Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

88 produktów
Delduca - placeholder

Ser Ricotta affumicata

Ser Ricotta affumicata – wędzony ser o miękkiej konsystencji i cieniutkiej skórce z delikatnym wędzonym posmakiem. Wędzona naturalnym drewnem bukowym.

Delduca - placeholder

Ser Ricotta fresca

Ricotta posiada gęstą i ziarnistą konsystencję. Powstaje z serwatki po produkcji serów podpuszczkowych z mleka koziego, krowiego lub owczego.

Delduca - placeholder

Ser Ricotta salata Auricchio

Słony ser Ricotta Salata Sardis® della Riserva Esclusiva Auricchio produkowany jest z pasty serwatkowej pełnego pasteryzowanego mleka owczego, solonego, a następnie poddawanego dojrzewaniu przez 2 do 4 miesięcy.

Delduca - placeholder

Ser Robiola

Ser Robiola to miękki, kremowy serek o gęstej, aksamitnej konsystencji.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Scorzabionda

Ser średnio dojrzewający z mleka koziego o białym, kruchym miąższu i intensywnym aromacie, otulony sianem na skórce.

Delduca - placeholder

Ser Stracchino

Świeży, tłusty, kremowy ser o konsystencji pasty i twarogowej nutce do smarowania

Delduca - placeholder

Ser Taleggio DOP

Taleggio to miękki włoski ser podpuszczkowy wytwarzany z mleka krowiego, z grupy serów dojrzewających. Podawany w formie prostopadłościanu lub sześcianu, jest to kremowy ser maziowy o niezwykle intensywnym aromacie. Mimo mocnego zapachu ser Taleggio charakteryzuje się łagodnym, słodkim i delikatnie owocowym smakiem. Pochodzi z północnej Lombardii i dojrzewa od 6 do 10 tygodni. Ser jest chroniony oznaczeniem DOP.

Delduca - placeholder

Ser Toma blu alle erbette aromatiche

Ser pleśniowy półtwardy, dojrzewający w beczkach z sianem i ziołami. Intensywny w smaku, przyjemnie aromatyzowany, przypomina zapachy runa leśnego.

Delduca - placeholder

Ser Tomino

Serek tomino to niewielkich rozmiarów okrągły, miękki serek o białej barwie i delikatnym sercu. Powstaje z mleka krowiego.

Delduca - placeholder

Ser Ubriaco di Amarone DOCG

Ser Ubriaco di Amarone to półtwardy ser dojrzewający w winie Amarone della Valpolicella classico D.O.C.G.

Delduca - placeholder

Ser Ubriaco di Nero d’ Avola IGT

Wyjątkowy ser z mleka owczego, dojrz. w winie Nero D’Avola z Sycylii. Ser o zdecydowanym smaku, półtwardym miąższu, lekko miękki i delikatnie elastyczny. Dojrzewa w grotach sycylijskich gór przez minimum cztery miesiące, początkowo przechodząc aromatami ziarnistego czarnego pieprzu, a następnie moszczu winogron i sycylijskiego wina Nero d’Avola.

Delduca - placeholder

Ser Ubriaco di Prosecco DOCG

Ser półtwardy z surowego mleka krowiego, dojrzewający przez minimum 4 miesiące. Na proces przygotowania sera składają się sesje zanurzania w wytłokach gronowych i winie Prosecco DOCG, po czym następują okresy leżakowania i suszenia w określonej temperaturze i wilgotności. Ser ma delikatny świeży, lekko kwaskowaty smak, o aromacie owoców cytrusowych i zielonego jabłka.

Delduca - placeholder

Ser Ubriaco di Raboso

Ser z mleka krowiego, średnio twardy, dojrzewa w moszczu szczepu winogron Raboso.

Delduca - placeholder

Ser Ubriaco di Recioto

Ser twardy dojrzewający. Powstaje z połączenia wina Recioto Passito di Gambellara z serem z surowego mleka krowiego. Dominują w nim winne nuty zapachowe, słodkie, złamane lekkim aromatem mleka.

Delduca - placeholder

Ser Vento d’estate

Ser Vento d'estate powstaje z pasteryzowanego krowiego mleka. Dojrzewa w dębowych beczkach z sianem z wysokich partii gór w Treviso. Charakteryzuje się świeżym smakiem o wyraźnym aromacie siana. Posiada posmak rumianku i dzikiej mięty.

Delduca - placeholder Nowość
Beppino Occelli

Ser z truflą letnią Crutin

Tradycyjny piemoncki długodojrzewający ser krowi z truflą letnią

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów