Ser Formaggio al Cocktail Manhattan
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego o smaku koktajlu Manhattan. Bajeczny, jak z amerykańskiego snu. Wyjątkowy ser do degustacji. Świetnie smakuje solo lub z kieliszkiem ulubionego wina i drobnych przekąsek.
Ser Formaggio Al Cocktail Martini
Niebieski ser z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany koktajlem Martini. Potężny, ponadczasowy i elegancki. Wyjątkowy ser do degustacji. Skosztuj go solo lub owocami czy bakaliami.
Ser Formaggio Choco 21
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany likierem czekoladowym. Wyjątkowy i niepowtarzalny. Idealny ser do degustacji.
Ser Formaggio Lemon
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany kwaśno-słodkim likierem Limoncino. Wyjątkowy ser do degustacji. Do skosztowania w formie deseru.
Ser Formaggio Oro Rosso
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany słodkim winem Raboso. Wyjątkowy ser do degustacji. Spróbuj kawałek Oro Rosso jako deser przy akompaniamencie kieliszka słodkiego wina Raboso.
Ser Formaggio Oro Verde
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany likierem pistacjowym. Wyjątkowy ser do degustacji.
Ser Formaggio Ubriaco Pinot Rose’ La Jara
Półtwardy ser z pasteryzowanego mleka krowiego dojrzewający w winie Pinot Rosè la Jara' i jego wytłokach. Wyjątkowy ser do degustacji. Można połączyć go z kieliszkiem Pinot Grigio aby zmaksymalizować doznania.
Ser Formaggio Fior D’Arancio DOCG
Ser pleśniowy typu Blue Cheese z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany w winie o aromatach pomarańczy Fior d'Arancio DOCG. Ser o wyjątkowej elegancji i niezwykłym smaku, prawdziwa harmonia zmysłów. Ser do degustacji.
Ser Ubriaco al Prosecco DOC
Ser półtwardy z pasteryzowanego mleka krowiego, uszlachetniany w winie Prosecco DOC. Doskonały w akompaniamencie zwłaszcza białych, świeżych, owocowych win.
Ser Pecorino a crosta fiorita „Cupido”
Ser "Amorek" z pasteryzowanego 100% mleka owczego z Toskanii, o skórce pokrytej przerostami kultur pleśniowych. Miękki serek o delikatnym smaku, dojrzewający do 20 dni. Gomółka o kształcie serca. Idealny wybór na Walentynki.
Ser Burrata d’amore
Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym sercem, specjalność włoskiego regionu Apulia. "Serce" burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.
Ser Burrata al Tartufo d’amore
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowana dzięki dodatkowi trufli. Specjalność regionu Apulia.
Ser Mozzarella treccia d’amore
Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w formie dekoracyjnego warkocza. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z włoskiej Apulii. Pięknie prezentuje się z pomidorami i bazylią.
Ser Scamorza affumicata d’amore
Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.
Ser Scamorza bianca d’amore
Ser z masy parzonej o półtwardej konsystencji i charakterystycznym kształcie gruszki, delikatny w smaku, lekko słony. Znakomity jako przystawka z warzywami, lokalnym pieczywem, plasterkowanymi wędlinami oraz do dań zapiekanych.
Salsa dolce piccante di Albicocca
Salsa morelowa słodko-pikantna o aksamitnej konsystencji. Idealna do wędlin o zdecydowanym smaku jak speck, salami, mortadela, do dań z dziczyzny, sera taleggio lub pikantnej gorgonzoli
Salsa dolce-piccante di Arance
Salsa słodko-pikantna z kandyzowanych pomarańczy i dodatkiem aromatu musztardy. Znakomita do kaczki i kurczaka z rożna, serów typu crescenza, świeżych serów kozich czy mozzarelli.
Salsa dolce-piccante di Mele Cotogne
Salsa słodko-pikantna z pigwy z aromatem musztardy. Polecana do serów kozich, owczych o średnim okresie dojrzewania, serów provolone i caciocavallo, po roquefort i słodką gorgonzolę. Doskonale nadaje wyrazu białym mięsom.
Tris di salse dolci e piccanti: fichi, pere, arance
Trzy malutkie salsy słodko-pikantne o smaku fig, gruszek i pomarańczy. Idealne do deski serów. Salsa pomarańczowa idealnie komponuje się z mozzarellą i świeżymi serami, figowa pasuje do pikantnej gorgonzoli, gruszkowa natomiast wyśmienicie smakuje z serem Ubriaco, Grana Padano lub Parmigiano Reggiano.
Salsa dolce-piccante di mele a spicchi
Salsa słodko-pikantna z cząstkami kandyzowanych jabłek. Świetna do czerwonych gotowanych mięs, pieczeni i serów, ale też jako deser i nadzienie do ciast.
Salsa dolce-piccante di peperoni
Salsa słodko-pikantna z papryki. Idealna do czerwonego mięsa i serów dojrzewających.
Salsa dolce-piccante di cipolla
Posiada konsystencję dżemu o różowym kolorze oraz słodko-pikantny cebulowy smak. Idealny dodatek do wędlin i serów.
Salsa dolce e piccante di fichi
Salsa figowa słodko-pikantna o konsystencji dżemu. Idealny dodatek do serów dojrzewających, wędlin gotowanych i wędzonych oraz grillowanych i smażonych mięs.
Salsa dolce-piccante di frutta
Salsa słodko-pikantna z kandyzowanych owoców zanurzonych w syropie cukrowym i oleju musztardowym. Wyśmienita solo, doskonała jako deser. Pasuje zarówno do mięs pieczonych jak i gotowanych. Idealnie komponuje się z serami świeżymi i dojrzewającymi.
Salsa dolce-piccante di Amarene
Salsa słodko-pikantna z owoców wiśni z aromatem musztardy. Znakomita do porchetty, pikantnych serów dojrzewających oraz z wysokiej jakości grillowanych mięs.
Salsa dolce piccante di ciliege rosse Gourmet
Salsa słodko-pikantna Gourmet z kandyzowanych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy. Idealna do serów owczych, serów pleśniowych, szaszłyków mięsnych i wędlin gotowanych. Do spróbowania z crescenzą i taleggio.
Salsa dolce-piccante di ciliege rosse
Salsa słodko-pikantna z czerwonych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy. Idealna do szaszłyków mięsnych, gotowanego mięsa, jak i sera Pecorino.
Ser Formaggio toscano fresco ai Pistacchi
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii. Znakomity na talerz serów, doskonały zwłaszcza w akompaniamencie dobrego wina. Ma zastosowanie w wielu potrawach kulinarnych. Bardzo dobrze komponuje się z miodem akacjowym.
Ser Formaggio toscano fresco al Pepe nero
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii. Idealna propozycja do desek włoskich serów i przystawek. Doskonale komponuje się z wędlinami, a także z miodem.
Ser Formaggio toscano fresco al Peperoncino
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z Toskanii z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Idealny do deski serów. Znakomity samodzielnie. Świetnie komponuje się z rukolą, miodem czy szynką.
Ser Formaggio toscano fresco al Tartufo
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z kawałeczkami trufli bianchetto i trufli letniej. Doskonały jako przystawka i przekąska. Perfekcyjnie łączy się z winami. Ma zastosowanie w różnych potrawach kulinarnych, ale równie dobrze smakuje sam. Ser dla smakoszy ceniących smak trufli.
Ser Formaggio toscano fresco alla Noce
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z Toskanii z dodatkiem orzechów włoskich, o bardzo przyjemnym aromacie. Idealny na deskę serów.
Ser Scorzabionda
Ser średnio dojrzewający z mleka koziego o białym, kruchym miąższu i intensywnym aromacie, dojrzewający w sianie przez minimum 60 dni. Doskonały jako oryginalne aperitivo z kieliszkiem musującego białego wina. Znakomity również z dodatkiem musztardki dyniowej lub figowej lub też z miodem akacjowym.