Włoskie wędliny

W naszej ofercie znajdują się włoskie wędliny pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa, w tym najlepszych gatunków wieprzowiny i wołowiny.

Posiadamy najlepsze włoskie wędliny prosciutto crudo i cotto, w tym szynkę parmeńską,  mortadella, speck, pancetta i wiele rodzajów salami. Idealne jako przekąska lub składnik smakowitego posiłku.

65 produktów
Delduca - placeholder

Petto d’oca affumicato

To najwyższej jakości mięso z gęsi, z dodatkiem aromatycznych ziół i starannie wyselekcjonowanych przypraw, stanowi tradycyjny włoski przysmak. Dojrzewające oraz wędzone w optymalnych warunkach, przez ściśle określony okres czasu, zachwyca smakiem i aromatem.

Delduca - placeholder

Porchetta Trevisana

Tradycyjna porchetta to przygotowywana z szynki wieprzowej włoska wędlina. Mięso nacierane jest ziołami i białym winem. Idealna do pizzy, kanapek i przystawek.

Delduca - placeholder

Prosciutto arrosto al tartufo

Pieczona szynka z najszlachetniejszych partii udźców wieprzowych, z dodatkiem kawałeczków trufli, podwędzana w dymie bukowym. Charakteryzuje się łagodnym, lekko słodkim smakiem. Dodatek kawałeczków trufli powoduje, iż szynka nabiera posmaku luksusu i wykwintności.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo a fettine con separa fette

To surowa szynka wieprzowa poddana długiemu procesowi dojrzewania. Podawana w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. Idealna włoska wędlina na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo estero a fettine

Szynka wieprzowa dojrzewająca 8-9 miesięcy, podana w plasterkach. Aromatyczna, o delikatnym lekko słodkim smaku. Idealna wędlina jako przystawka do dań głównych lub ich składnik, nadaje się również do kanapek i pizzy.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo estero pressato

Włoska szynka wieprzowa, sezonowana i prasowana. Dojrzewająca przez okres 8-9 miesięcy, stanowi tradycyjny włoski rarytas. Zachowuje swoją konsystencje po pocięciu na plasterki. Wyjątkowo aromatyczna, o delikatnym smaku.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo MATTONELLA

Sezonowana i prasowana włoska szynka wieprzowa dojrzewająca. Wędlina idealnie nadająca się do przystawek, kanapek, pizzy i dań głównych.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo nazionale a fettine

Tradycyjna szynka wieprzowa dojrzewająca w plasterkach. Włoska wędlina, niezwykle aromatyczna, o delikatnym słodko-słonym smaku. Nadaje się jako przystawka lub składnik dań głównych i pizzy.

Delduca - placeholder
La Felinese

Prosciutto crudo Parma DOP

Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo San Daniele DOP

Szynka dojrzewająca San Daniele to jeden z flagowych produktów włoskiej kuchni. Wyselekcjonowane i certyfikowane udźce wieprzowe, pochodzące z hodowli północnych i centralnych regionów Włoch, poddawane są procesowi dojrzewania w ściśle kontrolowanych warunkach. Ta prestiżowa włoska wędlina charakteryzuje się doskonałym smakiem i aromatem, będąc składnikiem wybieranym przez najznakomitszych mistrzów kuchni.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo stagionato MEC „II Contadino”

Włoska szynka wieprzowa długo dojrzewająca. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanego mięsa i stanowi wspaniałe uzupełnienie każdego włoskiego posiłku. Znane i cenione prosciutto.

Delduca - placeholder

Regina di Marca

Włoski specjał wędliniarski. Klasyczny smak i miękkość Sopressa Trevigiana zestawione z delikatnym smakiem schabu, a wszystko otoczone zapachami pieprzu Szechuan. Włoska wędlina doskonałej jakości idealna do podania na wyrafinowanej desce przysmaków.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Salame affumicato Sauris

Tradycyjna wędlina dojrzewająca, wędzona w dymie bukowym. Produkowana ze starannie wyselekcjonowanego świeżego mięsa wieprzowego. Idealna do talerza wędlin, jak i podawana samodzielnie.

Delduca - placeholder

Salame aromatizzato al tartufo

Włoskie salami doprawione truflami. Wyprodukowane z surowego mięsa, mielone przez sitko o otworach 6 mm. W trakcie produkcji jest solone i przyprawiane oraz aromatyzowane truflą. Dzięki temu staje się najlepszym wyborem dla delikatnych podniebień największych koneserów.

Delduca - placeholder

Salame Campagnolo a fettine

Włoskie salami wieprzowe charakteryzujące się wyrazistym smakiem i aromatem. Idealne do kanapek oraz jako przekąska. Wykwintne w połączeniu z czerwonym winem.

Delduca - placeholder

Salame Felino IGP

Salame Felino IGP to tradycyjna włoska dojrzewająca wędlina wieprzowa o intensywnym zapachu i delikatnym smaku. Produkt najwyższej jakości, chroniony certyfikatem IGP.

Delduca - placeholder

Salame Milano

Charakterystyczna włoska wędlina o słodkim i delikatnym smaku, przywodząca na myśl najbardziej szlachetny rodzaj mięsa. Niezwykle popularne salami będące idealnym składnikiem pizzy i kanapek.

Delduca - placeholder

Salame Napoli

Popularna włoska wędlina wieprzowa o charakterystycznym czerwonym kolorze, typowym dla południowych Włoch. Produkowana od wielu lat w całym regionie Campania. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Posiada delikatny aromat i smak będąc idealnym uzupełnieniem deski wędlin.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów