przypomina jeden z najbardziej znanych delikatesów włoskich, mozzarellę. Jej odmienność odkrywamy dopiero po przekrojeniu burraty - w środku znajduje się aksamitna śmietanka z drobnymi kawałkami kremowego serka. W smaku delikatna i lekko słodkawa.

Ignalat

Ser Burrata affumicata

Burrata affumicata to wędzona burrata wypełniona świeżym serkiem stracciatella.

Ignalat

Ser Burrata con tartufo

Burrata jest specjalnością regionu Apulia we Włoszech. Swój wyśmienity smak zawdzięcza swojej miękkości i delikatności.

La Casearia Carpenedo

Ser Caciobirraio

Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie.

Valcolatte

Ser Caciocavallo dolce (provola)

Caciocavallo jest słodkim serem o żółtym intensywnym kolorze, dość zwarty o delikatnym smaku.

La Casearia Carpenedo

Ser Cacioradicchio

Miękki i łagodny ser caciotta z czerwoną włoską cykorią Radicchio di Treviso. Smak delikatny, lekko gorzkawy jak Radicchio.

Ser Casatella Trevigiana DOP

La Casatella trevigiana to rodzaj świeżego i  miękkiego sera, produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego, typowy dla prowincji Treviso.

Ser Conciato al pepe

Twardy ser z mleka krowiego z regionu Weneto. Dojrzewa w dębowych beczkach z wyselekcjonowaną mieszanką czarnego pieprzu.

Ser Dobbiaco

Dobbiaco jest serem twardym powstającym z pełnego mleka krowiego, który dojrzewa od 2 do 6 miesięcy.

Ser Dolomitico

Ser pleśniowy z mleka krowiego na piwie dwusłodowym, dojrzewający minimum 50 dni. Dolomitico ma cylindryczną formę i piękną bursztynową skórkę z ciemnym żyłkowaniem, w której silnie zaznaczony jest aromat chmielu.

Ser Fiaschetto affumicato (scamorza)

Wędzony ser z mleka krowiego, dojrzewający 6 miesięcy. Na zewnątrz żółty, wewnątrz biały. Posiada delikatny, lekko wędzony smak.

Ser Fontina Valdostana DOP

Fontina to włoski ser z mleka krowiego, któremu nadano w 1995 roku certyfikat DOP – Chronionej Nazwy Pochodzenia. Półtłusty o miękkiej i elastycznej konsystencji, występuje w cylindrycznych spłaszczonych formach.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów