Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

21 produktów
Delduca - placeholder
Ignalat

Ser Burrata con tartufo

Burrata jest specjalnością regionu Apulia we Włoszech. Swój wyśmienity smak zawdzięcza swojej miękkości i delikatności.

Delduca - placeholder

Ser Dolomitico

Ser pleśniowy z mleka krowiego na piwie dwusłodowym, dojrzewający minimum 50 dni. Dolomitico ma cylindryczną formę i piękną bursztynową skórkę z ciemnym żyłkowaniem, w której silnie zaznaczony jest aromat chmielu.

Delduca - placeholder

Ser Fiaschetto affumicato (scamorza)

Wędzony ser z mleka krowiego, dojrzewający 6 miesięcy. Na zewnątrz żółty, wewnątrz biały. Posiada delikatny, lekko wędzony smak.

Delduca - placeholder

Ser Gorgonzola Bavarese Piccante in stanghe

Pleśniowy ser gorgonzola z mleka krowiego o zdecydowanym, pikantnym aromacie i średnio twardej konsystencji. Okres dojrzewania 60 dni.

Delduca - placeholder

Ser Gorgonzola DOP

Ser o charakterystycznym wyglądzie, z żyłkami pleśni, których delikatny kolor wspaniale komponuje się z kremowym kolorem makaronu.

Delduca - placeholder

Ser Grana Padano DOP

Grana Padano to półtłusty ser produkowany z mleka krowiego. Zaliczany jest do serów dojrzewających, twardych oraz podpuszczkowych. To jeden z najbardziej znanych produktów włoskich, mających znak jakości DOP (Denominazione di Origine Protetta).

Delduca - placeholder

Ser Montasio DOP

Montasio należy do dużej rodziny górskich serów. Jego żółto brązowa skórka na początku  jest gładka i sprężysta, później staje się ciemniejsza i twardsza. Jego smak jest łagodny, kremowy i delikatny, bogaty i owocowy, z nutą ananasa. Korzenny i nieco pikantny.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella

Ser miękki typu pasta filata, produkowany wyłącznie z włoskiego mleka krowiego przez zakład mleczarski nieopodal miasta Piacenza.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella di bufala campana DOP

Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella in filone per pizza

Mozzarella wysokiej jakości, wytwarzana z mleka krowiego. Ma cylindryczną wydłużoną formę, gładką powierzchnię i zwartą, miękką strukturę. Jej świeży, lekko kwaskowaty smak i miękka konsystencja sprawia, że pizza przygotowana z jej udziałem staje się wyjątkowa.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella Julienne per pizza

Ser mozzarella specjalnie opracowany do pizzy zgodnie z zaleceniami włoskich pizzerów. Posiada elastyczną i niewodnistą strukturę, które gwarantują łatwe rozprowadzanie sera na cieście. O delikatnym smaku i białym kolorze.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella per pizza Julienne Del Duca

Mozzarella z mleka krowiego w wygodnej postaci wiórków. Ser typu „pasta filata” tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o świetnych właściwościach topnienia. Doskonała na pizzę i do gotowania.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella per pizza Julienne Zio Glicerio

Mozzarella z mleka krowiego w postaci wiórków, tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o doskonałych właściwościach topnienia.

Delduca - placeholder
Ignalat

Ser Mozzarella treccia

Pleciony ser Mozzarella wytwarzany z mleka krowiego.

Delduca - placeholder
Ignalat

Ser Mozzarelline ciliegino

Malutkie kuleczki mozzarelli. Delikatne i kremowe.

Delduca - placeholder

Ser Provolone dolce Auricchio

Provolone Dolce Auricchio to łagodny ser krowi, wyrabiany wedle ściśle określonych tradycyjnych receptur. Poddawany jest dojrzewaniu przez okres około miesiąca, dzięki czemu ser zachowuje delikatność smaku mleka.

Delduca - placeholder

Ser Provolone piccante Auricchio

Provolone Piccante Auricchio to aromatyczny ser krowi, o zdecydowanym pikantnym smaku.

Delduca - placeholder

Ser Ricotta fresca

Ricotta posiada gęstą i ziarnistą konsystencję. Powstaje z serwatki po produkcji serów podpuszczkowych z mleka koziego, krowiego lub owczego.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów