Włoskie wędliny
W naszej ofercie znajdują się włoskie wędliny pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa, w tym najlepszych gatunków wieprzowiny i wołowiny.
Posiadamy najlepsze włoskie wędliny prosciutto crudo i cotto, w tym szynkę parmeńską, mortadella, speck, pancetta i wiele rodzajów salami. Idealne jako przekąska lub składnik smakowitego posiłku.

Speck Sauris
Podwędzany udziec wieprzowy - rodzaj szynki dojrzewającej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony. Jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris w północnych Włoszech.

Filetto di Sauris
Dojrzewająca włoska polędwiczka wieprzowa Sauris o delikatnie „słodkim”, ale zarazem szlachetnym smaku. Jej wyjątkowość podkreślają aromaty specjalnie dobranych ziół oraz wędzenia w dymie bukowym.

Fiocco di Sauris
Fiocco di Sauris to szynka wieprzowa najwyższej jakości, delikatnie podwędzana w dymie bukowym, a następnie poddawana procesowi dojrzewania. Charakteryzuje się wyjątkowo szlachetnym, pełnym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Znakomity zarówno jako przystawka jak i samodzielne danie.

Pancetta affumicata
Pancetta Affumicata to dojrzewający boczek wieprzowy wędzony. Tradycyjna włoska pancetta jest jedna z najbardziej popularnych włoskich wędlin wieprzowych, która najpierw poddawana jest soleniu, a następnie wędzeniu. Ten wędzony boczek suszony charakteryzuje się delikatnym smakiem i niezrównanym aromatem.

Pancetta arrotolata „II Contadino”
Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.

Pancetta arrotolata con peperoncino Sauris
Jedna z najbardziej popularnych włoskich wędlin. Delikatnie podwędzana rolada z boczku wytwarzana z włoskich tusz wieprzowych z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Pokrojona w cienkie plasterki doskonale współgra z chlebem, focaccią lub panini.

Petto d’oca affumicato
To najwyższej jakości mięso z gęsi, z dodatkiem aromatycznych ziół i starannie wyselekcjonowanych przypraw, stanowi tradycyjny włoski przysmak. Dojrzewające oraz wędzone w optymalnych warunkach, przez ściśle określony okres czasu, zachwyca smakiem i aromatem.

Sfilacci di Manzo
To wyjątkowy włoski specjał, czyli pokrojona w paski wołowina (szarpana). Dojrzewające mięso wołowe.

Speck Del Duca
Włoska szynka wieprzowa pochodząca z wyselekcjonowanego mięsa o najwyższej jakości. Posiada przyjemny i charakterystyczny smak i aromat uzyskane dzięki wędzeniu w dymie bukowym. Może być podawana jako przystawka. Idealnie pasuje do pizzy oraz deski wędlin.

Speck semistagionato IGP
Rodzaj dojrzewającej włoskiej szynki z Trydentu, przygotowywany z wysokogatunkowego, wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Ma przyjemny i charakterystyczny smak, który zawdzięcza przyprawom oraz tradycyjnej metodzie wędzenia przy użyciu drewna bukowego.
Zachwyć podniebienia swoich klientów
