Oryginalne włoskie sery
Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.
W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.
Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.
Ser Burrata d’amore 100 g
Świeży ser typu pasta filata ze śmietanką. Produkt otrzymano z postrzępionej masy parzonej z dodatkiem śmietany UHT (stracciatella) w cienkiej powłoce również z masy parzonej (burrata). Wyjątkowo kremowy i uniwersalny produkt: jako samodzielna przystawka, jako dodatek do sałatek, makaronów, na pizzę (po wyjęciu z pieca) czy nawet do owocowych dań na słodko.
Ser Formaggio al Cocktail Manhattan
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego o smaku koktajlu Manhattan. Bajeczny, jak z amerykańskiego snu. Wyjątkowy ser do degustacji. Świetnie smakuje solo lub z kieliszkiem ulubionego wina i drobnych przekąsek.
Ser Formaggio Al Cocktail Martini
Niebieski ser z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany koktajlem Martini. Potężny, ponadczasowy i elegancki. Wyjątkowy ser do degustacji. Skosztuj go solo lub owocami czy bakaliami.
Ser Formaggio Choco 21
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany likierem czekoladowym. Wyjątkowy i niepowtarzalny. Idealny ser do degustacji.
Ser Formaggio Lemon
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany kwaśno-słodkim likierem Limoncino. Wyjątkowy ser do degustacji. Do skosztowania w formie deseru.
Ser Formaggio Oro Rosso
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany słodkim winem Raboso. Wyjątkowy ser do degustacji. Spróbuj kawałek Oro Rosso jako deser przy akompaniamencie kieliszka słodkiego wina Raboso.
Ser Formaggio Oro Verde
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany likierem pistacjowym. Wyjątkowy ser do degustacji.
Ser Formaggio Ubriaco Pinot Rose’ La Jara
Półtwardy ser z pasteryzowanego mleka krowiego dojrzewający w winie Pinot Rosè la Jara' i jego wytłokach. Wyjątkowy ser do degustacji. Można połączyć go z kieliszkiem Pinot Grigio aby zmaksymalizować doznania.
Ser Formaggio Fior D’Arancio DOCG
Ser pleśniowy typu Blue Cheese z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany w winie o aromatach pomarańczy Fior d'Arancio DOCG. Ser o wyjątkowej elegancji i niezwykłym smaku, prawdziwa harmonia zmysłów. Ser do degustacji.
Ser Ubriaco al Prosecco DOC
Ser półtwardy z pasteryzowanego mleka krowiego, uszlachetniany w winie Prosecco DOC. Doskonały w akompaniamencie zwłaszcza białych, świeżych, owocowych win.
Ser Pecorino a crosta fiorita „Cupido”
Ser "Amorek" z pasteryzowanego 100% mleka owczego z Toskanii, o skórce pokrytej przerostami kultur pleśniowych. Miękki serek o delikatnym smaku, dojrzewający do 20 dni. Gomółka o kształcie serca. Idealny wybór na Walentynki.
Ser Burrata d’amore
Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym sercem, specjalność włoskiego regionu Apulia. "Serce" burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.
Ser Burrata al Tartufo d’amore
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowana dzięki dodatkowi trufli. Specjalność regionu Apulia.
Ser Scamorza affumicata d’amore
Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.
Ser Scamorza bianca d’amore
Ser z masy parzonej o półtwardej konsystencji i charakterystycznym kształcie gruszki, delikatny w smaku, lekko słony. Znakomity jako przystawka z warzywami, lokalnym pieczywem, plasterkowanymi wędlinami oraz do dań zapiekanych.
Ser Formaggio toscano fresco ai Pistacchi
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii. Znakomity na talerz serów, doskonały zwłaszcza w akompaniamencie dobrego wina. Ma zastosowanie w wielu potrawach kulinarnych. Bardzo dobrze komponuje się z miodem akacjowym.
Ser Formaggio toscano fresco al Pepe nero
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii. Idealna propozycja do desek włoskich serów i przystawek. Doskonale komponuje się z wędlinami, a także z miodem.
Ser Formaggio toscano fresco al Peperoncino
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z Toskanii z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Idealny do deski serów. Znakomity samodzielnie. Świetnie komponuje się z rukolą, miodem czy szynką.