Włoskie wędliny
W naszej ofercie znajdują się włoskie wędliny pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa, w tym najlepszych gatunków wieprzowiny i wołowiny.
Posiadamy najlepsze włoskie wędliny prosciutto crudo i cotto, w tym szynkę parmeńską, mortadella, speck, pancetta i wiele rodzajów salami. Idealne jako przekąska lub składnik smakowitego posiłku.

Capocollo del cacciatore dolce
Delikatnie podwędzana wędlina z najszlachetniejszych części karczku wieprzowego.

Giacomino
Giacomino to podwędzana wędlina dojrzewająca z najszlachetniejszych partii wieprzowiny, schabu, uszlachetniana w ziołach i winie Marsala. Doskonała solo. Idealny i elegancki dodatek do deski wędlin.

Carpaccio di Bufala
Świeże mięso bawolic z wyselekcjonowanych włoskich hodowli do przygotowania najwyższej jakości carpaccio o delikatnym i wyrafinowanym smaku

Pancetta coppata
Pancetta coppata to połączenie chudego boczku (pancetta) z coppą czyli karkówką wieprzową. Włoska wędlina o subtelnym, ale intensywnym smaku, doskonała z domowym pieczywem.

Vitello tonnato
Vitello tonnato czyli cielęcina w sosie tuńczykowym z kaparami. Doskonałe danie gotowe do podania

Roastbeef di manzo DelDuca
Sottofesa di bovino czyli roastbeef wołowy pieczony z dodatkiem ziół, przypraw, czosnku i soli

Porchetta Trevisana
Tradycyjna porchetta to przygotowywana z szynki wieprzowej włoska wędlina. Mięso nacierane jest ziołami i białym winem. Idealna do pizzy, kanapek i przystawek.

Prosciutto cotto al Tartufo
Wysokiej jakości szynka gotowana wzbogacona płatkami czarnej trufli. Szynka o wyjątkowej delikatności i intensywnym aromacie. Świetnie komponuje się z grillowanym karczochem i świeżym pieczywem.

Prosciutto cotto Botticella
Szynka gotowana Botticelli. Polecana zwłaszcza z pieczywem i na pizzę.

Regina di Marca
Włoski specjał wędliniarski. Klasyczny smak i miękkość Sopressa Trevigiana zestawione z delikatnym smakiem schabu, a wszystko otoczone zapachami pieprzu Szechuan. Włoska wędlina doskonałej jakości idealna do podania na wyrafinowanej desce przysmaków.

Salame ungherese
Włoskie salami z drobno mielonego mięsa wieprzowego. Idealne do kanapek, grzanek, na deskę wędlin i pizzę.

Salamino dritto piccante
Włoskie, ostre salami o intensywnym smaku, pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Posiada intensywny czerwony kolor i niezwykły aromat.

Sfilacci di Manzo
Podsuszane mięso wołowe w postaci drobnych wiórków, tzw. wołowina "szarpana". Sfilacci smakują doskonale na surowo przyprawione oliwą, solą i cytryną. Mogą być dodatkiem do sałatek i pizzy, a także składnikiem wielu wyszukanych receptur.

Sopressa nostrana
Włoski salceson przygotowywany z wysokogatunkowego mięsa wieprzowego. Przyprawiony ziołami i czerwonym winem. Prawdziwy włoski rarytas. Doskonały na talerz wędlin, do kanapek, również jako przystawka. Świetny do ciepłego dania do polenty z grzybami. Dobrze komponuje się również na pizzy z serem grana padano i borowikami.

Spianata calabra Del Conte
Włoskie salami z mięsa wieprzowego typu kalabryjskiego o mocnym, ostrym, dobrze zbilansowanym smaku i charakterystycznej czerwonej barwie ostrej papryczki peperoncino. Znakomite do kanapek, grzanek, tostów, pizzy oraz na deskę wędlin.
Zachwyć podniebienia swoich klientów
