Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

12 produktów
Delduca - placeholder
Nowość

Ser Ricotta Toscana di pura pecora

Nowość

Ricotta z pasteryzowanego mleka owczego i serwatki mleka owczego. Świeży serek o bardzo wszechstronnym zastosowaniu z regionu Toskania.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Caciotta di Mucca

Świeży ser z mleka krowiego dojrzewającego 30/45 dni

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Formaggio toscano fresco al Pepe nero

Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka owczego i krowiego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii. Idealna propozycja do desek włoskich serów i przystawek. Doskonale komponuje się z wędlinami, a także z miodem.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Formaggio toscano fresco al Peperoncino

Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka owczego i mleka krowiego z Toskanii z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Idealny do deski serów. Znakomity samodzielnie. Świetnie komponuje się z rukolą, miodem czy szynką.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Formaggio toscano fresco al Pistacchio

Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka owczego i krowiego z dodatkiem pistacji z Toskanii. Znakomity na talerz serów, doskonały zwłaszcza w akompaniamencie dobrego wina. Ma zastosowanie w wielu potrawach kulinarnych. Bardzo dobrze komponuje się z miodem akacjowym.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Formaggio toscano fresco al Tartufo

Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka owczego i krowiego z kawałeczkami trufli bianchetto i trufli letniej. Doskonały jako przystawka i przekąska. Perfekcyjnie łączy się z winami. Ma zastosowanie w różnych potrawach kulinarnych, ale równie dobrze smakuje sam. Ser dla smakoszy ceniących smak trufli.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Formaggio toscano fresco alla Noce

Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka owczego i krowiego z Toskanii z dodatkiem orzechów włoskich, o bardzo przyjemnym aromacie. Idealny na deskę serów.

Delduca - placeholder

Ser Pecorino Fresco Toscano DOP

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, półtwardy, posiada wyrazisty, ostry, słony smak. Jego powierzchnia pokryta jest olejem lnianym.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino primo grezzo

Ser dojrzewający o białym miąższu i intensywnym aromacie, z zewnątrz pokryty oliwą z oliwek, dzięki  której skórka uzyskuje charakterystyczny ciemny kolor.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano stagionato al pepe verde

Średnio dojrzewający ser z mleka owczego o intensywnym smaku, z dodatkiem marynowanego zielonego pieprzu. Ser wyrabiany ze świeżego pasteryzowanego mleka owczego, z dodatkiem naturalnej podpuszczki, wyselekcjonowanych kultur bakterii mlekowych, marynowanego zielonego pieprzu oraz soli z Saline di Volterra.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano stagionato al tartufo

Wyrafinowany dojrzewający ser z mleka owczego o intensywnym smaku, z dodatkiem płatków trufli.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Scorzabionda

Ser średnio dojrzewający z mleka koziego o białym, kruchym miąższu i intensywnym aromacie, dojrzewający w sianie przez minimum 60 dni.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA