Pastificio G. di Martino Candele Dolce&Gabbana
Makaron Candele (świece) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Do dań z piekarnika oraz zup.
Pastificio G. di Martino Conchiglioni Dolce&Gabbana
Makaron Conchiglioni to makaron z włoskiej pszenicy durum. Jakość produktu jest certyfikowana znakiem IGP. Ten krótki makaron jest szczególnie popularny w przepisach na zupy i gulasze, a także jako makaron zapiekany w piekarniku.
Pastificio G. di Martino Gnocchi Sardi Dolce&Gabbana
Gnocchi sardi to krótki, prążkowany makaron pochodzący z Sardynii. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Te małe kąski są idealne do solidnych sosów z kiełbasą, jagnięciną lub dziczyzną.
Pastificio G. di Martino Linguine Dolce&Gabbana
Makaron Linguine ("spłaszczone spaghetti") z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Ciasto na makaron jest przeciągane przez specjalne matryce z brązu i wolno suszone, produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Odpowiedni dla dań rybnych i warzywnych.
Pastificio G. di Martino Mezzi Paccheri Dolce&Gabbana
Makaron Paccheri to makaron z włoskiej pszenicy durum. Jakość produktu jest certyfikowana znakiem IGP. Idealny do zapiekanych dań z makaronu, zup i sałatek makaronowych.
Pastificio G. di Martino Mezzi Rigatoni Dolce&Gabbana
Makaron Mezzi Rigatoni z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Format o długości 3,5 cm i średnicy 8 mm. Uniwersalny - do przeróżnych sosów.
Pastificio G. di Martino Pappardelle
Makaron Pappardelle z semoliny z włoskiej pszenicy durum w kształcie płaskich pasków. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Ten rodzaj makaronu wybornie komponuje się z mięsnym ragù.
Pastificio G. di Martino Penne Mezzani Rigate Dolce&Gabbana
Penne mezzani rigate (pióra) to makaron z włoskiej semoliny z twardej pszenicy durum. Prążkowany kształt pomaga zatrzymać sos. Świetnie pasuje do makaronu alla norma (z bakłażanem, pomidorami i słoną ricottą), sosu borowikowego czy klasycznego pesto bazyliowego.
Pastificio G. di Martino Spaghetti Dolce&Gabbana
Makaron Spaghetti (długie nitki) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Ciasto na makaron jest przeciągane przez specjalne matryce z brązu i wolno suszone. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Odpowiedni dla klasycznych sosów np. al pomodoro czy aglio olio.
Pastificio G. di Martino Spaghetti Lunghi Dolce&Gabbana
Makaron Spaghetti Lunghi (długie spaghetti) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Do klasycznych sosów.
Pastificio G. di Martino Tagliatelle
Makaron Tagliatelle z semoliny z włoskiej pszenicy durum w kształcie płaskich pasków. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Ten format makaronu wybornie komponuje się z mięsnym ragù.
Pastificio G. di Martino Tortiglioni Dolce&Gabbana
Makaron Tortiglioni to makaron z włoskiej pszenicy durum, jakość produktu jest certyfikowana znakiem IGP. Najpopularniejsze przepisy z makaronem tortiglioni to te oparte na sosie ze świeżych pomidorów, ale także dania z rybami i warzywami.
Pastificio G. di Martino Vermicelli Dolce&Gabbana
Makaron Vermicelli (dłuższe spaghetti) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Makaron o grubej średnicy oraz potwierdzony certyfikatem I.G.P. Odpowiedni do klasycznych sosów, a także, jeśli połamany, do zup.
Pastificio G. di Martino Ziti Lunghi Dolce&Gabbana
Makaron Ziti Lunghi (długie spaghetti) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Do klasycznych sosów.
LATTA D&G ‚A PUMMAROLA Pasta di Gragnano
Metalowy zestaw pudełkowy zaprojektowany przez dom mody Dolce&Gabbana. Opakowanie skrywa selekcję makaronów IGP z Gragnano, również w opakowaniach sygnowanych przez projektantów, 2 puszki pomidorów oraz autorski fartuszek. Idealny na prezent.
LATTA D&G CASA ITALIANA Pasta di Gragnano
Metalowy zestaw pudełkowy zaprojektowany przez dom mody Dolce&Gabbana. Opakowanie skrywa selekcję makaronów IGP z Gragnano oraz autorski fartuszek. Idealny prezent.
LATTA D&G NAPOLI AUTENTICA Pasta di Gragnano
Metalowy zestaw pudełkowy zaprojektowany przez dom mody Dolce&Gabbana. Opakowanie skrywa selekcję makaronów IGP z Gragnano, również w opakowaniach sygnowanych przez projektantów, 2 puszki pomidorów oraz autorski fartuszek. Idealny na prezent.
LATTA D&G SPECIAL EDITION Pasta di Gragnano
Kolorowe ozdobne pudełko Dolce&Gabbana zawiera 5 rodzajów makaronu z Gragnano IGP zrobionego w 100% z włoskiej pszenicy, dwie puszki pomidorków Corbarino z Gór Lattari oraz dwa obrusiki zaprojektowane przed Dolce&Gabbana . Idealny pomysł na prezent.
LATTA D&G THE ORIGINAL Pasta di Gragnano
Metalowy zestaw pudełkowy zaprojektowany przez dom mody Dolce&Gabbana. Opakowanie skrywa selekcję makaronów IGP z Gragnano oraz autorski fartuszek. Idealny prezent.
Peperoncini tonno e acciughe
Doskonałej jakości papryczki nadziewane tuńczykiem i anchois w zalewie z oleju słonecznikowego doprawione czosnkiem, oregano, octem winnym i solą. Doskonałe jako przystawka czy dodatek np. do deski serów i wędlin. Ozdoba każdej degustacji.
Ser Mozzarella di bufala affumicata Salerno
Ser Mozzarella di bufala affumicata DOP to wędzony ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych z regionu Kampania. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.
Ser Bocconi di bufala Salerno
Bocconcini di Bufala Campana DOP to kuleczki mozzarelli z mleka bawolego z regionu Kampania. Znakomite na pizzę, zwłaszcza do klasycznej caprese.
Ser Mozzarella di bufala Salerno
Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania.
Battuto di olive leccino con acciughe e capperi
Pasta z oliwek leccino, anchois, kaparów, czosnku, pikantnego peperoncino, oregano, kopru włoskiego i dodatkiem octu winnego o charakterystycznym śródziemnomorskim smaku. Doskonały dodatek do przekąsek i przystawek, znakomity na gorącą bruschettę lub cieplutki chlebek domowej roboty.
Pesto con Basilico alla genovese DOP
Pesto con basilico alla genovese to oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii, sera Grana Padano, orzeszków piniowych z dodatkiem czosnku i soli
Sugo all’arrabbiata
Gotowy sos do makaronu na bazie pulpy pomidorowej z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino, oliwy z oliwek, cebuli, czosnku, pietruszki i bazylii. Wystarczy podgrzać.
Sugo tonno e olive
Śródziemnomorski sos do makaronu, bogaty w dobrego tuńczyka jak i najlepsze zielone oliwki, wykończony doskonałym sosem pomidorowym i oliwą z oliwek. Gotowy do podania po podgrzaniu.
Patè di olive nere
Pasta z czarnych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
Sugo Il Ragù Classico
Wysokiej jakości klasyczny włoski sos ragù na bazie pulpy pomidorowej z wołowiną i wieprzowiną, oliwką z oliwek extravergine oraz warzywami. Gotowy do podania
Peperoncini macinati in olio extravergine di oliva
Pasta z ostrej mielonej papryczki peperoncino z czosnkiem, oregano, octem winnym. Świetna na grzanki, bruschettę, dodatek do przekąsek oraz przydania ostrości sosom do makaronu.
Pomodori secchi
Suszone pomidory w oleju słonecznikowym i oliwie z oliwek z dodatkiem kaparów, czosnku, oregano, papryczki pikantnej peperoncino i octu winnego. Idealne do wielu potraw, sosów do pizzy oraz do podawania na desce.
Olive leccino denocciolate e condite
Drylowane oliwki leccino w zalewie z dodatkiem octu winnego, czosnku, kopru włoskiego, pikantnej papryczki peperoncino w oleju słonecznikowym. Idealne jako przekąska i przystawka. Świetne zarówno z makaronami jak i drugimi daniami.
Passata di pomodoro tradizionale
Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej.
Patè di olive verdi
Pasta z zielonych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
Sugo al basilico
Sos z bazylią ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, cięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki i oliwy z oliwek. Wystarczy podgrzać sos przez około 2-3 min na małym ogniu i wlać bezpośrednio na makaron.
Pate’ di carciofi
Pasta z karczochów. Miękki i kremowy miąższ karczoczów, o delikatnym i przyjemnym, lekko kwaskowatym smaku. Znakomity jako przekąska i sos do mięs.
Salsa dolce-piccante di Amarene
Salsa słodko-pikantna z owoców wiśni z aromatem musztardy. Znakomita do porchetty, pikantnych serów dojrzewających oraz z wysokiej jakości grillowanych mięs.
Capperi all’aceto
Kapary z górzystych terenów Kampanii, o charakterystycznym żyłkowaniu w białym occie winnym. Doskonałe zarówno do ryb, dań głównych jak i sosów do makaronów, zwłaszcza podane z tuńczykiem. Doskonały dodatek do pizzy.
Pesto alla Genovese
Pesto z bazylii Basilico Genovese. Produkt gotowy, pasteryzowany. Znakomity jako sos do makaronów, lasagne i kluseczek gnocchi. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek.
Broccoli Friarielli del Vesuvio
Brokuły friarielli ze stoków Wezuwiusza w zalewie z oleju słonecznikowego z czosnkiem i papryczką peperoncino. Znakomity neapolitański dodatek do makaronów, bruschetty, pizzy i mięs.
Finocchi grigliati del Vesuvio
Grillowane bulwy kopru włoskiego ze stoków Wezuwiusza w zalewie słodko-kwaśnej. Idealne jako dodatek do burraty i mozzarelli, doskonale wzbogacają sałatki i dania z makaronu. Ułożone na pizzy wyjętej z pieca dodają jej wyjątkowej świeżości.
Frutti del cappero all’aceto di vino
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym. W smaku przypominają tradycyjne kapary. Doskonałe na pizzę i do wielu dań.
Pacchetelle di Pomodorino Giallo Campano
Żółte pomidorki ze stoków Wezuwiusza. Idealne do delikatnych dań jak np. dania rybne, delikatne mięsa. Doskonałe do eleganckich i wyszukanych makaronów, pizzy i focacci.
Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.
Czerwone pomidorki z Wezuwiusza z certyfikatem DOP. Soczyste, pełne smaku pomidorki uprawiane na żyznej wulkanicznej glebie, pod gorącym słońcem południa. Doskonałe do mięs, ryb, makaronów i na pizzę.
Pomidory San Marzano DOP
Włoskie pomidory San Marzano DOP o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne na sos do pizzy neapolitańskiej i innych sosów pomidorowych.
Ser Bufala DOP Zizzona
Ser Bufala DOP Zizzona to świeży włoski ser z mleka bawolego o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym kremowym smaku, rodem z południa Włoch. Jego wygląd i nazwa nawiązują do kształtu obfitego kobiecego biustu. Zizzona doskonale komponuje się z wieloma produktami, sałatkami, wędlinami, daniami czy pizzą. Bardzo efektownie prezentuje się wypełniona farszem, w wersji na przyjęcia i okazałe spotkania towarzyskie.
Ser Dobbiaco
Ser półtwardy z pełnego mleka krowiego z górskiego regionu Alto Adige, dojrzewający od 2 do 6 miesięcy. Doskonały na grilla. Znakomicie sprawdzi się również na pizzy.
Ser Mozzarella di bufala campana DOP
Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.
Speck Del Duca
Włoski speck wieprzowy z wyselekcjonowanego mięsa o najwyższej jakości wędzony w dymie bukowym. Doskonały jako przystawka. Idealnie pasuje do pizzy oraz deski wędlin.
Speck semistagionato
Dojrzewający 5 miesięcy włoski speck z Trydentu z wysokogatunkowego, wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego o charakterystycznym smaku, który zawdzięcza przyprawom oraz tradycyjnej metodzie wędzenia na drewnie bukowym. Dokonały jako przystawka. Idealnie pasuje do pizzy oraz deski wędlin.
Voiello Fusilli
Wysokiej jakości makaron o kształcie świderków firmy Voiello tłoczony na matrycach z brązu. Doskonały do dań głównych, zapiekanek, sałatek i zup. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym z oliwkami, anchois i kaparami.
Voiello Linguine
Linguine jest to rodzaj długiego makaronu z mąki durum. Szczególny kształt tego makaronu sprawa, iż idealnie komponuje się z sosami na bazie ryb.
Voiello Penne rigate
Jeden z najbardziej znanych i popularnych makaronów w kształcie skośnej rurki, pochodzący z regionu Kampanii w południowej części Italii.
Voiello Rigatoni
Makaron rurki żebrowane Voiello
Voiello Spaghetti
Spaghetti to długi i cienki makaron o okrągłym przekroju. Produkowany wyłącznie z mąki durum i wody.