Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

20 produktów
Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Basajo

Ser pleśniowy o kremowej konsystencji, produkowanym z surowego mleka owczego.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Blu ’61

Ser Blue '61 to ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z rodziny serów dojrzewających. Proces dojrzewania przeprowadzany jest z użyciem słodkiego rodzynkowego wina Raboso i owoców leśnych. Wyróżnia się elegancją i niesamowitą harmonią smaków. Ten włoski ser pleśniowy posiada charakterystyczny zapach i ostry, słonawy smak.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Blu star

Ser pleśniowy z mleka krowiego dojrz. z czarną truflą.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Caciobirraio

Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Cacioradicchio

Miękki i łagodny ser caciotta z czerwoną włoską cykorią Radicchio di Treviso. Smak delikatny, lekko gorzkawy jak Radicchio.

Delduca - placeholder

Ser Conciato al pepe

Twardy ser z mleka krowiego z regionu Weneto. Dojrzewa w dębowych beczkach z wyselekcjonowaną mieszanką czarnego pieprzu.

Delduca - placeholder

Ser Fontina Valdostana DOP

Fontina to włoski ser z mleka krowiego, któremu nadano w 1995 roku certyfikat DOP – Chronionej Nazwy Pochodzenia. Półtłusty o miękkiej i elastycznej konsystencji, występuje w cylindrycznych spłaszczonych formach.

Delduca - placeholder Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Gorgovino

Średnio dojrzewający ser pleśniowy z mleka owczego

Delduca - placeholder

Ser Montasio DOP

Montasio należy do dużej rodziny górskich serów. Jego żółto brązowa skórka na początku  jest gładka i sprężysta, później staje się ciemniejsza i twardsza. Jego smak jest łagodny, kremowy i delikatny, bogaty i owocowy, z nutą ananasa. Korzenny i nieco pikantny.

Delduca - placeholder
Ignalat

Ser Mozzarella treccia

Pleciony ser Mozzarella wytwarzany z mleka krowiego.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino crosta rossa

Średnio dojrzewający ser o słomkowym kolorze i delikatnym, a zarazem intensywnym smaku. Osiąga pełnię aromatu poddany niezbyt długiemu okresowi dojrzewania.

Delduca - placeholder Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino oro delle torri

Pecorino toscano fresco allo zafferano di San Gimignano DOP - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem szfranu San Gimignano DOP.

Delduca - placeholder

Ser Pecorino orosella

Delduca - placeholder

Ser Toma blu alle erbette aromatiche

Ser pleśniowy półtwardy, dojrzewający w beczkach z sianem i ziołami. Intensywny w smaku, przyjemnie aromatyzowany, przypomina zapachy runa leśnego.

Delduca - placeholder

Ser Ubriaco di Amarone DOCG

Ser Ubriaco di Amarone to półtwardy ser dojrzewający w winie Amarone della Valpolicella classico D.O.C.G.

Delduca - placeholder

Ser Ubriaco di Nero d’ Avola IGT

Wyjątkowy ser z mleka owczego, dojrz. w winie Nero D’Avola z Sycylii. Ser o zdecydowanym smaku, półtwardym miąższu, lekko miękki i delikatnie elastyczny. Dojrzewa w grotach sycylijskich gór przez minimum cztery miesiące, początkowo przechodząc aromatami ziarnistego czarnego pieprzu, a następnie w moszczu winogron i wybitnym sycylijskim winie Nero d’Avola.

Delduca - placeholder

Ser Ubriaco di Prosecco DOCG

Ser półtwardy z surowego mleka krowiego, dojrzewający przez minimum 4 miesiące. Na proces przygotowania sera składają się sesje zanurzania w wytłokach gronowych i winie Prosecco DOCG, po czym następują okresy leżakowania i suszenia w określonej temperaturze i wilgotności. Ser ma delikatny świeży, lekko kwaskowaty smak, o aromacie owoców cytrusowych i zielonego jabłka.

Delduca - placeholder

Ser Ubriaco di Raboso

Ser z mleka krowiego, średnio twardy, dojrzewa w moszczu szczepu winogron Raboso.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów