Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

28 produktów

Ser Asiago DOP

Ser z mleka krowiego Asiago DOP z regionu Weneto. Dojrzewa około 6/7 miesięcy.

La Casearia Carpenedo

Ser Baronerosso

Baronerosso  to włoski ser półtwardy, przygotowany z  mleka koziego. Dojrzewa przez co najmniej 5 miesięcy, podczas którego koła są myte w winie Barbera d'Asti DOCG.

La Casearia Carpenedo

Ser Blu ’61

Ser Blue '61 to niebieski ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z rodziny serów dojrzewających. Ten włoski ser pokryty jest niebieską pleśnią oraz posiada charakterystyczny zapach i ostry, słonawy smak. Proces dojrzewania przeprowadzany jest z użyciem szlachetnego wina Passito di Raboso i żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i harmonią smaków.

La Casearia Carpenedo

Ser Blu star

Ser pleśniowy z mleka krowiego dojrz. z czarną truflą.

Ignalat

Ser Burrata

Burrata to włoski ser z mleka krowiego lub bawolego, z rodziny serów dojrzewających - specjalność włoskiego regionu Apulia. Na zewnątrz przypomina jeden z najbardziej znanych delikatesów włoskich, mozzarellę. Jej odmienność odkrywamy dopiero po przekrojeniu burraty - w środku znajduje się aksamitna śmietanka z drobnymi kawałkami kremowego serka. W smaku delikatna i lekko słodkawa.

Ignalat

Ser Burrata con tartufo

Burrata jest specjalnością regionu Apulia we Włoszech. Swój wyśmienity smak zawdzięcza swojej miękkości i delikatności.

La Casearia Carpenedo

Ser Caciobirraio

Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie.

La Casearia Carpenedo

Ser Cacioradicchio

Miękki i łagodny ser caciotta z czerwoną włoską cykorią Radicchio di Treviso. Smak delikatny, lekko gorzkawy jak Radicchio.

Ser Fontina Valdostana DOP

Fontina to włoski ser z mleka krowiego, któremu nadano w 1995 roku certyfikat DOP – Chronionej Nazwy Pochodzenia. Półtłusty o miękkiej i elastycznej konsystencji, występuje w cylindrycznych spłaszczonych formach.

Ser Gorgonzola Bavarese Piccante in stanghe

Pleśniowy ser gorgonzola z mleka krowiego o zdecydowanym, pikantnym aromacie i średnio twardej konsystencji. Okres dojrzewania 60 dni.

Ser Grana Padano DOP

Grana Padano to półtłusty ser produkowany z mleka krowiego. Zaliczany jest do serów dojrzewających, twardych oraz podpuszczkowych. To jeden z najbardziej znanych produktów włoskich, mających znak jakości DOP (Denominazione di Origine Protetta).

Beppino Occelli

Ser Occelli al malto d’orzo e whisky

Ser z mleka krowiego o intensywnym zapachu i słonym smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky.

Beppino Occelli

Ser Occelli con frutta e grappa di moscato

Ser produkowany z mleka owczego i krowiego. Dojrzewa przez minimum 12 miesięcy a następnie uszlachetniany jest dodatkiem owoców i destylatem Grappa di Moscato, które dodatkowo wzbogacają jego strukturę organoleptyczną, oferując absolutnie jedyne w swoim rodzaju wrażenie smakowe.

Beppino Occelli

Ser Occelli in foglie di castagno

Ser twardy, który dojrzewa przez około 18 miesięcy. Kręgi sera są okładane liśćmi kasztanowca, które wzbogacają jego mocny, wyjątkowy smak.

Beppino Occelli

Ser Occelli pepe e bacche rosa

Produkowany jest z mleka owczego i krowiego. Ser l’Ocelli z czarnym i różowym pieprzem dojrzewa przez co najmniej 4 miesiące w piwniacach w Valcasotto, gdzie leżakuje na drewnianych deskach. W jego strukturze znajdziemy czarny i różowy pieprz, które wzbogacają gamę jego smaków i aromatów.

Ser Pecorino fresco sardo Ballu Tondu

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, twardy, lekko pikantny. Pecorino Sardo posiada bardzo długą tradycję historyczną i kulturową.

Ser Pecorino romano DOP

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, twardy, lekko pikantny, pochodzący z regionu Lacjum. Jest zwarty, wyjątkowo ostry i charakteryzuje się intensywnym aromatem.

Ser Pecorino romano DOP buccia nera

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, twardy, lekko pikantny, pochodzący z regionu Lacjum. Jest zwarty, wyjątkowo ostry i charakteryzuje się intensywnym aromatem.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów