Włoskie wędliny

W naszej ofercie znajdują się włoskie wędliny pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa, w tym najlepszych gatunków wieprzowiny i wołowiny.

Posiadamy najlepsze włoskie wędliny prosciutto crudo i cotto, w tym szynkę parmeńską,  mortadella, speck, pancetta i wiele rodzajów salami. Idealne jako przekąska lub składnik smakowitego posiłku.

23 produkty
Delduca - placeholder
Nowość

Cotechino di Modena IGP

Nowość

Tradycyjna włoska grubo mielona wędlina wieprzowa z Modeny z certyfikatem pochodzenia IGP. Rodzaj golonki, spożywanej we Włoszech tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia.

Delduca - placeholder
Nowość

Carpaccio di Bufala

Nowość

Świeże mięso bawolic z wyselekcjonowanych włoskich hodowli do przygotowania najwyższej jakości carpaccio o delikatnym i wyrafinowanym smaku

Delduca - placeholder
Nowość

Pancetta coppata

Nowość

Pancetta coppata to połączenie chudego boczku (pancetta) z coppą czyli karkówką wieprzową. Włoska wędlina o subtelnym, ale intensywnym smaku, doskonała z domowym pieczywem.

Delduca - placeholder
Nowość

Porchetta di Ariccia IGP

Nowość

Tradycyjna włoska pieczeń z szynki wieprzowej z Ariccia w regionie Lacjum. Jej receptura sięga czasów antycznych. Mięso doprawione czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem. Idealna do pizzy, kanapek i przystawek.

Delduca - placeholder
Nowość

Vitello tonnato

Nowość

Vitello tonnato czyli cielęcina w sosie tuńczykowym z kaparami. Doskonałe danie gotowe do podania

Delduca - placeholder
Nowość

Roastbeef di manzo DelDuca

Nowość

Sottofesa di bovino czyli roastbeef wołowy pieczony z dodatkiem ziół, przypraw, czosnku i soli

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Speck Sauris

Podwędzany udziec wieprzowy - rodzaj szynki dojrzewającej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony. Jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris w północnych Włoszech.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Salsiccia piccante Sauris

Wysokiej jakości wędlina dojrzewająca z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino

Delduca - placeholder

`Nduja di Spilinga

Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki (peperoncino) i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.

Delduca - placeholder

Bresaola TOP Punta d’anca IGP

Mięso z polędwicy wołowej wysokiej jakości. Otrzymywane ze „szlachetnych” mięśni wołowych (Punta d’anca), które zgodnie z tradycyjną recepturą, po soleniu i natarciu ziołami zostawia się do wyschnięcia i sezonowania.

Delduca - placeholder
La Felinese

Coppa di Parma

Mięso z karkówki wieprzowej o typowej cylindrycznej formie. Idealna do przystawek lub jako dodatek do serów bądź wędlin, a także sałatek. Specjalna obróbka mięsa wpływa na miękkość i jakość tej włoskiej wędliny nadając jej niepowtarzalny smak.

Delduca - placeholder

Culatello Granducato

Mięso z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny rodzinny produkt wiejski, najwybitniejszy ze wszystkich włoskich wędlin.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Filetto di Sauris

Dojrzewająca włoska polędwiczka wieprzowa Sauris o delikatnie „słodkim”, ale zarazem szlachetnym smaku. Jej wyjątkowość podkreślają aromaty specjalnie dobranych ziół oraz wędzenia w dymie bukowym.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Fiocco di Sauris

Fiocco di Sauris to szynka wieprzowa najwyższej jakości, delikatnie podwędzana w dymie bukowym, a następnie poddawana procesowi dojrzewania. Charakteryzuje się wyjątkowo szlachetnym, pełnym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Znakomity zarówno jako przystawka jak i samodzielne danie.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Pancetta arrotolata con peperoncino Sauris

Jedna z najbardziej popularnych włoskich wędlin. Delikatnie podwędzana rolada z boczku wytwarzana z włoskich tusz wieprzowych z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Pokrojona w cienkie plasterki doskonale współgra z chlebem, focaccią lub panini.

Delduca - placeholder

Petto d’oca affumicato

To najwyższej jakości mięso z gęsi, z dodatkiem aromatycznych ziół i starannie wyselekcjonowanych przypraw, stanowi tradycyjny włoski przysmak. Dojrzewające oraz wędzone w optymalnych warunkach, przez ściśle określony okres czasu, zachwyca smakiem i aromatem.

Delduca - placeholder

Prosciutto arrosto al tartufo

Prosciutto, czyli rodzaj włoskiej, surowej i podsuszonej szynki pochodzącej z najszlachetniejszych partii udźców wieprzowych. Charakteryzuje się łagodnym, lekko słodkim smakiem. Podwędzane w dymie bukowym i dojrzewające, z dodatkiem kawałków trufli, jest luksusowym włoskim przysmakiem.

Delduca - placeholder
La Felinese

Prosciutto crudo Parma DOP

Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów