Doskonałe mąki
Oferujemy prawdziwe włoskie mąki idealne do przygotowania makaronu i pizzy. Mąki typu 00 zapewniają sukces w procesie wyrabiania ciasta na pizzę doskonałą: zarówno cienką i chrupiącą, jak i miękką i puszystą.
Posiadamy mąki pszenne i wieloziarniste. Jednym z najbardziej klasycznych produktów jest mąka farina 00 doceniana przez mistrzów kuchni i pizzerów.

Farina Ideale VERDE POLSELLI
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 na pizzę al taglio i do codziennych wypieków. Zawartość białka min: 11%. Krótki czas wyrastania 3-6 godzin. W=220

Farina Classica BLU POLSELLI
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 na pizzę neapolitańską. Zawartość białka min: 11,5%. Średni czas wyrastania 10-12 godzin. W=270

Farina Vivace ROSSA POLSELLI
Mąka wysokiej jakości pozwalająca na otrzymanie ciasta cechującego się dużą elastycznością i podatnego na formowanie. Doskonała do wypieków slow cooking w niskiej temperaturze, klasycznej pizzy i pizzy pieczonej na blasze o długim czasie wyrastania. Zawartość białka min: 13%. Średni czas wyrastania 16-18 godzin. W=290

Farina Super GIALLA POLSELLI
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 z najlepszych ziaren pszenicy o dużej sile i dużej zawartości białka. Zawartość białka min: 13%. Długi czas wyrastania 24-26 godzin. W=360

MANITOBA Farina di grano tenero tipo “0″
Bardzo wszechstronna mieszanka miękkich odmian pszenicy kanadyjskiej do wypieków drożdżowych lub jako dodatek do mąki podstawowej.

VOILÀ Farina per spolvero
Podsypka VOILÀ. Gwarantuje optymalny wypiek i kolor pizzy. Eliminuje pył, przypalenia na spodzie i klejenie się ciasta podczas wyrabiania.

Semola rimacinata di grano duro
Semola rimacinata – mąka z twardego ziarna pszenicy. Może być używana sama bądź mieszana z mąką z miękkiego ziarna. Uzyskuje się z niej wypieki o żółtawym zabarwieniu i długiej przydatności do spożycia.
Zachwyć podniebienia swoich klientów
