Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

7 produktów
La Casearia Carpenedo

Ser Blu ’61

Ser Blue '61 to niebieski ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z rodziny serów dojrzewających. Ten włoski ser pokryty jest niebieską pleśnią oraz posiada charakterystyczny zapach i ostry, słonawy smak. Proces dojrzewania przeprowadzany jest z użyciem szlachetnego wina Passito di Raboso i żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i harmonią smaków.

La Casearia Carpenedo

Ser Cacioradicchio

Miękki i łagodny ser caciotta z czerwoną włoską cykorią Radicchio di Treviso. Smak delikatny, lekko gorzkawy jak Radicchio.

Ser Mozzarelline ciliegino

Średnio dojrzewający ser z mleka owczego z zielonym pieprzem.

Beppino Occelli

Ser Occelli pepe e bacche rosa

Produkowany jest z mleka owczego i krowiego. Ser l’Ocelli z czarnym i różowym pieprzem dojrzewa przez co najmniej 4 miesiące w piwniacach w Valcasotto, gdzie leżakuje na drewnianych deskach. W jego strukturze znajdziemy czarny i różowy pieprz, które wzbogacają gamę jego smaków i aromatów.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco ai pistacchi

Pecorino toscano fresco ai pistacchi - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem pistacji.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco alle noce

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z orzechami włoskimi z Toskanii

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano stagionato al pepe verde

Średnio dojrzewający ser z mleka owczego o intensywnym smaku, z dodatkiem marynowanego zielonego pieprzu. Ser wyrabiany ze świeżego pasteryzowanego mleka owczego, z dodatkiem naturalnej podpuszczki, wyselekcjonowanych kultur bakterii mlekowych, marynowanego zielonego pieprzu oraz soli z Saline di Volterra.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów