Beppino Occelli
Najlepsze sery Beppino Occellego są wynikiem ewolucji smaku i ciągłego poszukiwania najwyższej jakości surowców.
Via lattea (droga mleczna) rozpoczyna się w Langhe i prowadzi przez obszar Cuneo na pastwiska Castelmagno i Valgrana, a następnie dociera do Valcasotto. Tutaj sery, dzięki stałej opiece naszych ekspertów, dojrzewają przez długi czas na drewnianych deskach, które rozwijają ich smak i wzbogacają strukturę.
Pasja Beppino Occellego sięga do lokalnych tradycji serowarskich, a w połączeniu z jego wielką kreatywnością, pozwoliła na stworzenie szerokiej gamy serów (świeżych, krótko i długo dojrzewających, truflowych, serów z przerostem niebieskiej pleśni, serów gran riserva i d.o.p.). To szeroki wybór produktów cenionych przez smakoszy za ich jakość.
Dowiedz się więcej o producencie Beppino Occelli!
Chcesz poznać ofertę produktów od tego producenta? Zobacz produkty!
“It’s so good you can eat it by itself. 40 years of quality on your table"
“If possible, Beppino Occelli’s butter is best tasted raw because on a baguette or just off the knife is by far the best way.”
“It’s so good it can even be eaten on its own”
Historia Beppino Occellego jest bardzo osobistą historią smaku opartą na sprzecznych odczuciach i wrażeniach. Przynosi satysfakcję, ale również poświęcenie i niezrozumienie, które wynikają z mentalności oraz stylu życia narzuconego przez przemysłowy sposób myślenia i kulturowe zubożenie terenów wiejskich i gór.
Wbrew tym przeszkodom Beppino Occelli zaproponował swoje własne wyroby i interpretacje tradycyjnych produktów zrodzonych z jego głębokiej miłości do miejsca, w którym się urodził: do Langhe i Alp.
Dostawca oferuje produkty (sery pleśniowe, truflowe, długodojrzewające, świeże i inne) cenione przez smakoszy za ich wyjątkowy smak i jakość.