Oryginalne włoskie sery

W naszej ofercie znajdują się: białe sery włoskie, sery parmigiano, sery krowie i owcze, grana padano, mozarella, gorgonzola i wiele innych specjałów idealnych do pizzy oraz pozostałych dań kuchni włoskiej.

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i sery delikatne, kremowe, aksamitne.

81 produktów

Fontina Valdostana DOP

Serek rozpływający się w ustach, o delikatnym maślanym zapachu w serach krótko dojrzewających, natomiast w tych dłużej dojrzewających nabiera tonów owocowych, o delikatnych nutach orzechów.

Fresco capra

Miękki, świeży ser pleśniowy z mleka koziego

Gorgonzola Bavarese Piccante in stanghe

Ser pleśniowy gorgonzola pikantny w bloku

Gorgonzola dolce DOP

Ser o charakterystycznym wyglądzie, z żyłkami pleśni, których delikatny kolor wspaniale komponuje się z kremowym kolorem makaronu.

Gorgonzola DOP

Ser o charakterystycznym wyglądzie, z żyłkami pleśni, których delikatny kolor wspaniale komponuje się z kremowym kolorem makaronu.

Grana mix grattuggiato

Ser z mleka krowiego Asiago DOP z regionu Weneto dojrzewający 2 i 6 miesięcy

Grana Padano DOP

Starty Grana Padano stanowi ponadto doskonały dodatek do wielu potraw, między innymi wzbogaca smak risotto, zup oraz dań na bazie makaronu. Idealnie komponuje się z lampką wina i musztardą na desce serów.

Hyrkus

Gorgonzola z mleka koziego. Ma miękką konsystencję, która w zależności od okresu dojrzewania i temperatury otoczenia jest bardziej lub mniej kremowa.

Mascarpone

Ser ten jest biały, kremowy, dość zwarty i sprężysty. Jest dobrym źródłem wapnia, tłuszczu i energii.

Montasio DOP

Jego żółto brązowa skórka na początku  jest gładka i sprężysta, później staje się ciemniejsza i twardsza. Jego smak jest łagodny, kremowy i delikatny, bogaty i owocowy, z nutą ananasa. Korzenny i nieco pikantny.

Mozzarella

Ser miękki typu pasta filata, produkowany wyłącznie z włoskiego mleka przez zakład mleczarski nieopodal miasta Piacenza.

Mozzarella di bufala affumicata

Mozzarella z mleka bawolego wędzona

Mozzarella di bufala campana DOP

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Mozzarella in filone per pizza

Mozzarella wysokiej jakości do pizzy w bloku

Mozzarella Julienne per pizza

Specjalnie opracowany do pizzy zgodnie z zaleceniami włoskich pizzerów.

Mozzarella per pizza Julienne Del Duca

Mozzarella z mleka krowiego w wygodnej postaci wiórków.

Mozzarella per pizza Julienne Zio Glicerio

Mozzarella z mleka krowiego w postaci wiórków, tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o doskonałych właściwościach topnienia.

Ignalat

Mozzarella treccia

swieża mozarella zawijana w warkocz z reg. Apulia

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów