Doskonałe mąki

Oferujemy prawdziwe włoskie mąki idealne do przygotowania makaronu i pizzy. Nasze mąki zapewniają sukces w procesie wyrabiania ciasta na pizzę doskonałą: zarówno cienką i chrupiącą, jak i miękką i puszystą.

Posiadamy mąki pszenne i mąki z innych ziaren. Jednym z najbardziej klasycznych produktów jest mąka farina 00 doceniana przez mistrzów kuchni i pizzerów.

18 produktów
Delduca - placeholder
Nowość
Polselli

Polselli Farina Mix La Romana Verde

Nowość

Mieszanka Polselli La Romana Verde do wyrobu Pinsa Romana oraz pizzy, wypiekanych na blasze

Delduca - placeholder
Nowość
Polselli

Polselli Farina Mix La Romana Rossa

Nowość

Mieszanka Mix Polselli La Romana Rossa do wyrobu klasycznej pizzy z łopaty oraz Pinsa Romana

Delduca - placeholder
Polselli

Polselli Farina Integrale

Mąka pełnoziarnista z miękkich ziaren pszenicy do wyrobu pieczywa pełnoziarnistego, pizzy razowej i pełnoziarnistych słodkich wypieków

Delduca - placeholder
Nowość
Polselli

Polselli Farina Mix Contemporanea

Nowość

Mieszanka mąk z miękkich ziaren pszenicy typu 0 z dodatkiem naturalnego zakwasu. Polecana do przygotowania pizzy neapolitańskiej o wysokiej przyswajalności i lekkości

Delduca - placeholder
Polselli

Polselli Farina Classica BLU

Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00. Polecana do ciasta bezpośredniego, o średnim czasie wyrastania (8-10 godzin). Doskonale nadaje się do przygotowania pizzy neapolitańskiej.

Delduca - placeholder
Polselli

Polselli Farina Vivace ROSSA

Mąka wysokiej jakości pozwalająca na otrzymanie ciasta cechującego się dużą elastycznością i podatnego na formowanie. Doskonała do wypieków slow cooking w niskiej temperaturze, klasycznej pizzy i pizzy pieczonej na blasze o długim czasie wyrastania. Średni czas wyrastania 16-18 godzin.

Delduca - placeholder
Polselli

Polselli Farina Ideale VERDE

Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 odpowiednia do wyrobu pizzy tradycyjnej, nadaje się do ciasta bezpośredniego o krótkim czasie wyrastania (3-6 godzin).

Delduca - placeholder
Polselli

Polselli Farina Super GIALLA

Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 o dużej sile i dużej zawartości białka. Polecana zwłaszcza do wypieków na zaczynie, o długim czasie wyrastania (24-26 godzin). Idealna do wszystkich wypieków, w tym chleba, pizzy, ciast

Delduca - placeholder
Polselli

Polselli Farina Classica la Zero

Mąka Classica La Zero z miękkich ziaren pszenicy typu 0. Polecana do ciasta wytwarzanego metodą bezpośrednią, o średnim czasie dojrzewania, nadaje się do przygotowania typowej pizzy neapolitańskiej

Delduca - placeholder
Nowość
Polselli

Polselli Farina Linea Zero tipo 0

Nowość

Mąka typu 0 z miękkich ziaren pszenicy do wyrobu pizzy o średnim okresie wyrastania oraz produktów na zakwasie wypiekanych w piecu

Delduca - placeholder
Nowość
Polselli

Polselli Farina Linea 00 Superfine Soft

Nowość

Mąka typu 00 Superfine Soft z miękkich ziaren pszenicy Ideale per Pizza. Szczególnie polecana do przygotowania pizzy, focacci i chleba z ciasta przygotowanego metodą pośrednią.

Delduca - placeholder
Nowość
Polselli

Polselli Farina Linea Zero tipo 1

Nowość

Mąka typu 1 z miękkich ziaren pszenicy, bogata w sole mineralne i witaminy. Polecana zarówno do wypieków słonych jak i słodkich.

Delduca - placeholder
Nowość
Polselli

Polselli Farina Linea Zero tipo 2

Nowość

Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 2 o wyższej zawartości otrębów, soli mineralnych i witamin

Delduca - placeholder
Polselli

Polselli Semola rimacinata di grano duro

Semola rimacinata to mąka z twardego ziarna pszenicy powtórnie mielona. Uzyskuje się z niej wypieki o żółtawym zabarwieniu i długiej przydatności do spożycia. Znakomita m.in. do wypieku chleba i regionalnych specjałów.

Delduca - placeholder
Polselli

Polselli VOILÀ Farina per spolvero

Podsypka VOILÀ. Gwarantuje optymalny wypiek i kolor pizzy. Eliminuje pył, przypalenia na spodzie i klejenie się ciasta podczas wyrabiania.

Delduca - placeholder
Polselli

Polselli Lievito secco natura

Drożdże suche do wyrobu pizzy, chleba. 100% naturalny zakwas. Produkt o wyjątkowych właściwościach potrafiący poprawić smak i aromat wyrabianego ciasta, zwiększając jego elastyczność i wytrzymałość.

Delduca - placeholder

Naturkraft per pizza napoletana

Naturkraft per pizza napoletana

Delduca - placeholder

Spolverina per pizza Le 5 stagioni

Podsypka z pszenicy durum. Ułatwia przygotowanie pizzy. Zapobiega przyklejaniu ciasta do blatu, ułatwia proces wypiekania pizzy, zwiększa chrupkość pizzy i nadaje złotawy odcień jej brzegom.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA