Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

46 produktów

Ser Asiago DOP

Ser z mleka krowiego Asiago DOP z regionu Weneto. Dojrzewa około 6/7 miesięcy.

La Casearia Carpenedo

Ser Baronerosso

Baronerosso  to włoski ser półtwardy, przygotowany z  mleka koziego. Dojrzewa przez co najmniej 5 miesięcy, podczas którego koła są myte w winie Barbera d'Asti DOCG.

La Casearia Carpenedo

Ser Blu star

Ser pleśniowy z mleka krowiego dojrz. z czarną truflą.

Ignalat

Ser Burrata affumicata

Burrata affumicata to wędzona burrata wypełniona świeżym serkiem stracciatella.

La Casearia Carpenedo

Ser Caciobirraio

Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie.

Valcolatte

Ser Caciocavallo dolce (provola)

Caciocavallo jest słodkim serem o żółtym intensywnym kolorze, dość zwarty o delikatnym smaku.

Ser Casatella Trevigiana DOP

La Casatella trevigiana to rodzaj świeżego i  miękkiego sera, produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego, typowy dla prowincji Treviso.

Ser Dobbiaco

Dobbiaco jest serem twardym powstającym z pełnego mleka krowiego, który dojrzewa od 2 do 6 miesięcy.

Ser Fiaschetto affumicato (scamorza)

Wędzony ser z mleka krowiego, dojrzewający 6 miesięcy. Na zewnątrz żółty, wewnątrz biały. Posiada delikatny, lekko wędzony smak.

Ser Gorgonzola Bavarese Piccante in stanghe

Pleśniowy ser gorgonzola z mleka krowiego o zdecydowanym, pikantnym aromacie i średnio twardej konsystencji. Okres dojrzewania 60 dni.

Ser Gorgonzola DOP

Ser o charakterystycznym wyglądzie, z żyłkami pleśni, których delikatny kolor wspaniale komponuje się z kremowym kolorem makaronu.

Ser Grana mix grattuggiato

Ser parmezan MIX w proszku.

Ser Grana Padano DOP

Grana Padano to półtłusty ser produkowany z mleka krowiego. Zaliczany jest do serów dojrzewających, twardych oraz podpuszczkowych. To jeden z najbardziej znanych produktów włoskich, mających znak jakości DOP (Denominazione di Origine Protetta).

Ser Mascarpone

Mascarpone jest śmietankowym, kremowym serem, produkowanym na bazie mleka krowiego.

Ser Montasio DOP

Montasio należy do dużej rodziny górskich serów. Jego żółto brązowa skórka na początku  jest gładka i sprężysta, później staje się ciemniejsza i twardsza. Jego smak jest łagodny, kremowy i delikatny, bogaty i owocowy, z nutą ananasa. Korzenny i nieco pikantny.

Ser Mozzarella

Ser miękki typu pasta filata, produkowany wyłącznie z włoskiego mleka krowiego przez zakład mleczarski nieopodal miasta Piacenza.

Ser Mozzarella di bufala affumicata

Mozzarella di bufala Campana D.O.P. to tradycyjnie warzony, kremowy, ser twarogowy, o owalnym lub kulistym kształcie. Jest  wilgotny, ma bardzo cieniutka skórkę i delikatny smak.

Ser Mozzarella di bufala campana DOP

Ser Mozzarella di bufala Campana D.O.P. to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów