Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

23 produkty
La Casearia Carpenedo

Ser Baronerosso

Baronerosso  to włoski ser półtwardy, przygotowany z  mleka koziego. Dojrzewa przez co najmniej 5 miesięcy, podczas którego koła są myte w winie Barbera d'Asti DOCG.

La Casearia Carpenedo

Ser Basajo

Ser pleśniowy o kremowej konsystencji, produkowanym z surowego mleka owczego.

La Casearia Carpenedo

Ser Blu ’61

Ser Blue '61 to niebieski ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z rodziny serów dojrzewających. Ten włoski ser pokryty jest niebieską pleśnią oraz posiada charakterystyczny zapach i ostry, słonawy smak. Proces dojrzewania przeprowadzany jest z użyciem szlachetnego wina Passito di Raboso i żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i harmonią smaków.

La Casearia Carpenedo

Ser Blu star

Ser pleśniowy z mleka krowiego dojrz. z czarną truflą.

La Casearia Carpenedo

Ser Caciobirraio

Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie.

La Casearia Carpenedo

Ser Cacioradicchio

Miękki i łagodny ser caciotta z czerwoną włoską cykorią Radicchio di Treviso. Smak delikatny, lekko gorzkawy jak Radicchio.

Ser Conciato al pepe

Twardy ser z mleka krowiego z regionu Weneto. Dojrzewa w dębowych beczkach z wyselekcjonowaną mieszanką czarnego pieprzu.

Ser Fontina Valdostana DOP

Fontina to włoski ser z mleka krowiego, któremu nadano w 1995 roku certyfikat DOP – Chronionej Nazwy Pochodzenia. Półtłusty o miękkiej i elastycznej konsystencji, występuje w cylindrycznych spłaszczonych formach.

Ser Montasio DOP

Montasio należy do dużej rodziny górskich serów. Jego żółto brązowa skórka na początku  jest gładka i sprężysta, później staje się ciemniejsza i twardsza. Jego smak jest łagodny, kremowy i delikatny, bogaty i owocowy, z nutą ananasa. Korzenny i nieco pikantny.

Ignalat

Ser Mozzarella treccia

Pleciony ser Mozzarella wytwarzany z mleka krowiego.

Beppino Occelli

Ser Occelli in foglie di castagno

Ser twardy, który dojrzewa przez około 18 miesięcy. Kręgi sera są okładane liśćmi kasztanowca, które wzbogacają jego mocny, wyjątkowy smak.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco con tartufo

Ser owczy, z kawałeczkami trufli w środku, bardzo delikatny. Dojrzewa ok. 2 miesiące. Król specjalności, cesarz smaku i aromatu.

Ignalat

Ser Scamorzina affumicata

Tradycyjny wędzony ser śmietanowy z mleka krowiego z regionu Apulia. Otrzymywany jest metodą zwaną po włosku pasta filata.

Caseificio Nuovo

Ser Scorzabionda

Ser średnio dojrzewający z mleka koziego o białym, kruchym miąższu i intensywnym aromacie.

Ignalat

Ser Sfoglia di mozzarella per ripieni

Świeże płaty mozzarelli do faszerowania.

Ignalat

Ser Stracciatella pugliese

Kremowy serek śmietankowy z reg. Apulia

Ser Toma blu alle erbette aromatiche

Ser pleśniowy półtwardy, dojrzewający w beczkach z sianem i ziołami. Intensywny w smaku, przyjemnie aromatyzowany, przypomina zapachy runa leśnego.

Ser Ubriaco di Amarone DOCG

Ser Ubriaco di Amarone to półtwardy ser dojrzewający w winie Amarone della Valpolicella classico D.O.C.G.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów