Włoskie wędliny
W naszej ofercie znajdują się włoskie wędliny pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa, w tym najlepszych gatunków wieprzowiny i wołowiny.
Posiadamy najlepsze włoskie wędliny prosciutto crudo i cotto, w tym szynkę parmeńską, mortadella, speck, pancetta i wiele rodzajów salami. Idealne jako przekąska lub składnik smakowitego posiłku.

Prosciutto stagionato dolce CRU’ Del Duca
Szynka wieprzowa, dojrzewająca przez okres minimum 12 miesięcy. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku i zwartej strukturze.

Prosciutto Cotto Ricco
Gotowana szynka wieprzowa z dodatkiem soli i przypraw, o dość gęstej konsystencji i o intensywnym różowym kolorze. Doskonała na pizzę, kanapki i różnego typu sałatek.

Culatello Granducato
Mięso z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny rodzinny produkt wiejski, najwybitniejszy ze wszystkich włoskich wędlin.

Fiocco di Sauris
Fiocco di Sauris to szynka wieprzowa najwyższej jakości, delikatnie podwędzana w dymie bukowym, a następnie poddawana procesowi dojrzewania. Charakteryzuje się wyjątkowo szlachetnym, pełnym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Znakomity zarówno jako przystawka jak i samodzielne danie.

Prosciutto crudo a fettine con separa fette
To surowa szynka wieprzowa poddana długiemu procesowi dojrzewania. Podawana w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. Idealna włoska wędlina na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.

Prosciutto crudo estero a fettine
Szynka wieprzowa dojrzewająca 8-9 miesięcy, podana w plasterkach. Aromatyczna, o delikatnym lekko słodkim smaku. Idealna wędlina jako przystawka do dań głównych lub ich składnik, nadaje się również do kanapek i pizzy.

Prosciutto crudo estero pressato
Włoska szynka wieprzowa, sezonowana i prasowana. Dojrzewająca przez okres 8-9 miesięcy, stanowi tradycyjny włoski rarytas. Zachowuje swoją konsystencje po pocięciu na plasterki. Wyjątkowo aromatyczna, o delikatnym smaku.

Prosciutto crudo nazionale a fettine
Tradycyjna szynka wieprzowa dojrzewająca w plasterkach. Włoska wędlina, niezwykle aromatyczna, o delikatnym słodko-słonym smaku. Nadaje się jako przystawka lub składnik dań głównych i pizzy.

Salame aromatizzato al tartufo
Włoskie salami doprawione truflami. Wyprodukowane z surowego mięsa, mielone przez sitko o otworach 6 mm. W trakcie produkcji jest solone i przyprawiane oraz aromatyzowane truflą. Dzięki temu staje się najlepszym wyborem dla delikatnych podniebień największych koneserów.

Salamino dritto piccante
Włoskie, ostre salami o intensywnym smaku, pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Posiada intensywny czerwony kolor i niezwykły aromat.

Sfilacci di Manzo
To wyjątkowy włoski specjał, czyli pokrojona w paski wołowina (szarpana). Dojrzewające mięso wołowe.
Zachwyć podniebienia swoich klientów
