Oryginalne włoskie sery
Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.
W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.
Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

Masło z truflą Occelli® Burro con tartufo d’estate
Masło z mleka krowiego z dodatkiem trufli letniej w kawałkach. Idealne do makaronów, dań typu fonduta i patè. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka rozsmarowane na grzance lub jako dodatek do klasycznej jajecznicy.

Ser Occelli® al Barolo
Ser z mleka krowiego i mleka owczego dojrzewający w wytłokach winogron wzbogaconych winem Barolo DOCG. Ser do degustacji i medytacji. Dobrze komponuje się z wysokiej jakości winami vintage

Ser Occelli® Bianco di Langa al Tartufo
Ser na podpuszczce pochodzenia roślinnego wytwarzany z wysokiej jakości włoskiego mleka krowiego i koziego, wzbogacony płatkami trufli letniej. Znakomity zarówno jako przystawka jak i zwieńczenie posiłku.

Ser Occelli® Castelmagno DOP Alpeggio
Occelli® Castelmagno DOP Alpeggio to ser dojrzewający z mleka krowiego z ewentualnym dodatkiem mleka owczego lub koziego, wytwarzany od wieków w wysokich partiach Alp. Doskonały sam w sobie lub z dodatkiem miodu górskiego. Idealny do risotto, kluseczek gnocchi, ravioli i słonych wypieków.

Ser Occelli® Toma Monte Regale
Ser z mleka krowiego o słodkim smaku.

Ser Occelli® Tuma dla Paja
Ekskluzywny ser z mleka krowiego i owczego dojrzewający w sianie. Doskonały sam w sobie, znakomity jako aperitivo, zwłaszcza w akompaniamencie czerwonego wina.

Ser Occelli® Valcasotto D’Antan
Wysokiej jakości ser dojrzewający ze świeżego mleka krowiego. Znakomity sam w sobie. Idealny także jako dodatek lub na zakończenie posiłku.

Ser Occelli® Verzin 100 % Capra
Ser pleśniowy w 100% z mleka koziego. Idealny sam lub rozsmarowany na grzance. Doskonały jako dodatek do makaronów lub kluseczek gnocchi.

Masło Occelli® Burro Calco Mucca
Masło Beppino Occelli z włoskiej słodkiej śmietanki. Idealne do wszystkich dań oraz grzanek np. z łososiem, anchois. Znakomite jako dodatek do makaronów oraz do przygotowania deserów.

Ser Caciotta di Mucca
Świeży ser z mleka krowiego dojrzewającego 30/45 dni

Ser Occelli® al Malto d’orzo e Whisky
Ser z mleka krowiego o intensywnym zapachu i smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky

Ser Occelli® al Pepe Nero e Bacche Rosa
Ser z mleka krowiego i owczego, dojrzewający 4 miesiące, uszlachetniany czarnym pieprzem i różowym pieprzem peruwiańskim

Ser Occelli® con frutta e Grappa di Moscato
Ser długodojrzewający z mleka owczego i krowiego o zwartej konsystencji, uszlachetniany dodatkiem owoców i destylatem Grappa di Moscato

Ser Occelli® in foglie di castagno
Długodojrzewający ser z mleka owczego i krowiego, uszlachetniany liśćmi kasztanowca

Ser Occelli® nel fieno Maggengo
Ser długodojrzewający z mleka krowiego uszlachetniany majowym sianem

Ser Pecorino primo grezzo
Ser dojrzewający o białym miąższu i intensywnym aromacie, z zewnątrz pokryty oliwą z oliwek, dzięki której skórka uzyskuje charakterystyczny ciemny kolor.

Ser Pecorino toscano fresco ai pistacchi
Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii

Ser Pecorino toscano fresco al pepe nero
Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii

Ser Pecorino toscano fresco al peperoncino
Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino z Toskanii

Ser Pecorino toscano fresco al tartufo
Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z kawałeczkami trufli bianchetto i trufli letniej

Ser Pecorino toscano fresco alla noce
Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z orzechami włoskimi z Toskanii

Ser Pecorino toscano stagionato al pepe verde
Średnio dojrzewający ser z mleka owczego o intensywnym smaku, z dodatkiem marynowanego zielonego pieprzu. Ser wyrabiany ze świeżego pasteryzowanego mleka owczego, z dodatkiem naturalnej podpuszczki, wyselekcjonowanych kultur bakterii mlekowych, marynowanego zielonego pieprzu oraz soli z Saline di Volterra.

Ser Pecorino toscano stagionato al tartufo
Wyrafinowany dojrzewający ser z mleka owczego o intensywnym smaku, z dodatkiem płatków trufli.

Ser Scorzabionda
Ser średnio dojrzewający z mleka koziego o białym, kruchym miąższu i intensywnym aromacie, dojrzewający w sianie przez minimum 60 dni.

Ser z truflą letnią Crutin
Tradycyjny piemoncki długodojrzewający ser krowi z truflą letnią
Zachwyć podniebienia swoich klientów
