Włoskie wędliny

W naszej ofercie znajdują się włoskie wędliny pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa, w tym najlepszych gatunków wieprzowiny i wołowiny.

Posiadamy najlepsze włoskie wędliny prosciutto crudo i cotto, w tym szynkę parmeńską,  mortadella, speck, pancetta i wiele rodzajów salami. Idealne jako przekąska lub składnik smakowitego posiłku.

37 produktów
Delduca - placeholder
Nowość
Renzini

Salsiccia al Tartufo

Nowość

Kiełbaski wieprzowe z truflą, pakowane próżniowo. Komponują się idealnie ze wszystkimi daniami kuchni morskiej, przystawkami, pierwszymi daniami i nieco delikatniejszymi drugimi daniami.

Delduca - placeholder
Nowość
Renzini

Salsiccia di Cinghiale

Nowość

Rzemieślnicza kiełbasa dojrzewająca z dzika ze starannie wyselekcjonowanej dziczyzny oraz mięsa wieprzowego. Doskonała w akompaniamencie dobrego wina, chleba z piekarni rzemieślniczej, grzanek czy włoskich grissini.

Delduca - placeholder
Nowość
Renzini

Mortadella di Cinghiale al Tartufo

Nowość

Mortadella z dzika z truflą letnią. Produkowana z dziczyzny i mięsa wieprzowego w określonych proporcjach. Doskonała samodzielnie, z kawałkiem świeżego chleba, w akompaniamencie świeżych grzanek, serów i dobrego czerwonego wina.

Delduca - placeholder
Nowość
Renzini

Mortadella di Cinghiale con Pistacchio

Nowość

Mortadella z dzika z pistacją. Produkowana z dziczyzny i mięsa wieprzowego w określonych proporcjach z dodatkiem pistacji. Wędlina wysokiej jakości, o charakterystycznym smaku i aromacie. Idealna na deskę wędlin oraz pizzę typu gourmet.

Delduca - placeholder
Nowość
Renzini

Prosciutto crudo di Norcia IGP Ricoperto di Pepe Rosa con osso Stagionato 18 mesi

Nowość

Szynka wieprzowa dojrzewająca 18 mies. z wyselekcjonowanych włoskich tusz IGP otoczona w czerwonym pieprzu. Idealna na deskę serów i wędlin, na włoskie aperitivo, z dobrej jakości chlebem rzemieślniczym lub w towarzystwie dobrego sera oraz wina.

Delduca - placeholder
Nowość
Renzini

Salame al Tartufo ricoperto con Parmigiano Reggiano

Nowość

Salami z truflą pokryte serem Parmigiano Reggiano to innowacyjny i wyjątkowy produkt. Salami z parmezanem i truflą doskonale smakuje samodzielnie, jako przystawka na desce wędlin i serów lub ze świeżym pieczywem.

Delduca - placeholder
Nowość
Renzini

Salame alla Granella di Pistacchio

Nowość

Do produkcji tego salami zostało wykorzystane w 100% mięso wieprzowe pochodzenia włoskiego, otoczone jest kruszona pistacją, co sprawia, że jako produkt zyskuje na oryginalności i prezentuje się elegancko. Idealne jako przystawka, do włoskiego aperitivo, dobrze będzie komponować się z serami z mleka krowiego i owczego.

Delduca - placeholder
Nowość
Renzini

Salame di Cinghiale al Pepe nero

Nowość

Salami z dzika w czarnym pieprzu. Aromatyczne salami o dużych walorach smakowych. Idealne do zaprezentowania na desce serów i wędlin.

Delduca - placeholder
Nowość

Salametto al tartufo

Nowość

Włoskie drobno mielone salami dojrzewające z truflą z najwyższej jakości włoskiego mięsa wieprzowego. Wykwintny produkt dla koneserów. Znakomite na wykwintną deskę wędlin.

Delduca - placeholder
Nowość

Salametto all’ Aglio

Nowość

Włoskie drobno mielone salami dojrzewające z czosnkiem. Wykwintny produkt dla koneserów. Doskonała przekąska do aperitifów, świetna jako przystawka. Szczególnie polecana do kanapek panini i na deskę wędlin.

Delduca - placeholder
Nowość

Cotechino di Modena IGP

Nowość

Tradycyjna włoska grubo mielona wędlina wieprzowa z Modeny z certyfikatem pochodzenia IGP. Rodzaj golonki, spożywanej we Włoszech tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia.

Delduca - placeholder
Nowość

Prosciutto stagionato dolce CRU’ Del Duca

Nowość

Szynka wieprzowa, dojrzewająca przez okres minimum 12 miesięcy. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku i zwartej strukturze.

Delduca - placeholder

Black Angus Affumicato

Wędzona wołowina dojrzewająca rasy Black Angus. Najwyższej jakości produkt Gourmet TOP. Doskonała jako przystawka i przekąska.

Delduca - placeholder

Bresaola Ferrari

To włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.

Delduca - placeholder
La Felinese

Coppa di Parma

Mięso z karkówki wieprzowej o typowej cylindrycznej formie. Idealna do przystawek lub jako dodatek do serów bądź wędlin, a także sałatek. Specjalna obróbka mięsa wpływa na miękkość i jakość tej włoskiej wędliny nadając jej niepowtarzalny smak.

Delduca - placeholder

Culatello Granducato

Mięso z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny rodzinny produkt wiejski, najwybitniejszy ze wszystkich włoskich wędlin.

Delduca - placeholder

Finocchiona

Finocchiona to mielone mięso wieprzowe, aromatyzowane nasionami kopru włoskiego i moczone w czerwonym winie. Do jej produkcji wykorzystuje się mięso z partii brzucha i łopatki wieprzowej, a po odpowiednim przyprawieniu poddaje się długiemu okresowi dojrzewania.

Delduca - placeholder

Lardo in conca

Lardo in conca to słonina z włoskich tusz wieprzowych. Aromatyczna i delikatna. Pokrojona w cieniutkie plasterki doskonała na deskę wędlin. Może być dodatkiem do grzanek czy focacci, pizzy gourmet i polenty podawanej na ciepło.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów