Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
Salame Firenze Boschi
Dojrzewające salami wieprzowe Firenze o aromacie kopru włoskiego, to klasyk wśród włoskich wędlin. Toskańska wędlina w naturalnym jelicie, dojrzewająca 80 dni. Polecana do kanapek (np. focacci czy schiacciaty), na pizzę oraz na pinsę. Znakomita jako przekąska przy akompaniamencie czerwonego wina.
Salame Ungherese Boschi
Dojrzewające salami z włoskiej wieprzowiny w naturalnym jelicie. Dojrzewa średnio 80 dni, ma cylindryczną formę. Idealne do kanapek, talerza wędlin, a także na pizzę czy pinsę.
Spianata Piccante Boschi
Dojrzewające salami z włoskiej wieprzowiny w syntetycznej osłonce. Dojrzewa średnio 60 dni oraz charakteryzuje się pikantnym smakiem oraz spłaszczoną formą. Pikantny smak uwydatni charakter chrupiącej pizzy oraz kanapek na zimno i ciepło.
Salame Contadino Boschi
Dojrzewające salami wieprzowe Contadino to wyjątkowa włoska wędlina. Charakteryzuje się nieregularnością naturalnej osłonki z jelita okalającej mięso, jest wiązane ręcznie oraz dojrzewa średnio 60 dni. Idealnie sprawdzi się w ramach deski wędlin i serów, a także w chrupiących focacciach czy schiacciatach, tworząc z innymi dodatkami wyjątkowe kanapki idealne na lunch.
Prosciutto Di Parma DOP 30 mesi
Najwyższej jakości Szynka Parmeńska DOP dojrzewająca minimum 30 miesięcy, bez kości. Dojrzewająca szynka wieprzowa to aromatyczna propozycja dla koneserów. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.
Prosciutto Di Parma DOP 18 mesi
Szynka parmeńska DOP dojrzewająca 18 miesięcy. Dojrzewająca szynka wieprzowa crudo to aromatyczna propozycja dla koneserów. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.
Ser Pecorino a crosta fiorita „Cupido”
Ser "Amorek" z pasteryzowanego 100% mleka owczego z Toskanii, o skórce pokrytej przerostami kultur pleśniowych. Miękki serek o delikatnym smaku, dojrzewający do 20 dni. Gomółka o kształcie serca. Idealny wybór na Walentynki.
Felino IGP
Salami z najcenniejszych partii najwyższej jakości włoskiej wieprzowiny w osłonce z naturalnego jelita. Produkt z certyfikacją IGP. Polecany na talerz wędlin.
Salame Napoli
Jedno z najczęściej sprzedawanych salami we Włoszech. Jest średnio mielone, a pod koniec dojrzewania lekko podwędzane na drewnie bukowym. Doskonałe z czerwonym winem.
Salame Milano
Dojrzewające salami wieprzowe Milano to klasyk wśród włoskich wędlin. W naturalnym jelicie, wiązane ręcznie i dojrzewające 80 dni. Polecamy do kanapek, na pizzę oraz na pinsę.
Bocconcini di Salame Boschi
Bocconcini to aromatyczne mini salami o wyraźnym smaku, wytwarzane na bazie włoskich tusz wieprzowych, z dodatkiem przypraw i wina. Znakomite jakościowo mięsne kąski połączone ze sobą sznurem wędliniarskim. Świetne jako pożywna przekąska.
Coppa di Parma IGP
Karkówka wieprzowa z certyfikacją Parma IGP o delikatnym aromacie. Idealna w ramach aperitifu, na deskę wędlin i na pizzę. Doskonała w towarzystwie gorących grzanek i pasztetu warzywnego. Świetnie komponuje się z dobrym białym winem np. Pinot Grigio.
Salame Ventricina
Dojrzewające salami wieprzowe o średnim stopniu mielenia. Pikantnie doprawione. Idealnie nada się na deskę wędlin do popołudniowego aperitifu.
Prosciutto Stagionato Pressato „Primula”
Dojrzewająca prasowana szynka wieprzowa z tusz UE o niezwykle delikatnym smaku, aromatyczna i bardzo przyjemna dla podniebienia. Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.
Prosciutto Crudo Mattonella „Primula”
Dojrzewająca szynka wieprzowa z tusz UE, prasowana, formowana w kształt bloku. Ma delikatny "słodki" i trwały smak, charakterystyczny dla włoskiej szynki dojrzewającej. Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.
Prosciutto crudo stagionato a fettine con separa fette
Dojrzewająca szynka wieprzowa w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.
Ser Formaggio toscano fresco ai Pistacchi
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii. Znakomity na talerz serów, doskonały zwłaszcza w akompaniamencie dobrego wina. Ma zastosowanie w wielu potrawach kulinarnych. Bardzo dobrze komponuje się z miodem akacjowym.
Ser Formaggio toscano fresco al Pepe nero
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii. Idealna propozycja do desek włoskich serów i przystawek. Doskonale komponuje się z wędlinami, a także z miodem.