Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

44 produkty
Delduca - placeholder
Nowość
La Casearia Carpenedo

Ser Blu ’61® LUXURY DESIGN

Nowość

Ser Blue '61 to ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z rodziny serów dojrzewających. Dojrzewa w winie Raboso i owocach żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i niesamowitą harmonią smaków, łacząc w sobie ostry, słonawy smak sera ze słodkimi nutami owoców czerwonej żurawiny i aromatem wina

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Abbondio senza lattosio

Nowość

Miękki ser z mleka krowiego bez laktozy, dojrzewający min. 4 miesiące, o zdecydowanym i intensywnym smaku. Świetny na deskę serów. Ser dla osób z nietolerancją laktozy.

Delduca - placeholder
Nowość
La Casearia Carpenedo

Ser Briscola® Bio al Raboso

Nowość

Briscola BIO to organiczny ser rzemieślniczy z pasteryzowanego krowiego z regionu Veneto, dojrzewający min. 4 miesiące, uszlachetniany winogronami i winem Raboso DOC. Ser do degustacji. Znakomity z czerwonymi winami.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Perlagrigia sotto cenere

Ser z pasteryzowanego mleka krowiego z truflą, dojrzewający minimum miesiąc. Jego skórka uszlachetniana jest ziołami i naturalnym popiołem bukowym. Wyjątkowy ser do degustacji, świetnie smakuje solo przy kieliszku wina.

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Scamorza bianca d’amore

Nowość

Ser z masy parzonej o półtwardej konsystencji i charakterystycznym kształcie gruszki, delikatny w smaku, lekko słony. Znakomity jako przystawka z warzywami, lokalnym pieczywem, plasterkowanymi wędlinami oraz do dań zapiekanych.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Basajo

Wyjątkowy ser pleśniowy o kremowej konsystencji, produkowany z surowego mleka owczego i poddawany długiemu okresowi dojrzewania w moszczu  szczepu winogron Passito bianco. Pokryty rodzynkami z tych samych winogron. Rozkosz degustacji. Produkt TOP GOURMET

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Baronerosso® al Barbera D’Asti DOCG

Baronerosso to rzemieślniczy ser dojrzewający z pasteryzowanego mleka koziego, uszlachetniany w winogronach Barbera i winie "Barbera d'Asti DOCG". Otula smakiem, pozostawiając przyjemny posmak czerwonego wina i wiśni. Ser do degustacji. Znakomity z winem Barbera D'Asti, Cabernet czy Chardonnay.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Blu ’61

Ser Blue '61 to ser pleśniowy z mleka krowiego. Dojrzewa w słodkim winie rodzynkowym Raboso i owocach żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i niezwykłą harmonią smaków. Idealne połączenie nut słodkich ze słonymi. Intensywny smak sera pleśniowego przełamują aromaty owoców żurawiny kanadyjskiej. Prestiżowy ser do degustacji.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Caciobirraio

Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie, o miesięcznym okresie dojrzewania. Idealny do desek serów i do piwa.

Delduca - placeholder

Ser Dolomitico

Ser pleśniowy z mleka krowiego na piwie dwusłodowym, dojrzewający minimum 50 dni, z silnym aromatem chmielu. Doskonały na przystawkę w towarzystwie wędlin wieprzowych oraz lekkiego, jasnego piwa. Świetnie pasuje do potraw z warzyw, doskonały do świeżych sałatek z orzechami, cytrusami lub zielonym jabłkiem oraz jako składnik pizzy.

Delduca - placeholder

Ser Fiaschetto Scamorza affumicata

Wędzony ser z mleka krowiego, podpuszczkowy, dojrzewający 6 miesięcy. Na skórce bursztynowy, po rozkrojeniu o białej barwie. Delikatny, o świeżym, lekko wędzonym smaku. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Formaggio toscano fresco ai Pistacchi

Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii. Znakomity na talerz serów, doskonały zwłaszcza w akompaniamencie dobrego wina. Ma zastosowanie w wielu potrawach kulinarnych. Bardzo dobrze komponuje się z miodem akacjowym.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Formaggio toscano fresco al Pepe nero

Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii. Idealna propozycja do desek włoskich serów i przystawek. Doskonale komponuje się z wędlinami, a także z miodem.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Formaggio toscano fresco al Peperoncino

Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z Toskanii z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Idealny do deski serów. Znakomity samodzielnie. Świetnie komponuje się z rukolą, miodem czy szynką.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Formaggio toscano fresco al Tartufo

Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z kawałeczkami trufli bianchetto i trufli letniej. Doskonały jako przystawka i przekąska. Perfekcyjnie łączy się z winami. Ma zastosowanie w różnych potrawach kulinarnych, ale równie dobrze smakuje sam. Ser dla smakoszy ceniących smak trufli.

Delduca - placeholder
Caseificio Nuovo

Ser Formaggio toscano fresco alla Noce

Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z Toskanii z dodatkiem orzechów włoskich, o bardzo przyjemnym aromacie. Idealny na deskę serów.

Delduca - placeholder
Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® al Malto d’orzo e Whisky

Nowość

Ser z mleka krowiego i koziego o intensywnym zapachu i smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky. Znakomity w akompaniamencie ciemnych rzemieślniczych piw jak również whisky. Idealnym słodkim towarzyszem tego sera jest konfitura z owoców leśnych.

Delduca - placeholder
Nowość
Beppino Occelli

Ser Occelli® al Pepe Nero e Bacche Rosa

Nowość

Ser z mleka krowiego i owczego, dojrzewający 4 miesiące, uszlachetniany czarnym pieprzem i różowym pieprzem peruwiańskim

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA