Oryginalne włoskie sery

W naszej ofercie znajdują się: białe sery włoskie, sery parmigiano, sery krowie i owcze, grana padano, mozarella, gorgonzola i wiele innych specjałów idealnych do pizzy oraz pozostałych dań kuchni włoskiej.

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i sery delikatne, kremowe, aksamitne.

81 produktów

Pecorino toscano fresco con peperoncino

Ser świeży z Toskanii z mleka owczego z papryką

Caseificio Nuovo

Pecorino toscano fresco con tartufo

Król specjalności, cesarz smaku. Bardzo delikatny. Ser z kawałeczkami trufli w środku. Niesamowity smak i aromat.

Caseificio Nuovo

Pecorino toscano stagionato al pepe verde

Średnio dojrzewający ser z mleka owczego z zielonym pieprzem

Caseificio Nuovo

Pecorino toscano stagionato al tartufo

Ser z mleka owczego dojrzewającego o intensywnym smaku z dodatkiem trufli

Piave DOP

Twardy ser z mleka krowiego, produkowany jest w oparciu o tradycyjne metody sztuki serowarniczej.

Provolettina Auricchio

Ser z mleka krowiego produkowany jest według starożytnej i  tradycyjnej receptury Provolone Auricchio.

Provolone dolce Auricchio

Łagodny ser provolone

Provolone piccante Auricchio

Ser dojrzewający o białym miąższu i intensywnym aromacie, z zewnątrz pokryty oliwą z oliwek, dzięki  której skórka uzyskuje charakterystyczny ciemny kolor.

Pura Capra

Miękki ser z mleka koziego, miesięczny proces dojrzewania podkreśla słodkie nuty smakowe mleka koziego.

Ricotta affumicata

Ricotta wędzona - miękka w konsystencji o cieniutkiej skórce z delikatnym wędzonym posmakiem.

Ricotta fresca

Ricotta posiada gęstą i ziarnistą konsystencję. Powstaje z serwatki po produkcji serów podpuszczkowych z mleka koziego, krowiego lub owczego.

Ricotta salata Auricchio

Ricotta owcza solona

Robiola

Aksamitny serek o miękkiej, gęstej konsystencji

Ignalat

Scamorzina affumicata

Wędzony serek z mleka krowiego z reg. Apulia

Caseificio Nuovo

Scorzabionda

Ser z mleka koziego dojrzewający minimum 4/6 miesięcy

Ignalat

Sfoglia di mozzarella per ripieni

Świeże płaty mozzarelli do faszerowania

Stracchino

Świeży, tłusty, kremowy ser o konsystencji pasty i twarogowej nutce do smarowania

Ignalat

Stracciatella pugliese

Kremowy serek śmietankowy z reg. Apulia

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów