Włoskie wędliny
W naszej ofercie znajdują się włoskie wędliny pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa, w tym najlepszych gatunków wieprzowiny i wołowiny.
Posiadamy najlepsze włoskie wędliny prosciutto crudo i cotto, w tym szynkę parmeńską, mortadella, speck, pancetta i wiele rodzajów salami. Idealne jako przekąska lub składnik smakowitego posiłku.

Bresaola Cima Piazzi
Dojrzewająca włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.

Cotechino di Modena IGP
Tradycyjna włoska grubo mielona wędlina wieprzowa z Modeny z certyfikatem pochodzenia IGP. Rodzaj golonki, spożywanej we Włoszech tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia.

Carpaccio di Bufala
Świeże mięso bawolic z wyselekcjonowanych włoskich hodowli do przygotowania najwyższej jakości carpaccio o delikatnym i wyrafinowanym smaku

Pancetta coppata
Pancetta coppata to połączenie chudego boczku (pancetta) z coppą czyli karkówką wieprzową. Włoska wędlina o subtelnym, ale intensywnym smaku, doskonała z domowym pieczywem.

Porchetta di Ariccia IGP
Tradycyjna włoska pieczeń z szynki wieprzowej z Ariccia w regionie Lacjum. Jej receptura sięga czasów antycznych. Mięso doprawione czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem. Idealna do pizzy, kanapek i przystawek.

Vitello tonnato
Vitello tonnato czyli cielęcina w sosie tuńczykowym z kaparami. Doskonałe danie gotowe do podania

Prosciutto stagionato dolce CRU’ Del Duca
Szynka wieprzowa, dojrzewająca przez okres minimum 12 miesięcy. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku i zwartej strukturze.

Petto di tacchino al forno
Petto di tacchino al forno czyli pieczona pierś z indyka.

Roastbeef di manzo DelDuca
Sottofesa di bovino czyli roastbeef wołowy pieczony z dodatkiem ziół, przypraw, czosnku i soli

Prosciutto Cotto Fattoria
Gotowana szynka z udźca wieprzowego z dodatkiem soli, rozmarynu, pieprzu, czosnku i białego wina. Włoska wędlina o niepowtarzalnym smaku i gwarantowanej wysokiej jakości.

Prosciutto Cotto Ricco
Gotowana szynka wieprzowa z dodatkiem soli i przypraw, o dość gęstej konsystencji i o intensywnym różowym kolorze. Doskonała na pizzę, kanapki i różnego typu sałatek.

Prosciutto cotto a fettine
Włoska gotowana szynka wieprzowa w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. Idealnie nadaje się na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy czy też składnik dań głównych.

Speck Sauris
Podwędzany udziec wieprzowy - rodzaj szynki dojrzewającej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony. Jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris w północnych Włoszech.

Salsiccia piccante Sauris
Wysokiej jakości wędlina dojrzewająca z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino

`Nduja di Spilinga
Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki (peperoncino) i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.

Bresaola a fettine
Bresaola to długo dojrzewająca szynka wołowa. Ta włoska wędlina z mięsa wołowego najwyższej jakości pochodzi z północnych Włoch. Jest miękka i aromatyczna, ma delikatny, lekko słonawy smak. Idealna w dietach, lekkostrawna, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu. Bresaola a fettine to typowa szynka włoska pakowana w plasterkach. Gdzie kupić prawdziwą wędlinę wołową? Zapytaj nas o produkt i złóż zamówienie!

Bresaola Ferrari
To włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.

Bresaola TOP Punta d’anca IGP
Mięso z polędwicy wołowej wysokiej jakości. Otrzymywane ze „szlachetnych” mięśni wołowych (Punta d’anca), które zgodnie z tradycyjną recepturą, po soleniu i natarciu ziołami zostawia się do wyschnięcia i sezonowania.

Coppa di Parma
Mięso z karkówki wieprzowej o typowej cylindrycznej formie. Idealna do przystawek lub jako dodatek do serów bądź wędlin, a także sałatek. Specjalna obróbka mięsa wpływa na miękkość i jakość tej włoskiej wędliny nadając jej niepowtarzalny smak.

Culatello Granducato
Mięso z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny rodzinny produkt wiejski, najwybitniejszy ze wszystkich włoskich wędlin.

Filetto di Sauris
Dojrzewająca włoska polędwiczka wieprzowa Sauris o delikatnie „słodkim”, ale zarazem szlachetnym smaku. Jej wyjątkowość podkreślają aromaty specjalnie dobranych ziół oraz wędzenia w dymie bukowym.

Finocchiona
Finocchiona to mielone mięso wieprzowe, aromatyzowane nasionami kopru włoskiego i moczone w czerwonym winie. Do jej produkcji wykorzystuje się mięso z partii brzucha i łopatki wieprzowej, a po odpowiednim przyprawieniu poddaje się długiemu okresowi dojrzewania.

Fiocco di Sauris
Fiocco di Sauris to szynka wieprzowa najwyższej jakości, delikatnie podwędzana w dymie bukowym, a następnie poddawana procesowi dojrzewania. Charakteryzuje się wyjątkowo szlachetnym, pełnym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Znakomity zarówno jako przystawka jak i samodzielne danie.

Guanciale di suino
Guanciale to mięso wieprzowe z części policzkowej. Posiada intensywny aromat i charakterystyczną maślaną konsystencję. Ten włoski policzek wieprzowy jest w składzie podobny do boczku i jest przez Włochów często stosowany jako jego zamiennik.

Lardo in conca
Lardo in conca to słonina z włoskich grzbietów wieprzowych. Produkt jest aromatyczny i delikatny, a pokrojony na cienkie plasterki, może być dodatkiem do grzanek czy focacci. Nadaje się również idealnie do pizzy oraz do polenty podawanej na ciepło.

Mortadella a fettine
Mortadella Bolońska w plasterkach

Mortadella Bologna con pistacchi IGP
Mortadella Bolońska z pistacjami z najlepszych włoskich tusz wieprzowych, certyfikowana IGP.

Mortadella Leoncini senza pistacchio
Włoska mortadella bez dodatku pistacji, z najlepszego włoskiego mięsa wieprzowego.

Pancetta affumicata
Pancetta Affumicata to dojrzewający boczek wieprzowy wędzony. Tradycyjna włoska pancetta jest jedna z najbardziej popularnych włoskich wędlin wieprzowych, która najpierw poddawana jest soleniu, a następnie wędzeniu. Ten wędzony boczek suszony charakteryzuje się delikatnym smakiem i niezrównanym aromatem.

Pancetta arrotolata „II Contadino”
Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.

Pancetta arrotolata al pepe nero
Rolada z boczku w czarnym pieprzu, przygotowana z włoskich tusz wieprzowych. Posiada delikatny, słodkawy smak. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.

Pancetta arrotolata con peperoncino Sauris
Jedna z najbardziej popularnych włoskich wędlin. Delikatnie podwędzana rolada z boczku wytwarzana z włoskich tusz wieprzowych z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Pokrojona w cienkie plasterki doskonale współgra z chlebem, focaccią lub panini.

Pancetta magretta
Dojrzewająca rolada z chudego boczku. Przygotowana z włoskich tusz wieprzowych o delikatnym smaku i miękkim mięsie. Tradycyjny włoski wyrób wędliniarski.

Petto d’oca affumicato
To najwyższej jakości mięso z gęsi, z dodatkiem aromatycznych ziół i starannie wyselekcjonowanych przypraw, stanowi tradycyjny włoski przysmak. Dojrzewające oraz wędzone w optymalnych warunkach, przez ściśle określony okres czasu, zachwyca smakiem i aromatem.

Porchetta Trevisana
Tradycyjna porchetta to przygotowywana z szynki wieprzowej włoska wędlina. Mięso nacierane jest ziołami i białym winem. Idealna do pizzy, kanapek i przystawek.

Prosciutto arrosto al tartufo
Prosciutto, czyli rodzaj włoskiej, surowej i podsuszonej szynki pochodzącej z najszlachetniejszych partii udźców wieprzowych. Charakteryzuje się łagodnym, lekko słodkim smakiem. Podwędzane w dymie bukowym i dojrzewające, z dodatkiem kawałków trufli, jest luksusowym włoskim przysmakiem.
Zachwyć podniebienia swoich klientów
