269 produktów
Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Il sugo alle olive Celline 250 g

Nowość

Przecier pomidorowy z rozdrobnionymi oliwkami z gajów oliwnych Cellina. Szklana buteleczka 250 g jest idealnym rozwiązaniem na 1-2 porcje ulubionego dania na bazie makaronu. Dodaj fioletowego koloru swoim makaronowym potrawom lub podbij smak pieczonych ryb w pomidorowo-oliwkowym sosie.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Il Sugo al Peperoncino Piccante 250 g

Nowość

Pikantny sos pomidorowy z papryczką peperoncino i cebulą. Sos został doprawiony nierafinowaną solą oraz oliwą z oliwek extra virgin. Podbije smak wielu potraw, które mają pikantne wykończenie lub można traktować go jako bazę to pysznego makaronu all'arrabbiata.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Il Sugo al Tonnetto e Capperi 250 g

Nowość

Najlepszy śródziemnomorski tuńczyk i kapary typowe dla Salento zanurzone razem w pachnącym świeżym przecierze pomidorowym. Pyszne połączenie zamknięte w słoiczku o gramaturze 250g idealnym na 1-2 porcje. Gotowy sos do połączenia z ulubionym makaronem i tartym serem.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

„La Rustica” Passata di Pomodoro Classica 500 g

Nowość

Wyjątkowo aksamitna passata z czerwonych apulijskich pomidorów. Produkt to w 100% pomidory, bez dodatku soli. Wspaniale sprawdzą się do przepisu na mięso alla pizzaiola (mięsa gotowanego z pomidorami, oliwą z oliwek, czosnkiem i białym winem na tyle długo, aby mięso zmiękło) lub do ryby pieczonej w folii.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Il Sugo al Basilico Fresco 250g

Nowość

Sos pomidorowy z oliwą z oliwek extra virgin, świeżą bazylią, cebulą oraz nierafinowaną solą. Sos świetnie sprawdzi się do każdego dania na bazie sosu pomidorowego i makaronu (świetnie chwyta się makaronu), począwszy od klasycznego pasta al pomodoro po przepisy na makaron all’arrabbiata (z ostrą papryczka) czy alla puttanesca z czosnkiem, kaparami i oliwkami.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Passata di Pomodoro Giallo 500 g

Nowość

Wyjątkowo aksamitna passata z żółtych pomidorów. Produkt jest pełny słońca, smaku, zdrowia (zawiera karotenoidy, flawonoidy i witaminę C), a pozbawiona kwasowości. Produkt uniwersalny, do wykorzystania w zupach i kremach, sosach do makaronu, na pizzę oraz do dań rybnych.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Peperoni Salentini Piccanti 230 g

Nowość

Ostre salentyńskie papryczki "cornetti" w zalewie z oliwą z oliwek extra virgin. Pikantne krążki papryki, których smakiem możesz cieszyć się cały rok. Produkt uniwersalny - świetny na deskę serów i wędlin w odsłonie "na ostro" lub na kawałek chrupiącego chleba, tak po prostu.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Melanzane a Filetti Rustiche 230 g

Nowość

Filetowane bakłażany w zalewie z oleju i oliwy extra virgin. Doprawione są pikantną papryczką i świeżą miętą. Doskonale sprawdzają się jako przystawki, mistrzowsko podane na desce pokrojonych wędlin i serów lub jako część wyrafinowanego aperitifu.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Zucchine Essiccate al Sole 230 g

Nowość

Marynowane w oleju i oliwie chrupiące i suszone cukinie. Doprawione w stylu śródziemnomorskim, ze świeżą miętą oraz papryczką peperoncino. Doskonałe jako przystawka lub dodatek do dań, ale także jako sos do sałatek ryżowych lub makaronów na zimno lub jako dodatek do pizzy. Słońce na talerzu!

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Cime di Rapa alla Pugliese 230 g

Nowość

Rzepa brokułowa w zalewie z oliwy i oleju. Doprawiona pikantną papryczką, czoskiem oraz sokiem z cytryny. Rzepa jest hołdem dla tradycji kulinarnej Apulii (ale nie tylko), docenianym w kuchni jako przyprawa do klasycznego makaronu orecchiette, ale także jako dodatek do grillowanego lub duszonego mięsa lub jako rustykalne nadzienie do świeżego makaronu, pieczeni mięsnej lub wytrawnych ciast.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Il Pesto di Melanzane Secche 100g

Nowość

Pesto z suszonych bakłażanów. Doprawione zostało serem Parmigiano Regiano zielonymi pistacjami z Bronte DOP oraz świeżą miętą. Wyjątkowo pasuje do makaronu z kalmarami i pomidorkami, a także do chrupiącej bruschetty, crostini i innych przekąsek.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Lampascioni 230 g

Nowość

Dzikie owoce szafirka miękkolistnego zalewane ze świeżą miętą i papryczką chili. Ich smak jest lekko gorzki. Dobrze komponują się z klasyczną salentyńską „frisą” , ale także z bruschettą, jako część przystawki lub jako dodatek do gotowanego mięsa.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Il Pesto di Pomodori Secchi 100g

Nowość

Pesto z suszonych pomidorów. Doprawione Parmigiano Reggiano, migdałami oraz oliwą extra virigin. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań (np. makaronowych), przystawek i przekąsek zbożowych (np. crostini).

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Patè Bomba 100g

Nowość

Pasta z dojrzewających w soli ostrych papryczek. Papryczki następnie zostają zmielone z dodatkiem śródziemnomorskich przypraw i zalewane oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek (np. crostini, taralli).

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Crema di Cime di Rapa 100g

Nowość

Krem z rzepy brokułowej. Typowa odmiana rzepy z Salento, która jest częścią historii włoskiej tożsamości. Krem świetnie nada się jako podstawa do sosu do makaronu (np. orecchiette) lub do posmarowania chrupiących grzanek.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Il Pesto di Olive 100g

Nowość

Pesto z oliwek Leccina i Cellina. Apulijskie migdały i garść świeżej bazylii. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek (np. crostini), a przede wszystkim do apulijskiego makaronu maritati.

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Burrata d’amore 100 g

Nowość

Świeży ser typu pasta filata ze śmietanką. Produkt otrzymano z postrzępionej masy parzonej z dodatkiem śmietany UHT (stracciatella) w cienkiej powłoce również z masy parzonej (burrata). Wyjątkowo kremowy i uniwersalny produkt: jako samodzielna przystawka, jako dodatek do sałatek, makaronów, na pizzę (po wyjęciu z pieca) czy nawet do owocowych dań na słodko.

Delduca - placeholder
Nowość
Masseria di Puglia il Carro

Ricotta di Capra

Nowość

Ricotta di capra to włoski ser z koziego mleka i serwatki. Ma wyjątkową kremową konsystencję, wilgotność, intensywny smak koziego mleka oraz nadaje się do rozsmarowania. Idealnie komponuje się z owocowymi konfiturami, a z kawałkami czekolady staje się wyjątkową pysznością.

Delduca - placeholder
Nowość
Caseificio Artigiana

Occhio Di Puglia

Nowość

Średnio dojrzewający ser z masy parzonej z pasteryzowanego mleka. Charakteryzuje się kształtem ściętego stożka oraz wnętrzem pełnym oczek, powstałych w wyniku działania kultur starterowych. Ser jest świetnym kandydatem na deskę wędlin i serów w ramach aperitifu.

Delduca - placeholder
Nowość
Caseificio Artigiana

Ser Stracciatella

Nowość

Świeży ser z mleka pasteryzowanego z masy parzonej. Stracciatella to ręcznie strzępiona mozzarella z dodatkiem śmietanki. Świetnie odnajdzie się w towarzystwie chrupiących przekąsek (np. grissini, taralli) lub jako kremowy dodatek do pizzy czy bruschetty.

Delduca - placeholder
Nowość
Caseificio Artigiana

Ser Stracciatella Affumicata

Nowość

Świeży ser z mleka pasteryzowanego z masy parzonej wędzony dymem z drewna bukowego. Stracciatella to ręcznie strzępiona mozzarella z dodatkiem śmietanki. Świetnie odnajdzie się w towarzystwie chrupiących przekąsek (np. grissini, taralli) lub jako kremowy dodatek do pizzy czy bruschetty.

Delduca - placeholder
Nowość
Caseificio Artigiana

Ser Burrata Affumicata

Nowość

Burrata wędzona drewnem bukowym. Świeży, apulijski ser z masy parzonej z pasteryzowanego mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonały na zimno z dodatkiem oliwy extra virgin lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub na pizzę wyjętą z pieca.

Delduca - placeholder
Nowość
Caseificio Artigiana

Ser Burrata Artigiana

Nowość

Burrata w formie sakiewki. Świeży, apulijski ser z masy parzonej z pasteryzowanego mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonały na zimno z dodatkiem oliwy extra virgin lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub na pizzę wyjętą z pieca.

Delduca - placeholder
Nowość
Cav. Umberto Boschi

Salame Firenze Boschi

Nowość

Dojrzewające salami wieprzowe Firenze o aromacie kopru włoskiego, to klasyk wśród włoskich wędlin. Toskańska wędlina w naturalnym jelicie, dojrzewająca 80 dni. Polecana do kanapek (np. focacci czy schiacciaty), na pizzę oraz na pinsę. Znakomita jako przekąska przy akompaniamencie czerwonego wina.

Delduca - placeholder
Nowość
Cav. Umberto Boschi

Salame Ungherese Boschi

Nowość

Dojrzewające salami z włoskiej wieprzowiny w naturalnym jelicie. Dojrzewa średnio 80 dni, ma cylindryczną formę. Idealne do kanapek, talerza wędlin, a także na pizzę czy pinsę.

Delduca - placeholder
Nowość
Cav. Umberto Boschi

Spianata Piccante Boschi

Nowość

Dojrzewające salami z włoskiej wieprzowiny w syntetycznej osłonce. Dojrzewa średnio 60 dni oraz charakteryzuje się pikantnym smakiem oraz spłaszczoną formą. Pikantny smak uwydatni charakter chrupiącej pizzy oraz kanapek na zimno i ciepło.

Delduca - placeholder
Nowość
Cav. Umberto Boschi

Salame Contadino Boschi

Nowość

Dojrzewające salami wieprzowe Contadino to wyjątkowa włoska wędlina. Charakteryzuje się nieregularnością naturalnej osłonki z jelita okalającej mięso, jest wiązane ręcznie oraz dojrzewa średnio 60 dni. Idealnie sprawdzi się w ramach deski wędlin i serów, a także w chrupiących focacciach czy schiacciatach, tworząc z innymi dodatkami wyjątkowe kanapki idealne na lunch.

Delduca - placeholder
Nowość
Cav. Umberto Boschi

Prosciutto Di Parma DOP 30 mesi

Nowość

Najwyższej jakości Szynka Parmeńska DOP dojrzewająca minimum 30 miesięcy, bez kości. Dojrzewająca szynka wieprzowa to aromatyczna propozycja dla koneserów. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.

Delduca - placeholder
Nowość
Cav. Umberto Boschi

Prosciutto Di Parma DOP 18 mesi

Nowość

Szynka parmeńska DOP dojrzewająca 18 miesięcy. Dojrzewająca szynka wieprzowa crudo to aromatyczna propozycja dla koneserów. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Asiago DOP Fresco Nero

Nowość

Delikatny ser półtwardy z mleka krowiego z czarną skórką oraz certyfikacją DOP. Słodki i delikatny ser dojrzewający minimum 40 dni. Wybitnie sprawdzi się na desce serów podczas aperitifu.

Delduca - placeholder
Nowość

Pesto di pistacchi

Nowość

Pistacjowe pesto jest idealnym wyborem dla miłośników słonych smaków. Krótka lista składników (pistacje, olej słonecznikowy, oliwa, sól, pieprz) czyni produkt prozdrowotnym, a zdecydowany i intensywny smak podbije walory smakowe wielu dań. Wyjątkowo kremowa konsystencja nada wyrazistości daniom na bazie makaronu czy ryżu ze skorupiakami.

Delduca - placeholder
Nowość

Bezalkoholowe wino musujące Zero di Zero White 0.0%

Nowość

Bezalkoholowe wino musujące o delikatnym aromacie polnych kwiatów i białych owoców, lekko słodkie, świeże, zbalansowane, z utrzymującymi się bąbelkami. Podkreśla smak pikantnych potraw oraz podbija smak deserów.

Delduca - placeholder
Nowość

Wino WTF Rustica Progenie Frusinate IGP Rosso

Nowość

Czerwone wino Frusinate IGP z linii WTF Rustica Progenie o purpurowej barwie i wyczuwalnych nutach czerwonych owoców i przypraw. Świetnie komponuje się z grillowanym mięsem, dziczyzną czy pulpetami z ragu'.

Delduca - placeholder
Nowość

Wino WTF Rustica Progenie Frusinate IGP Bianco

Nowość

Biodynamiczne białe wino Frusinate IGP Bianco z linii WTF Rustica Progenie o wyczuwalnych nutach owocowych i kwiatowych. Idealne do zup na bazie warzyw strączkowych i mięsa, dań smażonych oraz pieczonych ryb.

Delduca - placeholder
Nowość

Wino WTF Rustica Progenie Frusinate IGP Rosato

Nowość

Biodynamiczne różowe wino Frusinate IGP z linii WTF Rustica Progenie o wyczuwalnych nutach owocowych, lekkie i świeże. Idealne jako aperitif lub akompaniament ulubionej sałatki, pizzy, delikatnych letnich dań.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Burrata Al Basilico Ignalat

Nowość

Świeży ser z pasteryzowanego mleka z regionu Apulia. Niepowtarzalna wersja w bazyliowej wersji dla smakoszy. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA