Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

15 produktów
Delduca - placeholder

Ser Fresco capra

Miękki, aksamitny serek pleśniowy z mleka koziego o lekkiej, elastycznej konsystencji, dojrzewający min. 15 dni. Ser o bardzo szerokich zastosowaniach. Znakomity solo jak i w zestawieniach na słono i słodko

Delduca - placeholder

Belveneto formaggio da tavola

Belveneto to miękki ser z mleka krowiego o dojrzewającej skórce. Świetny jako przystawka lub zwieńczenie posiłku. Dobrze komponuje się z owocami, jak np. jabłko i gruszka. Idealny na pizzę.

Delduca - placeholder

Ser Gorgonzola Bavarese Piccante in stanghe

Pleśniowy ser gorgonzola z mleka krowiego o zdecydowanym, pikantnym aromacie i średnio twardej konsystencji. Okres dojrzewania 60 dni.

Delduca - placeholder

Ser Gorgonzola dolce DOP

Gorgonzola dolce DOP ser pleśniowy z mleka krowiego o charakterystycznym łagodnym smaku i delikatnymi żyłkami pleśni. Ser niezwykle uniwersalny, znakomity na deskę serów i do jedzenia bezpośrednio łyżeczką.

Delduca - placeholder

Ser Gorgonzola DOP

Ser pleśniowy Gorgonzola DOP z mleka krowiego z charakterystycznymi żyłkami pleśni. Ser uniwersalny, dokonały sam w sobie. Znakomity do pizzy, grzanek oraz do dań gorących.

Delduca - placeholder
Valcolatte

Ser Mascarpone

Mascarpone jest śmietankowym, kremowym serem, produkowanym na bazie mleka krowiego.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella in filone per pizza

Mozzarella wysokiej jakości, wytwarzana z mleka krowiego. Ma cylindryczną wydłużoną formę, gładką powierzchnię i zwartą, miękką strukturę. Jej świeży, lekko kwaskowaty smak i miękka konsystencja sprawia, że pizza przygotowana z jej udziałem staje się wyjątkowa.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella per pizza Julienne Rosella

Mozzarella z mleka krowiego w postaci wiórków julienne, tradycyjnie produkowana z masy parzonej, o doskonałych właściwościach topnienia. Idealna do pizzy klasycznej oraz alla Romana, wypiekanej w piecu elektrycznym lub opalanym drewnem.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella per pizza Julienne Zio Glicerio

Mozzarella z mleka krowiego w postaci wiórków, tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o doskonałych właściwościach topnienia.

Delduca - placeholder

Ser Provolettina Auricchio

Ser z mleka krowiego produkowany jest według starożytnej i  tradycyjnej receptury Provolone Auricchio. Krótki okres dojrzewania sprawia że jest miękki i delikatny w smaku.

Delduca - placeholder

Ser Provolone dolce Auricchio

Provolone Dolce Auricchio to łagodny ser krowi, wyrabiany wedle ściśle określonych tradycyjnych receptur. Poddawany jest dojrzewaniu przez okres około miesiąca, dzięki czemu ser zachowuje delikatność smaku mleka.

Delduca - placeholder

Ser Provolone piccante Auricchio

Provolone Piccante Auricchio to aromatyczny ser krowi, o zdecydowanym pikantnym smaku.

Delduca - placeholder

Ser Ricotta salata Auricchio

Słony ser Ricotta Salata Sardis® della Riserva Esclusiva Auricchio produkowany jest z pasty serwatkowej pełnego pasteryzowanego mleka owczego, solonego, a następnie poddawanego dojrzewaniu przez 2 do 4 miesięcy.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Stracchino

Nowość

Świeży, tłusty, kremowy ser o konsystencji pasty i twarogowej nutce do smarowania

Delduca - placeholder

Ser Taleggio DOP

Taleggio to miękki włoski ser podpuszczkowy wytwarzany z mleka krowiego, z grupy serów dojrzewających. Podawany w formie prostopadłościanu lub sześcianu, jest to kremowy ser maziowy o niezwykle intensywnym aromacie. Mimo mocnego zapachu ser Taleggio charakteryzuje się łagodnym, słodkim i delikatnie owocowym smakiem. Pochodzi z północnej Lombardii i dojrzewa od 6 do 10 tygodni. Ser jest chroniony oznaczeniem DOP.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów