Włoskie wędliny

W naszej ofercie znajdują się włoskie wędliny pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa, w tym najlepszych gatunków wieprzowiny i wołowiny.

Posiadamy najlepsze włoskie wędliny prosciutto crudo i cotto, w tym szynkę parmeńską,  mortadella, speck, pancetta i wiele rodzajów salami. Idealne jako przekąska lub składnik smakowitego posiłku.

53 produkty
Delduca - placeholder
Nowość

Mortadella La Nera al tartufo

Nowość

Mortadella wieprzowa "La Nera" z płatkami trufli czarnej letniej. Najwyższej jakości wędlina dla koneserów z regionu Emilia-Romania. Doskonała do wyszukanych panini i tostów, na pizzę i pinsę gourmet. Znakomita na deskę wędlin gourmet. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do wyszukanego aperitivu. Idealnie komponuje się z szampanem.

Delduca - placeholder
Nowość

Mortadella La Rossa con pistacchio al peperoncino

Nowość

Mortadella wieprzowa "La Rossa" z kawałeczkami pistacji i płatkami peperoncino. Wysokiej jakości wędlina z regionu Emilia-Romania. Doskonała do panini i kanapek, na wyszukane tosty, pizzę czy pinsę. Znakomita na deskę wędlin. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do aperitivu. Idealnie komponuje się z czerwonym winem.

Delduca - placeholder
Nowość
Renzini

Prosciutto crudo di Norcia IGP Ricoperto di Pepe Rosa con osso Stagionato 18 mesi

Nowość

Szynka wieprzowa dojrzewająca 18 mies. z wyselekcjonowanych włoskich tusz IGP otoczona czerwonym pieprzem. Idealna na deskę serów i wędlin, na włoskie aperitivo, z dobrej jakości chlebem rzemieślniczym lub w towarzystwie dobrego sera oraz wina.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo San Daniele DOP

Szynka wieprzowa dojrzewająca San Daniele DOP to jeden z flagowych produktów włoskiej kuchni charakteryzujący się doskonałym smakiem i aromatem. Wybierana przez najznakomitszych mistrzów kuchni. Idealna na deskę wędlin wraz z dobrymi grissini i na pizzę Gourmet. Doskonale komponuje się z białym, niezbyt aromatyzowanym winem wytrawnym.

Delduca - placeholder
Nowość

Prosciutto stagionato CRU’ Dolce Del Duca

Nowość

Szynka wieprzowa, dojrzewająca minimum 12 miesięcy. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku i zwartej strukturze. Doskonale komponuje się z wieloma daniami, od przystawek aż po desery.

Delduca - placeholder
La Felinese

Prosciutto crudo Parma DOP

Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.

Delduca - placeholder
Nowość
Salumificio De Stefani

Capocollo del cacciatore dolce

Nowość

Delikatnie podwędzana wędlina z najszlachetniejszych części karczku wieprzowego.

Delduca - placeholder
Nowość
Salumificio De Stefani

Giacomino

Nowość

Giacomino to podwędzana wędlina dojrzewająca z najszlachetniejszych partii wieprzowiny, schabu, uszlachetniana w ziołach i winie Marsala. Doskonała solo. Idealny i elegancki dodatek do deski wędlin.

Delduca - placeholder
Nowość
Renzini

Mortadella di Cinghiale al Tartufo

Nowość

Mortadella z dzika z truflą letnią. Produkowana z dziczyzny i mięsa wieprzowego w określonych proporcjach. Doskonała samodzielnie, z kawałkiem świeżego chleba, w akompaniamencie świeżych grzanek, serów i dobrego czerwonego wina.

Delduca - placeholder
Nowość
Renzini

Mortadella di Cinghiale con Pistacchio

Nowość

Mortadella z dzika z pistacją. Produkowana z dziczyzny i mięsa wieprzowego w określonych proporcjach z dodatkiem pistacji. Wędlina wysokiej jakości, o charakterystycznym smaku i aromacie. Idealna na deskę wędlin oraz pizzę typu gourmet.

Delduca - placeholder
Nowość
Renzini

Salame al Tartufo ricoperto con Parmigiano Reggiano

Nowość

Salami z truflą pokryte serem Parmigiano Reggiano to innowacyjny i wyjątkowy produkt. Salami z parmezanem i truflą doskonale smakuje samodzielnie, jako przystawka na desce wędlin i serów lub ze świeżym pieczywem.

Delduca - placeholder
Nowość
Renzini

Salame alla Granella di Pistacchio

Nowość

Rzemieślnicze salami ze 100% włoskiego mięsa wieprzowego otoczone z zewnątrz kruszoną pistacją. Idealne jako przystawka, przekąska do włoskiego aperitivo. Komponuje się znakomicie z serami z mleka krowiego i owczego.

Delduca - placeholder
Nowość
Renzini

Salame di Cinghiale al Pepe nero

Nowość

Salami z dzika w czarnym pieprzu. Aromatyczne salami o dużych walorach smakowych. Idealne do zaprezentowania na desce serów i wędlin.

Delduca - placeholder
Nowość

Salametto al tartufo

Nowość

Włoskie drobno mielone salami dojrzewające z truflą z najwyższej jakości włoskiego mięsa wieprzowego. Wykwintny produkt dla koneserów. Znakomite na wykwintną deskę wędlin.

Delduca - placeholder
Nowość

Salametto all’aglio

Nowość

Włoskie drobno mielone salami dojrzewające z czosnkiem. Wykwintny produkt dla koneserów. Doskonała przekąska do aperitifów, świetna jako przystawka. Szczególnie polecana do kanapek panini i na deskę wędlin.

Delduca - placeholder
Nowość

Bresaola Cima Piazzi

Nowość

Dojrzewająca włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.

Delduca - placeholder
Nowość

Pancetta coppata

Nowość

Pancetta coppata to połączenie chudego boczku (pancetta) z coppą czyli karkówką wieprzową. Włoska wędlina o subtelnym, ale intensywnym smaku, doskonała z domowym pieczywem.

Delduca - placeholder
Nowość

Porchetta di Ariccia IGP

Nowość

Tradycyjna włoska pieczeń z szynki wieprzowej z Ariccia w regionie Lacjum. Jej receptura sięga czasów antycznych. Mięso doprawione czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem. Idealna do pizzy, kanapek i przystawek.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów