Salame Ventricina
Dojrzewające salami wieprzowe o średnim stopniu mielenia. Pikantnie doprawione. Idealnie nada się na deskę wędlin do popołudniowego aperitifu.
Prosciutto Stagionato Pressato „Primula”
Dojrzewająca włoska szynka wieprzowa "Primula". Ma niezwykle słodki smak, jest aromatyczna oraz bardzo przyjemna dla podniebienia. Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.
Prosciutto Crudo Mattonella
Dojrzewająca włoska szynka wieprzowa. Ma słodki i trwały smak, Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.
Mortadella La Nera al tartufo
Mortadella wieprzowa "La Nera" z płatkami trufli czarnej letniej. Najwyższej jakości wędlina dla koneserów z regionu Emilia-Romania. Doskonała do wyszukanych panini i tostów, na pizzę i pinsę gourmet. Znakomita na deskę wędlin gourmet. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do wyszukanego aperitivu. Idealnie komponuje się z szampanem.
Mortadella La Rossa con pistacchio al peperoncino
Mortadella wieprzowa "La Rossa" z kawałeczkami pistacji i płatkami peperoncino. Wysokiej jakości wędlina z regionu Emilia-Romania. Doskonała do panini i kanapek, na wyszukane tosty, pizzę czy pinsę. Znakomita na deskę wędlin. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do aperitivu. Idealnie komponuje się z czerwonym winem.
Ser Perline di mozzarella 120g
Mozzarella w formie malutkich kuleczek o wadze 1 grama z pasteryzowanego mleka krowiego. 100% produkt włoski. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite na zimno jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki, jak też na ciepło np. na pizzę gourmet.
Prosciutto stagionato CRU’ Dolce Del Duca
Szynka wieprzowa, dojrzewająca minimum 12 miesięcy. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku i zwartej strukturze. Doskonale komponuje się z wieloma daniami, od przystawek aż po desery.
Prosciutto crudo Parma DOP
Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.
Base per Pinsa Romana
Wstępnie wypieczona Pinsa Romana to baza pod prawdziwą, oryginalną rzymską pinsę, której początki sięgają starożytnego Rzymu. Obłożona najwyższej jakości włoskimi składnikami to doskonała alternatywa dla pizzy.
Polselli Farina Mix La Romana Verde
Mieszanka Polselli La Romana Verde do wyrobu Pinsa Romana oraz pizzy, wypiekanych na blasze
Polselli Farina Mix La Romana Rossa
Mieszanka Mix Polselli La Romana Rossa do wyrobu klasycznej pizzy z łopaty oraz Pinsa Romana
Polselli MANITOBA Farina di grano tenero tipo 0
Bardzo wszechstronna mieszanka miękkich odmian pszenicy kanadyjskiej do wypieków drożdżowych lub jako dodatek do mąki podstawowej.
Polselli Farina Integrale
Mąka pełnoziarnista z miękkich ziaren pszenicy do wyrobu pieczywa pełnoziarnistego, pizzy razowej i pełnoziarnistych słodkich wypieków
Polselli Farina Mix Contemporanea
Mieszanka mąk z miękkich ziaren pszenicy typu 0 z dodatkiem naturalnego zakwasu. Polecana do przygotowania pizzy neapolitańskiej o wysokiej przyswajalności i lekkości
Polselli Farina Classica BLU
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00. Polecana do ciasta bezpośredniego, o średnim czasie wyrastania (8-10 godzin). Doskonale nadaje się do przygotowania pizzy neapolitańskiej.
Polselli Farina Vivace ROSSA
Mąka wysokiej jakości pozwalająca na otrzymanie ciasta cechującego się dużą elastycznością i podatnego na formowanie. Doskonała do wypieków slow cooking w niskiej temperaturze, klasycznej pizzy i pizzy pieczonej na blasze o długim czasie wyrastania. Średni czas wyrastania 16-18 godzin.
Polselli Farina Ideale VERDE
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 odpowiednia do wyrobu pizzy tradycyjnej, nadaje się do ciasta bezpośredniego o krótkim czasie wyrastania (3-6 godzin).
Polselli Farina Super GIALLA
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 o dużej sile i dużej zawartości białka. Polecana zwłaszcza do wypieków na zaczynie, o długim czasie wyrastania (24-26 godzin). Idealna do wszystkich wypieków, w tym chleba, pizzy, ciast