Ser Burrata d’amore 100 g
Świeży ser typu pasta filata ze śmietanką. Produkt otrzymano z postrzępionej masy parzonej z dodatkiem śmietany UHT (stracciatella) w cienkiej powłoce również z masy parzonej (burrata). Wyjątkowo kremowy i uniwersalny produkt: jako samodzielna przystawka, jako dodatek do sałatek, makaronów, na pizzę (po wyjęciu z pieca) czy nawet do owocowych dań na słodko.
Pesto di pistacchi
Pistacjowe pesto jest idealnym wyborem dla miłośników słonych smaków. Krótka lista składników (pistacje, olej słonecznikowy, oliwa, sól, pieprz) czyni produkt prozdrowotnym, a zdecydowany i intensywny smak podbije walory smakowe wielu dań. Wyjątkowo kremowa konsystencja nada wyrazistości daniom na bazie makaronu czy ryżu ze skorupiakami.
Ser Fontina DOP
Fontina to włoski ser z mleka krowiego, któremu nadano w 1995 roku certyfikat DOP – Chronionej Nazwy Pochodzenia. Ser ma elastyczną konsystencję, dobrze się topi, jest on o kolorze jasnosłomkowym oraz z regularnymi oczkami. Świetnie nadaje się do przyrządzania przystawek i dań głównych.
Ser Tavoliere
Ser z pasteryzowanego mleka krowiego, dojrzewający. Serce sera jest półtwarde oraz dziurawe. Produkt idealny do deski wędlin i serów przy akompaniamencie czerwonego wina.
Ser Burrata Al Basilico Ignalat
Świeży ser z pasteryzowanego mleka z regionu Apulia. Niepowtarzalna wersja w bazyliowej wersji dla smakoszy. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.
Passata di Puglia Rosso Gargano
Passata di Puglia Rosso Gargano to najwyższej jakości passata z włoskiej Apulii. Gęsta i jedwabista. Idealna do krótko gotowanych sosów, potraw na bazie jajek, białych mięs i sosów do makaronów. Polecana zwłaszcza do lasagne i cannelloni.
Crema di zucca
Aksamitny krem z dyni z dodatkiem warzyw i przypraw. Produkt gotowy do podania. Doskonały m.in. do sosów i sals, crostini, risotto i makaronu.
Crema tartufata
Krem grzybowy z pieczarek i grzybów shiitake z truflą letnią. Produkt gotowy do podania. Znakomity m.in. do bruschetty i makaronu. Dobrze łączy się z jajkami, serami i mięsem.
Olio Extra Vergine Di Oliva D’Orazio
Oliwa z oliwek extravergine z linii Luminarie, tłoczona na zimno. Oliwa najwyższej jakości, uzyskana wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Idealna na zimno i na ciepło. Doskonała do dań z gotowanymi ziemniakami, serem mozzarella, białym mięsem oraz gotowanymi rybami. Polecana do sosów czy jako dodatek do zup kremów lub warzywnej minestrone z ryżem.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego. Znakomity akompaniament aperitifu. Doskonały sam w sobie.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA AL PISTACCHIO
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany kremem pistacjowym i siekanymi pistacjami. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA AL TARTUFO
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany czarną truflą letnią. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA ALLA NOCCIOLA
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany pastą z orzechów laskowych. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.
Crema di pistacchio salato
Krem pistacjowy solony w formie gęstej, kremowej pasty do smarowania, z dużą zawartością pistacji (55%). Doskonały na bruschettę, pizzę, do włoskich pierwszych dań, wytrawnych tart i deserów,
Ser Monteterno al tartufo nero
Ser z pasteryzowanego mleka owczego z czarną truflą, dojrzewający 3 miesiące. Ser zwarty, o mocnym smaku mleka owczego i czarnej trufli. Doskonały na wykwintną deskę serów. Idealny do wykwintnych przekąsek i jako wykończenie antipasti. Znakomity na wyrafinowaną pizzę Gourmet.
Ser Burrata d’amore
Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym sercem, specjalność włoskiego regionu Apulia. "Serce" burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.
Ser Burrata al Tartufo d’amore
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowana dzięki dodatkowi trufli. Specjalność regionu Apulia.
Ser Mozzarella treccia d’amore
Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w formie dekoracyjnego warkocza. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z włoskiej Apulii. Pięknie prezentuje się z pomidorami i bazylią.