Włoskie wędliny
W naszej ofercie znajdują się włoskie wędliny pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa, w tym najlepszych gatunków wieprzowiny i wołowiny.
Posiadamy najlepsze włoskie wędliny prosciutto crudo i cotto, w tym szynkę parmeńską, mortadella, speck, pancetta i wiele rodzajów salami. Idealne jako przekąska lub składnik smakowitego posiłku.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/200_220_COPPA_CLASSICA_Bianco-370x247.jpg)
Coppa Di Parma IGP
Coppa z Parmy to jedna z wieprzowych wędlin produkowanej z karczku świń, należących do parmeńskiej sztuki rzeźniczej, produkt z certyfikacją IGP. Polecamy w ramach deski wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/049E-VENTRICINA_CLASSICA_Bianco-370x247.jpg)
Salame Ventricina
Dojrzewające salami wieprzowe o średnim stopniu mielenia. Pikantnie doprawione. Idealnie nada się na deskę wędlin do popołudniowego aperitifu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/05/prodotto-nera-370x231.png)
Mortadella La Nera al tartufo
Mortadella wieprzowa "La Nera" z płatkami trufli czarnej letniej. Najwyższej jakości wędlina dla koneserów z regionu Emilia-Romania. Doskonała do wyszukanych panini i tostów, na pizzę i pinsę gourmet. Znakomita na deskę wędlin gourmet. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do wyszukanego aperitivu. Idealnie komponuje się z szampanem.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Prosciutto-Crudo-di-Parma-intero-315x315.jpg)
Prosciutto crudo Parma DOP
Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/04/giacomino-1024x683-1-370x247.jpg)
I Giacomini
Giacomini to podwędzana wędlina dojrzewająca z najszlachetniejszych partii wieprzowiny, uszlachetniana w ziołach i winie Marsala. Idealna solo lub jako elegancki dodatek do deski wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/04/skenal-1-370x291.jpg)
Skenal (Filone Suino Stagionato) DeStefani
Skenal czyli schab wieprzowy ze skórą to delikatnie podwędzana wędlina z najszlachetniejszych części schabu wieprzowego. Idealny na deskę wędlin, do letnich sałatek i letnich dań na zimno.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/11/cotechino-cotto-95x315.jpg)
Cotechino di Modena IGP
Tradycyjna włoska grubo mielona wędlina wieprzowa z Modeny z certyfikatem pochodzenia IGP. Rodzaj golonki, spożywanej we Włoszech tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/10/Carpaccio-di-bufala-315x315.jpg)
Carpaccio di Bufala
Świeże mięso bawolic z wyselekcjonowanych włoskich hodowli do przygotowania najwyższej jakości carpaccio o delikatnym i wyrafinowanym smaku
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/10/pancetta-coppata-315x315.jpg)
Pancetta coppata
Pancetta coppata to połączenie chudego boczku (pancetta) z coppą czyli karkówką wieprzową. Włoska wędlina o subtelnym, ale intensywnym smaku, doskonała z domowym pieczywem.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/10/porchetta-Ariccia-244x315.jpg)
Porchetta di Ariccia IGP
Tradycyjna włoska pieczeń z szynki wieprzowej z Ariccia w regionie Lacjum o recepturze sięgającej czasów antycznych. Pieczeń doprawiana czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem. Może być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna do pizzy, kanapek, przystawek czy jako danie główne.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/08/vitello-tonnato-300gr_002-315x315.jpg)
Vitello tonnato
Vitello tonnato czyli cielęcina w sosie tuńczykowym z kaparami. Doskonałe danie gotowe do podania, w formie zimnego bufetu. Znakomite zarówno jako klasyczna przystawka, przekąska na przyjęciach (np. finger food), nadzienie do tramezzini i panini, dodatek do focacci czy jako samodzielne danie.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/07/Roastbeef-di-manzo-Del-Duca_intera-315x315.jpg)
Roastbeef di manzo DelDuca
Sottofesa di bovino czyli roastbeef wołowy pieczony z dodatkiem ziół, przypraw, czosnku i soli
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/culatello-370x220.jpg)
Culatello Granducato
Wędlina z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny produkt wiejski, najwybitniejsza ze wszystkich włoskich wędlin. Idealna do dań głównych, przystawek. Doskonała z dodatkiem melona lub dobrego chleba i odrobiny masła.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/06/porchetta-maialino-arrosto-intero-kg-10-12-pieczon-370x224.jpg)
Porchetta Maialino Arrosto KG12 + con lonza al naturale
Pieczone prosię w całości nadziewane schabem wieprzowym, przyprawione solą i naturalnymi aromatami. Gotowe do podpieczenia w piekarniku. Wyjątkowe rozwiązanie na imprezę, przyjęcie czy szczególną kolację w większym gronie.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Regina-di-Marca_intera_meta-1-315x315.jpg)
Regina di Marca
Włoski specjał wędliniarski. Klasyczny smak i miękkość Sopressa Trevigiana zestawione z delikatnym smakiem schabu, a wszystko otoczone aromatami pieprzu syczuańskiego. Włoska wędlina doskonałej jakości, idealna do podania na wyrafinowanej desce wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/felino-370x154.jpg)
Salame Felino IGP
Salame Felino IGP to tradycyjna włoska dojrzewająca wędlina wieprzowa o intensywnym aromacie i delikatnym smaku. Produkt najwyższej jakości, chroniony certyfikatem IGP. Doskonała na deskę wędlin Gourmet, jako przekąska i przystawka.