![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/001_SALAME-FELINO-CULARE_CLASSICA_Bianco-370x247.jpg)
Felino IGP
Peklowane salami z czystej włoskiej wieprzowiny, w naturalnych osłonkach z jelita. Do rozpoczęcia fermentacji nie stosuje się kultur starterowych. Produkt z certyfikacją IGP. Polecany do talerza wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/040_SALAME-NAPOLI_CLASSICA_Bianco-1-370x223.jpg)
Salame Napoli
Jedno z najczęściej sprzedawanych salami we Włoszech. Jest średnio mielone, a pod koniec dojrzewania lekko podwędzane na drewnie bukowym. Doskonałe z czerwonym winem.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/026_STROLGHINO_singolo-210x315.png)
Strolghino
Dojrzewające salami z czystej włoskiej wieprzowiny, w naturalnych osłonkach z jelita. Dojrzewające przeważnie 15 dni. Polecamy podawać je w ramach talerza wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/036_SALAME-MILANO_CLASSICA_Bianco-1-370x240.jpg)
Salame Milano
Dojrzewające salami wieprzowe Milano to klasyk wśród włoskich wędlin. W naturalnym jelicie, wiązane ręcznie i dojrzewające 80 dni. Polecamy do kanapek, na pizzę oraz na pinsę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/027_BOCCONCINI_CLASSICA_Bianco-370x247.jpg)
Bocconcini di Salame
Bocconcini to aromatyczne mini salami o wyraźnym smaku. Mięso pochodzi od włoskich świń, a całość łączy się w sznur, składający się z 8 "mieśnych kąsków". Świetne jako pożywna przekąska.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/200_220_COPPA_CLASSICA_Bianco-370x247.jpg)
Coppa di Parma IGP
Karkówka wieprzowa z certyfikacją Parma IGP o delikatnym aromacie. Idealna w ramach aperitifu, na deskę wędlin i na pizzę. Doskonała w towarzystwie gorących grzanek i pasztetu warzywnego. Świetnie komponuje się z dobrym białym winem np. Pinot Grigio.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/049E-VENTRICINA_CLASSICA_Bianco-370x247.jpg)
Salame Ventricina
Dojrzewające salami wieprzowe o średnim stopniu mielenia. Pikantnie doprawione. Idealnie nada się na deskę wędlin do popołudniowego aperitifu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/450-PROSCIUTTO-STAGIONATO-PRIMULA-S_OSSO-PRESSATO_CLASSICA-370x247.jpg)
Prosciutto Stagionato Pressato „Primula”
Dojrzewająca prasowana szynka wieprzowa z tusz UE o niezwykle delikatnym smaku, aromatyczna i bardzo przyjemna dla podniebienia. Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/458_PROSCIUTTO-CRUDO-STAGIONATO-DISOSSATO-MATTONELLA-236x315.jpg)
Prosciutto Crudo Mattonella „Primula”
Dojrzewająca szynka wieprzowa z tusz UE, prasowana, formowana w kształt bloku. Ma delikatny "słodki" i trwały smak, charakterystyczny dla włoskiej szynki dojrzewającej. Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Prosciutto-Crudo-di-Parma-intero-315x315.jpg)
Prosciutto crudo Parma DOP
Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Polselli-farina-Gluten-free-1-kg-315x315.jpg)
Polselli Farina senza glutine per Pizza
Mąka bezglutenowa, idealna do wyrobu chleba, pizzy, focacci.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/04/giacomino-1024x683-1-370x247.jpg)
I Giacomini
Giacomini to podwędzana wędlina dojrzewająca z najszlachetniejszych partii wieprzowiny, uszlachetniana w ziołach i winie Marsala. Idealna solo lub jako elegancki dodatek do deski wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/04/skenal-1-370x291.jpg)
Skenal (Filone Suino Stagionato) DeStefani
Skenal czyli schab wieprzowy ze skórą to delikatnie podwędzana wędlina z najszlachetniejszych części schabu wieprzowego. Idealny na deskę wędlin, do letnich sałatek i letnich dań na zimno.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Speck-Sauris-Del-Duca-1-315x315.jpg)
Speck Sauris
Podwędzany udziec wieprzowy - rodzaj szynki dojrzewającej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony. Jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris w północnych Włoszech.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/04/Salsiccia-Piccante-Sauris.-315x315.jpg)
Salsiccia piccante Sauris
Wysokiej jakości wędlina dojrzewająca z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Sapore-di-sale-199x315.png)
Polselli Sale marino artigianale
Bogata w magnez, jod oraz inne elementy odżywcze niezbędne dla ludzkiego organizmu. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/filetto-Sauris-1-96x315.png)
Filetto di Sauris
Dojrzewająca włoska polędwiczka wieprzowa Sauris o delikatnie „słodkim” i zarazem szlachetnym smaku podkreślonym ziołami i delikatnym wędzeniem w dymie bukowym. Znakomita wykwintna przystawka bądź przekąska. Produkt dla wyjątkowo wymagających podniebień.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Fiocco-di-Sauris-1-1-315x315.jpg)
Fiocco di Sauris
Fiocco di Sauris to szynka wieprzowa najwyższej jakości, delikatnie podwędzana w dymie bukowym, a następnie poddawana procesowi dojrzewania. Charakteryzuje się wyjątkowo szlachetnym, pełnym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Znakomita zarówno jako przystawka jak i samodzielne danie.