222 produkty
Delduca - placeholder

Ser Pura Capra

Miękki ser ze 100% mleka koziego z regionu Veneto. Miesięczny proces dojrzewania podkreśla słodkawe nuty smakowe i lekko kwaskowata nutę koziego mleka. Jest delikatny i przyjemny w smaku. Doskonały, aby od niego zacząć odkrywać świat kozich serów. Polecany na deskę serów.

Delduca - placeholder

Ser Ricotta affumicata

Ser o miękkiej konsystencji i cieniutkiej skórce z delikatnym wędzonym posmakiem. Wędzony na naturalnym drewnie bukowym. Starta wędzona ricotta nadaje szczególnego akcentu zapiekanym makaronom i faszerowanym warzywom. Można ją również zaproponować na deskę serów.

Delduca - placeholder

Ser Ricotta fresca

Świeży serek typu twarogowego o gęstej, kremowej konsystencji. Powstaje ze śmietanki z mleka krowiego i serwatki po produkcji serów podpuszczkowych. Idealny jako farsz do makaronów (tortellini, ravioli itp.). Ricotta świetnie smakuje sama. Doskonała jako składnik ciast i deserów.

Delduca - placeholder
Nowość
Latteria Perenzin

Ser Robiola di Capra sac-à-poche

Nowość

Kremowy pasteryzowany ser kozi z regionu Wenecja Euganejska, w rękawie cukierniczym. Idealny do nadziewania. Uniwersalny - doskonale sprawdzi się na zimno do krakersów, kanapek, jak i na ciepło do sosów do makaronu czy ravioli.

Delduca - placeholder

Ser Toma blu alle erbette aromatiche

Ser pleśniowy półtwardy z mleka krowiego dojrzewający w beczce w górskim sianie i aromatycznych ziołach. Intensywny w smaku, aromatem nawiązuje do runa leśnego. Najlepiej smakuje sam z lampką dobrego wina. Król na desce serów, może być wykorzystywany do risotto, polenty i mięs. Idealny podawany w temperaturze pokojowej.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Ubriaco di Amarone DOCG

Półtwardy ser z niepasteryzowanego mleka krowiego dojrzewający w winie Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.G. Wyjątkowy ser do medytacji zwłaszcza w akompaniamencie dobrych czerwonych win.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Ubriaco di Prosecco DOC

Ser półtwardy z niepasteryzowanego mleka krowiego o delikatnym, świeżym, lekko kwaskowatym smaku, aromacie owoców cytrusowych i zielonego jabłka, dojrzewający przez minimum 4 miesiące w wytłokach gronowych i winie Prosecco DOC. Poleca się serwować go w akompaniamencie białych win. Ziołowo-orzechowe nuty sera idealnie współgrają z aperitifem ze świeżych, owocowych win.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Ubriaco di Raboso

Ser twardy z mleka krowiego, dojrzewający, uszlachetniany w winie "Raboso IGT" i moszczu winogron szczepu Raboso. W smaku intensywny, głęboki, winny, lekko ostry. Najpełniej rozwija swój aromat w temperaturze otoczenia. Znakomity zwłaszcza w towarzystwie czerwonych i białych win.

Delduca - placeholder

Ser Vento d’estate

Ser Vento d'estate z pasteryzowanego krowiego mleka. Twardy ser dojrzewający w dębowych beczkach z sianem z wysokich partii gór w Treviso. Charakteryzuje się świeżym smakiem o wyraźnym aromacie siana, posmakiem rumianku i dzikiej mięty. Doskonały, wykwintny ser "z górnej półki" dla wyrafinowanych podniebień. Doskonały na deskę serów Gourmet. Znakomity z białym winem.

Delduca - placeholder

Sopressa nostrana

Włoski salceson przygotowywany z wysokogatunkowego mięsa wieprzowego. Przyprawiony ziołami i czerwonym winem. Prawdziwy włoski rarytas. Doskonały na talerz wędlin, do kanapek, również jako przystawka. Świetny do ciepłego dania do polenty z grzybami. Dobrze komponuje się również na pizzy z serem grana padano i borowikami.

Delduca - placeholder
Nowość

Sopressa saporita

Nowość

Włoska tradycyjna sopressa z wysokogatunkowego mięsa wieprzowego wzbogacona przyprawami i naturalnymi aromatami. Doskonała na talerz wędlin i do przystawek. Świetna do ciepłego dania do polenty z grzybami. Dobrze komponuje się również na pizzy z serem grana padano i borowikami.

Delduca - placeholder

Spolverina per pizza Le 5 stagioni

Podsypka z pszenicy durum. Ułatwia przygotowanie pizzy. Zapobiega przyklejaniu ciasta do blatu, ułatwia proces wypiekania pizzy, zwiększa chrupkość pizzy i nadaje złotawy odcień jej brzegom.

Delduca - placeholder

Tonno Filetti Lukus

Wysokiej jakości filety z tuńczyka w oliwie z oliwek. Doskonale komponują się z bakłażanem, cukinią i grillowaną papryką, doprawione oliwką z oliwek, pietruszką i octem balsamicznym. Idealne do drugich dań.

Delduca - placeholder

Toscaiole

Prostokątne kromki delikatnego chleba, do przygotowywania tostów na ciepło. Idealnie komponują się z farszem mięsnym, serowym, warzywnym i wszelkiego rodzaju sosami.

Delduca - placeholder
Tenuta Sant’Anna

Wino Bianco Lison

Najbardziej typowe białe wino w całej gamie Lison Pramaggiore. Elegancki bukiet o aromatach polnych kwiatów i świeżych owoców. Świeże i proste, z przyjemnym migdałowym wykończeniem. Znakomite jako aperitif, do przystawek, ryb i białych mięs.

Delduca - placeholder
Tenuta Sant’Anna

Wino Cabernet Sauvignon

Wino czerwone ze szczepów wywodzących się z Bordeaux o aromatach dojrzałych czerwonych owoców, z wyraźnymi nutami wiśni maraska. Znakomite z wyrazistymi w smaku włoskimi pierwszymi daniami oraz mięsnymi drugimi daniami. Wszechstronne i uniwersalne wino, które dobrze komponuje się ze znakomitą większością dań.

Delduca - placeholder
Tenuta Sant’Anna

Wino Chardonnay DOC

Wino białe ze szczepu wywodzącego się z Burgundii o kwiatowych i owocowych aromatach, z wyraźnymi nutami jabłka golden, białej brzoskwini i kwiatów akacji. Bardzo przyjemne nuty mineralne, harmonijne połączenie miękkości ze świeżością. Znakomite jako aperitif, do przystawek i wszelkich rodzajów ryb oraz łagodnych serów.

Delduca - placeholder
Tenuta Sant’Anna

Wino Merlot DOC Venezia

Czerwone wytrawne wino o intensywnym rubinowym kolorze z delikatnymi odcieniami purpury. Świeży owocowy bukiet z aromatami czerwonych owoców. Doskonałe do typowych wędlin regionu Veneto i makaronów z sosami mięsnymi.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA