Doskonałe mąki

Oferujemy prawdziwe włoskie mąki idealne do przygotowania makaronu i pizzy. Mąki typu 00 zapewniają sukces w procesie wyrabiania ciasta na pizzę doskonałą: zarówno cienką i chrupiącą, jak i miękką i puszystą.

Posiadamy mąki pszenne i wieloziarniste. Jednym z najbardziej klasycznych produktów jest mąka farina 00 doceniana przez mistrzów kuchni i pizzerów.

14 produktów
Delduca - placeholder
Polselli

Farina Classica BLU POLSELLI

Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 na pizzę neapolitańską. Zawartość białka min: 11,5%. Średni czas wyrastania 10-12 godzin. W=270

Delduca - placeholder

Farina 00″ Le 5 stagioni BLU

Mąka pszenna pochodząca z mielenia i przesiewu zboża niekiełkującego z rejonu Ameryki Północnej i Europy.

Delduca - placeholder

Farina 00″ Le 5 Stagioni Rossa

Mąka pszenna, mielona i przesiana w rejonie Ameryki Północnej oraz Kanady. Mąka o wysokiej zawartości białka, wskazana do produkcji produktów o długim czasie wyrastania (18-21h).

Delduca - placeholder
Polselli

Farina al Germe di Grano

Mąka pszenna z aktywnymi zarodkami pszenicy mielona na żarnach, o smaku i zapachu tradycyjnie wytwarzanej rzemieślniczo mąki.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina al Grano Arso

Mąka pszenna z palonym ziarnem

Delduca - placeholder
Polselli

Farina alla Canapa

Mąka pszenna z dodatkiem mąki z nasion konopi ma dość ciemny, lekko zielonkawy kolor i pełny orzechowy smak.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina alla Curcuma

Mąka pszenna z kurkumą to bardzo aromatyczna mąka o intensywnym żółtym kolorze ochry, słodkim smaku i ostrym, gorzkim zapachu.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina alla Paprika

Mąka pszenna z papryką wyróżnia się swoim czerwono-koralowym kolorem z widocznymi ciemniejszymi punkcikami.

Delduca - placeholder

Farina di grano duro da spolvero Le 5 stagioni

Mąka z pszenicy durum, otrzymywana poprzez mielenie i przesiewanie pszenicy. Idealna do pizzy gdyż nie kurzy się i zapobiega przyklejaniu ciasta do blatu.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina senza glutine per Pizza

Mąka bezglutenowa, idealna do wyrobu chleba, pizzy, focacci.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina super gialla

Mąka Super jest rodzajem mąki otrzymanej z mielenia najlepszych ziaren pszenicy o dużej sile i dużej zawartości białka.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina Vivace rossa

Vivace jest wysokiej jakości rodzajem mąki pozwalającej na otrzymywanie cechującego się dużą elastycznością i podatnego na formowanie ciasta.

Delduca - placeholder

Polenta

Polenta to charakterystyczne danie dla północnych Włoch, zwłaszcza w regionie Veneto. Produkt jest gotowy do przyrządzenia. Wystarczy wsypać zawartość torebki do ciepłej wody i zagotować.

Delduca - placeholder
Polselli

Voila’farina per spolvero

Podsypka Voila’

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów