Ser Burrata Al Basilico Ignalat
Świeży ser z pasteryzowanego mleka z regionu Apulia. Niepowtarzalna wersja w bazyliowej wersji dla smakoszy. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.
Wino Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. BRT NATURE – Spumante Brut Nature Sui Lieviti
Wino Prosecco Superiore D.O.C.G. BRT NATURE z winogron szczepu Glera, Verdiso, Perera, refermentowane w butelce z dodatkiem drożdży. Doskonałe jako aperitif, idealnie komponuje się z delikatnymi przystawkami, przekąskami, fingerfood, świeżymi serami i delikatnymi daniami dzięki swojej zdolności do podkreślania lekkich, ale dobrze ustrukturyzowanych potraw. Degustować po sedymentacji osadu.
Felino IGP
Peklowane salami z czystej włoskiej wieprzowiny, w naturalnych osłonkach z jelita. Do rozpoczęcia fermentacji nie stosuje się kultur starterowych. Produkt z certyfikacją IGP. Polecany do talerza wędlin.
Salame Napoli
Jedno z najczęściej sprzedawanych salami we Włoszech. Jest średnio mielone, a pod koniec dojrzewania lekko podwędzane na drewnie bukowym. Doskonałe z czerwonym winem.
Strolghino
Dojrzewające salami z czystej włoskiej wieprzowiny, w naturalnych osłonkach z jelita. Dojrzewające przeważnie 15 dni. Polecamy podawać je w ramach talerza wędlin.
Salame Milano
Dojrzewające salami wieprzowe Milano to klasyk wśród włoskich wędlin. W naturalnym jelicie, wiązane ręcznie i dojrzewające 80 dni. Polecamy do kanapek, na pizzę oraz na pinsę.
Bocconcini di Salame
Bocconcini to aromatyczne mini salami o wyraźnym smaku. Mięso pochodzi od włoskich świń, a całość łączy się w sznur, składający się z 8 "mieśnych kąsków". Świetne jako pożywna przekąska.
Coppa Di Parma IGP
Coppa z Parmy to jedna z wieprzowych wędlin produkowanej z karczku świń, należących do parmeńskiej sztuki rzeźniczej, produkt z certyfikacją IGP. Polecamy w ramach deski wędlin.
Salame Ventricina
Dojrzewające salami wieprzowe o średnim stopniu mielenia. Pikantnie doprawione. Idealnie nada się na deskę wędlin do popołudniowego aperitifu.
Prosciutto Stagionato Pressato „Primula”
Dojrzewająca włoska szynka wieprzowa "Primula". Ma niezwykle słodki smak, jest aromatyczna oraz bardzo przyjemna dla podniebienia. Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.
Prosciutto Crudo Mattonella
Dojrzewająca włoska szynka wieprzowa. Ma słodki i trwały smak, Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.
Wino ROSÉ Spumante Rosato da uve Pinot Nero
Różowe wino musujące ze szczepu Pinot Nero z włoskiego Rolle di Cison di Valmarino, w regionie Treviso. Nuty białych kwiatów, róży, cyklamenu i bratka przeplatają się z aromatami wiśni, czereśni, dzikiej jeżyny i borówki oraz orientalnym nawiązaniem do goździka i cynamonu. W smaku od razu otulające i pełne charakteru. Komponuje się znakomicie z surową rybą, ostrygami morskimi, skorupiakami z Morza Adriatyckiego, a także tradycyjnymi risotto, zwłaszcza z okolic Veneto.
I Giacomini
Giacomini to podwędzana wędlina dojrzewająca z najszlachetniejszych partii wieprzowiny, uszlachetniana w ziołach i winie Marsala. Idealna solo lub jako elegancki dodatek do deski wędlin.
Skenal (Filone Suino Stagionato) DeStefani
Skenal czyli schab wieprzowy ze skórą to delikatnie podwędzana wędlina z najszlachetniejszych części schabu wieprzowego. Idealny na deskę wędlin, do letnich sałatek i letnich dań na zimno.
Carpaccio di tartufo nero
Plastry trufli letniej (Tuber aestivum Vitt.) w oliwie z oliwek extra vergine. Połączenie luksusu z bogatą gamą smaków. Doskonała zwłaszcza na gorących potrawach. Doskonały ekskluzywny dodatek również do potraw z jajek. Trufla jest doskonała na wykwintną pizzę GOURMET.
Ser Burrata Affumicata Ignalat
Naturalnie wędzony włoski kremowy serek typu pasta filata, wypełniony kawałkami postrzępionej mozzarelli oraz śmietanki z regionu Apulia. Idealne dopełnienie pizzy lub sałatek typu gourmet. Doskonały także w połączeniu ze świeżą lub delikatnie podwędzaną rybą. Dobrze komponuje się również z konfiturami lub dżemem o mocnym, wyraźnym smaku.
Ser Burrata al Tartufo Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowany dzięki dodatkowi trufli. Idealny na zimno oraz z pierwszymi ciepłymi daniami.
Ser Burrata Ignalat
Burrata w formie niewielkiej kuleczki. Świeży, apulijski włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonały na zimno z dodatkiem oliwy ekstra vergine lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub w zestawieniu z podwędzanym łososiem.